Πόσες και ποιες ώρες βγαίνετε βόλτα καθημερινά?

D

Deleted member 14614

Guest
Έψαξα και δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα, οπότε ελπίζω να μην είχε ανοιχτεί παλαιότερα και μου ξέφυγε.
Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την καθημερινή άσκηση των τετράποδων φίλων μας, ανάλογα φυσικά με την ηλικία και την φυλή!
Οπότε, ξεκινώντας, αναφέρω ότι εμείς βγαίνουμε βόλτα το πρωί κατά τις 10 για μία ώρα, το μεσημέρι κατά τις 3.30 για μισή ώρα και το βράδυ κατά τις 11 για 40 λεπτά! Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε ημίαιμο 2 ετών.

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Εμεις μια γρηγορη βολτα(20λεπτα μαξιμουμ) το πρωι κατα τις 10(τις περιοδους εν ανεργια) η αλλιως κατα τις 7.30(τις περιοδους με εργασια) και σταθερα τα απογευματα την μεγαλη μας βολτα που κανουμε καθε μερα καθε μερα απο τις 19.30 εως τις 21.00
Το προγραμμα αυτο αφορα ημιαιμο 4 χρονων με μετρια επιπεδα ενεργειας!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
• Πρωί = 2.5km = 30-45 λεπτά αναλόγως τις μυρΟΥδιες!:D

• Μεσημέρι = 2.5km = 30-45 λεπτά!

• Βράδυ = 5-7km+ με ποδήλατο με ενδιάμεσες στάσεις για κατουροχεσίματα, εκπαίδευση/υπακοή με ιμάντα σε κάποιον ανοιχτό χώρο = δεν κρατάω ώρα.

Οι ώρες είναι κυλιόμενες, το πρόγραμμα σταθερό!Η βραδινή η βόλτα ως επί τω πλείστω είναι μετά τα μεσάνυχτα. Γενικά κυκλοφορώ περίεργες ώρες, τόσο που ένας γείτονας απέναντι μου πέρσυ με ρώτησε πότε πήρα σκύλο.

Όταν είχα σχολή και τύχαινε να τον πάρω μαζί μου τον πετούσα στο box στο αυτοκίνητο, περίμενε, έλεγα τον security της πύλης να έχει τον νου του, και μετά το μάθημα πηγαίναμε για πεζοπορεία ή αν είχα στο καπάκι μάθημα παίζαμε σε ένα από τα εκατοντάδες τεράστια παρτέρια της σχολής και μετά ξανά box μέχρι να τελειώσω το μάθημα!

Κυριακές όταν κάνουμε πεζοπορείες οι ώρες αυξάνονται όπως και η κούραση!

Το τρίπτυχο πιο πάνω το τηρώ ευλαβικά βρέξει χιονίσει, ο κόσμος να χαλάσει.
Ακόμα και αν βρέχει θα βγούμε με το ποδήλατο. Θα γίνουμε σκατά αλλά δεν πειράζει.

Τελος, δεν κοιτάω ποτέ ρολόι. Εμπειρικά τον βγάζω βόλτα. Μπορεί μερικές φορές να φαίνεται ότι τον βγάζω λίγη ώρα αλλά η κούραση είναι εμφανής.

Το πρόγραμμα αφορά σκύλο 4+ χρονών με τσίτα τα γκάζια...:fan:

Last edited:

jimmynet

Well-Known Member
26 Μαϊου 2008
74
0
Λοιπόν το πρόγραμμα τηρείται ευλαβικά λόγω εργασίας καθημερινά εκτός Σ/Κ που είναι κατά τι αυξημένο.
Αφορά κουτάβι 4 μηνών και φυσικά όσο μεγαλώνει θα αυξηθούν και οι χρόνοι.
Πρωί 6:45 - 7:15
Μεσημέρι 15:30- 16:00
Βράδυ 20:00 - 20:45 με 21:00

Sent from my iPhone

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πρωί, κατά τις εφτάμισι, μια δεκάλεπτη βόλτα, ίσα για τις ανάγκες του.
Μεσημέρι καμιά ωρίτσα περπάτημα, καμιά φορά και τροχασμό.
Βράδυ, καμιά ωρίτσα περπάτημα.

Αφορά ημίαιμο τεσσάρων χρονών και οι δραστηριότητες αυξάνονται τις ελεύθερες μέρες.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χειμώνα-καλοκαίρι το πρόγραμμα ειναι το ίδιο.

Πρωί 6.10 για 15λεπτά για την ανάγκη της.
Μεσημέρι 14.00 για 1.5-2ώρες εκγύμναση, τρέξιμο, ορειβασία.
Απόγευμα 19.00 για 15λεπτά για την ανάγκη της.

Ειναι υπεραρκετά μιας και δεν έχει σημασία ο χρόνος αλλα η ένταση. Επίσης δεν ειναι και τόσο της άσκησης η τεμπέλα μου.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Εμείς σπάνια βγαίνουμε το πρωί πρίν τη δουλειά. Κι ακριβώς επειδή η ρημαδοδουλειά μας τρώει κάμποσες ώρες της μέρας, βγαίνουμε μια μεγάλη βόλτα το απόγευμα-βραδάκι, η οποία συνήθως διαρκεί 1 με 1μιση ώρα, ίσως και παραπάνω κάποιες φορές (ειδικά τους ανοιξιάτικους-καλοκαιρινούς μήνες που νυχτώνει πιο αργά). Τα σ/κ που συνήθως υπάρχει περισσότερος χρόνος, οι βόλτες μπορεί να είναι από 1μιση 2ώρες, μέχρι και ολοήμερες :) Believe it or not, η Μίλβα βαριέται τη βόλτα και τις περισσότερες φορές μου γαβγίζει μετά το τέταρτο - εικοσάλεπτο για να πάμε σπίτι...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Labrador Retriever 7 ετών

Καθημερινές:

Πρωινή βόλτα πριν τη δουλειά 15-20 λεπτά
Απόγευμα βόλτα, παιχνίδι, μπάνιο στο ποτάμι 1.5-2 ώρες
Βράδυ βόλτα 30 λεπτά

Σαββατοκύριακο

Πρωινή βόλτα 30-60 λεπτά
Απόγευμα βόλτα, παιχνίδι, μπάνιο 2+ ώρες (συνήθως 4 και βάλε)

Αυτά...

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Πρωί κατά της 10 πριν την σχολή: 30 λεπτά το λιγότερο

απόγευμα κατά τις 18:30 μετά τη σχολή: 30 λεπτά

Βράδυ κατά τις 11:30: 30 λεπτά

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Λάρα 13 ετών και Ίσις 9
Πρωινή βόλτα τις καθημερινές λίγα λεπτά για τις ανάγκες τους λόγω δουλειάς.
Απόγευμα 2 χιλιόμετρα γρήγορο περπάτημα με ποδήλατο
Σαββατοκύριακα πρωί 2 χιλιόμετρα και άλλα τόσα το απόγευμα.
Σε όλα τα παραπάνω να συμπληρώσω πως κατά τη διάρκεια της μέρας βγαίνουν και στον κήπο αρκετές φορές.
Αντέχουν και παραπάνω αλλά δεν θέλω να ζορίσω τη Λάρα περισσότερο.

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Sheeva, Γερμανικός Ποιμενικός 16 μηνών.

Το πρωί κατά τις 8 ( μπορεί και 7 αν με ξυπνήσει νωρίτερα επειδή κατουριέται!) φτιάχνουμε καφέ σε παγούρι, και βγαίνουμε μια δύωρη βόλτα με παιχνίδι και υπακοή σε κοντινό γηπεδάκι αλλά και αρκετό περπάτημα.

Στις 2-3 μια 30λεπτη για να κατουροχέσουμε.

Στις 6 άλλη μια 30λεπτη με παιχνίδι και υπακοή.

Τέλος στις 10 μια τελευταία βόλτα, απο 1-3 ώρες, τρέξιμο, υπακοή και φουλ καραγκιοζιλίκι γιατί είναι ωρες που δε μας βλέπουν πολλοί!

D

Deleted member 14614

Guest
Ο μέσος όρος όσων έγραψαν έως τώρα είναι πάνω από 2 ώρες βόλτα καθημερινά! Μακάρι ο μέσος Έλληνας να δαπανούσε έστω 1 ώρα για να βγάλει έξω τον σκύλο του... Έχω βαρεθεί να βλέπω σκυλιά σε αυλές και βεράντες (ακόμα και δεμένα)...
Όσον αφορά τους πιο δραστήριους από εσάς που πάτε για κολύμπι, τρέξιμο,κλπ, σας ζηλεύω γιατί εγώ θα πάθαινα ανακοπή από την αγυμνασιά μάλλον! χαχα

Blacksatin, στον Τυφώνα πάτε το πρωί ή στον Ο.Φ.Η.Η.? :p

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
μικρόσωμο (χαβανέζ) 3,5 ετών και μεγαλόσωμο ημίαιμο 4,5 ετών

το πρωι (8 ώρα) μια μικρή βόλτα - 15 λεπτά για τουαλέτα.
το μεσημέρι (2-3 ωρα) πάμε για μια ώρα εκτός χωριού στα χωράφια όπου τρεχουν και παίζουν λυτές.
το απόγευμα πριν σκωτεινιάσει πάμε μια μισάωρη βόλτα με λουριά στο χωριό, μπορεί και να κάτσουμε για κανένα καφεδάκι.
Εκτός από αυτά παίζουν και μαζί στον κήπο - μπαλάκι, εκπαίδευση, κυνηγητό και άλλα - αυτά το χείμώνα

Το καλοκαίρι η πρωινή και η απογευματινή βόλτα μεγαλώνουν και το μεσημέρι βγαίνουμε για πολύ λίγο μόνο για τουαλέτα. Επίσης το καλοκαίρι κάνουμε συχνές εξορμήσεις στην παραλία αλλά μόνο με τη μικρή (η μεγάλη έχει πρόβλημα με το αυτοκίνητο).

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
αρσενικό λαμπραντόρ

η πρωινή μας είναι 1 με 1:30 βόλτα και παιχνίδι
η βραδυνί μας είναι μία ώρα βόλτα, συνήθως δεν παίζουμε στη βραδυνή, ίσα μια δυο επαναφορές

τα σαβκυριακα το πρόγραμμα ή είναι το ίδιο, ή παμε ολοήμερη εκδρομή

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Λάρα, πίντσερ μινιατούρα, ενήλικη.

Οι βόλτες μας δεν είναι πάντα σταθερές και εξαρτώνται από το πρόγραμμα κάθε μέρας.

Τις καθημερινές το πρωί θα κατέβουμε είκοσι λεπτά έως μισή ώρα ανάλογα με το τι ώρα θα πάω εγώ στη δουλειά, μεταξύ 7:30 και 10:30.
Τις μέρες που είμαι μόνο στο γραφείο και δεν έχω προγραμματίσει κάτι εκτός συνήθως θα την πάρω μαζί μου. Τότε πηγαίνουμε με τα πόδια είτε όλη τη διαδρομή είτε μέρος της.

Το απόγευμα μόλις γυρίσω θα βγούμε μια μισάωρη βόλτα -ή αν την έχω πάρει μαζί μου θα γυρίσουμε με τα πόδια.
Το βράδυ, από τις 21:00 και μετά είναι η ώρας της μεγάλης βόλτα -τουλάχιστον 1 ώρα.
Και πάλι αναλόγως της μέρας η απογευματινή μπορεί να είναι η μεγάλη και η βραδινή η μικρή.

Τα Σαββατοκύριακα συνήθως βγαίνουμε την πρώτη βόλτα μεσημέρι αλλά την προηγούμενη έχει βγει μεταμεσονύχτια.

Αναλόγως προγράμματος, διάθεσης και από εδώ και πέρα και καιρού κάποιες φορές υπάρχουν και εμβόλιμες βόλτες ή προσαρμόζεται η διάρκεια των παραπάνω.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Πως σας ζηλεύω εσάς που έχετε τη δυνατότητα να παίρνετε τους μούργους μαζί στη δουλειά δε λέγεται..μακάρι να μπορούσα κι εγώ..

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Πως σας ζηλεύω εσάς που έχετε τη δυνατότητα να παίρνετε τους μούργους μαζί στη δουλειά δε λέγεται..μακάρι να μπορούσα κι εγώ...
Αυτό ρε συ -- ακριβώς! Στην επόμενη ζωή μου... θέλω να μπορώ να το κάνω! Όπως και να έχω 2-3 ώρες free για ν' ασχολούμαι μόνο με το σκύλο... αλλά... που!

Εμείς Rick βγαίνουμε σύνολο περίπου 1.5 ώρα την ημέρα, περισσότερο το καλοκαίρι που την παίρνω μαζί μου και σε καφέδες, ποτά, φαγητά, σινεμά και συναφή, πάντα με τα πόδια -- και αυτά έξτρα στο περπάτημα.
Βγαίνουμε 15' το πρωί 7-715 και μετά 1 ώρα το απόγευμα (αναλόγως καιρού και προγράμματος, συνήθως κατά τις 6-7 το χειμώνα) και άλλα 10-15' πριν κοιμηθώ το βράδυ. Αν υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος, ακόμα περισσότερο.
Αυτό για τα μπαλκόνια και τις αυλές (για να μην πω τις ταράτσες) ξαναπές το! Μιλάμε για αίσχος και δράμα :(

wizardsm

Well-Known Member
1 Μαϊου 2013
268
1
εμεις βγαινουμε συνολο καπου στις 2 ωρες αρσενικο λαμπραντορ 7,5 μηνων το μεσημερι οταν γυρναω απο την δουλεια μετα το απογευμα μιση ωρα και το βραδυ λιγο τρεξιμο

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Blacksatin, στον Τυφώνα πάτε το πρωί ή στον Ο.Φ.Η.Η.?
Δε μπορώ να πω, βγαίνουμε incognito γιατί η Sheeva είναι πολύ διάσημη και πολύ όμορφη και μας κουράζουν οι paparazzi και οι περαστικοι που λυσσανε να τη χαιδέψουν! :p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν ξέρω αλλά στην ερώτηση που τέθηκε μπορούμε να υπολογίσουμε και το ποσοστό που έχει δουλειά και δεν είναι άνεργο.

Όσο περισσότερο αχαΐρευτος είναι κάποιος, τόσο περισσότερη ώρα είναι με τον σκύλο έξω.

:p:p:p

• Haha
Reactions: Aliki V.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog