Πρόοδος με λαμπραντόρ!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Πριν λίγο γύρισα απο την απογευματινή βόλτα του Ρόκυ,σε πάρκο της γειτονιάς μας!
Κάποια στιγμή λοιπόν κι ενώ κάναμε βολτούλα εντός του πάρκου,εμφανίζεται ένας νεαρός με ένα αρσενικό λαμπραντόρ εφτά μηνών!
Οταν το είδα απο μακρυά να μας πλησιάζει είπα μέσα μου,"ωχ τι θα γίνει πάλι!"
Το πήρα όμως πατριωτικά το θέμα και λέω δε γίνεται πρέπει να κανω με πολύ προσοχή μια κίνηση προσέγγισης,κι αν δω ότι δεν γίνεται κάτι φεύγουμε!
Το λαμπραντόρ λοιπόν τραβούσε το αφεντικό του προς τη μεριά μας με το γνωστό σφύριγμα-κλάμα και ανυπομονησία για να βρεθεί κοντά στο Ρόκυ!
Ο Ρόκυ στην αρχή.αρχισε τα γνωστά γαβγίσματα,κι αφού ττον πλησίασα σιγά σιγά προς το μέρος του λαμπ,τον έβαλα στη θέση "κάτσε",και του έλεγα "ήσυχος αγόρι μου,ήσυχος"!
Κάποια στιγμή λοιπόν ήρθαν μούρη με μούρη κι άρχισαν δειλά δειλά να μυρίζονται! Ο ρόκυ ξαφνικά πήγε να αγριέψει, τον τράβηξα πίσω,κι αντίστοιχα και το αφεντικό του λάμπ έκανε την ίδια κίνηση!
Περιμέναμε κανα δυο λεπτά,ξαναπλησιάσανε κι αυτή τη φορά μυρίζονταν πιο έντονα στα γεννητικά όργανα κλπ.
Οση ώρα γινόταν αυτή η προσέγγιση ελεγα του δικού μου,"μπράβο ρόκυ,ήσυχα ήσυχα"!
Προσπαθώντας έτσι να τον επιβραβεύσω για τη σωστή συμπεριφορά του προς το άλλο σκυλί! (δεν ξέρω αν έκανα καλά).:rolleyes:
Μη σας κουράζω,αφού έγινε αυτό δυο τρεις φορές και είχα ενθουσιαστεί,τη τέταρτη φορά κάνει ο δικός μου τη κίνηση καβαλήματος,:rolleyes:και φυσικά το λαμπ αντέδρασε και δεν έκατσε,οπότε εκεί αγρίεψαν λίγο τα πράγματα!
Αμέσως τον τράβηξα και θεώρησα σωστό να μην πιέσω άλλο τα πράγματα. ίσως την επόμενη φορά να είναι ακόμα καλύτερα!
Δεν ξέρω αν σε όλο αυτό έκανα κάτι λάθος αλλά πιστεύω ότι ειδικά για το Ρόκυ που έχει θέμα με τα αρσενικά και ειδικά με τα λαμπ,ήταν μια πρόοδος!!!
Θα ήθελα και τη γνώμη σας πάνω σ αυτό!!!:)

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Ο Ρόκυ είναι στειρωμένος??
Εγώ αν και δεν έχω τόσο γνώση πάνω στο θέμα θα έλεγα η "προσέγγιση" να γίνει από θηλυκά και ήρεμα αρχικά σκυλιά..!!!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Είναι στειρωμένος ναι...
Να σου πω ότι έχει κάνει φιλίες με θηλυκά,τα πάει πολύ καλύτερα με τα θηλυκά,και με αρσενικά το τελευταίο χρόνο κάνει παρέα με ντογκο αρζεντίνο,και ημίαιμο ακίτα! Παίζουν άνετα μαζί,αν και πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί τα συγκεκριμένα που λέω υποτάχτηκαν στο Ρόκυ!
Είναι πολύ κυριαρχικός...

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Aφου ειναι πολυ κυριαρχικος γιατι να τον βαλεις σε μια διαδικασια να παιζει και να μυριζεται με οποιο σκυλι βλεπει στον δρομο?Αφου δεν θα το κανει λογο της συμπεριφορας το.Ο σκυλος σου εχει 2 φιλαρακους ας παιζει με αυτους μια χαρα το βρισκω.Απλα οταν περναει σκυλι αλλο τον βαζεις στο κατσε τον κρατας ηρεμο και συνεχιζεις.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Κυριάκο δεν είναι ότι θέλω να είναι φίλος με ότι αρσενικό συναντάμε,απλά προσπαθώ να μη κάνει σα θηρίο ανήμερο όταν και αν συναντήσουμε στο δρόμο μας κάποιο αρσενικό!:)
Προσπαθώ όσο μπορώ και φυσικά εκεί που βλέπω ότι υπάρχει περιθώριο,να τον βελτιώσω στο θέμα κοινωνικοποιήσης του!
Εχω και περιπτώσεις εδώ στη γειτονιά μας αρσενικού ντοπερμαν και ροντβάιλερ που ούτε καν ττο σκέφτομαι,και μάλιστα αλλάζουμε πεζοδρόμιο γιατί γίνεται ο κακός χαμός!!!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Νομιζω οτι το να μυριζεται ομως με καθε αρσενικο δεν τον βοηθαει.Πιστευω οτι ο σκυλος πρεπει να μαθει να σεβεται εσενα και οταν του λες μια εντολη να την εκτελει ασχετα με τι ερεθισματα παιρνει γυρω του.Τι θελω να πω.Εστω οτι βλεπετε ενα σκυλο οταν του πεις κατσε σημαινει κατσε και ας του γαυγιζει ο αλλος σκυλος.Αν περπατατε και ειναι στην εντολη κοντα και αλλος σκυλος διπλα του να περναει δεν πρεπει να ασχοληθει διοτι του εχεις πει κοντα.Αυτο προυποθετει πληρη υπακοη σε σενα και αναγνωριση ως αρχηγο του.Ισως θα επρεπε να δουλεψεις την σχεση σου με τον σκυλο να γινει πιο αυστηρη,να του βαλεις προγραμμα και να σε δει ως αρχηγο του και να σε υπακουει αν δεν το κανει(που λογικα δεν το κανει απο αυτα που μου γραφεις).Εκπαιδευση εχει κανει?

Last edited:

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εχουμε κάνει εκπαίδευση και μάλιστα με δυο εκπαιδευτές!
Σ αυτό που λες,ότιπρέπει να δουλέψω πιο πολύ τη σχέση μου μαζί του και να είναι πιο υπάκουος σε μένα,και να με βλέπει σαν αρχηγό του,συμφωνώ και ήδη υπάρχει βελτίωση και σε αυτό το θέμα!!
Εχουμε όμως ακόμα πολλή δουλειά....
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που πιστεύω ότι παίζει,αλλά επειδή τον πήρα απο φιλοζωική όταν ήταν δυο χρονών ήδη,δεν ξέρω που ζούσε πριν,ποιός τον είχε, τι βιώματα έζησε όταν ήταν στο δρόμο κλπ...

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Μετραει και η εκπαιδευση που εχετε κανει και πως εχει δουλευτει ο σκυλος.Ο εκπαιδευτης σου θα επρεπε να εχει μαθει στον σκυλο να εκτελει ολες τις εντολες ανεξαρτητα με τι ερεθισματα παιρνει και εσυ απλα να συντηρησεις αυτη την κατασταση ωστε ο σκυλος να σε ακουει.Δεν σου λεω να πας και σε 3ο εκπαιδευτη.Αρχισε να δουλευεις τις εντολες του σκυλου εξω με διαφορα ερεθισματα γυρω του,διορθωνε τον οταν χρειαζετε(θα σε βοηθουσε ο πνιχτης ισως).Κοψε τους τις πολλες αγκαλιες κ χαδια αν υπαρχουν,βαλτου προγραμμα σε φαι,βολτα,παιχνιδι και γενικα να εισαι ολη την μερα για το υπολοιπο της ζωης του ο αρχηγος της αγελης του.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Πρόγραμμα σε φαί βόλτα παιχνίδι υπάρχει ήδη και το τηρώ αυστηρά! Οπως επίσης και πνίχτη φοράει στη βόλτα,αν και δεν το ήθελα αυτό αλλά και κατόπιν συμβουλής των εκπαιδευτών,αναγκάστηκα να του φοράω! Υπακούει πολύ καλύτερα με αυτόν!
Οσο αφορά τα χάδια,εκεί είμαι υπερβολική καθότι του έχω τρομερή αδυναμία!!!:rolleyes::D
Ομως όταν έρχεται η ώρα που του κάνω επανάληψη τις εντολές είμαι αυστηρή μαζί του και δεν χαρίζω κάστανα! Στο έξω θέλει πιο πολύ δουλειά γιατί λόγω διαφόρων ερεθισμάτων π.χ. γάτες,δεν είναι τόσο υπάκουος και το καταλαβαίνω ότι πρέπει να δώσω περισσότερη προσοχή εκεί!
Τότε που κάναμε τα μαθήματα,παρατηρούσα ότι ήταν άλλος σκύλος με τους εκπαιδευτές και εκτελούσε άψογα! Στο σπίτι ήταν λίγο στο κόσμο του με μένα...Τους τελευταίους μήνες όμως όσο αφορά αυτο το θέμα είναι πιο υπάκουος και πιο συγκεντρωμένος σε μένα,γι αυτό θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερη βελτίωση και υπακοή!!!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Πιστευω οτι εισαι σε καλο δρομο τοτε.Ηδη ξερεις τι να κατσεις(τσαμπα τα ειπα χαχα)Απλα δουλευε τον εξω και κοψε τα υπερμετρα χαδια(στην φυση ο αρχηγος της αγελης δεν χαιδευει τον κατωτερο σκυλο που ακολουθει ουτε του δειχνει αγαπη αυτη ειναι δικη μας αναγκη και για αυτο πολλες φορες χαλαμε τα σκυλια)και θα εισαι κομπλε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97