Πως μπορώ να βοηθήσω ?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Καλοκαιριάζει,
και μαζί με όλα τα καλά του καλοκαιριού , έχουμε και πάρα πάρα πολλές εγκαταλείψεις των σκύλων των Χριστουγέννων που δεν είναι πια χαριτωμένοι,λερώνουν, μαδάνε και μας προβληματίζουν στο τι θα κάνουμε στις διακοπές μας.
Αλλά δεν άνοιξα αυτό το θέμα γιαυτό, το άνοιξα για να γράψουμε πως μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε αφιερώνοντας 5 λεπτά την ημέρα μόνο.
Απλές κινήσεις που όταν γίνουν από πολλά άτομα λύνουν ή βελτιώνουν το πρόβλημα.
Ξεκινάω εγώ :
To σημαντικότερο νερό, φροντίζουμε να βάλουμε σε μέρη που δενενοχλούν σκεύη για νερό που το αλλάζουμε κάθε μέρα.
Φαγητό αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα αγοράζουμε οικονομική ξηρή τροφή και την βάζουμε πάλι σε μέρη που δεν ενοχλούν κάθε μέρα,αν δεν την έχουμε πηγαίνουμε στον χασάπη μας ζητάμε να ας κρατάει τα καθαρίσματα, τα βράζουμε με λίγα λαχανικά και ζυμαρικά ή ρύζι και εξασφαλίζουμε ένα νόστιμο γεύμα για τους μικρούς αλήτες της περιοχής μας.
Ακόμα καλύτερα αν βρούμε τα άτομα που ταΐζουν τα αδέσποτα στην περιοχή μας και τους ενημερώσουμε ότι μπορούμε να τους δίνουμε μία η δύο φορές την εβδομάδα το φαγητό βγάζοντας από πάνω τους το κόστος και τον κόπο αυτής της ημέρας.

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μην ξεχνάμε και το ΔΗΚΕΠΑΖ, όσοι μένουμε σε δήμους που ανήκουν στο πρόγραμμα.

Τηλέφωνο για κλείσιμο ραντεβού, έρχονται παίρνουν τον σκύλο, στειρώνουν, θεραπεύουν, εμβολιάζουν, τσιπάρουν και επανατοποθετούν στο μέρος που ζούσε.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
-Τσεκάρισμα για τσιπάκι σε όποιον νεοεμφανιζόμενο σκύλο προκύπτει. Οι εγκαταλείψεις είναι πράγματι πάρα πολλές, αλλά καμιά φορά μπορεί ο σκύλος να είναι χαμένος, δεν είναι πάντα αυτονόητο ότι είναι παρατημένος. Ακόμα και αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να έχει χαθεί πριν πολύ καιρό από το σπίτι του.

-Αποπαρασίτωση. Πιο sos και από το τάισμα, και χωρίς τεράστιο κόστος. Ένας σκύλος μπορεί να επιβιώσει ακόμα και αν τρώει 3 φορές την εβδομάδα. Αλλά από ερλιχίωση και καλαζάρ, δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς θεραπεία (η οποία εκτός από ταλαιπωρία για τον σκύλο, είναι πιο δαπανηρή και επομένως πιο δύσκολη από την πρόληψη).

-Στείρωση, ιδιαίτερα για τα θηλυκά. Είναι λογικό να δενόμαστε και να λυπόμαστε αυτόν τον έναν σκύλο που έχουμε γνωρίσει από κοντά και ζει στο δρόμο. Αν όμως προσπαθήσουμε να το δούμε από μια απόσταση και να κοιτάξουμε τη συνολική εικόνα του προβλήματος, είναι καλύτερα να λείψει κάτι από αυτόν τον έναν σκύλο προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα δημιουργήσει περισσότερους που θα υποφέρουν εξίσου. Οι στειρώσεις κρατάνε τον αριθμό των αδέσποτων της κάθε περιοχής περιορισμένο, με αποτέλεσμα να ενοχλούν λιγότερο, και να απειλούνται λιγότερο από επιθέσεις εξόντωσης (φόλες). Υπάρχουν επίσης μέρη όπου θερίζουν τα αφροδίσια, που μεταδίδονται με το ζευγάρωμα.

-Αγγελίες και προώθηση για υιοθεσία. Δεν είναι ότι πιο εύκολο να δώσεις για υιοθεσία σκύλο που ζει στο δρόμο, αξίζει όμως χωρίς αμφιβολία να προσπαθήσεις. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για σκύλους που είναι πιο "έτοιμοι". Οι "έτοιμοι" αδέσποτοι σκύλοι προς υιοθεσία, είναι ήδη εμβολιασμένοι, αποπαρασιτωμένοι και αν είναι ενήλικοι, στειρωμένοι και με αιματολογικές εξετάσεις. Επίσης υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τον χαρακτήρα και τις συνήθειες τους. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να γίνουν ακόμα και αν ο σκύλος ζει στο δρόμο, όμως μια προσπάθεια (ή καλύτερα περισσότερες) δεν βλάπτει, ακόμα και αν δεν έχουν γίνει. Αν έχετε σκοπό να τα κάνετε εφόσον βρεθεί οικογένεια, γράψτε το στο κείμενο της αγγελίας (πχ θα δοθεί εμβολιασμένο). Σκυλιά μικρόσωμα, "καθαρόαιμα" και μερικά από τα κουτάβια, θα βρουν σπίτι αρκετά εύκολα, ακόμα και αν έχουν τα χάλια τους. Γεγονός για άλλους λογικό, για άλλους εκνευριστικό, αλλά όπως και να'χει το αναφέρω γιατί κάποιοι μπορεί να μην προσπαθήσουν καν, για ζώα των οποίων η αποκατάσταση είναι σχεδόν 2 κλικ υπόθεση. Οδηγίες για τις αγγελίες εδώ.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Που μπορουμε να δουμε ποιοι δημοι ανηκουν στο προγραμμα του Δικεπαζ?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
To σημαντικότερο νερό, φροντίζουμε να βάλουμε σε μέρη που δενενοχλούν σκεύη για νερό που το αλλάζουμε κάθε μέρα.
Kάπου πήρε το μάτι μου ότι κυκλοφορεί είδος φόλας που το ρίχνουν μέσα στα μπωλάκια του νερού που αφήνουν εθελοντές για τα αδέσποτα οπότε προσοχή και εκεί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Kάπου πήρε το μάτι μου ότι κυκλοφορεί είδος φόλας που το ρίχνουν μέσα στα μπωλάκια του νερού που αφήνουν εθελοντές για τα αδέσποτα οπότε προσοχή και εκεί.
Πώς να προσέξουμε;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δυστυχώς δε το γνωρίζω αυτό. Το μόνο που μου ήρθε εμένα στο μυαλό ήταν να μην είναι τα μπωλ σε κοινή θέα.

Arrow

Well-Known Member
10 Απριλίου 2013
136
3
-Τσεκάρισμα για τσιπάκι σε όποιον νεοεμφανιζόμενο σκύλο προκύπτει. Οι εγκαταλείψεις είναι πράγματι πάρα πολλές, αλλά καμιά φορά μπορεί ο σκύλος να είναι χαμένος, δεν είναι πάντα αυτονόητο ότι είναι παρατημένος. Ακόμα και αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να έχει χαθεί πριν πολύ καιρό από το σπίτι του.
Αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας και αν ναι πως;;Ή μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να κάνει τέτοιον έλεγχο;;;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας και αν ναι πως;;Ή μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να κάνει τέτοιον έλεγχο;;;
Oποιοσδηποτε κραταει στο χερι του ενα σκαννερ.
Αν δεν εχεις κ εχεις γνωστο κ φιλοτιμο κτηνιατρο στην περιοχη παιζει να στο δανεισει ενα μεσημερι πχ που ειναι κλειστος για να μπορεσεις να σκαναρεις επιτοπου το σκυλο.....
Αλλιως πρεπει να πας το σκυλο στον κτηνιατρο.....

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Oποιοσδηποτε κραταει στο χερι του ενα σκαννερ.
Αν δεν εχεις κ εχεις γνωστο κ φιλοτιμο κτηνιατρο στην περιοχη παιζει να στο δανεισει ενα μεσημερι πχ που ειναι κλειστος για να μπορεσεις να σκαναρεις επιτοπου το σκυλο.....
Αλλιως πρεπει να πας το σκυλο στον κτηνιατρο.....
...
εγω οταν βρηκα τη μπελα και την πηγα στον κτηνιατρο δεν την σκαναρισε,,,, δεν χρειαζεται,,,, δεν εχει τσιπ μου ειπε,, αποκλειεται,,, μηπως επεσα σε ζα-μαν-φου κτηνιατρο η το καταλαβε απο καπου η του εκανε τοσο πολυ κοπο ,,??

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δε νομίζω ότι είναι θέμα φιλότιμου. Μιλάμε για εξοπλισμό μερικών εκατοντάδων ευρώ, γιατί να θέλει να βγει εκτός ιατρείου?

...
εγω οταν βρηκα τη μπελα και την πηγα στον κτηνιατρο δεν την σκαναρισε,,,, δεν χρειαζεται,,,, δεν εχει τσιπ μου ειπε,, αποκλειεται,,, μηπως επεσα σε ζα-μαν-φου κτηνιατρο η το καταλαβε απο καπου η του εκανε τοσο πολυ κοπο ,,??
Από πουθενά δεν το κατάλαβε, απλά το υπέθεσε επειδή το κουτάβι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Άλλο βέβαια να το υποθέτει, και άλλο να δηλώνει με σιγουριά ότι αποκλείεται.

Για τους πιο μερακλήδες, υπάρχουν και μικρά scanners που μπορεί να αγοράσει κανείς με πάνω κάτω 100 ευρώ.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δε νομίζω ότι είναι θέμα φιλότιμου. Μιλάμε για εξοπλισμό μερικών εκατοντάδων ευρώ, γιατί να θέλει να βγει εκτός ιατρείου?
.
Γι αυτο δεν εγραψα μονο φιλοτιμο αλλα εγραψα ΚΑΙ "γνωστο"
Εγω τον κτηνιατρο των σκυλων μου τον ξερω πανω κατω μια 10ετια.
Μου το εχει δανεισει ευκολα γιατι το δινει σε μενα που με ξερει.......
Αν δεν σε ξερει φυσικα δεν θα στο δωσει!
Αν παλι σε ξερει αλλα δεν ειναι κ ιδιαιτερα φιλοτιμος, τοτε παλι θα επικαλεστει "οτι κοστιζει αρκετα ευρω" κ δεν θα στο δωσει κ παει λεγοντας!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Για εμενα η βοηθεια εχει πολλες εννοιες. Αλλος μπορει να βοηθησει οικονομικα,
αλλος προσφεροντας εθελοντικη εργασια, αλλος δινοντας κατι που ηδη εχει και παει
λεγοντας. Υπαρχουν πολλες ομαδες ειτε εθελοντικες ειτε συλλογοι που σιγουρα
χρειαζονται βοηθεια. Ειτε σε τροφες, ειτε σε φαρμακα, ειτε βοηθεια σε ταισματα.
Αν ο καθενας απο εμας προσεφερε κατι εστω και λιγο, ενα τσουβαλι τροφη,
ενα κουτι φαρμακα, μια αμπουλα, ενα κολλαρο, μια φιλοξενεια καποιου σκυλου
που χρειαζεται θεραπεια τοτε σιγουρα η κατασταση θα ηταν πολυ πιο ευκολη για
ολους μας. Δεν φτανει λοιπον να βαζουμε ενα μπολακι με νερο εξω απο το
σπιτι μας η να ψαχνουμε για τσιπακια μονο. Σε καθε δημο υπαρχουν σιγουρα ομαδες
που ασχολουνται με τα σκυλια οι οποιες χρειαζονται την στηριξη και την βοηθεια μας.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αυτό ήθελα να πω :) το ελάχιστο που μπορεί να δώσει ο καθενας μας , απο 10 λεπτά την ημέρα ή 1 ευρώ αν γίνει συντονισμένα και στηρίξουμε της ομάδες που ασχολούνται στην περιοχή μας, τότε το έργο πραγματικά θα είναι μεγάλο και η ζωή των μικρών μας φίλων καλύτερη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn