Πρόβλημα!

depyxd

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
35
0
καλησπέρα έχω ένα σκυλάκο 11 μηνών διασταύρωση πινσερ.Το πρόβλημα ειναι το εξής,ενω ειναι εκπαιδευμένος κανονικότατα να κάνει την ανάγκη του στην βόλτα και όποτε δεν προλαβαίνω να τον βγαλω να τα κανει στην εφημερίδα στο μπαλκόνι,τωρα καθε πρωι οποτε ξυπναει αντι να τα κανει στην εφημεριδα τα κανει στα χαλια!!τον μαλωνω και εχει φαινεται να καταλαβαινει το λαθος του αλλα το συνεχιζει..επισεις τις τελευταιες 2 φορες που βρηκα τα κακα του και τα τσισα του στο χαλι τον εβγαλα στο μπαλκονι για τημωρια-ξερω οτι δεν ειναι καλη λυση αλλα τα εχω δοκιμασει όλα- (βολτα τον βγαζω μεσημερι που γυρναω σπιτι και το βραδυ)

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
πώς ακριβώς τον τιμωρείς πέρα βέβαια απ' την τελευταία απαρτχαιντική τιμωρία; Και με ποιό ακριβώς τρόπο εκπαιδεύτηκε κι από ποιόν και πόσο καιρό εκτελούσε σωστά; αρκετό ώστε να θεωρηθεί ότι έμαθε, ή τυχαία μερικές φορές ώστε και να μην αποτελούν κανόνα; γράφεις πως όταν δεν προλαβαίνεις ο σκύλος δε βγαίνει βόλτα, το κατάλαβα σωστά; η βόλτα θα έπρεπε εκτός από χαρά να ξέρεις ότι είναι και υποχρέωση σου με την οποία δεσμεύτηκες όταν αποφάσισες να πάρεις σκύλο. Έγινε κάποιο περιστατικό τον τελευταίο καιρό προτού αρχίσει να τα κάνει μέσα;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτο που μαλλον αλλαξε ειναι οτι στο μπαλκονι κανει κρυο.

Και ισως λογω κρυου εχεις κλειστη την μπαλκονοπορτα και ο σκυλος δεν κρατιεται να περιμενει να σηκωθεις να την ανοιξεις.

Μαλλον το μαλωνεις πολυ μετα την πραξη, οπότε και δεν εχει σημασια. Μαλλον κανεις και κακο και ετσι τα κανει οταν δεν το βλεπεις.

Αλλη περιπτωση ειναι να προσπαθει να σου τραβηξει την προσοχη για καποιον λογο. Μπορει πχ να αδιαφορες γι αυτο τελευταια.

Τα πινσερακια Γριφε θελουν να κανουν την αναγκη τους συχνα και κρατιουνται δυσκολα.
Ειναι σχεδον αδυνατο να περιμενουν να τα βγαζεις βολτα καθε φορα που θελουν πχ να κατουρησουν. Γι αυτο χρειαζεται και ενα εφεδρικο μερος.

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δε συνδύασα τη βόλτα με την ανάγκη, δε σχολίασα καν το γεγονός ότι ο σκύλος βγαίνει και στο μπαλκόνι, θα ήταν σα να αυτοαναιρούσα τον εαυτό μου κι εγώ έχω μπαλκονόπορτα ανοιχτή χειμώνα καλοκαίρι -δεν κάνουν βέβαια ποτέ τίποτα έξω πέρα απ' το να μαδάνε τον πάπυρο, αλλά υπάρχει η δυνατότητα όταν λείπω απ' το σπίτι, ή ακόμη κι όταν είμαι στο σπίτι αλλά έχουμε ήδη βγει βόλτα.

Συνδύασα τη βόλτα, με την ανάγκη της σε όλα τα θέματα με τα οποία συνδέεται.

depyxd

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
35
0
το γνωρίζω οτι ηταν λαθος η κινηση μου να τον βγαλω στο μπαλκονι και οτι ειμαι υποχρεομενη να τον βγαζω βολτα και μαλον δεν διευκρίνισα οτι οι 2 φορες την ημερα βολτα ειναι καθιερομενες και προγραμματισμένες ...ο σκυλος εκπαιδεύτηκε απο εμενα αλλα εμαθε μεσα σε 4 εβδομαδες απο τοτε που τον πηραμε να κανει την αναγκη του στην εφημεριδα (απο 2,5 μηνων) ... αρχικά και εγω θεωρησα οτι κρυώνει αλλα βγαινει κανονικα εξω και κοβει βολτες στο μπαλκονι...αυτο το τηρούσε μεχρι στιγμής εχει3-4 φορες που τα κανει μεσα μονο τα πρωινα ομως τις υπολοιπες βγαινει βολτα :D

depyxd

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
35
0
απο συναισθηματική άποψη πιστεύω οτι ειναι μια χαρα...την προηγούμενη εβδομάδα έφυγε ο αδελφός μου για σπουδές και ίσως τον επηρέασε και αυτο :/

depyxd

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
35
0
Δε συνδύασα τη βόλτα με την ανάγκη, δε σχολίασα καν το γεγονός ότι ο σκύλος βγαίνει και στο μπαλκόνι, θα ήταν σα να αυτοαναιρούσα τον εαυτό μου κι εγώ έχω μπαλκονόπορτα ανοιχτή χειμώνα καλοκαίρι -δεν κάνουν βέβαια ποτέ τίποτα έξω πέρα απ' το να μαδάνε τον πάπυρο, αλλά υπάρχει η δυνατότητα όταν λείπω απ' το σπίτι, ή ακόμη κι όταν είμαι στο σπίτι αλλά έχουμε ήδη βγει βόλτα.

απο συναισθηματική άποψη πιστεύω οτι ειναι μια χαρα...την προηγούμενη εβδομάδα έφυγε ο αδελφός μου για σπουδές και ίσως τον επηρέασε και αυτο :/

depyxd

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
35
0
Αυτο που μαλλον αλλαξε ειναι οτι στο μπαλκονι κανει κρυο.

Και ισως λογω κρυου εχεις κλειστη την μπαλκονοπορτα και ο σκυλος δεν κρατιεται να περιμενει να σηκωθεις να την ανοιξεις.

Μαλλον το μαλωνεις πολυ μετα την πραξη, οπότε και δεν εχει σημασια. Μαλλον κανεις και κακο και ετσι τα κανει οταν δεν το βλεπεις.

Αλλη περιπτωση ειναι να προσπαθει να σου τραβηξει την προσοχη για καποιον λογο. Μπορει πχ να αδιαφορες γι αυτο τελευταια.

Τα πινσερακια Γριφε θελουν να κανουν την αναγκη τους συχνα και κρατιουνται δυσκολα.
Ειναι σχεδον αδυνατο να περιμενουν να τα βγαζεις βολτα καθε φορα που θελουν πχ να κατουρησουν. Γι αυτο χρειαζεται και ενα εφεδρικο μερος.

depyxd

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
35
0

το γνωρίζω οτι ηταν λαθος η κινηση μου να τον βγαλω στο μπαλκονι και οτι ειμαι υποχρεομενη να τον βγαζω βολτα και μαλον δεν διευκρίνισα οτι οι 2 φορες την ημερα βολτα ειναι καθιερομενες και προγραμματισμένες ...ο σκυλος εκπαιδεύτηκε απο εμενα αλλα εμαθε μεσα σε 4 εβδομαδες απο τοτε που τον πηραμε να κανει την αναγκη του στην εφημεριδα (απο 2,5 μηνων) ... αρχικά και εγω θεωρησα οτι κρυώνει αλλα βγαινει κανονικα εξω και κοβει βολτες στο μπαλκονι...αυτο το τηρούσε μεχρι στιγμής εχει3-4 φορες που τα κανει μεσα μονο τα πρωινα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
η απομόνωση ως τιμωρία λειτουργεί ,αν γίνεται την αμέσως επόμενη στιγμή απο το παράπτωμα,και διαρκεί ελάχιστα ,αλλά να είναι πλήρης απομόνωση σε χώρο που δεν αποτελεί "χώρο" του σκύλου και βέβαια όχι σε χώρο που θα βρεί πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.....

depyxd

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
35
0
η απομόνωση ως τιμωρία λειτουργεί ,αν γίνεται την αμέσως επόμενη στιγμή απο το παράπτωμα,και διαρκεί ελάχιστα ,αλλά να είναι πλήρης απομόνωση σε χώρο που δεν αποτελεί "χώρο" του σκύλου και βέβαια όχι σε χώρο που θα βρεί πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.....
τον επιασα την στιγμη που μολις ειχε τελειωσει το παραπτωμα...τον μαλωσα,του εδειξα το μερος που πρεπει να τα κανει και μετα τον αφησα στο μπαλκονι που βρησκεται το συγκεκριμενο σημειο...τωρα σαν λυση τι να κανω για να μην του γινει συνηθεια;σκεφτηκα με το που ξυπνησουμε το πρωι να τον βγαλω στο μπαλκονι για λιγο μεχρι να τα κανει εκει.Αλλιος να βαλω μεσα την εφημεριδα με την ελπιδα το βραδυ να παει να κανει την αναγκη του στην εφημεριδα και οχι σε καποιο χαλι...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Το πρόβλημα έχει να κάνει με το βιολογικό ρολόι του σκύλου. Θα πρέπει να τον βγάζεις βόλτα και να τον ταίζεις / ποτίζεις αργότερα από ότι συνηθίζεις (εννοώ το τελευταίο σετ της ημέρας) και να ξυπνάς έγκαιρα για την πρωινή σας βόλτα.
Αυτή την διαδικασία θα την συμπλήρωνε ιδανικά η χρήση ενός crate κατά την διάρκεια της νύκτας

depyxd

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2011
35
0
Το πρόβλημα έχει να κάνει με το βιολογικό ρολόι του σκύλου. Θα πρέπει να τον βγάζεις βόλτα και να τον ταίζεις / ποτίζεις αργότερα από ότι συνηθίζεις (εννοώ το τελευταίο σετ της ημέρας) και να ξυπνάς έγκαιρα για την πρωινή σας βόλτα.
Αυτή την διαδικασία θα την συμπλήρωνε ιδανικά η χρήση ενός crate κατά την διάρκεια της νύκτας
μαλιστα..οκ σε ευχαριστω πολυ!θα το εφαρμοσω

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97