Πρόβλημα συμβίωσης στις διακοπές!

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Όταν είχαμε πάει στο εξωχικό , όπου έχει ο παππούς μου μαζέψει μια σκυλίτσα , ο Ιβάν ήταν τότε 6,5 μηνών και δεν τα πήγαινε καλά με αυτή τη σκυλίτσα . Τώρα είναι 11,5 και επειδή δεν έχει συνηθίσει να υπάρχουν άλλοι σκύλοι στην <<περιοχή του >> φοβάμαι μην έχουμε τρεχάματα και φασαρίες όπως είχαμε την προηγούμενη φορά . Υπάρχει τρόπος να τος συμφιλιώσω ?? Παρότι είναι θηλυκιά δεν τα πάνε καλά . Έψαξα για σχετικά θέματα στην αναζήτηση αλλά δεν βρήκα . Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει?

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
γενικα κατα τη γνωωμη μου πρεπει να προσεξεται το θεμα ιεραρχιας!!δλδ επειδη η σκυλιτσα βρησκεται στο χωρο της κ ο δικος σου ειναι εκεινος που ουσιαστικα που εισχωρει στο χωρο της θα πρεπει να μεινει σε πρωτη φαση το αισθημα της οτι ειναι ο χωρος της...αν δε νοιωσει οτι απειληται ο χωρος της κ η κυριαρχια της σε αυτον δε θα υπαρχει θεμα...αρα περιορισε τη κυριαρχια του δικου σου κ αρχικα αν δε τα πανε καλα σε αποσταση...περιορισε τον δικο σου!!!αν μεινεται καιρο λογικα σταδιακα θα αποδεχθει το ενα τη παρουσια του αλλου...

επιμενω ομως οτι σε καθε κυριαρχικη κινηση του δικου σου πρεπει να τον διορθωνεις....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Παράξενο 6,5 μηνών να είχε το μυαλό του στα μαλώματα και στις αντιπάθειες!

Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι να πας εκεί με τον μικρό, να πάρεις την σκυλίτσα και τον δικό σου και να λιώσετε μια ολόκληρη μέρα στην βόλτα ή κάποια εξόρμηση εκεί κοντά ώστε να συνηθίσουν και οι 2 σε ουδέτερο περιβάλλον!
Αν μπορείς να τα κρατάς και εσύ ο ίδιος την ώρα που πηγαίνετε βόλτα θα είναι σούπερ!
Νομίζω αν βρεθούν και τα 2 σε ουδέτερο έδαφος και κουραστούν ταυτόχρονα νομίζω στο σπίτι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Αυτό που λέει ο Στέλιος. Η "πρώτη γνωριμία" να γίνει εκτός του χώρου. Μην μπείτε καθόλου στο σπίτι. Πάρτε κατευθείαν και τα δύο σκυλιά για μια όσο γίνεται πιο μεγάλη βόλτα, εκτός των τοιχών... Στην επιστροφή, τους λύνετε και τους αφήνετε μόνους στην ησυχία τους, χωρίς να κάθεστε από πάνω και χωρίς κανακέματα προς τον έναν ή τον άλλον. Και κανά γρρρρρ να πέσει, μην ασχοληθείτε καθόλου. Μην φωνάξετε. Μην μαλώσετε. Γενικώς, μην ασχολείστε καθόλου περισσότερο, με τον έναν ή τον άλλον.Θα πρέπει να είναι αφύσικα extreme η κατάσταση, για να μην τα βρούνε μεταξύ τους. Οπότε, τότε θα κάνουμε άλλη συζήτηση :)

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Αποτελεσματικότατες οι συμβουλές σας . Μια εποικοδομιτική βολτίτσα εξυγίανε την σχέση τους . Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ και εγώ με όσα ειπώθηκαν..αν και τόσο μικρός και να έχει πρόβλημα και ειδικά με θηλυκό δείχνει στα σίγουρα έναν όχι και τόσο κοινωνικοποιημένο σκύλο..
Τώρα είναι σχεδόν στην εφηβεία άρα η πρόβλεψη δεν είναι και τόσο καλή θεωρητικά στην συγκεκριμένη συμβίωση.., πάντα βέβαια εξαρτάτε και από το άλλο σκυλί και τι αντοχές έχει..
Η βόλτα είναι δεδομένο πως δένει τα σκυλιά και τα κάνει να νιώθουν αγέλη..

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Ναι δεν μπορώ να πω οτι είναι 100% κοινωνικοποιημένο . Ούτε καν το 50% , όμως με φιλότιμες προσπάθιες βελτιώνεται συνεχώς. Πιστεύω η αιτία πού τότε δεν τα πήγαινε καλά είναι οτι έφυγε από την μάνα του 40 ημερών(Ναι μιλάμε για byb) και δεν είχε μάθει τρόπους , όμως τώρα φαίνεται πως έχει μάθει πως να συμπεριφέρεται!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97