Πρώτες βδομάδες μαζί - ανάλυση συμπεριφοράς.

Nala_Dimitris

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2013
110
0
Καλησπέρα, πριν λίγες μέρες η Nala έκλεισε τους 3 μήνες ζωής. Καθημερινά παρατηρώ τις αντιδράσεις της σε διάφορα θέματα. Σε πολλά πράγματα με έχει εκπλήξει πάρα πολύ ευχάριστα και σε κάποια άλλα με έχει προβληματίσει. Και ξεκινάω από τα ευχάριστα.. Δεν έχουμε πρόβλημα στην ώρα του φαγητού.. Θα φάμε εμείς όμορφα και ήρεμα στο τραπέζι και μετά θα φάει το γεύμα της. Δεν υπάρχει πρόβλημα την ώρα που φεύγω το πρωί για την δουλειά.. (δεν λείπω πολλές ώρες και ένας λόγος που την πήρα αυτή την εποχή είναι ότι μπορώ να βρίσκομαι αρκετές ώρες σπίτι) γυρίζω σπίτι και ουσιαστικά δεν έχει κάνει ζημιές.. Κάναμε το πρώτο μπάνιο και το ευχαριστήθηκε.. Την βάζω στο αυτοκίνητο και έμαθε στο πίσω κάθισμα χωρίς να θέλει να έρθει μπροστά κ.τ.λ. Επίσης το παιχνίδι στο σπίτι το ευχαριστιέται πολύ όταν παίζουμε μαζί και δεν υπάρχουν γρυλίσματα κ.τ.λ. Τώρα αυτά που με έχουν προβληματίσει.. Το απόγευμα μεταμορφώνεται.. Παίρνει φόρα και μας κόβει κομμάτια από τα πόδια... Λογικό στην ηλικία της. Όταν αρχίσω να λέω μη... και μερικές φορές να την ακουμπάω λίγο για να σταματήσει αρχίζει και νευριάζει γαβγίζει και προσπαθεί να δαγκώσει ότι μπορέσει... (πόδι χέρι κ.τ.λ) και το δάγκωμα δεν φαίνεται και τόσο σαν παιχνίδι.. Γενικά είμαι λίγο αγχωμένος γιατί θέλω να της χτίσω από τώρα έναν σωστό χαρακτήρα και να μην φτάσω σε σημείο να διορθώνω λάθη στο μέλλον..
WP_20130903_019.jpg

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Αχαχαχαχα καλωσηρθες στο κοσμο του γερμανικου ποιμενικου. Παιζει το γλυκο μου και δεν εχει αλλον τροπο να εκτονωθει και να ανακουφισει και τα δοντακια του που του φαγουριζουν.οοολοι τα περασαμε ,οταν ορμαει σε χερια ποδια να της πετας μπαλακια και να τη κατευθυνεις να δαγκωνει παιχνιδια έιδικα. Αν το παρατραβα σε σημειο να μην αντεχεις να τη περιοριζεις στο μπαλκονι για λιγο .οκ θα μαθεις και θα μαθει και κυριως σε καποια φαση θα το κοψει.δε θελει να σας φαει απλα σας χαιρεται και θελει εκτονωση.

Nala_Dimitris

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2013
110
0
Η συμπεριφορά της σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλή... Εχθές είχαμε πάει σε ένα φιλικό σπίτι με περιφραγμένη αυλή. Έχουνε και ένα σκυλάκι μικρόσωμο και αρκετά νευρικό.. Όταν ήρθαν σε επαφή αυτό της γάβγιζε πάνω από το κεφάλι της, η δικιά μου ανοίγει το στόμα και της ρίχνει για γλιψιά στο πρόσωπο πεθάναμε στα γέλια.. Το μόνο θέμα είναι όταν μας αγριεύει όταν την σταματάμε από τα δαγκώματα..

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
συνεχιστε σταθερα να την αποτρέπετε να δαγκώνει όπου δε θέλετε και κάποια στιγμη θα το κόψει.
κι εγώ θυμάμαι ότι είχα απηυδήσει μια περίοδο!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Υπομονη και σταθεροτητα στην αποτροπη θελει και καποια στιγμη το σταματουν. Κρειτ εχετε? Οταν δαιμονιζοταν το κουταβι που ειχα το εβαζα στο κρειτ χωρις δευτερη κουβεντα και τελειωνε εκει το παραμυθι.

Nala_Dimitris

Well-Known Member
20 Αυγούστου 2013
110
0
Υπομονη και σταθεροτητα στην αποτροπη θελει και καποια στιγμη το σταματουν. Κρειτ εχετε? Οταν δαιμονιζοταν το κουταβι που ειχα το εβαζα στο κρειτ χωρις δευτερη κουβεντα και τελειωνε εκει το παραμυθι.
Ναι πήραμε crate και σιγά σιγά το δουλεύουμε!! Και μόλις της βάλω το λουρί και την έχω δίπλα μου αυτομάτος ηρεμεί!!!! Σε εμένα έχουν περιοριστεί αρκετά... Στον αδελφό μου το αντίθετο!!!

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Δημητρη, εκπαιδευσε με λιχουδια το "αστο" και το "μαλακά" το καλυτερο πραγμα ειναι να της δημιουργήσεις "προτιμότερες" συνήθειες (να δαγκαει μαλακα και να αφηνει) παρα να της λες μη (μαλλωμα)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τωρα που ειναι μικρη θα δαγκωνει τα παντα,,, αργοτερα θα αρχισει να σοβαρευεται να καλμαρει και θα σταματησει να δαγκωνει και θα σου λειψουν τα δαγκωματα και οι τρελλες που κανει τωρα,,,

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul