Πρόσφατη υιοθεσία.... και 2 ερωτήσεις!

Lena Rv

Member
21 Απριλίου 2014
7
3
44
Χρόνια Πολλά!!
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας και τις γνώσεις σας όσον αφορά κάποια θέματα που αντιμετωπίζω.
Προ 1 μηνός υιοθέτησα ένα ημίαιμο κοκονάκι περίπου 2 ετών από ότι μου είπαν. Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Δε λερώνει το χώρο του, δε φωνάζει (σχεδόν καθόλου), είναι ήσυχη και μαθαίνει γρήγορα. Τελευταίες μέρες όμως όταν γυρνάω από τη δουλειά θα έχει φάει λίγη...κουρτίνα ή λίγο ριχτάρι του καναπέ(απίσης έσκισε το σαμαράκι της, διέλυσε πλήρως ένα σχοινένιο κοκαλάκι, τρύπησε 1 πλαστικό μπαλάκι και 1 πλαστικό κοκαλάκι-πλέον δεν της ξαναπαίρνω τέτοια, παρά μόνο τα άσπρα για τα δόντια). Επιπλέον, κάτι πολύ επικίνδυνο που κάνει από την πρώτη μέρα είναι πως τρώει από κάτω ό,τι βρει. Όταν το κάνει, της δίνω ένα "χαστουκάκι" απαλό(το είχα κάποτε διαβάσει ότι έτσι τα τιμωρούν και οι γονείς τους). Νομίζω πως είναι αρκετά αγχώδης και πως έχει άγχος αποχωρισμού, δεδομένου ότι, όταν βρίσκομαι σπίτι δεν κάνει καμιά ζημιά. Έχω λοιπόν 2 ερωτήσει προς τους συμγουβγίτες... 1. εάν όντως έχει άγχος αποχωρισμού, πώς το αντιμετωπίζω(πλην ηρεμιστικών φαρμάκων που διάβασα)? και 2. πως θα κόψει την κακιά συνήθεια να τρώει από κατω ό,τι να 'ναι?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Attachments

• Like
Reactions: ioanna a

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλά, ξέχνα τα ηρεμιστικά και πάρε ενα crate. Να την βάζεις μέσα όταν λειπεις και να ηρεμει. Οποτε προστατεύεις πρωτα την ίδια από το να κάνει ζημιά και να καταπιει κάτι.
Σιγά σιγά θα της μάθεις λοιπόν να μπαίνει στο κρέιτ, παρουσία σου και από εκει και πέρα όταν ειναι μεσα, δεν θα εχει τίποτα αλλο περαν του νερου της.
Μην την χαστουκιζεις,, γιατι όσο απαλο και αν το θεωρείς εσύ, για αυτήν παραμένει κινηση βιας. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος, ειδικά αφού εσύ από την αρχή δεν της εδειξες τα ορια της μεσα στο σπιτι και με τις νέες συνθηκες στη ζωή της.

Τωρα όσον αφορά το να τρώει από κάτω... μόνο με το λουρι εξω ωστε να προλαβαίνεις να την απομακρύνεις.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
1.ηρεμιστικά?για ποιο λόγω να μαστουρώσεις το σκύλο σου?δεν είναι δα και ψυχασθενής....όντως κάποιοι κτηνίατροι προτείνουν να μπουκώσουν το σκύλο χάπια με την πρώτη ευκαιρία αλλα ας το αφήσω αυτό το θέμα.
τρεξε τον σκύλο σου , εκπαίδευσέ την σε βασική υπακοή , πετα της το μπαλάκι αλλα βάλτην να γυμνάζει μυαλό και σώμα λίγο περισσότερο. νομίζω οτι αυτό αρκει για να της λύσει το πρόβλημα,κανα σαραντάλεπτο τρεξιμο και λίγο κατσε,κάτω,κανε κωλοτούμπες ενδιάμεσα νομιζω υπεραρκει.
2.το χαστουκάκι όπως είδες δεν οηθάει και πολύ, όχι εγώ δεν ειδα ποτε ούτε και διαβασα για σκύλους να δίνουν χαστούκια μεταξύ τους. αν βαλεις τσιρίδες δεν ακούει? τελος πάντων στο διαδίκτυο μπορεις να το βρεις ευκολα πώς να της μαθεις να αρνειται φαι από εξω

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οι γονεις του κουταβιου δεν θα το τιμωρουσαν ποτε επειδη εφαγε κατι,οποτε ασε τα χαστουκακια στην ακρη. Το χερι σου πρεπει να ειναι συνδεδεμενο μονο με το καλο,στο μυαλο του σκυλου.Χαδι,λιχουδια,κτλ.

Οταν λοιπον,τρωει κατι που δε θες,εκεινη ακριβως τη στιγμη του λες ενα αυστηρο ΟΧΙ(χωρις φωνη,αλλα αυστηρα),του παιρνεις αυτο που μασουλαει κ του δινεις καποιο παιχνιδι του. Μην του παρεις κατι απο το στομα,αν δεν εχεις ετοιμο κατι να του δωσεις αμεσως. Γενικα να θυμασαι,να δινεις εναλλακτικες στο σκυλο. Δεν θα φας αυτο,αλλα αυτο. Δεν θα παμε εκει,αλλα εδω.Δεν θα ξαπλωσεις εκει,θα ξαπλωσεις εδω. Δεν θα λερωσεις εκει,αλλα εδω. Αν απαγορευεις συνεχεια στο σκυλο να κανει κατι χωρις εναλλακτικες επιλογες,νιωθει αδικημενος,μπερδεμενος κ θα σε υπακουσει μονο οταν εισαι μπροστα. Μολις φευγεις απο το σπιτι,θα κανει τα δικα του.

Γενικα,μεχρι 8 μηνων,θα τρωει τα παντα. Οπως τα παιδια.Πιανουν τα παντα οταν ειναι μωρα κ νηπια.Ετσι γνωριζουν τον κοσμο.Το ιδιο κ το κουταβι. Με τα δοντια κ τη μυτη,γνωριζει τον κοσμο.

Σχετικα με το αγχος αποχωρισμου. Οταν προκειται να φυγεις απο το σπιτι,κανενα 10λεπτο νωριτερα,δεν του δινεις καμια σημασια. Οχι χαδια κ παιχνιδια.Μην στρεσαρεις το σκυλο κ μετα φευγεις.Πρεπει να ειναι ηρεμος. Οταν ερθει η στιγμη να φυγεις,απλα σηκωνεσαι κ φευγεις.Δεν τον κοιτας,δεν του μιλας. Φευγεις. Οταν γυρνας παλι,καμια σημασια. Δεν μπαινεις μεσα κ του μιλας γλυκα κ του κανεις χαδια. Μπαινεις,βγαζεις μπουφαν,αφηνεις τα πραγματα σου,κανεις οτι κανεις συνηθως κ αν ειναι ηρεμο το σκυλι,σκυβεις κ το χαιδευεις,χωρις τσιριχτη φωνη κ τετοια. Ηρεμα.Δεν ασχολεισαι μαζι του,αν ανεβαινει πανω σου,σε τραβαει,γαβγιζει,κτλ.Αν το κανεις τοτε,του δινεις να καταλαβει,οτι οποτε ανεβαινει σε εσενα κ γαβγιζει, θα το χαιδευεις. Αυτη η απαθεια που πρεπει να δειχνεις οταν φευγεις κ οταν ερχεσαι,του δινει να καταλαβει,οτι δεν τρεχει κ τιποτα οταν λειπεις. Δεν ειναι αναγκη να στρεσαρεται,γιατι θα ξανγυρισεις. Ηρεμια σε ολα!Ηρεμος ιδιοκτητης=ηρεμος σκυλος.

Γενικα,χαδι=μπραβο γι αυτο που κανεις. Το χαιδευεις οταν γαβγιζει,θα μαθει να γαβγιζει. Το χαιδευεις οταν κλαιει,θα μαθει να κλαιει,το χαιδευεις οταν ειναι ησυχο,μαθαινει να ειναι ησυχο,κτλ.

Α! Κ υπομονη!Πολλη υπομονη κ επιμονη. Θελει χρονο το κουταβι να καταλαβει τι θες. Εσυ εκει,βραχος.Θα κανει λαθη που θα νομιζεις οτι τα εχει μαθει. Τιποτα εσυ! Σταθερη! ;)

Lena Rv

Member
21 Απριλίου 2014
7
3
44
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Λόγω ότι είναι υιοθετημένο έχω λίγο άγχος για κάποια πράματα. Μέχρι τώρα όλα μας τα σκύλακια τα είχαμε από κουτάβια. Η συγκεκριμένη από ότι μου είπαν είναι 2 χρονών περίπου και άρα έχει ήδη κάποια βιώματα. Από ότι τη βλέπω έχει αρκετό άγχος και για αυτό την βγάζω μεγάλες βόλτες..για να ξεδίνει... και εγώ μαζί!! Θα τα δουλέψουμε ό,τι μας προτείνατε και σε περίπτωση απορίας...επανερχόμαστε!!! Και πάλι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!

Lena Rv

Member
21 Απριλίου 2014
7
3
44
Και επανερχόμαστε!! έχει μειώσει κατά πολύ το να τρώει από κάτω(εχτές μόνο είχε μια κρίση στη βόλτα και της έβγαλα από το στόμα ψίχα και 1 μακαρόνι-μα που τα βρίσκει?!). όσο για το άγχος αποχωρισμού... γύρισα εχτές από το νοσοκομείο (έλειπα για 5 ώρες) και βρήκα το κάλυμμα του καναπέ και το παντελόνι της πυτζάμας..δαντέλα.. κέντησε το χρυσό μου. το θέμα είναι ότι μουρμούρησα ένα... γιατί βρε ρέα; και έβαλε την ουρά στα σκέλια και πήγε στη θέση της. Αυτό είναι το προκλητικό. ότι καταλαβαίνει ότι έκανε ζημιά. μου το δείχνει με το που μπαίνω στο σπίτι. Έρχεται με ύφος ένοχο σα να λέει... ναι το έκανα.. Σχώρα με...σ' αγαπάω τόσο πολύ.. Τι να το κάνω... Από ότι μου είπαν τα υιοθετημένα σκυλιά χρειάζονται γύρω στο 6μηνο να αφομοιώσουν το νέο τους περιβάλλον.. ισχύει? το κλουβάκι δεν είναι λύση. Λείπω 9 ώρες στη δουλειά (8-5). δε μπορώ να την κλείσω σε ένα crate τόσες ώρες. Πάντως είχε την πλάκα του. Έκανε μια τρύπα στο κάλυμμα του καναπέ, τόση ώστε να φαίνεται μια καρδούλα που είχε το μαξιλάρι από κάτω... είναι και καλλιτέχνης...

