Πρώτα δείγματα προστασίας

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Η Φρόσω, εδώ και μερικούς μήνες ζει στο μαγαζί μου (ταβέρνα). Είναι όλη μέρα μαζί μου και το βράδυ μένει εκεί μόνη. Γενικά είναι ένα σκυλί... χαζό χαρά γεμάτο. Μπαίνει όποιος νάναι και τη χαϊδεύει, σε σημείο που να πιστεύω ότι το έχω παρακάνει με την κοινωνικοποίηση. Τώρα είναι 17 μηνών και εκτός από ένα περιστατικό όταν ήταν 10 μηνών (καθόλου σίγουρο ότι αφορούσε στην προστασία μου), δεν έχει δείξει τίποτα.
Το Σάββατο το μεσημέρι, όταν έβγαιναν δύο φίλοι με κιθάρες από το μαγαζί έκανε ένα ψιλό μαρς, αλλά με το "μη" και το "κάτσε", όλα καλά. Είδε τις θήκες από τις κιθάρες είπα. Λίγο αργότεραστην καθιερωμένη μεσημεριάτικη βόλτα συναντηθήκαμε με σκυλί γείτονα (πάντα λυτό:mad:) το οποίο της είχε επιτεθεί στο παρελθόν και η Φρόσω στην κυριολεξία τον... κορόιδευε κοιτάζοντάς σαν να μην υπήρχε και με την ουρά ψηλά (φόβος μηδέν)... αδιαφορία. Αυτή τη φορά σηκώθηκε η τρίχα στη ράχη και ήταν έτοιμη. Διόρθωση και εκεί. "Μη" και "πάμε". Όλα καλά.
Το βράδυ μετά από μία όμορφη μουσική βραδιά στο μαγαζί, ένας από τους πελάτες, έκανε μια χοντροκομμένη χειρονομία, από αυτές που κάνουμε οι μαλάκες οι άντρες όταν πίνουμε, του τύπου "γεια σου ρε Χρηστάρα" με αγκαλιές και χτυπήματα στη πλάτη. Πήγε να φάει τα σίδερα. Καλά που την είχα στην αλυσίδα.
Αμέσως μετά πήγα κοντά, της είπα "μπράβο" με χάιδεμα, "κάτσε" και όλα καλά. Στη... μεταμεσονύκτια βόλτα όλα ήρεμα.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά που την επιβράβευσα, αλλά είχα αρχίσει να ανησυχώ (ακόμα ανησυχώ) γιατί παραείναι καλή.
Νομίζω ότι μάλλον κάτι άρχισε να αλλάζει στη συμπεριφορά της.
Συγγνώμη για το... σεντονάκι:smile: αλλά θα ήθελα την γνώμη σας.
Ευχαριστώ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν θέλεις την σκύλα σου έτσι την επιβραβεύεις!Αν όχι, δεν την επιβραβεύεις!

It's up to you τι σκύλος θέλεις να χτίσεις!

Απλά να είναι υπεύθυνος γιατί η φύλαξη είναι φύλαξη και πολλές φορές μας δημιουργεί προβλήματα γιατί θέλουμε "επιλεκτική φύλαξη" ή μας αρέσει σαν στοιχείο πάνω στον σκύλο!

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Αν θέλεις την σκύλα σου έτσι την επιβραβεύεις!Αν όχι, δεν την επιβραβεύεις!

It's up to you τι σκύλος θέλεις να χτίσεις!

Απλά να είναι υπεύθυνος γιατί η φύλαξη είναι φύλαξη και πολλές φορές μας δημιουργεί προβλήματα γιατί θέλουμε "επιλεκτική φύλαξη" ή μας αρέσει σαν στοιχείο πάνω στον σκύλο!

Να σου πω την αλήθεια Στέλιο (χρόνια πολλά, με την ευκαιρία:)) με έχει προβληματίσει αρκετά αυτό το θέμα. Η εκπαίδευση τέτοιου είδους είναι χωρίς πολλές (2 το πολύ) επιλογές εδώ στη Σαντορίνη. Έχω ταβέρνα και μπαινοβγαίνει κόσμος. Άρα έχω την επιλογή ή να αλλάξω σπίτι και να πάω σε ένα με μεγάλη αυλή, οπότε καλό θα ήταν να είναι φύλακας (το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα λείπω αρκετές ώρες. Θα την βγάζω βόλτες, αλλά δεν θα με βλέπει όπως τώρα, όλη τη μέρα), ή να είναι στο μαγαζί και να είναι απλά επιφυλακτική. Υπάρχει ροτ, εδώ σε βενζινάδικο που το πρωί έρχεται σε μυρίζει, το χαϊδεύεις (αν δεν τα κάνεις πάνω σου), αλλά το βράδυ ΔΕΝ πλησιάζει τίποτα!

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
ρώτα τον βενζινά
γνώρισε και τον σκύλο του
θα πάρεις μια ιδέα
Έχω ρωτήσει. Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Από μικρός είναι ελεύθερος και κόβει βόλτες εκεί γύρω. Κοινωνικοποιήθηκε από μόνο του.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Να σου πω την αλήθεια Στέλιο (χρόνια πολλά, με την ευκαιρία:)) με έχει προβληματίσει αρκετά αυτό το θέμα. Η εκπαίδευση τέτοιου είδους είναι χωρίς πολλές (2 το πολύ) επιλογές εδώ στη Σαντορίνη. Έχω ταβέρνα και μπαινοβγαίνει κόσμος. Άρα έχω την επιλογή ή να αλλάξω σπίτι και να πάω σε ένα με μεγάλη αυλή, οπότε καλό θα ήταν να είναι φύλακας (το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα λείπω αρκετές ώρες. Θα την βγάζω βόλτες, αλλά δεν θα με βλέπει όπως τώρα, όλη τη μέρα), ή να είναι στο μαγαζί και να είναι απλά επιφυλακτική. Υπάρχει ροτ, εδώ σε βενζινάδικο που το πρωί έρχεται σε μυρίζει, το χαϊδεύεις (αν δεν τα κάνεις πάνω σου), αλλά το βράδυ ΔΕΝ πλησιάζει τίποτα!
Το μαρς δεν είναι επιφυλακτικότητα!Το μαρς είναι μαρς!Και αν επιβραβεύεις το μαρς έτσι θα συμπεριφέρεται η σκύλα!Άλλο η επιφυλακτικότητα και άλλο η φύλαξη!Το περιστατικό που εξιστόρησες και...επιβράβευσες δεν μας λέει για την επιφυλακτικότητα της σκύλας σου αλλά για την φύλαξη(?), σωστή ή όχι από το τρίπτυχο χαρακτήρας, ένστικτο, ερεθίσματα!

Όσον αφορά το σκύλο στο βενζινάδικο άλλο η ότι να 'ναι φύλαξη και άλλο η σωστή φύλαξη με σωστό όλο το πακέτο και παράλληλα καταστολική!
Εκεί στην Σαντορίνη δεν την ξέρετε την παροιμία "σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει"?:p

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Το μαρς δεν είναι επιφυλακτικότητα!Το μαρς είναι μαρς!Και αν επιβραβεύεις το μαρς έτσι θα συμπεριφέρεται η σκύλα!Άλλο η επιφυλακτικότητα και άλλο η φύλαξη!Το περιστατικό που εξιστόρησες και...επιβράβευσες δεν μας λέει για την επιφυλακτικότητα της σκύλας σου αλλά για την φύλαξη(?), σωστή ή όχι από το τρίπτυχο χαρακτήρας, ένστικτο, ερεθίσματα!

Σωστά! Έχεις δίκιο. Αυτό που επιβραβεύω θα πάρω. Ευχαριστώ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul