Πρώτο ταξίδι με κουτάβια

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Λοιπόν αύριο φεύγω για γιορτές και θα πάρω μαζί μου και τα δύο κουτάβια. Θα ταξιδέψουμε με αυτοκίνητο και πλοίο. Είναι η πρώτη τους φορά. Τι πρέπει να προσέξω? Να τα ταίσω σήμερα. Κάποιος μου είπε όχι για να μην κάνουν εμετό. Στο καράβι που να τα βάλω?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Σημερα τρωνε κανονικα αλλα αυριο οχι να μην τα ταισεις μεχρι να φτασετε στον προορισμο σας. Να τα βαλεις σε ειδικα κλουβακια για κουταβια που πρεπει να αγορασεις εσυ. Ενα για τη μαμα κι ενα για τα μωρα ή ενα πολυ μεγαλο για ολα μαζι. Αλλα δυσκολα θα σηκωνεται απο μια κοπελα ενα box με 3 σκυλια μεσα. Χυμα δεν θα σε αφησουν να τα ανεβασεις στο πλοιο.

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Θα κάνουν εμετό σίγουρα? Το ταξίδι με το πλοίο είναι σύντομο. Σκέφτομαι να τα αφήσω στο αυτοκίνητο. Με το αυτοκίνητο είναι 5 ώρες περίπου. Να στρώσω κάτι στο αυτοκίνητο?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Nizinny γιατί να μην την αφήσουν στο πλοίο χύμα; Αρκεί να είναι κατάστρωμα. Μέσα όντως απαγορεύεται, εκτός αν έχεις κλουβάκια.

Πάρε τηλ. την εταιρία που ταξιδεύεις και ρώτα τους αν υπάρχουν ειδικά κλουβάκια στο κατάστρωμα για τα σκυλιά.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Nizinny γιατί να μην την αφήσουν στο πλοίο χύμα; Αρκεί να είναι κατάστρωμα. Μέσα όντως απαγορεύεται, εκτός αν έχεις κλουβάκια.

Πάρε τηλ. την εταιρία που ταξιδεύεις και ρώτα τους αν υπάρχουν ειδικά κλουβάκια στο κατάστρωμα για τα σκυλιά.
Δεν το σκεφτηκα καν ως επιλογη το καταστρωμα με τετοιο κρυο. :cool:

Ανεμβολιαστα κουταβια σε "δημοσιο" χωρο σκυλιων οπου μπαινουν και βγαινουν ενα σωρο δεν ξερω αν θα το ρισκαρα.

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Δεν το σκεφτηκα καν ως επιλογη το καταστρωμα με τετοιο κρυο. :cool:

Ανεμβολιαστα κουταβια σε "δημοσιο" χωρο σκυλιων οπου μπαινουν και βγαινουν ενα σωρο δεν ξερω αν θα το ρισκαρα.
Έχει κλουβάκια ξέρω. Έξω βέβαια. Εκει τι τα κάνω τα δένω?

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Εμετό μπορείτε να μου πείτε αν κάνουν όλα στο πρώτο ταξίδι ή θα την γλιτώσει το αμαξάκι μου?

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Στα καραβια εχουν τις λεγομενες σκυλιερες,ειδικους χωρους στο εξωτερικο τμημα του πλοιου!Θα προτεινα να μη τα βαλεις ομως εκει!Το καλοκαιρι ταξιδεψαμε με καραβι και 3 σκυλια,τα δικα μας δεν μπηκανε στα κλουβια,ενα κοκερακι ενος φιλου μπηκε....και την επομενη μερα ο σκυλος ειχε βαρβατη ουρολιμωξη!Πιθανον να ηταν και απο το στρες,δεν ξερω....τον σκυλο μου παντως δεν θα τον εβαζα εκει!Στην επιστροφη κλεισαμε καμπινα και τους "χωσαμε" μεσα!Και ουτε γατα ουτε ζημια!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Στο αυτοκίνητο δεν θα πάθουν τίποτα αν αφήσεις μισάνοιχτα παράθυρα, αλλά πως θα είσαι σίγουρη ότι δε θα τα κάνουν χάλια όλα;

Στα κλουβάκια δεν τα δένεις, τα κλείνεις μέσα. Αν δεν έχουν ολοκληρώσει όμως τον κύκλο εμβολίων (πράγμα που δε σκέφτηκα πριν) είναι λίγο ριψοκίνδυνο..

Ο εμετός είναι απρόβλεπτο, αλλά μειώνεις τις πιθανότητες αν δεν τα ταΐσεις. Θα συνιστούσα να μην έχουν φάει ένα 24ωρο πριν. Ειδικά αν τρώνε ξηρά τροφή, θέλει και κάποιες ώρες να χονευτεί, οπότε καλύτερα να πεινάσουν λίγο παρά να έχεις άλλα.

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Έλα μου ντε... Τι να τα κάνω ρε γαμώτο? Να τα βάλω σε ένα κουτάκι και να τα πάρω μαζί μου πάνω?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Να μην έχουν φάει από την προηγούμενη ημέρα και να μην έχουν πιεί και νερό πολλές ώρες πριν.

maria29

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2012
50
0
Σήμερα θα τα βάλω μέσα στο σπίτι για πρώτη φορά και τελευταία φορά. Θα τα κάνω μπάνιο για να είναι καθαρά, αλλά με τα κακά και το πιπί τους τι θα κάνω? Σημειωτέον έχω και βελέντζα στο σπίτι αντί για χαλιά

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
μπορείς να πιάσεις καμπίνα?
αν αντέχεις κάτσε κατάστρωμα και έχετα σε κλουβάκι δίπλα σου και την μαμά απλά με λουρί
εγώ το έκανα με το σκυλί μου από 4 μηνών
αμάξι στο γκαράζ του πλοίου αναλόγως την θερμοκρασία και την εποχή αλλά και πάλι δύσκολα....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul