Πρώτη ημέρα κουταβιού τι κάνω;

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
θα παρω ένα κουτάβι 50 ημερών τί μπορω να κάνω την πρωτη ημέρα και νυχτα ωστε να ειναι πιο ανωδυνος ο αποχωρισμος απο την μητερα και την τοκοομαδα?

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
θα παρω ένα κουτάβι 50 ημερών τί μπορω να κάνω την πρωτη ημέρα και νυχτα ωστε να ειναι πιο ανωδυνος ο αποχωρισμος απο την μητερα και την τοκοομαδα?
απο που φιλε μου?
ποση αποσταση εχει απο το εκτροφειο?ως το σπιτι σου?
ειναι πολυ κοντα 5 λεπτα με αυτοκινητο αυτο θα γινει σε τρεις εβδομαδες

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
καλα τοσο τυχερος?διπλα απο το εκτροφειο μενεις?
δεν πρεπει να εχεις παρακολουθησεις το ζητημα δεν ειναι ακριβως αλλα μπορεις να διαβασεις το ολο θεμα σε χθεσινη δημοσιευση

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν μου επιτρέπεις μία υπόδειξη, θα σου έλεγα να διαθέσεις πολύ χρόνο στο διάβασμα θεμάτων του forum που αφορούν σε όλα αυτά τα θέματα που σε απασχολούν.
Εκεί είμαι σίγουρος ότι θα βρείς τις περισσότερες απαντήσεις στα ερωτήματα σου
Το forum εκτός από τόπος συζητήσεων σε πραγματικό χρόνο, είναι και μία ανεκτίμητη βιβλιοθήκη για τα θέματα του σκύλου
Μπες σε επιμέρους θεματολογίες, διάβασε παλαιότερα θέματα που έχουν ανοίξει μέλη που θεωρείς ότι ξέρουν το αντικείμενο και πίστεψε με θα έχει πολύ ενδιαφέρον

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
Αν μου επιτρέπεις μία υπόδειξη, θα σου έλεγα να διαθέσεις πολύ χρόνο στο διάβασμα θεμάτων του forum που αφορούν σε όλα αυτά τα θέματα που σε απασχολούν.
Εκεί είμαι σίγουρος ότι θα βρείς τις περισσότερες απαντήσεις στα ερωτήματα σου
Το forum εκτός από τόπος συζητήσεων σε πραγματικό χρόνο, είναι και μία ανεκτίμητη βιβλιοθήκη για τα θέματα του σκύλου
Μπες σε επιμέρους θεματολογίες, διάβασε παλαιότερα θέματα που έχουν ανοίξει μέλη που θεωρείς ότι ξέρουν το αντικείμενο και πίστεψε με θα έχει πολύ ενδιαφέρον
που μπορω να το βρω αυτο?

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Εγω την πρωτη μερα που πηρα τον δικο μου τον αφησα εκει που του ειχα το κρεββατακι του και τα παιχνιδια του. Μυρισε, επεξεργαστηκε τον χωρο αλλα φαινοταν αρκετα λυπημενος. Του εδινα λιχουδιτσες να φαει και σιγα σιγα ξεθαρεψε, εκανε βολτες στο σπιτι ωστε να μαθει τους χωρους και αρχισε να μασουλαει τα παιχνιδια του. Το βραδυ τον αφησα να κοιμηθει διπλα απο το κρεββατι μου, με ενα φωτακι αναμενο για να μην φοβαται. Την νυστα σηκωνοταν και μου εγλυφε το χερι, μαλλον ηθελε να νιωθει σιγουρια. Φυσικα τον ειχα μεσα στις αγκαλιες και τα χαδια συνεχεια. Δεν ξερω αν ειναι λαθος η μεθοδος που ακολουθησα, αλλα του πηρε ελαχιστο χρονο να προσαρμοστει. Απο την επομενη μερα ηταν κι ολας ετοιμος για παιχνιδια και χαρες, ενω μου ειχαν πει θα τον πιασει καταθλιψη αρκετες μερες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Πάρε το κουταβάκι πρωινές ώρες αφού πριν εχεις προετοιμάσει τον χώρο του, crate ή πάρκο σε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού. Φρόντισε να μην υπάρχουν καλώδια εκτεθειμένα και γενικά αντικείμενα που να μπορεί να μασουλήσει και να καυαπιεί με κίνδυνο την υγεία του( δεν μπορείς να διανοηθείς τι είναι ικανό να καταπιεί ένα κουτάβι). Φρόντισε να έχεις άφθονο χρόνο τη πρώτη μέρα, να μάθει το σπίτι, να παίξετε αρκετά ώστε να κουραστεί (όχι να ξεθεωθεί) να γνωρίσει την οικογένεια και να νοιώσει ασφάλεια στο σπίτι του. Στά πρώτα του ατυχήματα με την τουαλέτα του δεν του φωνάζεις ώστε να τρομάξει αλλά το βάζεις υπομονετικά εκεί που θελεις να τα κάνει. Συντομα θα μάθεις να διαβάζεις όταν θα είναι έτοιμο και θα τα προλαβαίνεις. Το βράδυ κουρασμένο και χορτασμένο από χάδια και αφού έχει κανει πιπί και κακά το βάζεις στο χώρο του το οποίο το έχεις εξοικειώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχεις επίσης φροντίσει να έχει μασουλητήρια τα οποία θα μπορεί να δαγκώνει με ασφάλεια. Το ταίζεις αρχικά 3-4 φορές την ημέρα και γνωρίζεις ότι μετά απο παιχνίδι , φαί, νερό, θα κάνει πιπί.
Ξέχασα να σου πω αν μένεις σε όροφο να προσέχεις πολύ όταν βγαίνει το κουτάβι στη βεράντα μην πέσει κάτω. Αν υπάρχει κενό στα κάγκελα ή το ντύνεις με ειδικό πλέγμα ή βγάζεις το κουτάβι με λουράκι μέχρι να μεγαλώσει και να μην χωράει να πέσει.
Δεν υποχωρείς σε κλάματα αλλά δεν του φέρεσαι άδικα ή απότομα. Αυτά τα λόγα για τη πρώτη μέρα. :)

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
εγω να σου πω για το βραδυ,δεν ξερω κατα ποσο θα συμφωνησετε ή οχι αλλα αυτο που εκανα εγω ηταν..
τις πρωτες 2 μερες συνηθως το βραδυ ξυπναει και θελει παρεα,αλλα εσυ κοιμασαι,θα αρχισει να κλαιει,σε καμια περιπτωση μη σηκωθεις,τα σκυλια ειναι σαν τα παιδια,αν καταλαβουν οτι σε εχουν του χεριου σου την εχεις πατησει,οποτε καλυτερα βαλε βασεις απο την αρχη ,βεβαια δε θα σου ειναι τοσο ευκολο να κλαιει το κουταβι και εσυ να κανεις οτι κοιμασαι αλλα ειλικρινα θα σωσει τον υπνο σου.Αντίθετα αν σηκωθείς και πας να του κανεις χαδακια δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθείς για πολύ καιρό

frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
καλα τοσο τυχερος?διπλα απο το εκτροφειο μενεις?
χα χα χα χα χα χα χα......................... τυχη βουνο!! θα θελα πολυ να μου εξηγησεις γιατι ειναι τοσο τυχερος καποιος που μενει διπλα απο εκτροφειο!! please!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
χα χα χα χα χα χα χα......................... τυχη βουνο!! θα θελα πολυ να μου εξηγησεις γιατι ειναι τοσο τυχερος καποιος που μενει διπλα απο εκτροφειο!! please!!
ευκολάκι :)
αν εγώ έμενα δίπλα από εκτροφείο γκρένενταλ θα με είχαν βαρεθεί τόοοοοσο πολύ που θα μου τα είχαν χαρίσει όλαααα :D:D

Nikos83

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2011
103
1
ευκολάκι :)
αν εγώ έμενα δίπλα από εκτροφείο γκρένενταλ θα με είχαν βαρεθεί τόοοοοσο πολύ που θα μου τα είχαν χαρίσει όλαααα :D:D
*off topic*

Φιλε γριφο παρακολουθω τα γραφομενα σου συχνα μιας και πιστευω οτι εχεις γνωσεις παρατηρω οτι 10 φορες θα αναφερθεις στην βελγα σου και 1 στην χασκινα..Μηπως της εχεις μια παραπανω αδυναμια?Λεω εγω τωρα :D ...

**οff topic**

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
*off topic*

Φιλε γριφο παρακολουθω τα γραφομενα σου συχνα μιας και πιστευω οτι εχεις γνωσεις παρατηρω οτι 10 φορες θα αναφερθεις στην βελγα σου και 1 στην χασκινα..Μηπως της εχεις μια παραπανω αδυναμια?Λεω εγω τωρα :D ...

**οff topic**
είναι επεισοδιακή γι' αυτό. Η άλλη είναι κυρία και γυναίκα με όλη τη σημασία της λέξης, απ' αυτές που θα μπορούσαν στις Κάννες είτε με μια πανάκριβη τουαλέτα με κοψίματα, είτε ακόμη και με μια ρακένδυτη φόρμα να σε σύρουν απ' τη μύτη ;)