Πόσο διαστημα μπορεί να μείνει ο σκύλος μακριά;

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Γειά σας,
Ηρθε ο καιρός για συστηματική εκπαίδευση εργασίας (Ερευνα κυνηγίου) εφόσον είναι κυνηγόσκυλο.
Εχω ήδη κάνει εκπαίδευση ερευνας κυνηγιού (όχι κυνηγιού, οπως μπορεί να φανταζεστε), πάντα ήμουν παρούσα στην εκπαίδευση. Τώρα όμως πρέπει να πάει Θεσσαλονική για να συνεχίσει.
Το θέμα μου είναι ότι η εκπαίδευση αυτή είναι πολύμηνη.
Η Ερώτηση μου είναι όσοι έχετε αφήσει σκύλο για εκπαίδευση έχετε δει αρνητική αλλαγή στον χαρακτήρα του;
Πόσο πιστεύετε ότι είναι το ανώτατο όριο που αντέχει ο σκύλος (του καναπέ) να απομακρυνθεί από τον ιδιοκτήτη του;
Ευπρόσδεκτες και η γνώμες των εκπαιδευτών.
Γνώρίζω ότι καλό είναι να μην τον δίνουμε τον σκύλο μας και το υποστηρίζω αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν γίνετε αλλιώς.
Τό κακό είναι ότι με έχουν στριμώξει από παντού γιατί περιμέναν 10 χρόνια να δούν τέτοιο σκύλο και είναι ανιψια της προηγούμενης Παγκόσμιας πρωταθλήτριας (πριν 10 χρόνια)!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Επειδή δεν ξέρω ....και γιαυτό ρωτάω...την συγκεκριμμένη εκπαίδευση της την κάνεις μόνο γιατί είναι κυνηγόσκυλο ?Και τι εννοείς σε έχουν στριμώξει απο παντού ? αν δεν θέλεις ...δεν κάνεις ..νομίζω εγώ δηλαδή.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Aπό ότι καταλαβαίνω το κάνει γιατί πάνω από όλα ευχαριστεί τον σκύλο. Δεν ξέρω βρε lumpie εγώ δεν θα μπορούσα να τα δώσω τα δικά μου αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Και για μένα είναι υπερβολικά δύσκολο να την αποχωριστώ, δεν την έχω αφήσει εκτός από 5 ημέρες περισυ το καλοκαίρι που έμεινε με την μητερα μου και μου έλειπε αφάνταστα. Είδα όμως την πραγματική ευτυχία στα μάτια της όταν ήταν στο στοιχείο της. Το κυνήγι είναι στο DNA της και φάνηκε αμέσως. Εγώ δεν μπορώ να της το παρέχω λόγω ότι δεν είμαι κυνηγός για αυτό την εκπαιδεύω για έρευνα κυνηγιού και σε αυτό έχουμε πλεονέκτημα γιατί το κυνήγι και η έρευνα κυνηγιού έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους και οι 2 δραστηριότητες δυσκολεύουν την κατάσταση. Τον εκπαιδευτή τον γνωρίσαμε, της ταίριαξε, την αγαπάει πολύ και είναι τόσο ξετρελαμένος που άρχισε να σκέφτετε και εκτροφή αυτής της φυλης. Στο site του, την έχει βάλει φωτογραφίες της πρώτη μεταξύ των δικών του σκυλιών (είναι το μοναδικό μη δικό του στο site).

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κι εγώ πάλι δεν θα μπορούσα να δώσω το σκύλο μου, ειδικά που είναι πολύμηνη η εκπαίδευση. Εσύ όμως ζηγίζεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα - να κάνεις τον σκύλο κηνυγό ή να έχεις ένα πετ που θα το εκτονώνεις με άλλους τρόπους και να μην τον δώσεις πουθενά. Οσο για τον σκύλο, εγώ είμαι σίγουρη πως δεν χρειάζεται πολλά για να είναι ευτυχισμένος :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Lumpie κι εγώ προβληματίζομαι με το δίλημμά σου. Μετά την εκπαίδευση, θα συνεχίσει να ασχολείται με το άθλημα; Φαντάζομαι ναι, γιατί αλλιώς δεν βλέπω τι νόημα θα έχει αυτός ο αποχωρισμός [καλά, εμένα μου είναι αδιανόητος δεν το συζητώ]. Και θα μπορεί να το κάνει, εδώ στην Αθήνα; Βέβαια το ότι είναι κυνηγόσκυλο με τόση ενέργεια, δεν είναι κάτι που δεν το ήξερες και δεν το φανταζόσουν. Το θέμα είναι ότι προέκυψε το κοριτσάκι σου, σούπερ εργασιακή αντί πιο χαμηλών τόνων; Εναλλακτική εκτόνωση δεν υπάρχει; To ενδεχόμενο να πας κι εσύ Θεσ/νίκη για όσο καιρό θα είναι εκεί, δεν υπάρχει;

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Mareco σίγουρα θα είμαι όσο περισσότερο μπορώ στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθώ και συμπεριφορά και εκπαίδευση. Το καλό είναι ότι ο εκπαιδευτής είναι Αθηναίος που θα πηγαινοέρχετε μαζί με τα σκυλιά Αθήνα-Θεσσαλονίκη, φυσικά πιο πολύ θα είναι Θεσσαλονίκη αλλά θα μπορώ να την βλέπω και στην Αθήνα.
Ο εκπαιδευτής όμως μου λέει ότι να μην την παίρνω στο σπίτι όσο θα είναι στην Αθήνα. Αυτό να το διαπραγματευτώ ή θα κάνω κακό στη ψυχολογία της αν έρχετε και σπίτι μου;
Την εκπαίδευση δεν την κάνω γιατί είναι υπερδραστήρια, δεν μπορώ να την πω υπερκινητική με τίποτα, αλλά γιατί πραγματικά το μυαλό της είναι φτιαγμένο για αυτή την εργασία. Συναγωνίζετε σκυλιά στα ίσια που έχουν κάνει πολύ περισσότερη εκπαίδευση-ενασχόληση με την έρευνα κυνηγιού. Της βγαίνει εμφυτα ο τρόπος έρευνας απλά τώρα πρέπει να μάθει να βγάζει την ενέργεια της μέσα σε ενα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να προλαβαίνει να ψάξει όλο το τερέν του αγώνα. Τόσο μεγάλα τερέν δεν υπάρχουν στην Αττική.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Ο εκπαιδευτής όμως μου λέει ότι να μην την παίρνω στο σπίτι όσο θα είναι στην Αθήνα. Αυτό να το διαπραγματευτώ ή θα κάνω κακό στη ψυχολογία της αν έρχετε και σπίτι μου;
Αυτό ειλικρινά δεν ξέρω να στο πω. Είναι εξειδικευμένη κατάσταση. Ο εκπαιδευτής σου κι εσύ ξέρετε καλύτερα.
Εμένα βρε παιδί μου, η μεγάλη μου απορία είναι το μετά. Αντε και την κάνει την πολύμηνη εκπαίδευση, με όλες τις απαιτούμενες θυσίες κι από κείνη κι από σένα και πραγματικά διαπρέπει. Μετά; Θα συνεχίσει να εξασκεί το άθλημα; Και που;

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εγωλεω να δεις τι θες εσυ απο το σκυλο.εσυ ομως ασχετα τι ειναι ικανος να κανει.
αν τον εμπιστευεσαι δεν ειμαι κατα να τον δωσεις για εκπαιδευση.
αλλα ειμαι κατα του να εχεις σκυλο και να μην εχεις.
οπως επισης αν τα πραγματα δεν πανε καλα μετα θα ειναι πολυ αργα για να το διορθωσεις
οποτε ζυγισε τα πολυ καλα πριν το κανεις

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Lumpie, στο έχω πει και εγώ και απο κοντά. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο για να κάνεις αυτήν την κίνηση. Κυνηγός δεν είσαι, και να τελειώσει η εκπαίδευση της Μπράντυ πάλι όπως μου είπες δεν θα συνεχίσεις αυτά που έμαθε. Άρα ποιος ο λόγος; Επίσης, συνέχεια σε ακούω να λες ότι σε "πιέζουν". Είναι δυνατόν να σε πιέζουν τρίτοι για το σκυλί ΣΟΥ; Συγχώρα με για αυτό που θα πω αλλά εγώ απο ότι κατάλαβα απο τα λεγόμενα σου και εδώ και απο κοντά θες να το κάνεις αυτό ποιο πολύ όχι για να χαρεί η Μπράντυ, αλλά γιατί σε έχουν "πρίξει" οι κυνηγοί επειδή είδαν ότι το σκυλί σου είναι καλό σε αυτό το άθλημα και για να ευχαριστήσεις αυτούς και τον εκτορφέα της και όχι εσένα ή την Μπραντυ. Δηλαδή αν μετά την εκπαίδευση σε πρίζουν κάθε μέρα να "δανείζονται" την Μπράντυ για κυνήγι πάλι θα τους την δίνεις; Τελικά πιανού είναι το σκυλί; Δικό σου ή δικό τους;

Την Μπράντυ την ρώτησες αν θέλει να σε αποχωριστεί; Πιστεύεις ειλικρινά ότι προτιμάει την εκπαίδευση, το κυνήγι, κλπ ποιο πολύ απο εσένα;

Συγνώμη αλλά αν εμένα προσωπικά μου έλεγες ότι είχες σκοπό να συνεχίσεις αργότερα το κυνήγι ή ότι θα κέρδιζες κάτι απο όλο αυτό αργότερα θα ήμουν απο τους πρώτους που θα σου έλεγα GO FOR IT.

Αλλά, η Μπράντυ είναι δικιά σου και εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις. Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα ΠΟΤΕ σκυλί μου πουθενά αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.252
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97