Πρόταση για αγορά σκύλου

kostas2

New Member
6 Νοεμβρίου 2018
3
0
28
Καλησπέρα παιδια, νέος στο φόρουμ. Έχει τους τελευταίους 3-4 μήνες μου έχει μπει η ιδεα για αγορά σκύλου. Ανέκαθεν μου αρεσαν τα σκυλια, έχει και ένας συγγενής και το πω βολτα που και που. Πάντα έλεγα ότι θα αγοράσω ένα σκυλι αλλά ποτε δεν ψαχνόμουν, τον τελευταίο καιρό ξεκίνησα το ψάξιμο. Αρχικά θα ηθελα ένα μικρό σκυλι για το σπίτι από το οποίο θα λείπω την μισή μέρα λόγω δουλειάς. Κοίταξα για τσιουαουα αλλά έχουν θέμα με χαρακτήρα, παρολ’ αυτά εξακολουθούν να μου αρέσουν. Θα ηθελα να μου πείτε εσείς τι προτείνεται τι εμπειρίες έχετε γενικά με τέτοιου είδους σκυλάκια.
ΥΓ μόνο μαλτεζακια δεν μου αρέσουν.
Ευχαριστω για τον χρόνο σας

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Το να υιοθετησεις ενα απο φιλοζωικη το εχεις σκεφτει; Το μικρό σκυλάκι δεν σημένει ότι είναι και χαμηλής ενέργειας. Η καθημερινότητα σου με τον σκύλο πως θα είναι; Πόσες βόλτες την μέρα θα το βγάζεις; Τι διάρκειας; Έχεις χρόνο να πάρεις και να εκπαιδεύσεις ένα κουτάβι ή θα ήταν καλύτερα να το δεις για κάποιο άνω του έτους;

• Like
Reactions: vasilis_mike

kostas2

New Member
6 Νοεμβρίου 2018
3
0
28
Πρωινά σύντομη βολτα και μετά απόγευμα προς βραδυ 1-2 ωρες άνετα, κουτάβι θέλω μικρό που να μην μαδαει ιδιαίτερα όπως τα πομ.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551
Τι εννοείς με το "έχουν θέμα με χαρακτήρα" για τα Τσιουάουα;

Όλα τα σκυλιά μπορεί να έχουν "θέμα" με το χαρακτήρα... Εσύ τι χαρακτήρα θα ήθελες να έχει ο σκύλος σου και πως πιστεύεις ότι επιτυγχάνεται αυτό;... Για να σε βοηθήσω πάντως, δεν είναι κάτι που το πετυχαίνεις απλά με μια καλή αγορά.

Το να μη "μαδάει" ιδιαίτερα και αυτό είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα που δεν μπορείς να το πετύχεις με μια "έξυπνη" αγορά.

Αν έχεις μια καλή απάντηση στο "Γιατί θέλω να πάρω σκύλο;"... Για εσένα και όχι για εμένα... Προχώρησε στην απόκτηση του και να είσαι έτοιμος για πολλές αλλαγές στην ζωή σου, όχι απαραίτητα όλες ευχάριστες.

Θα πρότεινα κι εγώ να σκεφτείς την απόκτηση ενός ωραίου, πρώην αδέσποτου κουταβιού, που να πληρεί και τις εμφανισιακές προϋποθέσεις που έχεις στο μυαλό σου.

• Like
Reactions: GRDANE

Ayraki

Well-Known Member
31 Μαϊου 2018
83
43
45
Προσωπικά είμαι πολύ κατά να αγοράσεις σκύλο δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα αδέσποτα που σίγουρα κάποιο θα πληρεί και τις εμφανισιακές προϋποθέσεις που έχεις στο μυαλό σου όπως ειπε και ο canis. Αν κάνει μια εγράφη στο fb σε σελίδες για σκυλιά θα δεις άπειρες φάτσες που χρειάζονται σπίτι. Η υιοθεσία δεν προϋποθέτει ενήλικο ζώο. Επίσης υπάρχουν και οργανωμένοι φιλοζωικοί σύλλογοι που μπορείς να δεις και εκεί.

Όσο για το χαρακτήρα, με τη μικρή μου εμπειρία (2 σκυλιά είχα μέχρι τώρα) δεν μπορείς να το προκαθορίσεις. Και λένε ότι τα αδεσποτάκια, έχουν πιο ήπιο χαρακτήρα.

Εμείς πάντως, βρήκαμε στην Αύρα μας στο δρόμο, και μας κέρδισε με τον χαρακτήρα της...

kostas2

New Member
6 Νοεμβρίου 2018
3
0
28
Για τα τσιουαουα το ανέφερα αυτο από αυτά που διάβασα στο φόρουμ καθώς πρόκειται για αρκετά ευφυές σκυλάκι και αυτή είναι η πρώτη μου επιλογή. Όρεξη έχω και για εκπαίδευση, ακόμα και να το παω σε εκπαιδευτή από την αρχή. Όσο για τις ωρες που είπα δεν νομίζω ότι υπάρχει καποιος που δεν δουλεύει 8ωρο και έχει σκυλι ( λέω 8ωρο για να το συντηρεί μόνος του). Ο χώρος που θα έχει θα είναι ολόκληρο διαμέρισμα χωρίς έπιπλα βέβαια εκτός από ένα δωματιο, αυτο βρίσκεται πάνω από το σπίτι. Πέρα από όλα αυτά όταν πρωτοξεκίνησα να ψάχνω για σκύλο δεν θα πω ψεματα ότι έψαχνα σκυλάκι με 300€ γιτι τόσα θα έβγαινε το πιο φθηνό. Ψάχνωντας περαιτέρω είδα τι τραβάνε αυτά τα ζώα και έχω εγκατάλειψη την αφορά σκύλου από αγγελία πετ σοπ κλπ. Για τις τρίχες που είπα, ο θείος μου έχει ένα Λαμπραντορ μαύρο τρομερό, αλλά μαδαει πολύ δλδ στην αυλή που το έχει βλέπω παντού τρίχες, σίγουρα όλα αφήνουν τρίχες αλλά υπάρχουν κάποια που αφήνουν κιγες όπως τα τσιουαουα ( με φροντίδα φυσικά ). Δεν είναι αντίθετος στην υιοθεσία πραγματικά, αλλά τα χαρακτηριστικά που ψάχνω πχ μικρόσωμο είναι συγκεκριμένα και για υιοθεσία δεν βρίσκεις εύκολα.
Συγνωμη αν σας κούρασα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog