Πως θα επιλέξω τον κατάλληλο εκπαιδευτή για τον σκύλο μου ?

Petyum.gr

Member
21 Αυγούστου 2015
23
9
33
Αυτή είναι μια ερώτηση που σίγουρα απασχολεί πολύ κόσμο. Δυστυχώς όμως, όπως στα περισσότερα επαγγέλματα, έτσι και σε αυτό, υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Υπάρχουν καλοί και κακοί δάσκαλοι, καλοί και κακοί δικηγόροι, καλοί και κακοί γιατροί, καλοί και κακοί πωλητές, καλοί και κακοί εκπαιδευτές. Τι κάνουμε τώρα, για να βρούμε ένα καλό εκπαιδευτή;

Βασικά ξεκινάμε από το γεγονός ότι τον σκύλο μας τον αγαπάμε, τον σεβόμαστε και ως μέλος της οικογενείας μας θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτόν. Αν δεν ισχύουν όλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος να τον εκπαιδεύσουμε, γιατί όπως έχουμε πει και στην αρχή, και ο σκύλος αλλά και η εκπαίδευσή του, δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει μόδα. Πως μπορείτε τώρα να βρείτε εκπαιδευτές; Όπως ακριβώς θα ψάχνατε και τελικά θα βρίσκατε ένα γιατρό, δικηγόρο ή καθηγητή. Μέσα από αγγελίες, από συζητήσεις, από τα περιοδικά του χώρου ή τυχαία περνώντας από μια σχολή. Αυτό είναι το εύκολο!
Το δύσκολο είναι να επιλέξουμε τον κατάλληλο. Μπορεί να χρειαστεί να “χαλάσετε” πολύ χρόνο αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο. Ας σταματήσουμε καταρχήν να επιλέγουμε τον εκπαιδευτή μέσω τηλεφώνου. Αυτό είναι μόνο για να κλείσουμε ραντεβού μαζί του. Το πρώτο λοιπόν που κάνουμε είτε αποφασίσουμε να πάμε το σκύλο μας σε μια σχολή, είτε να έχουμε εκπαιδευτή που δουλεύει κατ’ οίκον, είναι να έρθουμε σε επαφή μαζί του, και όχι με έναν αλλά με πολλούς. Μέσα από συζήτηση θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε αρχικά μια εικόνα για τον άνθρωπο στον οποίο πρόκειται να εμπιστευτούμε το σκύλο μας. Εδώ δεν πρόκειται να σας μιλήσω για τις λεπτομέρειες που κάνουν τον ένα εκπαιδευτή καλύτερο από τον άλλο. Αυτό θα το κρίνετε εσείς. Πείτε πως ετοιμάζεστε να φωνάξετε ένα καθηγητή στο σπίτι για το παιδί σας ή να επιλέξετε το φροντιστήριο ή το γυμναστήριό του, τον γιατρό του. Τι θα κάνατε; Χίλια τοις εκατό σίγουροι, μέχρι εσείς να βλέπατε αποτέλεσμα δεν θα είσασταν, όμως σίγουρα θα ψάχνατε για τον καλύτερο όσο χρόνο και αν αυτό απαιτούσε.

Θα παίρνατε σίγουρα συστάσεις, θα ρωτούσατε τον τρόπο που εργάζεται και θα ζητούσατε να δείτε και άλλους σκύλους που θα είχε εκπαιδεύσει. Και επειδή το επάγγελμα του εκπαιδευτή είναι σχετικά καινούργιο, φροντίστε να μάθετε και πράγματα όπως: πόσο καιρό ασχολείται με την εκπαίδευση, αν δουλεύει ο ίδιος με το σκύλο αλλά και στην περίπτωση που συνεργάζεται με άλλα άτομα, αν έχουν την ίδια πείρα και τις γνώσεις που έχει αυτός, όπως και το αν αυτό είναι το κύριο επάγγελμά του. Τέλος υπάρχουν στη χώρα μας αγώνες και εξετάσεις εργασίας για σκύλους όπου κάποιοι από τους κυναγωγούς τους είναι επαγγελματίες εκπαιδευτές των οποίων το έργο μπορείτε να θαυμάσετε αλλά και να κρίνετε. Σταματήστε λοιπόν να έχετε σαν πρώτη ερώτηση το πόσο θα κοστίσει η εκπαίδευση. Θυμηθείτε ότι το φτηνό δεν είναι πάντα και καλό και πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται για κάποια αγορά αλλά για την εκπαίδευση του σκύλου σας. Πολλοί επέλεξαν βάση τιμής και τελικά πλήρωσαν τα τριπλάσια σε κάποιον προκειμένου να εκπαιδευτεί εν τέλει ο σκύλος τους. Μακριά λοιπόν από εκείνους που αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν το σκύλο σας σε ηλικία τεσσάρων μηνών και από εκείνους που υπόσχονται να λύσουν το όποιο πρόβλημά του χωρίς καν να τον έχουν δει. Μακριά από εκείνους που δεν καθορίζουν το χρόνο που θα χρειαστεί η εκπαίδευση του και από εκείνους που υπόσχονται πως ο σκύλος σας θα κάνει τα πάντα όπως και να ‘χει. Μην παρασύρεστε λοιπόν, αλλά στηριχθείτε στη λογική και το ένστικτό σας γιατί το μεγάλο αυτό κεφάλαιο της εκπαίδευσης απαιτεί και μεγάλη σοβαρότητα από όλους!

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Αυτή είναι μια ερώτηση που σίγουρα απασχολεί πολύ κόσμο. Δυστυχώς όμως, όπως στα περισσότερα επαγγέλματα, έτσι και σε αυτό, υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Υπάρχουν καλοί και κακοί δάσκαλοι, καλοί και κακοί δικηγόροι, καλοί και κακοί γιατροί, καλοί και κακοί πωλητές, καλοί και κακοί εκπαιδευτές. Τι κάνουμε τώρα, για να βρούμε ένα καλό εκπαιδευτή;

Βασικά ξεκινάμε από το γεγονός ότι τον σκύλο μας τον αγαπάμε, τον σεβόμαστε και ως μέλος της οικογενείας μας θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτόν. Αν δεν ισχύουν όλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος να τον εκπαιδεύσουμε, γιατί όπως έχουμε πει και στην αρχή, και ο σκύλος αλλά και η εκπαίδευσή του, δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει μόδα. Πως μπορείτε τώρα να βρείτε εκπαιδευτές; Όπως ακριβώς θα ψάχνατε και τελικά θα βρίσκατε ένα γιατρό, δικηγόρο ή καθηγητή. Μέσα από αγγελίες, από συζητήσεις, από τα περιοδικά του χώρου ή τυχαία περνώντας από μια σχολή. Αυτό είναι το εύκολο!
Το δύσκολο είναι να επιλέξουμε τον κατάλληλο. Μπορεί να χρειαστεί να “χαλάσετε” πολύ χρόνο αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο. Ας σταματήσουμε καταρχήν να επιλέγουμε τον εκπαιδευτή μέσω τηλεφώνου. Αυτό είναι μόνο για να κλείσουμε ραντεβού μαζί του. Το πρώτο λοιπόν που κάνουμε είτε αποφασίσουμε να πάμε το σκύλο μας σε μια σχολή, είτε να έχουμε εκπαιδευτή που δουλεύει κατ’ οίκον, είναι να έρθουμε σε επαφή μαζί του, και όχι με έναν αλλά με πολλούς. Μέσα από συζήτηση θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε αρχικά μια εικόνα για τον άνθρωπο στον οποίο πρόκειται να εμπιστευτούμε το σκύλο μας. Εδώ δεν πρόκειται να σας μιλήσω για τις λεπτομέρειες που κάνουν τον ένα εκπαιδευτή καλύτερο από τον άλλο. Αυτό θα το κρίνετε εσείς. Πείτε πως ετοιμάζεστε να φωνάξετε ένα καθηγητή στο σπίτι για το παιδί σας ή να επιλέξετε το φροντιστήριο ή το γυμναστήριό του, τον γιατρό του. Τι θα κάνατε; Χίλια τοις εκατό σίγουροι, μέχρι εσείς να βλέπατε αποτέλεσμα δεν θα είσασταν, όμως σίγουρα θα ψάχνατε για τον καλύτερο όσο χρόνο και αν αυτό απαιτούσε.

Θα παίρνατε σίγουρα συστάσεις, θα ρωτούσατε τον τρόπο που εργάζεται και θα ζητούσατε να δείτε και άλλους σκύλους που θα είχε εκπαιδεύσει. Και επειδή το επάγγελμα του εκπαιδευτή είναι σχετικά καινούργιο, φροντίστε να μάθετε και πράγματα όπως: πόσο καιρό ασχολείται με την εκπαίδευση, αν δουλεύει ο ίδιος με το σκύλο αλλά και στην περίπτωση που συνεργάζεται με άλλα άτομα, αν έχουν την ίδια πείρα και τις γνώσεις που έχει αυτός, όπως και το αν αυτό είναι το κύριο επάγγελμά του. Τέλος υπάρχουν στη χώρα μας αγώνες και εξετάσεις εργασίας για σκύλους όπου κάποιοι από τους κυναγωγούς τους είναι επαγγελματίες εκπαιδευτές των οποίων το έργο μπορείτε να θαυμάσετε αλλά και να κρίνετε. Σταματήστε λοιπόν να έχετε σαν πρώτη ερώτηση το πόσο θα κοστίσει η εκπαίδευση. Θυμηθείτε ότι το φτηνό δεν είναι πάντα και καλό και πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται για κάποια αγορά αλλά για την εκπαίδευση του σκύλου σας. Πολλοί επέλεξαν βάση τιμής και τελικά πλήρωσαν τα τριπλάσια σε κάποιον προκειμένου να εκπαιδευτεί εν τέλει ο σκύλος τους. Μακριά λοιπόν από εκείνους που αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν το σκύλο σας σε ηλικία τεσσάρων μηνών και από εκείνους που υπόσχονται να λύσουν το όποιο πρόβλημά του χωρίς καν να τον έχουν δει. Μακριά από εκείνους που δεν καθορίζουν το χρόνο που θα χρειαστεί η εκπαίδευση του και από εκείνους που υπόσχονται πως ο σκύλος σας θα κάνει τα πάντα όπως και να ‘χει. Μην παρασύρεστε λοιπόν, αλλά στηριχθείτε στη λογική και το ένστικτό σας γιατί το μεγάλο αυτό κεφάλαιο της εκπαίδευσης απαιτεί και μεγάλη σοβαρότητα από όλους!
Τα μπολντ είναι λίγο (έως πολύ) αυθαίρετα.

Μπορούμε να έχουμε περαιτέρω εξηγήσεις?

Επίσης, τα άρθρα που μεταφέρετε ανά τακτικά χρονικά διαστήματα δεν αναφέρουν καμία πηγή. Να υποθέσουμε πως είναι δικά σας γραπτά? Αν ναι, με ποια ιδιότητα (εκτός της διαφήμισης της σελίδας σας) ?

• Like
Reactions: johnk

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
γιατί να στηριχθούμε στο ένστικτό μας.. εσύ προσωπικά όσες φορές το ακολούθησες είσαι ικανοποιημένος ? και αυτή η σύγκριση της ιατρικής τέχνης με τον πωλητή και τον δάσκαλο και τον εκπαιδευτή είναι λίγο.. κάπως... κατάλαβα οτί θέλεις να το πας σε ''εμπειρία'' κτλ.. αλλά άλλο ένας επιστήμονας και άλλο ένας πωλητής και άλλο ένας εκπαιδευτής.. ο ιατρός δεν κάνει τα ''δικά'' του.. κάνει αυτά που είναι επιστημονικά..

Petyum.gr

Member
21 Αυγούστου 2015
23
9
33
καλημέρα καταρχήν εδώ και 20 χρόνια ασχολούμαι και είμαι ιδιοκτήτης σκύλων όχι ενός αλλά πολλών αυτός είναι ο λόγος που ασχολήθηκα και με αυτή τη δουλειά αφού δεν μπόρεσα δυστυχώς μάλλον δεν είχα το μυαλό να γίνω κτηνίατρος (δεν ηθελα να διαβάσω ) αυτό τώρα το καταλαβαίνω ...τεσπα.. έχω στην κατοχή μου και διαβάζω πρώτα για τα δικά μου σκυλιά πολλά βιβλία με θέμα τον σκύλο απο πολλούς ξένους εκπαιδευτές ή κτηνιάτρους μοιράζομαι λοιπόν απο αυτά λίγες παραγράφους στην σελίδα μου... Αυτό το κείμενο έναι γραμμένο τον κ. Tom Scott
Scott Thomas Manager, TSA Canine Breeding and Development Center

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
και για ποιον λόγο δημιουργησες καινουργιο θεμα με το κειμενο του παραπάνω κυριου;
τιτλος βιβλιου/εκδοσεις επίσεης θα επρεπε να αναφερθουν

• Like
Reactions: Aslan

Petyum.gr

Member
21 Αυγούστου 2015
23
9
33
απλά μοιράζομαι κάποιες παραγράφους στη σελίδα και εδώ κάνοντας μια προσπάθεια να βοηθήσω κάποιον/α που θα το διαβάσει δεν μπορώ να γράψω όλο το βιβλίο..

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ένας από τους λόγους ύπαρξης του φόρουμ είναι να αλληλοβοηθούμαστε, οπότε υπό αυτό το πρίσμα είναι απολύτως θεμιτό. Ωστόσο έχω δύο παρατηρήσεις: πρώτον, όταν μεταφέρουμε άρθρα, λόγια, δημοσιεύσεις κλπ τρίτων, το copyright και η ευγένεια λένε να αναφέρουμε κατευθείαν τις πηγές κάτω απ' τη δημοσίευση. Δεύτερον, επειδή η συζήτηση είναι πιο χρήσιμη από την απλή μεταφορά κειμένων, θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να μας έλεγες και τις δικές σου εμπειρίες σχετικά με την επιλογή εκπαιδευτή στην προκειμένη ή πάνω σε όποιο άλλο θέμα. Άλλο είναι να προβληματίζομαι γενικώς και αορίστως πάνω στις σκέψεις ενός τρίτου που δεν είναι εδώ για να μου απαντήσει ή να διευκρινίσει κάτι, και άλλο να συζητήσω με σένα (τον όποιο εσένα) για συγκεκριμένα παραδείγματα που έχεις ζήσει ή απόψεις που έχεις διαμορφώσει.

Κανείς δε θέλεις να αναρτήσεις όλο το βιβλίο, ούτε ο συγγραφέας / εκδότης, ούτε εμείς :)

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
ωστόσο καμία απάντηση για τους 4 μήνες και το γιατί να αποφύγουμε κάποιον που δεν έχει συγκεκριμένο deadline

• Like
Reactions: betty coltrane

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που παρατίθεται κείμενο/μελέτη χωρίς πηγή (τίτλος, σελίδα, έκδοση) ... και από τη στιγμή που έχει ήδη στο παρελθόν επισημανθεί είτε αγνοείτε την παράκληση να αναγράφετε την πηγή ακούσια είτε ηθελημένα.

Σας επεσήμαναν επίσης ότι καλό θα ήταν να να ρίξετε σωστό βάρος στον τρόπο διαφήμισης της σελίδας σας και όχι "αρθρα" ευρείας κατανάλωσης τα οποία αναρτάτε, κάνετε και ενα σχόλιο και "παμε γι'αλλα"... Στείρα ανάρτηση που μειώνει το όποιο κύρος θα μπορούσατε να διεκδικήσετε....

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Κύριε pet yum, κάντε ενα θεμα να μας παρουσιάσετε τις υπηρεσίας σας, να υπάρξει συζήτηση σχετικά με τα προϊόντα/υπηρεσίες που προσφέρετε ώστε να μπορέσετε και εσείς να βελτιώσετε την επιχείρηση σας και εμείς να βρούμε, ίσως, ενα νέο κατάστημα να προμηθευόμαστε τα εκάστοτε προϊόντα/τροφές που χρειαζόμαστε.

Η ανάρτηση άρθρων με γενικόλογες εκφράσεις, χωρίς πηγες και χωρίς εμπεριστατωμένες απόψεις δε βοηθα καμία απο τις δυο μεριές.

• Like
Reactions: Marion_Russel

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Guys, δεν τον/την απασχολεί να κάνει συζήτηση... καθόμαστε και ασχολούμαστε εμείς, ενώ απαξιώνει κάθε μα κάθε φορά την κριτική και συνεχίζει το ίδιο τροπάρι. Αναρτά, μένει καμιά ώρα ενεργός και μετά εξαφανίζεται ως την επόμενη ανάρτηση.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
εχει κανει παρουσιαση κανονικά .

για τον άγνωστο αναγνώστη που θα διαβάσει το κειμενάκι του κυριου Τομ και θα αναρωτιεται τι καταλαβε: (από αποψη που σχημάτισα από γνωστους /συγγενείς γιατι δεν εχω παει ακόμα σε εκπαιδευτη. στο φορουμ γράφουμε τις απόψεις μας, και κρίνουμε όσα βλεπουμε γραμμένα ως τις απόψεις καποιου αγνωστου. εγώ πχ γραφω κυριολεκτικά ό,τι μου κατεβεί στο κεφαλι τη συγκεκριμένη στιγμή. αν παρω αφορμή από ερευνα , τα λεγόμενα καποιου ειδικου κλπ θα το αναφέρω. Αλλα και πάλι θα ειναι το συμπερασμα που εβγαλα Εγώ από την ερευνα, θα εχω προβάλει περισσότερο τα κομμάτια που εκαναν σε εμενα εντύπωση. Εγώ όμως μπορει να ειμαι τρελη, χαζή ή τρολ , σε καμια περιπτωση τα γραφόμενα μου δεν αποτελούν ''απόλυτη αλήθεια'' )

αν προκειται για βασική υπακοή/κοινωνικοποιηση:
ο εκπαιδευτής δεν θα ζητησει να κρατήσει τον σκύλο του στο χωρο του. γιατί δεν του δινω τα λεφτά μου για να κάνει black magic πισω από την πλάτη μου. εκπαιδεύει εμενα κυρίως , ο σκύλος αφου είναι δικός μου , οφείλω να δουλέψω εγω μαζι του. ασε που δε θελω να αποχωριστώ το σκυλο μου...

από ποια ηλικια θα ξεκινούσα με εκπαιδευτη;
το ιδανικό, όσο γινεται νωρίτερα. ειδικά αν πρόκειται για κουταβι , δεν χρωστανε σε τιποτα οι περαστικοι και τα σκυλια τους και τα αδεσποτα για να μου το κοινωνικοποιήσουν. δεν εχω δικαιωμα να ζηταω από καθε τυχαίο που βρίσκω στο δρομο να συμπεριφερθει ομορφα απένατι στο κουταβι μου, και μετα να κλαίγομαι επειδή το κουτάβι ανέπτυξε φοβιες με τ παιδια/τους ξενους/τα δεμενα σκυλια κλπ

αν προκειται για κατι παραπάνω:
εμπιστευομαι αυτόν που δεν θα μου ταξει λαγούς και πετραχήλια αλλα θα μου δείξει πως ενδιαφερεται για εμενα κ το σκυλο μου. τι σεμιναρια εχει κανει; πώς ειναι τα σκυλιά που εχει εκπαιδευσει μεχρι τώρα;

Tips: αποφευγω εναν εκπαιδευτη αν δειχνει εμμονή στο ''να γινεις αρχηγός του σκυλου,ο άλφα της αγελης'' κλπ ή αν ο χρησιμοποιει συχνά τιμωρίες πάνω στο σκύλο.
Απο την άλλη ο εκπαιδευτής που θα αρπάζει οποιαδήποτε ευκαιρία για να εκθειάσει την γαμιστερή θετική εκπαιδευση και να θαψει τον κακό πνίχτη μου φαινεται επίσης ακαταλληλος. Πραγματι υποστηριζω την θετική εκπαιδευση, καλά που απαγορεύτηκε ο πνίχτης , αλλά από ανθρωπο τον οποιο πληρώνω ζηταω κατι παραπάνω από ωραιες θεωρίες.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
@ioanna a η παρουσίαση που ειδα εγω ήταν για το σκυλο του. Εγω σκεφτόμουν κατι σαν παρουσίαση προϊόντων, συζήτηση περί προϊόντων που θα θέλαμε σαν καταναλωτές και δε προσφέρονται, προϊόντα με μικρότερη ζήτηση κλπ

• Like
Reactions: ghelly and ioanna a

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Βρε @vas ,
Τι άβαταρ είναι αυτό που έχεις τελευταία? Κάθε φορά που το βλέπω, σκιάζομαι!!!:p:D
ενώ στο δικό σου περιμένουμε πότε θα στάξει το σαλάκι χαχαχαχαχ :p
Εχε χάρη που ειναι αδυναμία το κορίτσι!:love:

• Like
Reactions: johnk

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα