Πόσα κατοικίδια δικαιούσαι να έχεις μέσα σε διαμέρισμα;

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με τους νόμους, ήξερα ότι μέχρι δύο μπορείς να έχεις αλλά μετά έπεσα πάνω σε έναν καινούριο νόμο και νομίζω ότι επιτρέπει περισσότερα αρκεί να τηρούνται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ευζωίας και για το ζώο και για τους υπόλοιπους.
Μπορείτε να με κατατοπίσετε λίγο;

Προφανώς και δεν εννοώ υπερβολές έτσι;
Δε λέω να έχεις καμιά 100αριά.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Άρθρο 8 (4029/12)
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συ- ντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαµερίσµατα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαµέρισµα µε την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαµένουν στο ίδιο διαµέρισµα µε τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραµένουν µόνιµα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαµερίσµατος, γ) η παραµονή στα διαµερίσµατα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονοµικών διατάξεων και των αστυνοµικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σηµανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Δεν µπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς µε τον κανονισµό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούµενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισµό µπορεί να περιορίζεται ο µέγιστος αριθµός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαµέρισµα.

Με τον επόμενο δεν άλλαξε κάτι απ'όσο ξέρω

• Like
Reactions: noni_papa

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Άρθρο 8 (4029/12)
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συ- ντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαµερίσµατα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαµέρισµα µε την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαµένουν στο ίδιο διαµέρισµα µε τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραµένουν µόνιµα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαµερίσµατος, γ) η παραµονή στα διαµερίσµατα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονοµικών διατάξεων και των αστυνοµικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σηµανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Δεν µπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς µε τον κανονισµό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούµενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισµό µπορεί να περιορίζεται ο µέγιστος αριθµός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαµέρισµα.

Με τον επόμενο δεν άλλαξε κάτι απ'όσο ξέρω
Δλδ μπορεί κάποιος να έχεις και 5 σκυλιά μέσα σε ένα διαμέρισμα (λέμε τώρα);
Καταλαβαίνετε ό,τι καταλαβαίνω κι εγώ;

Επίσης, με μπέρδεψε η τελευταία πρόταση που τόνισα.
Εννοεί ότι αν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας είναι μέχρι 2;
Ο νόμος δεν είναι ανώτερος από το καταστατικό;

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Δλδ μπορεί κάποιος να έχεις και 5 σκυλιά μέσα σε ένα διαμέρισμα (λέμε τώρα);
Καταλαβαίνετε ό,τι καταλαβαίνω κι εγώ;

Επίσης, με μπέρδεψε η τελευταία πρόταση που τόνισα.
Εννοεί ότι αν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας είναι μέχρι 2;
Ο νόμος δεν είναι ανώτερος από το καταστατικό;
Λοιπόν, αν πριν τον καινούργιο αυτό νόμο υπήρχε στην πολυκατοικία κανονισμός που απαγόρευε τα ζώα, με τον νόμο αυτό ο κανονισμός καταργείται αλλά υπάρχει το όριο των δύο ζώων ανα ένοικο, είτε δύο σκύλοι είτε δύο γάτες είτε ένα και ένα. Εάν δεν υπήρχε κανένας τέτοιος κανονισμός τότε μπορείς να έχεις οσα κατοικίδια θες. Εννοείται και στις δύο περιπτώσεις να πληρούνται τα οσα ορίζει ο νόμος περί ευζωίας και υγείας του ζώου και τήρησης της καθαριότητας

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
ειναι ανωτερος αλλα εφ οσον αναφερεται το καταστατικο, τοτε εμπιπτει στον νομο...

με απλα λογια,εαν ο κανονισμος απαγορευει τα κατοικιδια,τον γραφεις εκει που δεν πιανει μελανι,αλλα περιοριζεσαι στα δυο...προσοχη εδω...ζωα οχι σκυλια...δηλαδη δεν μπορεις να εχεις δυο σκυλια,μια μαϊμου,μια γατα κι εναν παπαγαλο...

edit...με προλαβε η κυρια παππα...

Last edited:

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
οκ παιδιά
Με απλά ελληνικά 2 σκύλους και 2 γάτες μπορώ να έχω;

ΥΓ:Καταστατικό δεν υπάρχει.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.260
Είναι να μην έχει κατσαρίδες το διαμέρισμα δηλαδής γιατί αλλιώς θα σου πουνε "να 2 ζώα, τις συντηρειειειείς, σε είδα εγώ που δεν τις πάτησες", τέλος, αυτό ήτανε. :ROFLMAO:

(Αυτά παθαίνεις παιδιά αν δεν έχεις σταματήσει να δουλεύεις για το σκ :rolleyes:).

Όχι βρε, 100 σκυλιά και 100 γατιά αν δε λέει τίποτα το καταστατικό και έχεις το μαγικό τρόπο να διατηρείς τους υγειονομικούς κανόνες. Ένα σκύλο + μια γάτα, 2 σκυλιά, 2 γάτες κοκ αν λέει.

(Διορθώστε με αν τα κατάλαβα λάθος πλιζ).

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Απλά παιδιά εντάξει κι εγώ έχω διαβάσει το νόμο, απλά θέλω να σιγουρευτώ αν τον ερμηνεύω σωστά.

Επίσης, επειδή διάβασα εδώ μέσα κάτι παρόμοιες ιστορίες που τους φέραν υγειονομικά κτλ για αυτό ρωτάω.

Κι επίσης αν κάποιος σου φέρει το υγειονομικό ή σου κάνει καμιά καταγγελία τι γίνεται;
Μπουκάρουν μέσα και σου παίρνουν το σκύλο;
Σου δίνουν κάποιο περιθώριο να δεις τι θα κάνεις;

Παιδιά ρωτάω γιατί άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες να πάρω τον σκυλάκο που σας έλεγα. Δεν ξέρω ακόμα. Το σκέφτομαι.
Αν και θα υποφέρει το ζωντανό μέσα στο διαμέρισμα. Έχει μάθει έξω.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Αν τηρείς τους γενικότερους κανονες υγιεινής, να μην υπάρχουν ακαθαρσίες κλπ, και να είναι ενημερωμένα τα βιβλιάρια των ζώων τότε όχι δεν έχει κάποιο πάτημα η υγειονομική. Γενικά Ν τηρείς δηλαδή τα όσα προβλέπει ο νόμος είσαι οκ.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Για το υγειονομικό έχω ξαναδεί συζήτηση αλλά δε θυμάμαι ποια ήταν, βάλε τη λέξη στην αναζήτηση και θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα.
Καταγγελία για τι πράγμα να κάνουν;

Να το πάρεις, αλλά πάω στοίχημα ότι στη θέση του θα μπει άλλος έξω.

Απ'τη στιγμή που δεν υπάρχει καταστατικό, έχεις όσα θες αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο (υγειονομικές διατάξεις, ώρες κοινής ησυχίας κλπ)

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Αν τηρείς τους γενικότερους κανονες υγιεινής, να μην υπάρχουν ακαθαρσίες κλπ, και να είναι ενημερωμένα τα βιβλιάρια των ζώων τότε όχι δεν έχει κάποιο πάτημα η υγειονομική. Γενικά Ν τηρείς δηλαδή τα όσα προβλέπει ο νόμος είσαι οκ.
Τέτοιο θέμα δεν τίθεται καν.Είμαστε πολύ υπεύθυνοι κι εγώ κι ο άντρας μου.
Ευελπιστούμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε το δικό μας σπίτι με αυλή κτλ.
Απλά προς το παρόν μένουμε σε διαμέρισμα.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.358
8.158
ειναι ανωτερος αλλα εφ οσον αναφερεται το καταστατικο, τοτε εμπιπτει στον νομο...

με απλα λογια,εαν ο κανονισμος απαγορευει τα κατοικιδια,τον γραφεις εκει που δεν πιανει μελανι,αλλα περιοριζεσαι στα δυο...προσοχη εδω...ζωα οχι σκυλια...δηλαδη δεν μπορεις να εχεις δυο σκυλια,μια μαϊμου,μια γατα κι εναν παπαγαλο...

edit...με προλαβε η κυρια παππα...
Επειδή μπορεί να διαβάσει καποιοςτο νήμα μελλοντικά, τα πτηνα/ψαρια/χελωνες/κουνελια δεν μετρανε

Αρθρο 8.

4. Οι ανωτέρω αριθμητικοί περιορισμοί ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Για τα λοιπά ζώα συντροφιάς, πρέπει να τηρούνται οι όροι της παραγράφου 2.( προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας)

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Και τώρα είδα ότι έγραψα 4029, ενώ είναι 4039/12, να με σχωράτε

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Για το υγειονομικό έχω ξαναδεί συζήτηση αλλά δε θυμάμαι ποια ήταν, βάλε τη λέξη στην αναζήτηση και θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα.
Καταγγελία για τι πράγμα να κάνουν;

Να το πάρεις, αλλά πάω στοίχημα ότι στη θέση του θα μπει άλλος έξω.

Απ'τη στιγμή που δεν υπάρχει καταστατικό, έχεις όσα θες αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο (υγειονομικές διατάξεις, ώρες κοινής ησυχίας κλπ)
οκ θα το ψάξω (αν και δε θέλω γιατί θα επηρεαστώ αν διαβάσω τίποτα άσχημο)

Καταγγελία ρε συ λέω μήπως κάνει κανένας περίεργος και βαριέμαι να ασχολούμαι με μαλάκες.
Ασχέτως αν το επιτρέπει ο νόμος κι εγώ δικαιωθώ.
Είναι μερικοί που δεν καταλαβαίνουν και μπορούν να σου κάνουν τη ζωή κόλαση.

Για το άλλο που είπες για το αν θα πάρω το σκύλο, θα το σκεφτώ γιατί υπάρχουν πολλά εμπόδια μέχρι στιγμής. Δεν είναι κάτι πολύ εύκολο. Είναι και αυτό που λες κι εσύ.
Αλλά στην ύστατη ανάγκη θα κόψω τον λαιμό μου και θα τον πάρω.

• Like
Reactions: Anniegr

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.260
Είναι μερικοί που δεν καταλαβαίνουν και μπορούν να σου κάνουν τη ζωή κόλαση.
Έτσι κι αλλιώς. Και δεν έχει καμιά σημασία πώς θα τους φερθείς, τι θα κάνεις κ τι έχεις κάνει. Εσύ, εγώ, ο παραδίπλα.

Δεν είναι χρήσιμο δλδ να ξεσυνερίζεσαι τέτοιους "ανθρώπους".

• Like
Reactions: l.Kyveli and KLKA

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ναι αλλα αμα εχεις μαλακα γειτονα, οσο γαληνιος και προσπαθεις να εισαι για να περνας καλά, η ψυχολογικη πιεση που σου ασκειται ειναι μεγαλη και πολλες φορες αβασταχτη!

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Ναι αλλα αμα εχεις μαλακα γειτονα, οσο γαληνιος και προσπαθεις να εισαι για να περνας καλά, η ψυχολογικη πιεση που σου ασκειται ειναι μεγαλη και πολλες φορες αβασταχτη!
Πράγματι, για αυτό θέλουμε να απομονωθούμε κάπου για να έχουμε την ησυχία μας.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Και ο δικος μας γειτονας ειναι ο ορισμος του μαλκα αλλα εχουμε στα σκαρια και το 2ο σε καμποσους μηνες , βεβαια οι ωρες ησυχιας τηρουνται σχεδον ευλαβηκα αλλα αυτος διαμαρτηρετε και στις 9 το πρωι , εφυγε κακην καως απο εδω και τωρα απλα βαζει το τρυπανι για αντιποινα