Πως καταλαβαίνει ότι έχει κάνει λάθος...

Ayraki

Well-Known Member
31 Μαϊου 2018
83
43
45
Καλησπέρα, πηγαίνουμε με την Αύρα βόλτα με λουρί, αλλά επειδή είμαστε σε χωρίο κοντά σε βουνό, την αφήνουμε ελεύθερη σε αγροτικό μέρος (δεν περνάνε αυτοκίνητα) για να εκτονώνετε.... Τρέχει, γυρνάει κοιτάει ότι ερχόμαστε, και με το που στρίβουμε τρέχει και έρχεται. Όταν την φωνάζουμε, έρχεται όχι με ευκολία, αλλά έρχεται.

Σήμερα όμως (το έχει κάνει και ακόμα μία φορά) δεν άκουγε με τίποτα....Και αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε σπίτι χωρίς εκείνη. Αφού ξελαριγκιάστικα λοιπόν να φωνάζω, δεν την άκουγα, ξαναβγήκα να τη βρω. Τσούπ....τη βλέπω στη γωνία, όπου με το που έσκυψα και την φώναξα γλυκά, ήρθε τρέχοντας. Η ερώτηση είναι πως πρέπει να τη μαλώσω ώστε να καταλάβει; Την περιορίσαμε σε σημείο που δεν την αρέσει γιατί είναι μόνη της. Συνήθως κλαίει αν είναι εκεί, αλλά σήμερα μπήκε στο σπίτι της (που της το πήγα εκεί) και δεν βγάζει τσιμουδιά. Λέτε να καταλαβαίνει ότι είναι τιμωρία;

• Like
Reactions: Tonaki

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Αχ, πώς εμπιστεύεσαι & την αφήνεις χωρίς λουρί.. & εγώ εδώ που μένω έχω δίπλα το βουνό, αλλά φοβάμαι να την αφήσω..
Σίγουρα η απομόνωση κάνει δουλειά, λογικά το καταλαβαίνει ότι είναι τιμωριμένη, απλά δεν ξέρω με ποιον τρόπο ακριβώς δίνουμε να καταλάβει ποια ήταν η αταξία της..

• Like
Reactions: myEnzo and mareco

Ayraki

Well-Known Member
31 Μαϊου 2018
83
43
45
Στην αρχή με πολύ επιφύλαξη και πολλές λιχουδιές για να ξέρει ότι έχω φαγητό και να γυρνάει. Αλλά τη λυπάμαι να είναι όλη την ώρα δεμένη στη βόλτα. Κατεβαίνουνε και Αθήνα συχνά, και εκεί ούτε να το σκεφτώ. Εδώ νιώθω πιο ασφαλής. Δεν ξέρω... Πάντως έχει πολύ ενέργεια και είναι και μικρούλα και θεώρησα ότι θα το μάθει. Αλλά χθες, μου ήρθε να την κρεμάσω...:mad::mad::(:mad::eek:
Αλλά αυτό με που λες, και εγώ δεν ξέρω αν κατάλαβε γιατί μπήκε σε απομόνωση....

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Πάντως & η δικιά μου πότε ακούει & πότε όχι.. όταν είναι μέσα στο σπίτι ή όταν την έχω με λουρί είναι κυρία!! Όταν την έχω λυτή στον κήπο μου βγάζει την ψυχή.. σήμερα ήταν έξω απ' το πρωί, προσπάθησα να τη μαζέψω το μεσημέρι & μ' έγραφε.. εε μια, δυο, τρεις, της βάζω μια κατσάδα, τη βάζω μέσα με το ζόρι & πήγε & έκατσε σα βρεγμένη γάτα στο κρεβάτι της..!! Μετά μου κανε μούτρα..:LOL::ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.342
8.083
Eχοντας σκυλακο που δεν ακουει λυτος (γιατι εγω δε του εμαθα σωστα), θεωρω οτι δικο μας ειναι το λαθος οχι του σκυλακου αν τον λυσουμε και δε γυρισει.
Τι κανω? Τον λυνω πιο σπανια και μονο σε σημεια απολυτως ασφαλη, πχ αποκρημνες παραλιες με μια εισοδο, γηπεδακια, περιφραγμενα οικοπεδα κ.τ.λ και παραλληλα προσπαθω απο την αρχη να τον μαθω.
Η λυση που εχω βρει για μη ασφαλη σημεια εκτος πολης.....
Παρτε ενα φλεξι 8-10 μετρα και στην εξοχη αφηστε τα να σας οδηγησουν και τρεξτε στο ρυθμο τους για 1-2 ωρες . Οπου θελουν αυτα, με την ταχυτητα που θελουν, σταματαμε οπου θελουν κ.τ.λ ωστε να εχουν μια αισθηση ελευθεριας. Ταυτοχρονα δουλευουμε και λιγακι το ελα. Εκτονωνονται πολυ και επιπλεον ειναι και καλη γυμναστικη για εμας :LOL:

ΥΣ. Το φλεξι μονο εκτος πολης και με προσοχη γιατι ευκολα αν τραβηξουν αποτομα σκαει στο κεφαλι μας.:LOL:

Last edited:

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Παρτε ενα φλεξι 8-10 μετρα και στην εξοχη αφηστε τα να σας οδηγησουν και τρεξτε στο ρυθμο τους για 1-2 ωρες . Οπου θελουν αυτα, με την ταχυτητα που θελουν, σταματαμε οπου θελουν κ.τ.λ ωστε να εχουν μια αισθηση ελευθεριας.
:LOL::LOL::LOL::LOL: καλό..!!
Αν αφήσω τη Ρέα να τρέξει ό,που θέλει, με όση ταχύτητα θέλει, όχι 1-2 ώρες δε θ' αντέξω, ούτε 1-2 λεπτά..!! Αυτό το σκυλί για άλογο πήγαινε μάλλον & κάπου στο δρόμο χάθηκε & έγινε σκύλος!!:p:ROFLMAO::ROFLMAO:

Sofiam

Member
20 Νοεμβρίου 2018
12
40
44
Εμάς πάντως έπιασε με το κρυφτό.. Σε βόλτες, κυρίως με τον άντρα μου, του κρυβόταν και μετά έμαθε να έχει τον νου του. Αν προχωρούσε λίγο μπροστά σταματούσε να δει που βρισκόμασταν. Βέβαια το κακό σε εμάς συνέβη στα 5 μέτρα απόσταση και ενώ τον βλέπαμε.. Οπότε τώρα δεν ξέρω αν θα τον ξανά αφήσουμε ποτέ λυτο..και να συμπληρώσω ότι και στις βόλτες με το λουρί τον είχα συνέχεια στο '' εδω'' ώστε να είναι δίπλα και να μην απομακρυνεται. Πιστεύω ότι αυτά έπαιξαν ρόλο

• Like
Reactions: GRDANE and Tonaki

Ayraki

Well-Known Member
31 Μαϊου 2018
83
43
45
@medusa Εννοείτε ότι είναι δικό μας. Απλά δεν ξέρω τον κώδικα για της το μάθω σωστά!

Συγνώμη που θα ρωτήσω....τι είναι το flex???

Εμένα παιδιά δεν τρέχει σε δρόμο...πηδάει και μπαίνει σε κάτι απέραντα χωράφια με ελιές (Λέσβο είμαστε) και την χάνω από τα μάτια μου, μόνο την ακούω. Και κάνει σπριντ το τυπάκι.....δεν τρέχει απλά!!! Οπότε εγώ δεν μπορώ να μπω μέσα μαζί της. Αν την περιορίσω με το flex να μην πηδάει μαντράκια, χώνει το νόημα της ελευθερίας!

Αυτό που θα προσπαθήσω πάλι είναι να της δίνω λιχουδιές στη βόλτα με το λουρί, και όταν την αφήσω (συνήθως στο τέλος της βόλτας για κανένα 15λέπτο) να τη φωνάζω και να την μπουκώνω.....ε??? Άσε τώρα θα κατέβουμε Αθήνα, οπότε κομμένα αυτά! Μόνο σε πάρκα για εκτόνωση σκύλων...

@medusa Εσύ που είσαι παλία μανουλα, για την τιμωρία τι λες; Πως καταλαβαίνει αν την τιμωρείς όταν γυρίσει ότι κάτι δεν έκανε καλα;

• Like
Reactions: Tonaki

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.342
8.083
:LOL::LOL::LOL::LOL: καλό..!!
Αν αφήσω τη Ρέα να τρέξει ό,που θέλει, με όση ταχύτητα θέλει, όχι 1-2 ώρες δε θ' αντέξω, ούτε 1-2 λεπτά..!! Αυτό το σκυλί για άλογο πήγαινε μάλλον & κάπου στο δρόμο χάθηκε & έγινε σκύλος!!:p:ROFLMAO::ROFLMAO:
Και εγω ετσι νομιζα,αλλα βρηκα λυση, κανουμε 2-3 200αρια τρεξιμο ταχυτητας να ξεδωσει σε κανα χωματοδρομο και μετα μπαινω σε περιοχη με βλαστηση, πετρουλες κ.τ.λ οπου ξεκιναει το ασταματητο μυρισμα και ζιγκ ζαγκ, πεταγεται για 10 μετρα, σταματαει, κ.τ.λ . Σε φαση να αρχιζω εγω να βαριεμαι και να θελω να συνεχισω. :D

Last edited:
  • Like
Reactions: alexouli and Tonaki

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.342
8.083
@medusa Εννοείτε ότι είναι δικό μας. Απλά δεν ξέρω τον κώδικα για της το μάθω σωστά!

Συγνώμη που θα ρωτήσω....τι είναι το flex???

Εμένα παιδιά δεν τρέχει σε δρόμο...πηδάει και μπαίνει σε κάτι απέραντα χωράφια με ελιές (Λέσβο είμαστε) και την χάνω από τα μάτια μου, μόνο την ακούω. Και κάνει σπριντ το τυπάκι.....δεν τρέχει απλά!!! Οπότε εγώ δεν μπορώ να μπω μέσα μαζί της. Αν την περιορίσω με το flex να μην πηδάει μαντράκια, χώνει το νόημα της ελευθερίας!

Αυτό που θα προσπαθήσω πάλι είναι να της δίνω λιχουδιές στη βόλτα με το λουρί, και όταν την αφήσω (συνήθως στο τέλος της βόλτας για κανένα 15λέπτο) να τη φωνάζω και να την μπουκώνω.....ε??? Άσε τώρα θα κατέβουμε Αθήνα, οπότε κομμένα αυτά! Μόνο σε πάρκα για εκτόνωση σκύλων...

@medusa Εσύ που είσαι παλία μανουλα, για την τιμωρία τι λες; Πως καταλαβαίνει αν την τιμωρείς όταν γυρίσει ότι κάτι δεν έκανε καλα;
φλεξι ειναι ο πτυσσομενος οδηγος,
https://www.petclick.gr/product/13700/flexi-vario-lg-long-ιμαντασ-8m-εωσ-50kg-ανθρακι

θελει προσοχη στη χρηση και να ξερει ενα υποτυπωδες σταματημα, γυρνα, ελα , αν τραβηξουν σου φευγει στο κεφαλι.. εχω παρει ενα για 50 κιλα. (23 ο δικος μου)
Πηδανε ανετα μαντρακια, δοκιμασμενο. :LOL: Στα πυκνα δεντρα θελει προσοχη να μη γινεις κουβαρι επισης.

Για την τιμωρια δεν ειμαι καταλληλη να απαντησω, ειμαι σχετικα νεα μανα και εχω κανει πολλα λαθη σιγουρα.....
προσωπικα δεν εχω πειστει οτι αν τον μαλωσεις μολις ερθει καταλαβαινει για ποιο λογο, και φοβαμαι οτι θα λειτουργησει αναποδα, δηλάδη θα το συνδιασει οτι οταν ερχεται κοντα μου κατι κακο συμβαινει. Οποτε αποφευγω να δημιουργω συνθηκες που μετα θα μου προκαλεσουν το διλλημα ...δηλαδη προς το παρον δε τον αφηνω ελευθερο σε χωρους που μπορει να ξεφυγει :LOL:

• Like
Reactions: Ayraki and Tonaki

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Και εγω ετσι νομιζα,αλλα βρηκα λυση, κανουμε 2-3 200αρια τρεξιμο ταχυτητας να ξεδωσει σε κανα χωματοδρομο και μετα μπαινω σε περιοχη με βλαστηση, πετρουλες κ.τ.λ οπου ξεκιναει το ασταματητο μυρισμα και ζιγκ ζαγκ, πεταγεται για 10 μετρα, σταματαει, κ.τ.λ . Σε φαση να αρχιζω εγω να βαριεμαι και να θελω να συνεχισω. :D
Όταν τρέχουμε μαζί αυτό κάνουμε, αλλά δεν πιάνει τις ταχύτητες που θέλει.. δεν την πιάνω!! Ευτυχώς που ο κήπος είναι μεγάλος, έχει σκαλιά & τα καλά μου τα γατάκια που κάνουν υπομονή μαζί της & την αφήνουν να τα κυνηγάει για ώρες, οπότε ξεδίνει με την ψυχή της!!

• Like
Reactions: Ayraki and medusa

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
@Ayraki
"Αυτό που θα προσπαθήσω πάλι είναι να της δίνω λιχουδιές στη βόλτα με το λουρί, και όταν την αφήσω (συνήθως στο τέλος της βόλτας για κανένα 15λέπτο) να τη φωνάζω και να την μπουκώνω.....ε??? "

Ενας πολυ αποδοτικος τροπος που λειτουργει σχεδον 100% στην επαναφορα του σκυλου ειναι η χρηση σφυριχτρας. Μιας καλης και αξιοπιστης σφυριχτρας που ομως δεν ειναι και πολυ φθηνη αλλα κανει αποδεδειγμένα εξαιρετικη δουλεια. Αν σου επιτρεπουν τα οικονομικα σου παρε κατι σαν κι΄αυτη.
https://www.kalkantzakos.com/Product/644/212-sfurihtra-ekpaideusis-skulon,-acme

https://www.acmewhistles.co.uk/buy-online/dog-training/acme-dog-whistle-pro-trialler-212

Μην αγορασεις φθηνη ή με μεταβλητο κουρδισμα γιατι πιθανον στο μελλον δεν θα εχεις το αποτελεσμα που θελεις.
Παντως σε μενα με δυο κουταβια λειτουργει παντα και 100% ακομα και αν εχουν εντοπισει γατα ( που η μικρη εχει ψυχωση ) εξω απο τα καγκελα του κηπου. Οχι ομως ασκοπη χρηση. Για λιχουδια μονο για τη σφυριχτρα τους δινω τυρι φετα που τρελλενονται.
Το κειμενο που επισυναπτω εχει εμπειριες και συμβουλες που εχω μαζεψει σχετικα με την εκπαιδευση και τη χρηση της σφυριχτρας.

Attachments

Last edited:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.342
8.083
@Ayraki
"Αυτό που θα προσπαθήσω πάλι είναι να της δίνω λιχουδιές στη βόλτα με το λουρί, και όταν την αφήσω (συνήθως στο τέλος της βόλτας για κανένα 15λέπτο) να τη φωνάζω και να την μπουκώνω.....ε??? "

Ενας πολυ αποδοτικος τροπος που λειτουργει σχεδον 100% στην επαναφορα του σκυλου ειναι η χρηση σφυριχτρας. Μιας καλης και αξιοπιστης σφυριχτρας που ομως δεν ειναι και πολυ φθηνη αλλα κανει αποδεδειγμένα εξαιρετικη δουλεια. Αν σου επιτρεπουν τα οικονομικα σου παρε κατι σαν κι΄αυτη.
https://www.kalkantzakos.com/Product/644/212-sfurihtra-ekpaideusis-skulon,-acme

https://www.acmewhistles.co.uk/buy-online/dog-training/acme-dog-whistle-pro-trialler-212

Μην αγορασεις φθηνη ή με μεταβλητο κουρδισμα γιατι πιθανον στο μελλον δεν θα εχεις το αποτελεσμα που θελεις.
Παντως σε μενα με δυο κουταβια λειτουργει παντα και 100% ακομα και αν εχουν εντοπισει γατα ( που η μικρη εχει ψυχωση ) εξω απο τα καγκελα του κηπου. Οχι ομως ασκοπη χρηση. Για λιχουδια μονο για τη σφυριχτρα τους δινω τυρι φετα που τρελλενονται.
Το κειμενο που επισυναπτω εχει εμπειριες και συμβουλες που εχω μαζεψει σχετικα με την εκπαιδευση και τη χρηση της σφυριχτρας.
εχεις δικιο, επιασε και σε μας. Δηλαδη προς το παρον , το ξεκινησαμε απο το καλοκαιρι, εχουμε επιτυχια στο γυρνα με τη σφυριχτρα. Κατι που επίσης βοηθα με τη σφυριχτρα νομιζω ειναι οτι δεν διακρινει ο σκυλος την δικη μας αβεβαιοτητα/εκνευρισμο κ.τ.λ οπως την φωνη μας.

Ayraki

Well-Known Member
31 Μαϊου 2018
83
43
45
Σας ευχαριστώ πολύ....δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Θα το δοκιμάσω άμεσα!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog