Πως θα σταματήσει να γαυγίζει όταν λείπω.

tyler7osfp

New Member
21 Μαρτίου 2011
2
0
Καλησπέρα.

Πριν απο μια εβδομάδα απέκτησα ένα σκυλάκι απο τα αδέσποτα του δήμου Αθηναίων στο Μαρκόπουλο.
Δυστύχως για αυτό μένω σε πολυκάτικία και δεν υπάρχει η δυνατότητα να είναι ελεύθερο σε εξωτερικό χώρο. Παρόλα αυτά είναι ελέυθερο μέσα στο σπίτι.
Το πρόβλημα είναι ότι όταν φεύγω από το σπίτι χαλάει τον κόσμο με το κλαψουρισμά και το γάυγισμα του και έχουμε και συμπεριφορές παράξενες με το να κάνει ζημιές και να ουρεί μεσα στο σπίτι, πράγματα τα οποία δεν κάνει όταν είμαι μπροστά.
Ακόλουθώ τις συμβουλές απο το παρακάτω Post http://www.dogforum.gr/v3/archive/index.php/t-9862.html
αλλά με όχι καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Το σκύλακι απο το καταφύγιο που το πήραμε μας είπαν ότι ειναι περίπου 3 χρονών.

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
υπομονή χρειάζεται, επιμονή και σταθερότητα....
φαντάζομαι ότι επειδή είναι ήδη τριών ετών τα πράγματα θα είναι ίσως λίγο πιο δύσκολα....
αυτό όμως δε σημαίνει ότι το σκυλί δεν μπορεί να μάθει...

μην ξεχνάς ότι ήρθε από ένα μέρος, όπου προφανώς δεν είχε τη φροντίδα και την προσοχή που του παρέχεις τώρα, οπότε χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής και για σένα και γι'αυτό...

απλώς αυτό που είπα και στην αρχή, υπομονή κι επιμονή και θα καταλάβει ότι δε σε χάνει για πάντα, αλλά για μερικές ώρες....

καλή συνέχεια και μπράβο για την κίνηση να πάρεις σκύλο από καταφύγιο...

Grenos

New Member
19 Μαρτίου 2011
4
0
αρχικα θα πρεπει να φροντιζεις οταν φευγεις να εχει νερο,να εχει βγει την βολτα του να του εχεις αφησει κατι για να ασχολειτε και γενικα να μην του λειπει κατι...Το πιο λογικο ειναι οτι το σκυλακι σου εχει στρες αποχωρισμου και θα χρειαστει να κανεις καποια πραγματα...σε αυτην την περιπτωση θα ηταν καλο να συμβουλευτεις εναν εκπαιδευτη σκυλων...δεν ειναι κατι για το οποιο πρεπει να ανησυχεις...

tyler7osfp

New Member
21 Μαρτίου 2011
2
0
Να πω την αλήθεια περισσότερο ανησυχώ μήπως και μου κάνουν παρατήρηση οι γείτονες γιατί από όταν λείπω για δουλεία είναι περίπου 9 ώρες. Το σκυλάκι το καταλαβαίνω γιατί γαβγίζει.
Νερό και φαΐ έχει.
Επίσης μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει διάθεση για παιχνίδια ιδιαίτερη.
Βόλτα το πηγαίνω μισή ώρα περίπου πριν φύγω. Θα προσπαθήσω να πάρω τα παιχνιδάκια με το φαγητό μέσα.
Ευχαριστώ και πάλι.

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
υπομονή χρειάζεται, επιμονή και σταθερότητα....
φαντάζομαι ότι επειδή είναι ήδη τριών ετών τα πράγματα θα είναι ίσως λίγο πιο δύσκολα....
αυτό όμως δε σημαίνει ότι το σκυλί δεν μπορεί να μάθει...

μην ξεχνάς ότι ήρθε από ένα μέρος, όπου προφανώς δεν είχε τη φροντίδα και την προσοχή που του παρέχεις τώρα, οπότε χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής και για σένα και γι'αυτό...
θα συμφωνήσω 100% και θα προσθέσω, θέλει χρόνο.

Και δε μιλάμε για λίγες επαναλήψεις της άσκησης που βρήκες (η οποία αναφέρει ένα τριήμερο). Δεν ξέρω αν αυτό αρκεί για ένα κουτάβι, που έχει ζήσει μόνο την ασφάλεια του σπιτιού σου (για να το λένε τα παιδιά εκεί, προφανώς αρκεί) αλλά επειδή έχω και εγώ πρώην αδέσποτο ενήλικο, θα σου πω ότι μιλάμε για πολύ παραπάνω. Αυτό που κάνω σχετικά συχνά είναι ότι πετάγομαι μέσα στη μέρα εκτός σπιτιού, πχ για να πετάξω τα σκουπίδια, την ώρα που τρώει ή είναι απασχολημένη και επιστρέφω σε dt. (να θυμάσαι βέβαια ότι αν βγεις ως το διάδρομο της πολυκατοικίας μονάχα, ο σκύλος πιθανότατα σε μυρίζει, οπότε δεν κάνεις τίποτα... κατέβα τουλάχιστον στην είσοδο :)) Κάνω και τα μισάωρα εκτός, όσο πιο συχνά μπορώ. Βέβαια, δεν έχουμε λύσει ούτε εμείς το πρόβλημα, αλλά ευτυχώς η δική μου δε γαβγίζει/ουρεί/κάνει αταξίες. Κλαίει όμως :(

Άλλες συμβουλές που υποθέτω ότι έχεις διαβάσει, αλλά παραθέτω έτσι στα γρήγορα, είναι το κόνγκ (ή κάποιο παιχνίδι τύπου κόνγκ), το κρυμμένο φαγητό στο σπίτι, ή οτιδήποτε άλλο ξέρεις εσύ ότι θα τον κρατήσει απασχολημένο. Επίσης η ανοιχτή τηλεόραση ή ραδιόφωνο βοηθάνε, για να έχει ερεθίσματα. Κλείσε όμως πορτοπαράθυρα, μήπως αρχίσει να γαβγίζει απαντώντας σε σκυλιά στο δρόμο.

Το επόμενο που σκέφτομαι να δοκιμάσω εγώ είναι η κατεψυγμένη λιχουδιά.
[video=youtube;KslsK1X_GIg]http://www.youtube.com/watch?v=KslsK1X_GIg[/video]

Μπράβο σου που έδωσες ένα σπίτι στο άτυχο σκυλούκι. Δώσε του τώρα και χρόνο :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97