Πότε εκπαιδεύεται ένα σκυλί και πόσο κοστίζει..

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Καλή Σαρακοστή..Έχω ένα γερμανικό ποιμενικό 6 μηνών και θέλω να μάθω αν είναι κατάλληλη ηλικία να τον πάω για εκπαίδευση , αν μπορώ να παρατείνω το χρονικό διάστημα (π.χ. αν μπορώ εξίσου να τον εκπαιδεύσω 9 μηνών με τα ίδια αποτελέσματα) και πόσο περίπου θα κοστίσει μια καλή εκπαίδευση (στα λογικά πλαίσια , πάντα)..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Φαντάζομαι ότι μιλάς για εκπαίδευση βασικής υπακοής. Δε χρειάζεται, κατ' αρχήν, να τον πας κάπου. Με τον εκπαιδευτή που θα επιλέξεις μπορείτε να κάνετε μαθήματα στο σπίτι σου, εφ' όσον επιλέξεις αυτή τη λύση (που προσωπικά προτιμώ) και να σου στοιχίσει γύρω στα 700 ευρώ. Θα σου έλεγα να μην περιμένεις άλλο, ώστε τυχόν προβληματικές συμπεριφορές να μην παγιώνονται.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Όταν λέμε βασική υπακοή τι συμπεριλαμβάνεται σ'αυτήν το ρωτάω για να δω αν 700 ευρώ είναι πολλά ή λίγα..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η Chloe νομίζω ότι προβλέπει σωστά τα χρήματα που θα χρειαστείς... Από 600€ (στην πιο "φθηνή" περίπτωση") μέχρι 900€, για την βασική υπακοή... Εκεί κινούνται οι περισσότεροι επαγγελματίες εκπαιδευτές...

Μαθήματα, είτε ατομικά στο σπίτι (ή στην εγκατάσταση του εκπαιδευτή), είτε ομαδικά (μαζί με άλλα σκυλιά και ιδιοκτήτες)... Το βέλτιστο είναι τα πρώτα μαθήματα ατομικά (για να διαγνώσει σωστά το σκύλο ο εκπαιδευτής) και μετά ομαδικά (για να κοινωνικοποιείται ο σκύλος και να βλέπεις κι εσύ τα σωστά - λάθη που κάνεις εσύ και οι υπόλοιποι)...

Ποτέ μην αφήσεις το σκύλο (έστω και για μία μέρα) στον εκπαιδευτή για να τον "προετοιμάσει"... Απλώς, διαλέγεις τον επόμενο, έστω και αν ο πρώτος είναι φημισμένος...

Η ηλικία των 6 μηνών είναι ιδανική για να ξεκινήσεις... Μην το καθυστερείς!

Δεν πρέπει να αναρωτιέσαι αν τα 700€ (ή οποιοδήποτε άλλο ποσόν) είναι πολλά ή λίγα, αλλά τι περισσότερο μπορείς να μάθεις (κυρίως) εσύ και (δευτερευόντως) ο σκύλος... Επίσης, πόσα μαθήματα περιλαμβάνονται? Πόσες φορές, στη συνέχεια, μπορείς να πηγαίνεις (και για πόσους μήνες) για "συντήρηση" και επανεξέταση της προόδου?
Αυτά που (θεωρητικά) θα σου μάθει ο εκπαιδευτής είναι: "πάμε" (ή/και "μαζί"), "κάτσε", "κάτω", "μείνε", "έλα", με οδηγό (λουρί) ή (σε πολύ "μερακλίδικες" καταστάσεις) και χωρίς λουρί...
Αυτά που (ουσιαστικά) θα σου μάθει, είναι να επικοινωνείς με το σκύλο σου, καθώς και τον "αλγόριθμο" πως θα του μαθαίνεις καινούργιες εντολές κλπ....

Οι πιο σχετικοί θα σου πουν περισσότερες λεπτομέρειες:)

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Kαι μιας και υπαρχει το σχετικο τοπικ να ρωτησω κατι σχετικο.
Πόσο χρονο δινουμε στο σκυλο μας για να δουμε εαν μπορουμε να τον μαθουμε εμεις βασικες εντολες υπακοης ή η κατασταση ξεφευγει και πρεπει να επεμβει ενας ειδικος;
Επισης ποσο χρονο καθημερινα πρεπει να αφιερωνουμε για εκπαιδευση σε ενα σκυλο,απο τα πρωτα βηματα και ηλικια εως προχωρημενα;

elenib

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
105
0
Σπετσες
Πόσο χρονο δινουμε στο σκυλο μας για να δουμε εαν μπορουμε να τον μαθουμε εμεις βασικες εντολες υπακοης ή η κατασταση ξεφευγει και πρεπει να επεμβει ενας ειδικος;
Επισης ποσο χρονο καθημερινα πρεπει να αφιερωνουμε για εκπαιδευση σε ενα σκυλο,απο τα πρωτα βηματα και ηλικια εως προχωρημενα;
Πιστευω πως καθε σκυλι ειναι διαφορετικο στην εκπαιδευση.Εγω οσο και να προσπαθησα δεν τα καταφερα.Τελικα την πηγα σε εκπαιδευτη.Λενε οτι τα τσοπανοσκυλα ειναι απο τις δυσκολες περιπτωσεις.

tiroris

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2011
54
0
52
Πειραιάς
εγώ την ξεκίνησα 3 μηνών και ήδη εκτελεί 5 εντολές υποδειγματικά, σήμερα ρώτησα και άλλον εκπαιδευτή και μου είπε ότι έκανα την καλύτερη δουλειά που την ξεκίνησα μικρή, 50 ευρώ δίνω στο κάθε μάθημα και η βασική εκπαίδευση θα κρατήσει 12 μαθήματα, αυτά και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την πορεία την μικρής μου :) !!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μην ξεχνάμε πως ο εκπαιδευτής μαθαίνει εμάς να χειριζόμαστε τον σκύλο στην ουσία.
Τώρα όσον αφορά τον χρόνο που κάνει ένα σκυλί για να μάθει εξαρτάτε από τον σκύλο και την μεταδοτικότητα του εκπαιδευτή ή την δική μας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κώστα, για να πάμε στον εκπαιδευτή δεν χρειάζεται σώνει και καλά να υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή μη εκτέλεση ορισμένων εντολών!

Υπάρχουν 2 περιπτώσεις ιδιοκτήτων, αυτοί που θα προνοήσουν και θα πάνε με το κουτάβι τους μόλις γίνει 6 μηνών και αυτοί που θα προσπαθήσουν μόνοι τους!

Η 1η κατηγορία ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να συμβεί κάποιο λάθος κατά την εκμάθηση των εντολών και την εδραίωση συμπεριφορών αλλά "πάσχει" λίγο στην συνέχιση αυτών μετά το πέρας του διαστήματος της εκπαίδευσης,δηλαδή η μετέπειτα εκπαίδευση στο σπίτι!Πολλοί ενώ τα πηγαίνουν καλά στο εκπαιδευτήριο μόλις τελειώσει η Βασική Υπακοή και πρέπει να το εφαρμόζουν στο σπίτι την εκπαίδευση, επαναπαύονται και αντί να κάνουμε 1 βήμα μπροστά κάνουν 2 πίσω!Υπάρχουν και πολλοί που θα συνεχίσουν πολύ ωραία της εκπαίδευση στο σπίτι!

Η 2η κατηγορία είναι αυτοί που θα μάθουν στο κουτάβι λάθος συμπεριφορές (από άγνοια πχ. κτλ κτλ) και λάθος εντολές και θα πάνε στον εκπαιδευτή να τις "ξεμάθει" στο κουτάβι!Υπάρχουν όμως και αυτοί που θα μάθουν στο κουτάβι τους αυτά που θέλουν και θα είναι ευχαριστημένοι γιατί δεν θα θέλουν παραπάνω πράγματα, έως εκεί δηλαδή!

Ο εκπαιδευτής πρώτα απ'όλα αναπτύσσει υγιή σχέση μεταξύ ιδιοκτήτη-σκύλου και μετά όλα τ'άλλα!

Ο χρόνος που θα πρέπει να αφιερώνεις στον σκύλο είναι ανάλογος!
Ας πούμε σε εμένα ο χρόνος εκπαίδευσης είναι η ίδια η βόλτα!
Από την στιγμή που θα βγούμε από την πόρτα του σπιτιού αρχίζει και η προπόνηση!Σε όλη την διάρκεια της βόλτας και εντολές θα κάνουμε και επαναφορές θα κάνουμε και θα περπατήσουμε μαζί στο "κοντα" και θα τρέξουμε μαζί στο "κοντά"!
Δηλαδή δεν θυμάμαι να έχουμε βγει βόλτα και να μην έχουμε κάνει εκπαίδευση!Δεν έχω κάτσει ποτέ και να κοιτάω τον Αδάμ που παίζει μόνος του!Αρχίσαμε από κουτάβι με 5λεπτα την ημέρα λίγο λίγο σιγά σιγά και καταλήγουμε να κάνουμε ένα κοκτείλ στην βόλτα όπου μέσα θα βάζουμε εκπαίδευση,εκτόνωση και χαλαρή ώρα!Και μόλις θα γυρνάτε σπίτι ο σκύλος θα πιάνει διαπιστωμένα 2 πλακάκια τόπο όλο κι'όλο από την κούραση!

Το κουτάβι θέλει σιγά σιγά για να μην βαρεθεί και του έρθει πολύ βαρύ το όλο σκηνικό!
Λίγο λίγο κάθε μέρα!5 λεπτάκια και με χαρά!Εκπαίδευση και πολύ παιχνίδι αμέσως μετά το τέλος την εκπαίδευσης!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Η μικρή μου ξεκίνησε εκπαίδευση στους 3 μήνες μαζί μου και παράλληλα οδηγίες (μου έδειξε το πως και μου διόρθωσε τυχόν λάθη) και κοινωνικοποίηση στον εκπαιδευτή. Τώρα κάνουμε ομαδικά, τα οποία το προτιμώ γιατί η μικρή δουλεύει στο σπίτι τις εντολές της με εμένα (ρουτίνα που και μετά τον εκπαιδευτή θα κάνουμε ούτως ή άλλως) και μαθαίνει στον εκπαιδευτή σωστή συμπεριφορά (π.χ. στο τελευταίο κάναμε το εξής καταπληκτικό μάθημα-άσκηση πως το κουτάβι να κάθεται ήσυχο και να περιμένει δική μας εντολή για να χαιρετίσει έναν άλλο άνθρωπο ή έναν άλλο σκύλο) και αλλά και να εκτελεί τις γνωστές εντολές με αντιπερισπασμό, είτε είναι άλλα κουτάβια είτε άλλοι άνθρωποι. Συν του ότι δουλεύεουμε κάθε φορά το έλα, το οποίο όσο να 'ναι, είναι πιο δύσκολο σε ανοιχτό χώρο με "σαράντα" νοματέους και άλλους τόσους σκύλους τριγύρω...!!
Όπως εχω διαβάσει πάρα πολλές φορέςη εκπαίδευση ξεκινά από την πρώτη μέρα. Και αυτό διότι όσοπιο μικρό το κουτάβι τόσο πιο εύκολα "ρουφάει" τη γνώση. Αφού σκέφτεσαι να το πας για εκπαίδευση γιατί να το καθυστερήσεις και να χάσεις τρεις πολύτιμους μήνες??

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Φίλε μου όσο μικρότερο το σκυλί τόσο καλύτερα. Από 2 μηνών που φεύγει από τον εκτροφέα μπορει να εκπαιδευτεί. Ίσως και καλύτερα από την ηλικία των 6 η 9 μηνών που έχει μάθει αρκετά πράγματα λάθος ήδη.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Σωστός, και δε φαντάζεσαι, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις μας και η ενημέρωσή μας, πόσα λάθη μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας...!!
Καλύτερα λοιπόν σωστά από την αρχή παρά να τρέχεις να μαζεύεις τα ασυμμάζευτα αργότερα!!
Άσε που όσο καλύτερες βάσεις μπουν τόσο πιο εύκολα θα μαθαίνει κάθε τι καινούριο ο σκύλος για το υπόλοιπο της ζωής του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97