Πρώτη φορά σε αεροπλάνο

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Φίλες & φίλοι,
έχω διαβάσει μερικά παλιά νήματα που έχουν να κάνουν με αεροπορικά ταξίδια, αλλά θα ανοίξω ένα καινούργιο για να θέσω λίγο πιο συγκεκριμένα την ερώτηση. Θα ήθελα εμπειρίες από όσους έχουν πετάξει πρόσφατα με νεαρά σκυλιά (αλλά και ευαίσθητα ενήλικα) στον χώρο αποσκευών.

Συγκεκριμένα, εκδήλωσαν τα σκυλιά σας έντονο άγχος/φόβο; Ανεπιθύμητες συμπεριφορές γενικά; Υπήρχαν κάποιες βραχυχρόνιες συνέπειες για την ψυχολογία τους ή/και συμπεριφορά τους; Αυτο που θέλω βασικά είναι να καταλάβω πάνω κάτω τι θα δω όταν ανοίξω το μποξ στο αεροδρόμιο προορισμού.
Για το αεροδρόμιο αναχώρησης δεν ανησυχώ.

Last edited:

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Καλή χρονιά, σε όλους!!!
Ενδιαφέρομαι κι εγώ να μάθω για το αεροπορικό ταξίδι. Είχε συνέπειες στο μικρό? Πόσο αγχωμένος ήταν μετά το ταξίδι? Και πόσες ώρες ήταν στο κλουβάκι του?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
λοιπόν... καλή χρονιά σε όλους!..
οι συνέπειες ήταν, ότι βγήκε μουδιασμένος και λίγο ζαλισμένος, αλλά αυτό κράτησε αντε 10 λεπτά το πολύ. Πεινασμένος σαν το λύκο φυσικά γτ μπήκε στο κλουβί νηστικός, για να μην κάνει εμετό κυρίως. Τσίσα μέσα στο κλουβί δεν έκανε. Το ταξίδι ήταν 1,5 ώρα - από την Κατάνη Σικελίας μέχρι την Αθήνα (και την επόμενη συνεχίσαμε για Θεσσ. με τ'αμάξι.) Ανησυχούσα μήπως του μείνει καμιά φοβία αλλά αυτόν δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά.
Το κλουβί που χρησιμοποιήσαμε ήταν αυτό. Αποδείχτηκε πολύ άβολο αλλά όχι για τον σκύλο, για μένα. Το χερούλι παίζει λίγο και έχει και μια απόκληση που δεν σου επιτρέπει να το κατευθύνεις όπως θες, οπότε ουσιαστικά στο ένα χέρι έχεις το λουρί και στο άλλο μια τεράστια άβολη "βαλίτσα". Στα θετικά, ότι οι ρόδες κουμπώνουν πολύ εύκολα και έχει και φρένα. Αλλά λέω να πάρω κάτι άλλο για το μέλλον...

Last edited:

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Εγώ το σκέφτομαι πολύ, γιατί, αεροπορικώς μόνο, είναι 2 ώρες και 40 λεπτά. Βάλε και κάτι check in, ζυγίσματα κλπ. υπολογίζω κανά 5ωρο μέσα στο κλουβί.
Φυσικά το έχει συνηθίσει, γιατί το κλουβί είναι από αρχές Δεκεμβρίου στην εκτροφέα.
Αλλά κι εμένα το ίδιο μπαούλο είναι, λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις....

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγώ το σκέφτομαι πολύ, γιατί, αεροπορικώς μόνο, είναι 2 ώρες και 40 λεπτά. Βάλε και κάτι check in, ζυγίσματα κλπ. υπολογίζω κανά 5ωρο μέσα στο κλουβί.
Φυσικά το έχει συνηθίσει, γιατί το κλουβί είναι από αρχές Δεκεμβρίου στην εκτροφέα.
Αλλά κι εμένα το ίδιο μπαούλο είναι, λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις....
Εμάς ήταν περίπου 3 ώρες συνολικά, το κόλπο είναι να έχεις τον σκύλο στο λουρί συνέχεια και να τον βάλεις μέσα μόνο όταν πας να τον παραδώσεις, και αντίστοιχα τον βγάζεις κατευθείαν μόλις τον έχεις παραλάβει... 4 ώρες νομίζω θα κάτσει μέσα ο δικός σου, την περισσότερη ταλαιπωρία θα τη φαει μεχρι να απογειωθεί το αεροπλάνο, και μετά την προσγείωση αντε 20-30 λεπτα...
Ευτυχώς κάτι τέτοιο υποψιαζόμουν και δεν πήρα μαζί μου τπτ εκτός από ένα σακιδιο πλάτης (χρήματα/χαρτιά/οδοντόβουρτσα/2-3 πραγματάκια για τον σκύλο). Αν είχα ΚΑΙ δικιά μου βαλίτσα, θα σκοτωνόμουν.

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Το πρόβλημα είναι ότι ο μικρός έχει κάνει μόνο το πρώτο εμβόλιο. Οπότε δεν το διακινδυνεύω να τον βγάλω. Γι αυτό σκέφτομαι την ταλαιπωρία του.
Θα τον βγάλω στο αυτοκίνητο, με πάνα αρχικά στο πάτωμα να ξαλαφρώσει, κι έπειτα λίγο να ξεμουδιάσει.
Φυσικά το προηγούμενο βράδυ πριν φύγω, έχει πλήρη ψεκασμό όλου του αυτοκινήτου με dettol. Κι εμένα από πάνω μέχρι κάτω!

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Το πρόβλημα είναι ότι ο μικρός έχει κάνει μόνο το πρώτο εμβόλιο. Οπότε δεν το διακινδυνεύω να τον βγάλω. Γι αυτό σκέφτομαι την ταλαιπωρία του.
Θα τον βγάλω στο αυτοκίνητο, με πάνα αρχικά στο πάτωμα να ξαλαφρώσει, κι έπειτα λίγο να ξεμουδιάσει.
Φυσικά το προηγούμενο βράδυ πριν φύγω, έχει πλήρη ψεκασμό όλου του αυτοκινήτου με dettol. Κι εμένα από πάνω μέχρι κάτω!
Είσαι σίγουρος οτί θα τα κάνει στη πάνα; Εμένα ο Ερόε δεν εκανε τσίσα όταν τον έβγαλα από το κλουβί και τον πήγα μια βόλτα στα θαμνάκια απέναντι από την εισοδο... Τίποτα! Έτοιμος να σκάσει ήταν αλλά κρατιόταν... Φύγαμε γρήγορα για το κέντρο της Αθήνας, φτάσαμε στο ξενοδοχείο, τον άφησα 10 λεπτά για να ηρεμήσει, έφαγε, ήπιε, βγήκαμε βολτούλα και τα έκανε όλα... μιλάμε για καταρράχτη βέβαια, όχι για "τσίσα" :D

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Δεν ξέρω αν θα τα κάνει. Πάντως την ευκαιρία θα του τη δώσω. Μπορεί να τα έχει κάνει και στο κλουβί, τόσες ώρες. Θα δούμε.....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι