Πρώτες δυσκολίες

mesotheos

Member
17 Απριλίου 2012
13
0
Καλησπερα παιδια και καλως με βρηκατε!!

Ειμαι καινουριος στην παρεα σας και καινουριος ιδιοκτητης ενος απιστευτου κανε κορσο 50 ημερων.Το απεκτησα 40 ημερων.Ξερω οτι ηταν μικρο και το σωστο ηταν να μεινει κι αλλο με την μανα του αλλα δεν γινοταν αλλιως.Ευτυχως επειδη εχω πολυ ορεξη και ειμαι αρκετα ενημερωμενος και πολυ συνειδητοποιημενος εχω ασχοληθει παρα πολυ μαζι του και επειδη ημουν τυχερος και το εχω κοινωνικοποιησει πολυ και με ανθρωπους και με αλλα σκυλια,το κουταβι τα παει παρα πολυ καλα.Αλλα ακριβως επειδη αφιερωνω σχεδον ολη τη μερα μου σε αυτο εχουν προκυψει καποια προβλματακια και θα θελα να ακουσω την γνωμη σας.

α)Οταν ειμαι παρων κανει την αναγκη του εκει που του χω υποδειξει αλλα οταν βγαινω απο το δωματιο κατουραει κατευθειαν στο κεντρο του δωματιου.Υποθετω οτι εχει συνδεσει οτι οταν το κανει αυτο εγω θα επιστρεψω για να καθαρισω(πραγμα που ισχυει)

β)Οταν κοιμαμαι ή λειπω απο το δωματιο και δεν προλαβαινω να καθαρισω γρηγορα,τρωει τα κοπρανα του.Το καταλαβαινω οτι το κανει για την υγιεινη της φωλιας του αλλα θα θελα να ξερω αν υπαρχει τροπος να αντιμετωπιστει.Οταν τα κανει στην αυλη δεν τους δινει σημασια.

γ)Το τριτο ειναι περισσοτερο περιεργεια.Οταν ηταν 46 ημερων προσπαθησε να κανει ερωτα με το ποδι μου.Μου φανηκε πολυ περιεργο εξαιτιας της ηλικιας του.Πως εξηγειται;

Ευχαριστω προκαταβολικα!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
α) Ο σκύλος πιθανόν να βρίσκει την ευκαιρία να σημαδεύψει την περιοχή. Ένα crate θα σε βοηθούσε.
β) Πολλά σκυλιά όταν είναι μικρά το κάνουν αυτό, ειδικά με κόπρανα γάτας. Κι εδώ ένα crate μπορεί να σε βοηθήσει. Ο σκύλος είναι μικρός ακόμα (2μηνών), δεν του δίνεις καλές βάσεις με το να του παρέχεις ολόκληρο δωμάτιο να κάνει ότι θέλει.
γ) "Έρωτα" δεν κάνει, ασκεί κυριαρχία πάνω σου.

Οι γονείς του κουταβιού τι χαρακτήρες είναι?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr

Πώς θα το μάθω να τα "κάνει" έξω;

Μεγαλώνοντας ένα κουτάβι

Η εκπαίδευση μίας συμπεριφοράς

Καλώς όρισες. :) Το κουτάβι έπρεπε να μείνει τουλάχιστον έως 2 μηνών με τη μητέρα κ τα αδέρφια του, καθώς εκεί μαθαίνει πολύτιμα πράγματα. Να υποθέσω ότι το πήρες από ιδιώτη που γέννησε η σκύλα του, οπότε δε γνωρίζεις αν οι γονείς είχαν προβλήματα υγείας (π.χ., δυσπλασίες) ή χαρακτήρα (επιθετικότητα, φοβίες κ.λπ.).
Ένας ηθικός εκτροφέας της φυλής, θα επέλεγε προσεκτικά τους γεννήτορες κ θα ήταν κ δίπλα σου σε ό,τι απορίες/συμβουλές είχες/χρειαζόσουν. Επίσης, θα σε συμβούλευε σε ό,τι αφορά διατροφικά θέματα, τι να αποφεύγεις γενικά (πλακάκια, σκαλιά κ.λπ.)

Έχεις σκεφτεί πού θα απευθυνθείς για τη βασική εκπαίδευση υπακοής του σκύλου σου;
Τα κάνε κόρσο είναι σκύλοι φύλαξης, με έντονη κυριαρχικότητα (εξ ου κ το "γ" που έγραψες) κ χρειάζεται να αναπτύξεις μία υγιή σχέση με το σκύλο σου, ώστε να συμβιώνετε αρμονικά στο μέλλον που θα μεγαλώσει.
Ρίξε μία ματιά στα λινκ που σου παρέθεσα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να σου ζήσει καταρχήν....!!
Όντως το πήρες πολύ μωρό και ίσως ένας από τους λόγους που καβαλάει το πόδι σου...(κουταβίσια κυριαρχία) είναι και αυτός. Εννοώ ότι αυτά είναι "παιχνίδια" που κάνουν όλα τα κουτάβια σε αυτές τις ηλικίες...όταν υπάρχει όμως μάνα θα γίνει και η απαραίτητη διόρθωση...στα μωρά...
Για τα κακά που τρώει, όλα τα κουτάβια το κάνουν. Για αυτά είναι λιχουδιά λόγω πρωτείνης που υπάρχει στη τροφή τους. Αυτό το βλέπουν σαν φαγητό και όχι σαν σιχαμένα κακά....όπως το βλέπουμε εμέις. Και το δικό μου κουταβι (4 μηνων τώρα) το έκανε και εξακολουθεί να το κάνει, πιο σπάνια τώρα. Λογικά θα το ξεπεράσει. Αν σε ενοχλεί πολύ μπορείς να του βάζεις μια κουταλιά κονσέρβα κολοκύθας στη ξηρά του τροφή. Χαλάει απίστευτα τη γεύση των σκατών!!!!!
Τον έχεις σε crate όταν λέιπεις? Για το θέμα του πιπί....κάνε λίγο υπομονή..είναι πολύ μωρό ακόμα. Εμείς μάθαμε σε πάνα, μέχρι να κάνει όλα τα εμβόλια του....και πετυχαίναμε τη πάνε 7 στις 10 φορές...τις υπόλοιπες ....όπου βρίσκαμε!! Επίσης, αυτό που έκανα εγώ ήταν ότι κάθε φορά που τα έκανε στη πάνα έπαιρνε μπραβο και μπισκότο....και βοήθησε πάρα πολύ αυτό.

Όταν λες ότι τον έχεις κοινωνικοποιήσει 50 ημερών με ανθρώπους και άλλα σκυλιά?????? Χωρίς να έχει τελειώσει ακόμα τα εμβόλια του μην τον φέρνεις σε επαφή με άλλα σκυλιά και ανθρώπους ακόμα και αν είναι εμβολιασμένα. Στο λέω από κακή εμπειρία....ο δικός μου πριν από 1 μήνα κόντεψε να πεθανει από τύφο....και ήταν και εμβολιασμένος. 'Εκανα βλακεία και τον έφερα σε επαφή με ανθρώπους και άλλα σκυλιά πολύ γρήγορα...πριν καν δράσει καλά το τελευταίο εμβόλιο...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όσο για το θέμα της 'κυριαρχικής φυλής"...θέλει προσοχή. Πρώτον να μην του σπάσεις τον χαρακτήρα και από την άλλη να μη ξεφύγει στοκομμάτι της κυριαρχικότητας. Αυτό που μπορείς να κάνεις για αρχή είναι όταν το παρακάνει , κυρίως με σένα, να τον γυρνάς ανάσκελα, να τον καθηλώνεις πιάνοντας τον μαλακά αλλά σταθερά από τον λαιμ'ο,χωρίς νέυρα χωρίς να του λες τίποτα και να τον κρατάς εκεί μέχρι να χαλαρώσει το σώμα του. Μετά θα τον αφήνεις ήρεμα χωρίς να του λες τίποτα πάλι. Το θέμα είναι να μεγαλώσεις ένα ισορροπημένο σκύλο που θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει λόγω γονιδίων, χωρίς όμως να καταλήξει επικίνδυνος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97