Είμαι σε δίλημμα με το θέμα της βόλτας του κουταβιού μου. Θέλω να χρησιμοποιήσω στηθόλουρο στο μέλλον (μάλλον...), αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε περιλαίμιο αρχικά μέχρι να μάθει το "δίπλα" και τα σχετικά. Έχοντας όμως ζήσει μέχρι στιγμής με σκύλο που δεν υπήρχε περίπτωση να απομακρυνθεί από δίπλα μου, τώρα με το κουτάβι ανησυχώ.
Λοιπόν, πώς τεστάρουμε αν μπορεί το κουτάβι να βγάλει το περιλαίμιο? Αν είναι αρκετά ασφαλές? Μου φαίνεται ότι είναι, αλλά με απότομες κινήσεις μπρος πίσω σε πιθανό ερέθισμα, κάτι που ενδεχομένως θα το τρόμαζε στις πρώτες βόλτες θα μπορούσε να το βγάλει ή όχι?
Γενικά τι προτείνετε (έχω διαβάσει τα σχετικά θέματα) για κανισάκι σχεδόν 3 μηνών, σχεδόν 2,5 κιλά? (και αυτό που προτείνετε πού το βρίσκουμε, αν είναι δυνατόν).
Προς το παρόν έχουμε πάει 3 βόλτες και τα πάει πολύ καλά.
Λοιπόν, πώς τεστάρουμε αν μπορεί το κουτάβι να βγάλει το περιλαίμιο? Αν είναι αρκετά ασφαλές? Μου φαίνεται ότι είναι, αλλά με απότομες κινήσεις μπρος πίσω σε πιθανό ερέθισμα, κάτι που ενδεχομένως θα το τρόμαζε στις πρώτες βόλτες θα μπορούσε να το βγάλει ή όχι?
Γενικά τι προτείνετε (έχω διαβάσει τα σχετικά θέματα) για κανισάκι σχεδόν 3 μηνών, σχεδόν 2,5 κιλά? (και αυτό που προτείνετε πού το βρίσκουμε, αν είναι δυνατόν).
Προς το παρόν έχουμε πάει 3 βόλτες και τα πάει πολύ καλά.