Πρώτη δαγκωματιά

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Λοιπόν έγινε κι αυτό! Ηξερα ότι με ορισμένα σκυλιά, ιδίως δεσποζόμενα είχε πρόβλημα. Με τα αδέσποτα ήταν πολύ πιο άνετη. Εχθές λοιπόν κατά την απογευματινή βόλτα εμφανίστηκε ένα κανισάκι, αδέσποτο, που ήρθε και χώθηκε κάτω από την μούρη της. Ισα που την έφτανε, για να την κοιτάξει στα μάτια έπρεπε να σηκώσει το κεφαλάκι του. Η δικιά μου (γ.π. 2 1/2χρονών), αφού την μύρισε, την ψιλοτσίμπησε με τα μπροστινά δόντια και την τίναξε παραπέρα. Το κάνει για πρώτη φορά, να αρχίσω να ανησυχώ και να ψάχνομαι;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αδέσποτο κανίς? Περίεργο, μήπως είχε χαθεί? Τσέκαρες για κολάρο και τέτοια?
Άσχετο σόρρυ.
Το τίναξε τι εννοείς? Το ψιλοτσίμπησε ή το δάγκωσε? Είχε προηγηθεί γρύλισμα, επίδειξη δοντιών κάτι? Το άλλο σκυλάκι σίγουρα δεν ακολούθησε την πεπατημένη. Θα έλεγα ότι "αυτό φταίει" εφ' όσον δεν πλησίασε να μυριστούν και να γνωριστούν όπως πρέπει. Ωστόσο, στη θέση σου θα ήμουν σε επιφυλακή για τη συμπεριφορά της απέναντι στα άλλα σκυλιά στο εξής.

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Το κανισάκι μάλλον είχε άγνοια κινδύνου και πιαθανόν να ήταν χαμένο. Κυκλοφορούσε με ένα γνωστό μου αδέσποτο, που αυτό σημειωτέον δεν πλησίασε. Το τσίμπησε με τα μπροστινά της δόντια και το ψιλοτίναξε, δεν το σβέρκωσε με όλο της το στόμα.

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Στιγμιαία κόλλησα γιατί δεν το είχε ξανακάνει, αμέσως μετά το δάγκωμα την μάλωσα με υψωμένο τόνο φωνής. Προτείνετε κάτι;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω προσωπικα τα βλεπω ολα νορμαλ,το να μαλωσει το αλλο σκυλακι που πλησιασε ειναι λογικο δεν χρειαζεται να τους πηγαινει ολους,μαλωσε την μονο οπως και εκανες και τελος.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ε, όχι και normal!
Αν το έκανε ο δικός μου σκύλος (άσε που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο εφόσον τον είχα στο λουρί), θα τον είχα τσακίσει.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
ρωτα κι εμενα που η σκυλα μου εφαγε τον γατουλη μου ενω παιζανε,καταλαθος.....
και κουβαλουσε το κουφαρι του περα δωθε σα να ελεγε:

τι επαθε ρε και δεν κουνιεται????χαλασε???:mad:

τι να τσακισω και τι να αφησω???

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ωχ! Πάει ο γάτος σου Σοφία? Κρίμα… :(
Πάντως όσοι έχουμε μεγαλόσωμα σκυλιά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ότι θεωρούμε εμείς «παιχνίδι» ή «ψιλοτσιμπια με τα μπροστινά δόντια και τίναγμα παραπέρα» μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο για ένα μικρόσωμο ζωάκι...

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
ναι παιδια ,παει ο γατος....μου τον ματιαξαν ....ηταν ο μονος γατος που εκανε παρεα με ροτι:(

οση προσοχη και να δειξουμε....τι να πεις!
εγινε πανω στο παιχνιδι τους ,τον επιασε αγαρμπα και τον τρυπησε και ξεψυχησε στο λεπτο 5 κιλα γαταρος ειχε γινει:(το εσωσα απο τον δρομο και το πεθανα:mad:

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
οχι υπαρχει σχετικη αδιαφορια,αλλα επειδη το μαλτεζακι νομιζει ωρες ωρες οτι ειναι καυκασιο και κανει κατα μετωπο επιθεση πλεον εχω γινει πολυ πολυ προσεκτικη και δεν αφηνω πολλα περιθωρια για αγαπες,
ειδικα 2 θηλυκιες μαζι:pκολαση....

στο μελλον δεν ειναι απιθανο να την πατησει και το μαλτεζακι Λιζα γι'αυτο φυλαω τα ρουχα μου πλεον...ασε....δεν ειναι θεμα επιθετικοτητας ,ειναι η διαφορα ογκου και δυναμης:(

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Ε, όχι και normal!
Αν το έκανε ο δικός μου σκύλος (άσε που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο εφόσον τον είχα στο λουρί), θα τον είχα τσακίσει.
και γω κομματια θα την ειχα κοψει!!!!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μας αρεσει η οχι παραμενει νορμαλ οταν ενας σκυλος δεν τα παει καλα με εναν αλλο ιδιως του ιδιου φυλου,δεν λεμε να τον σκοτωσει, ειδικα οταν ο αλλος παραδινεται η φευγει, αλλα ειναι νορμαλ μεταξυ σκυλων.

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Ε, όχι και normal!
Να σκεφτώ ότι χαριτολογείς;
Ανέφερα και προηγουμένως ότι δεν αντιδρά έτσι με όλα τα σκυλιά. Εχει τις προτιμήσεις της, τα πάει καλά με τους ''αλήτες''.
Το ερώτημα είναι γιατί το έκανε τώρα μετά από δύο χρόνια; Πρέπει να λάβω κάποια μέτρα;

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Και εγώ "φυσιολογική" αντίδραση σκύλου που δεν γουστάρει να παίξει ή να ασχοληθεί με το σκυλάκι, το βρίσκω τώρα αν εμείς αυτο θα το αφήσουμε ή όχι είναι δικό μας θέμα και αφορά την σχέση που έχουμε με τον σκύλο μας και φυσικά το τι σκύλο θέλουμε να έχουμε...;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να σκεφτώ ότι χαριτολογείς;
Ανέφερα και προηγουμένως ότι δεν αντιδρά έτσι με όλα τα σκυλιά. Εχει τις προτιμήσεις της, τα πάει καλά με τους ''αλήτες''.
Λυπάμαι αν σου έδωσα τέτοια εντύπωση. Σαφώς και δεν χαριτολογώ όταν λέω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο εφόσον είχα το σκύλο μου στο λουρί (που σημαίνει ότι θα είχα εγω τον απόλυτο έλεγχο). Δεν φταίνε τα άλλα σκυλάκια να πάνε άκλαφτα στα καλά καθούμενα, επειδή ο σκύλος μου δεν θέλει πολλά πολλά!

Δεν ξερώ πως σκοπεύεις να αντιδράσεις την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο, εγώ προσωπικά θα διόρθωνα το σκύλο μου με μεγάλη αυστηρότητα (έτσι κι αλλιώς ο σκύλος φοράει μονίμως prong collar στη βόλτα) και θα του έκανα όσο μπορούσα πιο ξεκάθαρο ότι δεν ανέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog