Δεν υπάρχει χρυσή τομή! Υπάρχουν ωστόσο κανόνες...Ποιες ειναι οι μεθοδοι πιστευτε που πρεπει να ακολουθησει καποιος που εχει για πρωτη φορα στην ζωη του σκυλο και τα εχει λιγο χαμενα με το πως πρεπει να συμπεριφερετε στον σκυλο του ετσι ωστε να τον "υπακουσει" ?
Όλα αυτά που αναφέρεις είναι εκδηλώσεις «βίας». Βία σημαίνει χρησιμοποίηση μέσων για την επιβολή θελήσεως. Με άλλα λόγια, εξαναγκασμός. Όπως και να ορίσουμε την διόρθωση συμπεριφορών (τιμωρία, ποινή κτλ) δεν παύει να εμπεριέχει βία, απλά στη βία υπάρχουν διαβαθμίσεις.Επισης θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο.Με ποιον τροπο μπορουμε να "τιμωρησουμε" το σκυλο μας ετσι ωστε να μην τους προκαλεσουμε βία αλλα να τους δωσουμε να καταλαβει οτι αυτο που εκανε δεν ειναι επιτρεπτο?
Εχω δοκιμασει την απομονωση αλλα μου φαινεται πως αν το κανω συνεχεια ισως ο μικρος να αγριεψει και δεν θελω τετοιο αποτελεσμα.Επισης εχω δοκιμασει το να μην του δινω καθολου σημασια αλλα να ειναι στο χωρο που βρισκομαι και εγω.Καποιες φορες ειχε αποτελεσμα και αλλες οχι.
Βέβαια! Άλλες φορές ένα δυνατό «ΜΗ» αρκεί, άλλες φορές είναι η διόρθωση με πνικτη είναι απαραίτητη. Το σημαντικό είναι να είσαι ξεκάθαρος απέναντι στο σκύλο σε σχέση με το τι επιτρέπεται και τι όχι. Σου έγραψα πιο πάνω πως στην εκπαίδευση υπάρχει ζητούμενο και τρόποι για να το επιτύχεις.LaMbofGod said:Υπάρχουν διαφορετικοί μέθοδοι για καθε μη επιτρεπτη συμπεριφορα?