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Και επανερχόμαστε!! έχει μειώσει κατά πολύ το να τρώει από κάτω(εχτές μόνο είχε μια κρίση στη βόλτα και της έβγαλα από το στόμα ψίχα και 1 μακαρόνι-μα που τα βρίσκει?!). όσο για το άγχος αποχωρισμού... γύρισα εχτές από το νοσοκομείο (έλειπα για 5 ώρες) και βρήκα το κάλυμμα του καναπέ και το παντελόνι της πυτζάμας..δαντέλα.. κέντησε το χρυσό μου. το θέμα είναι ότι μουρμούρησα ένα... γιατί βρε ρέα; και έβαλε την ουρά στα σκέλια και πήγε στη θέση της. Αυτό είναι το προκλητικό. ότι καταλαβαίνει ότι έκανε ζημιά. μου το δείχνει με το που μπαίνω στο σπίτι. Έρχεται με ύφος ένοχο σα να λέει... ναι το έκανα.. Σχώρα με...σ' αγαπάω τόσο πολύ.. Τι να το κάνω... Από ότι μου είπαν τα υιοθετημένα σκυλιά χρειάζονται γύρω στο 6μηνο να αφομοιώσουν το νέο τους περιβάλλον.. ισχύει? το κλουβάκι δεν είναι λύση. Λείπω 9 ώρες στη δουλειά (8-5). δε μπορώ να την κλείσω σε ένα crate τόσες ώρες. Πάντως είχε την πλάκα του. Έκανε μια τρύπα στο κάλυμμα του καναπέ, τόση ώστε να φαίνεται μια καρδούλα που είχε το μαξιλάρι από κάτω... είναι και καλλιτέχνης...
Ειναι πολυ ομορφη!!να τη χαιρεσαι!!!για την αρνηση τροφης πρεπει να δουλεψεις πολυ στη βολτα..με το λουρι παντα, οταν δεισ εναν "πειρασμο" στο δρομο τη κατευθυνεις προς τα κει κ αν παει να το φαει την τραβας αποτομα, οχιμε δυναμη απλα ενα τρανταγμα, με το λουρι λεγοντας μη!!!οταν το πετυχει της δινεις λιχουδια...κ μετα παλι κ παλι μεχρι να βλεπει τα διαφορα ερεθισματα στο δρομο κ να αδιαφορει απο μονη της..πετυχαινει, το χω κανει στη δικια μου.θελει επιμονη κ επαγρυπνιση, στη βολτα, ειδικα τωρα που μαθαινει θα βλεπεις πριν το σκυλο...δηλ θα δεις εσυ πρωτα τον πειρασμο κ θα αντιδρας σε ετοιμοτητα..
Οσον αφορα το αγχος αποχωρισμου, συμφωνω με ολα τα προηγουμενα, εκτος απο το κρειτ κ αυτο γιατι λειπεις πολλες ωρες. Δε μπορει να κατσει τοσες ωρες ενας σκυλ7ς στο κρειτ...στο λεω απι δικημου πειρα..για μια βδομαδα το δοκιμασα κ οταν γυρναγα σπιτι εβρησκα ενα σκυλι στρεσαρισμενο απο τον εγκλεισμο...θ προτεινα να της αφηνεις κσθε τοσο ενα καινουργιο παιχνιδι/μασουλιμα για να ναι αποσχολημενη.τα σκυλια βαριουνται γρηγορα, ενα καινουργιο παιχνιδι θα τη κρατα σε εγρηγορση

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.123
Προσωπικά πιστεύω, ότι ειδικά ένα ενήλικο σκυλί, μπορεί μια χαρά να μείνει τόσες ώρες σε ένα αρκετά όμως, ευρύχωρο crate. Ιδιαιτέρως, αν λόγω χαρακτήρα, επιδίδεται σε επικίνδυνα σπορ εντός σπιτιού, τις ώρες που μένει μόνο. Αν η εναλλακτική είναι, κίνδυνος για την ζωή του [εμένα θα με απασχολούσε και η καταστροφή των αντικειμένων μου], χίλιες φορές στο crate. Επίσης, το ότι στρεσσάρεται ένας σκύλος με κάτι, δεν σημαίνει ότι ισχύει και για τους άλλους σκύλους, και ότι δεν οφείλουμε έστω να το το δοκιμάσουμε, πριν το προδικάσουμε :)

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Προσωπικά πιστεύω, ότι ειδικά ένα ενήλικο σκυλί, μπορεί μια χαρά να μείνει τόσες ώρες σε ένα αρκετά όμως, ευρύχωρο crate. Ιδιαιτέρως, αν λόγω χαρακτήρα, επιδίδεται σε επικίνδυνα σπορ εντός σπιτιού, τις ώρες που μένει μόνο. Αν η εναλλακτική είναι, κίνδυνος για την ζωή του [εμένα θα με απασχολούσε και η καταστροφή των αντικειμένων μου], χίλιες φορές στο crate. Επίσης, το ότι στρεσσάρεται ένας σκύλος με κάτι, δεν σημαίνει ότι ισχύει και για τους άλλους σκύλους, και ότι δεν οφείλουμε έστω να το το δοκιμάσουμε, πριν το προδικάσουμε :)
Σιγουρα, απλα στο δικο μου σκυλο δε λειτουργουσε θετικα, απο οταν της εδειξα εμπιστοσυνη αφηνοντας τη free, ειχα βεβαια απομακρυνει οτι θεωρουσα επικινδυνο, ηταν κυρια στο σπιτι...πολυ σωστο κ το οτι μπαινουμε κ βγαινουμε απι το σπιτι χωρις να δωσουμε καμια σημασια στο σκυλο...καλο τρικ ειναι να δομ0κιμασεις καποια μερα πιυ χεις χρονο να φευγεις για 5 δεκα λεπτα κ να ξανα γυρνας κ σιγα σιγα να αυξανεις το χρονο της απουσιας

• Like
Reactions: Serge and mareco

Lena Rv

Member
21 Απριλίου 2014
7
3
44
όταν φεύγω της αφήνω ολούθε στο σπίτι μπισκοτάκια... τα μαζεύει στο καναπεδάκι της όλα.. ε μετά δεν ξέρω τι κάνει... αλλά όλο και κάποιο κέντημά της βρίσκω. Αυτό που σίγουρα έχω καταλάβει είναι ότι είναι πολύ φοβισμένο, με αποτέλεσμα όταν θα πρέπει να την μαλώσω να το κάνω πολύ πολύ προσεχτικά και ήρεμα. Μόλις της τραβήξω απότομα το λουράκι σαστίζει, οπότε πλέον της μιλάω.. έλα, πάμε κλπ. της δίνω και λιχουδίτσες όταν κάνει την ανάγκη της στο δρόμο.. έχει πολύ πλάκα. περπατάει και μασάει... (νια νια νια). μιας που δε μιλάει, προσπαθώ να την διαβάσω και να ερμηνεύσω τις αντιδράσεις της... έχει περάσει πολλά. ούτε καν μπάνιο δεν την είχαν κάνει ποτέ, αλλά πλέον το απολαμβάνει. μέχρι και καινούρια μαλλάκια έβγαλε! μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο να της αφιερώσω σε βόλτες (τα σκ όμως όλο έξω είμαστε). Επίσης κατάλαβα ότι φοβάται να την βγάζω βράδυ έξω... Σιγά σιγά γνωριζόμαστε καλύτερα... θα με συνηθίσει. πολύ πιθανό να μη μου έχει ακόμη εμπιστοσύνη. Ακόμη έχει ερεθίσματα από την παλιά της ζωή (με τα παππούδια έχει τρέλλα και στους ανθρώπους με σακούλες...). όταν βλέπω ότι κάτι της αποσπά την προσοχή, σταματάω και της λέω πάμε, γυρνώντας στην αντίθετη κατεύθυνση. Οι πληροφορίες που μου έδωσες είναι ένα έξτρα εφόδιο και μια πολύτιμη βοήθεια αυτή τη στιγμή. Σε ευχαριστώ πολύ!!

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
όταν φεύγω της αφήνω ολούθε στο σπίτι μπισκοτάκια... τα μαζεύει στο καναπεδάκι της όλα.. ε μετά δεν ξέρω τι κάνει... αλλά όλο και κάποιο κέντημά της βρίσκω. Αυτό που σίγουρα έχω καταλάβει είναι ότι είναι πολύ φοβισμένο, με αποτέλεσμα όταν θα πρέπει να την μαλώσω να το κάνω πολύ πολύ προσεχτικά και ήρεμα. Μόλις της τραβήξω απότομα το λουράκι σαστίζει, οπότε πλέον της μιλάω.. έλα, πάμε κλπ. της δίνω και λιχουδίτσες όταν κάνει την ανάγκη της στο δρόμο.. έχει πολύ πλάκα. περπατάει και μασάει... (νια νια νια). μιας που δε μιλάει, προσπαθώ να την διαβάσω και να ερμηνεύσω τις αντιδράσεις της... έχει περάσει πολλά. ούτε καν μπάνιο δεν την είχαν κάνει ποτέ, αλλά πλέον το απολαμβάνει. μέχρι και καινούρια μαλλάκια έβγαλε! μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο να της αφιερώσω σε βόλτες (τα σκ όμως όλο έξω είμαστε). Επίσης κατάλαβα ότι φοβάται να την βγάζω βράδυ έξω... Σιγά σιγά γνωριζόμαστε καλύτερα... θα με συνηθίσει. πολύ πιθανό να μη μου έχει ακόμη εμπιστοσύνη. Ακόμη έχει ερεθίσματα από την παλιά της ζωή (με τα παππούδια έχει τρέλλα και στους ανθρώπους με σακούλες...). όταν βλέπω ότι κάτι της αποσπά την προσοχή, σταματάω και της λέω πάμε, γυρνώντας στην αντίθετη κατεύθυνση. Οι πληροφορίες που μου έδωσες είναι ένα έξτρα εφόδιο και μια πολύτιμη βοήθεια αυτή τη στιγμή. Σε ευχαριστώ πολύ!!
Το σκυλακι εχει ενα παρελθον που ακομη το κουβαλαει αλλα με υπομονη επιμονη και αγαπη πιστευω θα σε εμπιστευτει ακομα πιο πολυ κ θα ζησετε υπεροχα χρονια μαζι...καλα κανεις κ προσπαθεις να τη "διαβασεις" καθε σκυλι ειναι ξεχωριστο...δες τι ταιριαζει στο σκυλο κ σε σενα κ επεμεινε σε μερικα βασικα πραγματα κ ολα θα πανε καλα!! Καλο ειναι να του ενισχυσεις την επμιστοσυνη προς εσενα, η επιβραβευση, τα χαδια κ καμια λιχουδιτσα ειναι οτι πρεπει!!

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Ααα για δοκιμασε κ το κονγκ!μπορει να το κρατα απασχολημενο αρκετες ωρες οσο θα λειπεις...παντως γενικα θα πρεπει να δειξεις στο σκυλ7 τι επιτρεπεται κ τι οχι μεσα στο σπιτι..βαζε ορια κ επιβραβευση της επιθυμητεις συμπεριφορας..πχ οταν γκρινιαζει , απαιτει κτλ κατι απλα αδιαφορεις..μονο οταν θα καθεται ησυχη θα παιρνει Αυτο που θελει..κ οταν πχ καθεται ησυχη στο κρεβατι της ανταμοιψε τη με ενα χαδι ή μια λιχουδιΑ!!θα δουλεψει!

Lena Rv

Member
21 Απριλίου 2014
7
3
44
Θα το δοκιμάσω και αυτό διότι το προτείνουν πολλοί... και βλέπουμε...

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
δοκίμασε να μεγαλώσεις τις βόλτες σας ώστε να κουράζεται περισσότερο και όσο λείπεις να την πεφτει για ύπνο.

Lena Rv

Member
21 Απριλίου 2014
7
3
44
Οι βόλτες μας είναι από 15-45 λεπτά εκάστη- κάνουμε 3-4 βόλτες την ημέρα. Τα σαββατοκύριακα το πρωί θα κοιμηθεί μετά τη βόλτα και σε γενικές γραμμές είναι ήσυχη. Τις καθημερινές είναι στην τσίτα, που πάω στη δουλειά. Μόλις γυρίσω... γκουρού η κυρά Ρεα.. Ηρεμεί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk