Πώς γίνεται;

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
Ισως ειναι λιγο χαζο αυτο που θα ρωτησω..
Ο σκυλος εχει μαθει να περπαταει διπλα μου και κοντα μου αλλα δεν εχει φτασει στο επιπεδο να με κοιταει συνεχως οπως βλεπω σε εξετασεις εργασιας που γινονται. πως μπορω να τον φτασω σε αυτο το επειπεδο; Εννοειται οτι στην βολτα για διασκεδαση / αναγκη δεν χρειαζεται και δεν θελω να το κανει αυτο. Αλλα οταν θελω πως το κανω να το κανει;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Απ' ότι έχεις γράψει, ο σκυλάκος σου δεν μπορεί να ανταποκριθεί καν, στην βασική υπακοή. Αυτό έχει αλλάξει;
Γιατί αν δεν θέλει να κάνει τα βασικά, πόσο μάλλον κάτι τέτοιο, το οποίο οφείλω να σου πω, ότι θεωρώ και εντελώς περιττό.
Δεν νομίζω ότι εκτός στίβου, ακόμη και οι πιο εκπαιδευμένοι σκύλοι, περπατάνε έτσι. Και μόνο λογικά να το σκεφτείς, στον δρόμο τέτοιο περπάτημα θα ήταν κάπως επικίνδυνο. Εσύ για ποιό λόγο, θα το ήθελες;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αυτα ειναι λιγο υπερβολικα.δες απλα να περπαταει κοντα σου χωρις να τραβαει κ να σε κοιταει οταν του μιλας.αυτα ειναι τα σημαντικα.

giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
Ενδιαφερεσαι για εργασια;Αν οχι δεν υπαρχει λογος να ταλαιπωρειστε.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αυτό το βλέμμα που βλέπεις είναι ένας τρόπος επιβράβευσης.
Αν προσέξεις οι περισσότεροι χειριστές δεν κοιτάνε το σκυλί όταν περπατάνε. Αν είναι να του αναθέσουν κάποια εντολή τότε θα τον κοιτάξουν και ο σκύλος πέρνει το ερέθισμα ότι κάτι θα ακολουθήσει ή ότι τώρα είναι η ώρα του να δράση.
Με απλά λόγια ο σκύλος ψάχνει την οπτική επαφή ώστε να πάρει το ΟΚ για κάτι.

Ξεκίνα με τα πρώτα βήματα. Μη ξεκινήσεις αν δεν σου κάνει οπτική επαφή. Με τον καιρό θα μάθει ότι κοιτώντας εσένα θα συνεχίσει η βόλτα.
Αν δεις ότι έχει πιάσει μυρωδιά και θέλει να πάει κοντά εσύ σταμάτα και περίμενε να σε κοιτάξει στα μάτια. Μετά πήγαινε τον εκει που θέλει.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Παιδιά... το "εργασιακό" περπάτημα είναι κουραστικό για το σκύλο και για αυτό δεν διαρκεί παραπάνω από όσο χρειάζεται στο στίβο... τι το θέλεις για τη βόλτα... θα στραβολαιμιάσει το σκυλί!! Επίσεις δεν είναι δυνατόν να περπατάει σχεδόν ακουμπισμένος πάνω σου στη βόλτα, δεν έχει νόημα...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθει ένας σκύλος να σε κοιτάει όταν περπατάει... θεωρώ ότι διαφέρει από σκυλί σε σκυλί τό όσον αφορά το χαρακτήρα όσο και τη φυλή. Η δικιά μου έμαθε το μαζί (περπατάω κοντά σου αλλά μπορώ να κινούμε όπως θέλω π.χ. να μυρίζω το έδαφος ή να κοιτάω τα πουλάκια στον ουρανό) απλά με διόρθωση και λεκτική επιβράβευση ενώ το δίπλα (εργασιακό περπάτημα όπου περπατάει χωρίς λουρί δίπλα μου και με κοιτάει στα μάτια) με ... κλίκερ, όσο περίεργο κι ανορθόδοξο κι αν ακούγεται. Πάντως είναι κάτι που πιστεύω ότι χρειάζεται να ρωτήσεις ειδικό.
Αν τελικά θελήσεις να το κάνεις πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι χρειάζεσαι δύο εντολές, μία για το περπατάω χαλαρά δίπλα σου και μία για το "εργασιακό" περπάτημα το οποίο δεν πρέπει να διαρκεί πολύ.

Ξεκίνα με τα πρώτα βήματα. Μη ξεκινήσεις αν δεν σου κάνει οπτική επαφή. Με τον καιρό θα μάθει ότι κοιτώντας εσένα θα συνεχίσει η βόλτα.
Θεωρώ άδικο και λανθασμένο να συνδυάσει ο σκύλος τη βόλτα με αυτό το περπάτημα... δεν είναι περπάτημα για βόλτα και δεν πρέπει να κάνει το συνειρμό αν δεν περπατάω σαν σίγμα τελικό δεν πάω πουθενά... η σωστή συνεργασία σκύλου - χειριστή αναπόφευκτα οδηγει σε διαφορετικά στυλ περαπτήματος ανάλογα με τη χρησιμότητά τους. Και το ξαναλέω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ.

Επιμένω όμως ότι είναι υπερβολικό για κάποιον που δεν κάνει εργασία και που, αν δεν κάνει εργασία, δεν ξέρει γιατί το μαθαίνει ο σκύλος του...
Κατά τα άλλα θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να δουλέψει κανείς με ένα σκύλο που δεν θα κατεβει για αγώνες...!
Τώρα αν με ρωτάς γιατί το έμαθα εγώ σε ένα Yorkie θα σου πω ότι είναι καθαρά για θέμα συγκέντρωσης και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή μας. Αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ στη βόλτα... φυσικά γιατί έτσι δεν την ευχαριστιέται καμία από τις δύο ούτε εκείνη λόγο στάσης σώματος και προσπάθειας, αλλά και εγώ διότι ο σκύλος δεν δουλεύει μόνος του, η συγκέντρωση και η προσοχή σε τέτοιες ασκήσεις είναι αμοιβαίες...!!

Last edited:

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
Απ' ότι έχεις γράψει, ο σκυλάκος σου δεν μπορεί να ανταποκριθεί καν, στην βασική υπακοή. Αυτό έχει αλλάξει;
Γιατί αν δεν θέλει να κάνει τα βασικά, πόσο μάλλον κάτι τέτοιο, το οποίο οφείλω να σου πω, ότι θεωρώ και εντελώς περιττό.
Δεν νομίζω ότι εκτός στίβου, ακόμη και οι πιο εκπαιδευμένοι σκύλοι, περπατάνε έτσι. Και μόνο λογικά να το σκεφτείς, στον δρόμο τέτοιο περπάτημα θα ήταν κάπως επικίνδυνο. Εσύ για ποιό λόγο, θα το ήθελες;
το σκυλι εχει ξεκινησει απο τελος Μαιου την βασικη υπακοη και εχει μεγαλη βελτιωση!!! Η βολτα πια μαζι του ειναι απλα απολαυση. οπως αναφερω και στο πτωτο post μου δεν το θελω για την βολτα. απλα στην διαρκεια της ωρας της εκπαιδευσης θα θελα να το κανει αυτο... Ο σκυλος εκπαιδευεται με την μεθοδο της διορθωσης (δλδ πνιχτη) εξαιτιας του χαρακτηρα που ειχε και της ηλικιας του μαλλον. αλλα στο παμε την ωρα της εκπαιδευσης παντα θα θελα να με κοιταει αφου εννοειται οτι εκεινη την ωρα κανει εργασια..
Οσο για την εργασια θα το αποφασισουμε με τον εκπαιδευτη στο τελος της βασικης υπακοης γιατι θα θελα πολυ να το δοκιμασουμε..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Αν σκέφτεσαι να συνεχίσεις σε παραπάνω επίπεδο, μην κάνεις πράγματα μόνος σου, γιατί μπορεί να τα κάψεις και να κάνεις ζημιές. Κάνε υπομονή και ζήτα καθοδήγηση από τον εκπαιδευτή σου. Ολα τα εντυπωσιακά, έχουν κάποιο ουσιαστικό λόγο που γίνονται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97