Πρόβλημα στο αυτί του γερμανικού ποιμενικού

gr1

Active Member
25 Μαϊου 2012
30
0
την τελευταια εβδομαδα ενο το ενα αφτι ειχε σηκωθη επεσε παλι αλλα προσ τιν εξω μερια οπωσ δηλαδη ειναι οταν ειναι ημερων ειναι προβλημα αφτο?σε λιγες μερεσ θα γινει 4 μηνων

gr1

Active Member
25 Μαϊου 2012
30
0
ειναι καθαροαιμα οι γονεισ αλλα δεν ειναι παραξενο να πεσει ετσι το αφτι?

gr1

Active Member
25 Μαϊου 2012
30
0
μαλλον αλλα δεν ξανα ειχα γερμανικο ποιμενικο

gr1

Active Member
25 Μαϊου 2012
30
0
το αφτι εχει πεσει προσ τα εξω περιπου οπωσ ηταν ημερων αφτο γινετε και σε αλλα σκυλια τισ ιδια ρατσας?

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
μη σε στεναχωρεί καθόλου το σκυλί σου αλλάζει δόντια κ μέχρι 6 μηνών που ολοκληρώνεται η διαδικασία πολύ πιθανόν να εχεισ τέτοια σκαμπανεβάσματα είναι απολύτως φυσιολογικό!! το μόνο που μπορείς να κάνεις για να το βοηθήσεις είναι να του δόσεις συμπλήρωμα ασβέστιο κ να ΜΗΝ ΤΟΥ ΧΆΙΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΙΆ!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το σήκωμα των αυτιών είναι καθαρά γονιδιακό θέμα!Έπειτα θέμα τραυματισμού του χόνδρου!

Ο σκύλος στην ηλικία των 4-6 μηνών αλλάζει δόντια και το κεφάλι καθώς και η γνάθος του διαμορφώνονται με αποτέλεσμα να τραβάνε ασβέστιο για αυτήν την διαμόρφωση και έτσι βλέπουμε τα αυτιά που απαιτούν ασβέστιο να πέφτουν!

Ένας άνθρωπος ενημερωμένος δεν θα έκανε τίποτα γιατί θα ήξερε ότι τραβάνε ασβέστιο η γνάθος και το κεφάλι γενικά για να διαμορφωθούν και θα γνώριζε ότι θα ξαναεπιστρέψουν τα αυτιά μόλις διαμορφωθεί η γνάθος και το κεφάλι!Επίσης δεν θα ανησυχούσε καθόλου αν ο σκύλος του είναι με Pedigree που σημαίνει καθαροαιμία γιατί θα απέκλειε το ενδεχόμενο της μη καθαροαιμίας!Ξανά επίσης θα απέκλειε και το θέμα τραυματισμού του χόνδρου με επίσκεψη του στον κτηνίατρο ή στον εκτροφέα του για έλεγχο!

Ένα άνθρωπος μη ενημερωμένος θα έδινε συμπλήρωμα ασβεστίου και θα έλεγε να μην χαϊδεύουν τα αυτιά του!Ή θα του έδινε ο κτηνίατρος συμπληρώματα ασβεστίου για να είναι "μέσα" και να σηκωθούν σίγουρα(αυτό το τραγικό λάθος που κάνουν πάντα)!
Αυτό θα ήταν λάθος χειρισμός γιατί η δόση ασβεστίου ελαφρά τη καρδία μπορεί να επιφέρει προβλήματα στα οστά του σκύλου και κατ'επέκταση στα μορφολογικά του χαρακτηριστικά όπως:
στραβά πόδια
πρόωρη σταθεροποίηση των οστών
καρούμπαλα επειδή δεν έχει που να αποθηκευτεί το ασβέστιο με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται σημειακά κάπου στο σώμα!

Αν έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο μη καθαροαιμίας και του τραυματισμού του χόνδρου μπορείς αν βάλεις "νάρθηκες" εσωτερικά στα πτερύγια του αυτιού για να τα κρατάει όρθια ώστε να μην πάρουν την φόρμα και τσακίσουν!Φυσικά σε αυτό θα πρέπει να σε βοηθήσει ή ο εκτροφέας σου ή ο κτηνίατρος σου!

Ό,τι και να κάνεις μάθε πρώτα και μετά ενήργεισε!Μάθε όμως από σωστούς ανθρώπους και μην πέφτεις με τα μούτρα σε ότι λέγεται...

Ρώτα τον κτηνίατρο και τον εκτροφέα σου!

gr1

Active Member
25 Μαϊου 2012
30
0
ο κτηνιατροσ μου ειπε να του δωσω ασβεστιο και βιταμινες

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χωρίς να υποτιμώ την γνώμη του κτηνιάτρου, ρώτα τον εκτροφέα που ξέρει καλύτερα αυτά τα θέματα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
+1000

αν και λιγο σκληρος, δε θα μπορουσα να το πω καλητερα, απο οτι εσυ στελιο.
Όχι δεν τίθεται θέμα σκληρότητας, τίθεται θέμα υγείας!
Δεν είναι σκληρό απλώς προσπαθώ να κάνω αισθητό τι εστί λάθος κινήσεις πάνω σε θέματα υγείας!
Ο τόνος μου είναι αυτό που λέμε "τρέχω να προλάβω καταστάσεις"!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
αν έχω καταλάβει καλά το σκυλί δεν είναι απο εκτροφέα σωστά;
Απο τη στιγμή που δεν είναι μην είσαι σίγουρος οτι θα σηκωθούν ,άσχετα αν ήταν σηκωμένα των γονιών του (και του δικού μου σηκωμένα τα είχαν οι γονείς του αλλά το κουτάβι σηκωσε μονο το ένα τελικά)
Απο άποψη υγείας δε θεωρώ πως είναι ανησυχητικός ο τρόπος με τον οποίο έχουν πέσει τα αφτιά του

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
gr1 ,καθαρόαιμο θεωρείτε το σκυλί που έχει χαρτιά
Οποιοδήποτε σκυλί δεν έχει αυτόματα δεν είναι και καθαρόαιμο,εκτος κι αν έχουν και οι δυο γονείς του καθώς και έγκριση για αναπαραγωγή, αν οι γονείς του έχουν τις απαιτούμενες εξετάσεις τότε δε χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου για τα αφτιά του σκυλούλη σου

gr1

Active Member
25 Μαϊου 2012
30
0
οκ ευχαριστω

υπαρχει καμια τροφη παρομια σαν τιν cibau?

Last edited by a moderator:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
δε την ξέρω την τροφή που λες,
αν θες πες μου τιμή για να σου πω ποια καλή είναι κοντά