Πως να το μαθω??

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Καλησπερα σε ολους σας!
Εχω εδω και 15 μερες ενα κουταβι 4,5 μηνων!Ειναι ημιαιμο.Το ειχαν σε καταφυγιο κ οταν το πηρα ηταν παλυ φοβισμενο με τον εξω κοσμο.τωρα πια εχει μαθει το σπιτι του,εχει αγαπησει και εμας κ δειχνει να μην φοβαται σχεδον καθολου!
Νομιζω οτι ειναι η ωρα να του μαθω μερικες εντολες γιατι αν δεν το κανω τωρα μετα ισως να ειναι αργα!
Μεχρι στιγμης το μονο που καταλαβενει ειναι το ''ΜΗ''.κ αυτο οχι παντα!
Προσπαθω να του μαθω το ΕΛΑ και το ΚΑΤΣΕ.αλλα νομιζω πως δεν μπορω να τα καταφερω.

Αν μπορειτε πειτε μου τι πρεπει να κανω!!Ευχαμπορειτειστω!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Υπομονη!

Βγαλε απο το μυαλο σου οτι θα ειναι αργα μετα!

Ειναι μωρο!

Καλα να περνας με το μικρο σου και μην το στρεσαρεις επειδη δεν μπορει να ανταπεξελθει στις απαιτησεις σου!Περνας το δικο σου αγχος στο σκυλο!

Απεβαλε το.

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Υπομονή και μην αισθάνεσαι καμία πίεση.
Αν ήταν ενός έτους ίσως είχες λόγο, αλλά στους 4,5 μήνες, μη σου πω οτι είναι και λίγο νωρίς γαι εκπαίδευση :D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να μιλήσεις με έναν επαγγελματία εκπαιδευτή ώστε να σε συμβουλέψει για κάποια στάνταρτ πράγματα που αφορά στην καθημερινή συμβίωσή σας κ να μιλήσετε για το πότε να ξεκινήσετε Βασική Υπακοή.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Οχι δεν εχω ανχος και ουτε το περναω στο σκυλο αυτο.
Γενικα δεν τον πιεζω καθολου και αυτο το καταλαβα πιο παλια που οταν τον εβγαζα βολτα απο τον φοβο του δεν εκανε βημα.τον αφηνα να μαθει σιγα σιγα κ τα καταφερε μια χαρα!!

Δεν θελω να τον κανω και Κ9 απλα τα βασικα ειναι απαραιτητα να τα μαθει και για εμενα αλλα και για αυτον.παραδειγμα χτες στο παρκο εφυγε κ πηγε να βγει στο δρομο κατι πολυ επικινδυνο αφου περναγαν διαρκως αυτοκινητα στο τσακ τον προλαβα.
Αν ομως του φωναζα ελα και ερχοταν τοτε δεν θα ειχαμε προβλημα.
Γιαυτο και θελω να μαθει τα βασικα!Θα ειναι καλυτερα και για τους 2 μας!!περιμενω συμβουλες!!
Ευχαριστω για την ανταποκριση σας!!

Barbie

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2009
81
0
πρεβεζα
μιας και δν εχει μαθει ακομα την εντολη ελα...θα ηταν καλυτερο να μν τον αφηνεις ελεθερο χωρις λουρι ακομα γτ ειναι πολυ επικυνδυνο...ειδες τι εγινε....ε με τον καιρο θα την μαθει κι αυτη την εντολη μικρο ειναι ακομα

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
παιδια ασχετο με τα προηγουμενα.μολις του επεσε ενα δοντι που προφανως το αλλαζει.πρεπει να κανω κατι??

Μπορει να ειναι καπως χαζη η ερωτηση αλλα δεν ξερω!!

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Δώστου να μασουλήσει κανένα παγάκι αν τρέχει πολύ αίμα για να μην σου λερώσει καναπέδες. :D
Τίποτα άλλο

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χαχα εγω που δεν μπορεσα να βρω κανενα!Προφανως τα καταπιε το χαιβανι!Μονο ενα που του το αφησε πανω στον καναπε και το εχω κρατησει!

Δωστου ενα παιχνιδι του για να εκτονωσει το δαγκωμα του!Επειδη το ενοχλει τωρα το ουλο που κατεβαζει τι καινουργιο θα θελει να δαγκωσει κατι και εν προκειμενο να λερωσει τον καναπε με το αιμα του δωστου κατι να μασαει!
Καμια μπαλιτσα ελαστικη η μια βρεγμενη πετσετα που θα την εχεις βαλεις στην καταψυξη για να παγωσει και δωστου να την δαγκωνει!

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Χαχα εγω που δεν μπορεσα να βρω κανενα!Προφανως τα καταπιε το χαιβανι!Μονο ενα που του το αφησε πανω στον καναπε και το εχω κρατησει!

Δωστου ενα παιχνιδι του για να εκτονωσει το δαγκωμα του!Επειδη το ενοχλει τωρα το ουλο που κατεβαζει τι καινουργιο θα θελει να δαγκωσει κατι και εν προκειμενο να λερωσει τον καναπε με το αιμα του δωστου κατι να μασαει!
Καμια μπαλιτσα ελαστικη η μια βρεγμενη πετσετα που θα την εχεις βαλεις στην καταψυξη για να παγωσει και δωστου να την δαγκωνει!
Εδω στον καναπε καθοταν μαζι μου κ δαγκωνε ενα παιχνιδι του οταν ειδα ξαφνικα κατι στο στομα κ του το πηρα κ ειδα οτι ηταν δοντι.μικρο δοντακι ηταν.
Δεν εβγαλε καθολου αιμα παντως.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έλα μωρέ, πάρε μερικά βιντεάκια, είναι εύκολο. Και ξέρεις, ισχύει ο νόμος της βαρύτητας αν βάλεις σωστά το χέρι με τη λιχουδιά πάνω από τη μύτη του σκύλου: head goes up, butt goes down!:D:D:D:D:D

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=VNDkq6kkrV0"]YouTube- How to Teach Your Dog to Sit[/ame]

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=WtD2GRbbyzU"]YouTube- Dog training tips: How to train a puppy to sit[/ame]

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Αρχισαμε τα μαθηματα με τον μικρο κ δειχνει να καταβνει!Τωρα δουλευουμε το ''ελα''
Εχω ομως μια απορια.Οταν ειμαι μακρυα του και του λεω ελα ερχεται(οχι παντα κ στο σπιτι βεβαια,εξω δεν τον νοιζει κ πολυ) και εγω τοτε του δινω μια λιχουδια.μερικες φορες ομως για να μην τον κακομαθω με τις λιχουδιες του κανω μονο χαδια,μπραβο κτλπ κ τοτε μου φαινεται να ξενερωνει ερχεται δηλαδη βλεπει πως δεν εχει λιχουδια φευγει κ δεν μου δινει κ ιδιετερη σημασια.
Τι να κανω??να συνεχισω μια χαδια μια λιχουδιες??η μονο λιχουδιες??

milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
lastbreath Το ιδιο προβλημα εχω και εγω, ενω οταν ειναι σπιτι ακουει τα παντα (ολες τις εντολες)οταν ειμαστει και βολτα και εχει και αλλα σκυλια δεν με ακουει...παντα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
lastbreath Το ιδιο προβλημα εχω και εγω, ενω οταν ειναι σπιτι ακουει τα παντα (ολες τις εντολες)οταν ειμαστει και βολτα και εχει και αλλα σκυλια δεν με ακουει...παντα

Ρε παιδιά, είναι απολύτως φυσιολογικό! Διαβάστε λίγο περι εκπαίδευσης και περι βαθμού δυσκολίας εκτέλεσης μιας εντολής και θα καταλάβετε γιατι συμβαίνει αυτό και πως να το διορθώσετε.

Ο σκύλος μαθαίνει μια εντολή σε μερικές ώρες. Το να μάθει να την εκτελεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες όμως παίρνει μήνες. Μη βιάζεστε.

Ενημερωθείτε και έχετε υπομονή.:)

Ερμής

Member
10 Φεβρουαρίου 2010
10
0
Θεσσαλονίκη
Δεν είναι δύσκολο με υπομονή και λιχουδιές να εκπαιδεύσετε μόνοι σας το σκύλο.Με τον εκπαιδευτή όμως είναι σαν το φροντιστήριο που κάναμε στο σχολείο.Μας έλυνε τις απορίες και μας μάθαινε κόλπα για να πετύχουμε το σκοπό μας πιο εύκολα και πάνω απ'όλα σωστά.Αρκεί ο εκπαιδευτής να χρησιμοποιεί "θετικές" μεθόδους και να είστε παρόντες στην εκπαίδευση.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
Αρκεί ο εκπαιδευτής να χρησιμοποιεί "θετικές" μεθόδους και να είστε παρόντες στην εκπαίδευση.
γνώμη μου..αρκεί ο εκπαιδευτής να χρησιμοποιεί σωστές μεθόδους και να είστε παρόντες στην εκπαιδευση,καθώς κυρίως ο εκπαιδευτής μαθαίνει σε εμάς το πως να φερθούμε στο σκυλί μας.

Ερμής

Member
10 Φεβρουαρίου 2010
10
0
Θεσσαλονίκη
γνώμη μου..αρκεί ο εκπαιδευτής να χρησιμοποιεί σωστές μεθόδους και να είστε παρόντες στην εκπαιδευση,καθώς κυρίως ο εκπαιδευτής μαθαίνει σε εμάς το πως να φερθούμε στο σκυλί μας.
Ok. Ποιές όμως είναι οι σωστές? Εάν ο εκπαιδευτής χρησιμοποιεί "πνίχτη" και μας πει ότι αυτή είναι η σωστή μέθοδος να τον πιστέψουμε? Είναι μια τεράστια συζήτηση που δεν ξέρω εάν ποτέ θα βγάλουμε συμπέρασμα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ok. Ποιές όμως είναι οι σωστές? Εάν ο εκπαιδευτής χρησιμοποιεί "πνίχτη" και μας πει ότι αυτή είναι η σωστή μέθοδος να τον πιστέψουμε? Είναι μια τεράστια συζήτηση που δεν ξέρω εάν ποτέ θα βγάλουμε συμπέρασμα.
Νομίζω ότι ζω τη μέρα της μαρμότας τελευταία, έχει κι άλλος αυτή την αίσθηση ή να πάω να το κοιτάξω? :D:D

Ερμή, μόνο τις τελευταίες 2 μέρες πρέπει να έχουν γραφτεί καμιά 200αριά μηνύματα για αυτό το θέμα. Όχι πάλι, σε εκλιπαρώ! :)

Χωρίς πλάκα, είναι όντως μεγάλο θέμα το οποίο έχει συζητηθεί ήδη τόσο εκτενώς όσο δεν παίρνει. Αν κάνεις μια αναζήτηση για "πνίχτη" θα βρεις τα θέματα. Αν δεν τα βρεις, πες μας να βοηθήσουμε παραθέτοντας links.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul