Πρόβλημα!!!! (Oυρεί ενώ είναι στο crate)

kobi

Active Member
5 Ιουνίου 2011
42
0
Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με τον Kobi.Ενώ είναι 1.5 χρονών κ έχει μάθει να κάνει την ανάγκη του μόνο στη βόλτα όταν φεύγουμε από το σπίτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην λερώσει. Εννοείται ότι πριν φύγουμε πάει βόλτα. Μέχρι κ crate πήραμε αλλά βρίσκει τρόπο το ζιζάνιο κ τα κάνει απ'εξω από τον χώρο του. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω σας παρακαλώ βοηθήστε με.......

kobi

Active Member
5 Ιουνίου 2011
42
0
Πάει κοντά στα καγκελα σηκώνει το πόδι κάνει τσιτσα κ δεν λερώνει μέσα!!!!:mad:

kobi

Active Member
5 Ιουνίου 2011
42
0
Ναι το έχω δοκιμάσει... Για τις πρώτες 2 μέρες ήταν εντάξει μετά όμως την τραβούσε!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
Ωραία...πήγαινε σε ενα χρωματοπωλείο,αγόρασε με το μέτρο τραπεζομάντηλο πλαστικό(αλέκιαστο) και βάλτο τεντωμένο γύρω γύρω και δεμένο απο κάτω...επειδή θα είναι τεντωμένο και θα γλυστράει δε θα μπορεί να το τραβήξει... ;)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
Βάλτο απο πάνω αλλά να φτάνει μέχρι κάτω..και πιάσε το κάτω απο το Crate.. και άσε της μόνο μπροστά που ανοίγει κενό...να δείς τι θα κάνει...

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
αυτη ειναι η πρακτικη πλευρα. εκτος απο αυτο λοιπον πρεπει να εφαρμοσετε πιο σωστα την εκπαιδευτικη πλευρα. που σημαινει να βγαινει πιο συντομα ξανα βολτα(δηλαδη μειωστε την ωρα που μενει στο crate χωρις να παει τουαλετα), να ειναι κουρασμενος οταν μπαινει στο crate. πρακτικα επισης μαλλον πρεπει να χωρισεις το κλουβι στη μεση γιατι εχει πολυ χωρο να κινειται εκει μεσα και δεν μενει κοιμισμενος. επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις ανθοιαματα Bach ή D.A.P (δεν δουλευει σε ολα τα σκυλια) αν το προβλημα εχει βαση σε αγχος αποχωρισμου.
πες μας ομως και καμια αλλη πληροφορια. Ποση ωρα μενει μεσα στο crate? Εχεις προσπαθησει να τον βιντεοσκοπισεις για να δεις σε ποση ωρα μετα απο τη βολτα ξαναουρει? Ξερεις αν μεσα στο crate ειναι ηρεμος ή κλαιει και χτυπιεται οταν λειπετε? εχετε κανει καμια εξεταση ουρων?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
kobi το μέγεθος του crate που πήρες δεν είναι για την φυλή του σκύλου που έχεις!

Εγώ βλέπω ένα σπίτι μέσα σε ένα άλλο σπίτι!Του έχεις κάνει ένα "μέρος" μέσα σε ένα άλλο "μέρος"!

Μέσα στο crate όταν μπαίνει ο σκύλος μπορεί μόνο να πέσει και να κοιμηθεί καθώς και να μπορεί να γυρίσει άνετα και να μπορεί να είναι όρθιος!Ο σκύλος σου σε αυτό τo crate μπορεί να σουλατσάρει άνετα σε σημείο που να μην το θεωρεί χώρο του και έτσι να κατουράει από την τόσο..."εξερεύνηση"!

Αυτό το μέγεθος crate το έχω εγώ για τον Γερμανικό Ποιμενικό μου!

kobi

Active Member
5 Ιουνίου 2011
42
0
Όντως το crate είναι το πιο μεγάλο που βγαίνει(τουλάχιστον σε αυτή την εταιρία) νόμιζα ότι θα ήταν καλύτερα να του πάρω το μεγάλο μέγεθος για να είναι άνετος. Αν το χωρίσω επειδή έχει διαχωριστικό να του αφήσω χώρο για το κρεβάτι μόνο?
Δεν έχει συγκεκριμένες ώρες που κάθεται στο crate... Το περισσότερο που έχει μείνει μόνος του είναι έξι ώρες. Για παράδειγμα σήμερα τον άφησα μια ώρα κ πάλι τα έκανε χάλια.Τον έχουμε βιντεοσκοπήσει για κανα δεκάλεπτο κλαίει κ μετά ηρεμεί.Βέβαια γαβγίζει κ με το παραμικρό πάντα ακόμα κ όταν είμαστε μαζί του. Πολλές φορές τα κάνει αμέσως μόλις ηρεμήσει άλλες όταν ξυπνάει!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι να το μικρύνεις αν μπορείς!

Να μπαίνει εκεί μέσα και να ξαπλώνει μόνο!Βεβαίως να κοιτάξεις ώστε να μπορεί να γυρίσει άνετα γύρω από τον εαυτό του και να μπορεί να είναι όρθιος επίσης άνετα!

Σκύλος που δεν μπορεί να κινηθεί πέφτει και κοιμάται!

kobi

Active Member
5 Ιουνίου 2011
42
0
Νομίζω ότι τα κάνει λόγο αποχωρισμού( μου το είπε κ ο κτηνίατρος) είναι λίγο καλομαθημένος κ μας έκανε ότι ήθελε. Τον παίρναμε πάντα μαζί μας κ τώρα που δεν μπορούμε να είμαστε όλη μέρα μαζί του λόγο υποχρεώσεων μας "διεκδικείτε".
Ξέχασα να γράψω ότι δεν έχουμε κάνει εξέταση ούρων. Όμως πως θα μπορούσε να επηρεάζει αυτό το πρόβλημα?

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
μπορει να εχει συχνοουρια απο καποια ουρολοιμωξη ή μπορει να εχει καποιο ανατομικη δυσμορφια και να μην μπορει να κρατηθει (αυτο βεβαια φαινεται μονο με υπερηχο).
στην περιπτωση σου ομως και οπως τα περιγραφεις ειναι μαλλον θεμα εκπαιδευσης παρα υγειας.
διαβασε εξαρχης την μεθοδο εκμαθησης με το crate και εφαρμοσε την απο την αρχη σαν να ηταν κουταβι, αφου βεβαια μικρυνεις το κλουβι του. παραλληλα προσπαθησε να δουλεψεις το θεμα αγχους αποχωρισμου ακομα και αν δεν φαινεται σοβαρο μπορει να εκδηλωνεται με συχνοουρια ή πολυουρια και οχι με ιδιαιτερο κλαμα.
οπως διαφαινεται μαλλον χρειαζεσαι τη γνωμη καποιου εκπαιδευτη για να σας κατευθυνει πανω στο συγκεκριμενο θεμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97