Πρόβλημα στη βόλτα!

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
'Εχω ένα μαλτεζάκι 4 μηνών. Το πρόβλημα είναι ότι στη βόλτα θέλει να πηγαίνουμε όπου αυτό θέλει και έχει σαν αποτέλεσμα να τραβάω όλη την ώρα ένα σκύλο που έχει μουλαρώσει. Έχει φοβία με τα σκυλιά που γαβγίζουν απο τις αυλές που περνάμε και δεν τα έχει συνηθήσει. Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε στη βόλτα γιατί όλη η γειτονία έχει σκύλους.Επίσης δεν θέλει να πηγαίνουμε βόλτα γιατί φυσάει που αυτό ειναι αδύνατο λογω ότι στο νησί σχεδόν κάθε μέρα φυσάει. τι να κάνω με το μουλάρωμα και που δεν έχει διάθεση για βόλτα.Το βγάζω 3 φορές την ημέρα με το ζόρι απο 15 λεπτά. Ευχαριστώ!

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Κάναμε την τελευταία δόση πριν λίγες μέρες. Δεν ήξερα ότι δεν επιτρέπεται να τον βγάλω πριν ολοκληρώσω τον εμβολιασμό και του άρχισα τις βόλτες πριν 2 εβδομάδες.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Είναι μωρό ακόμα και είναι λογικό να φοβάται ή να παραξενευεται με οτιδήποτε εσύ θα θεωρουσες δεδομενο.Ενθουσίασε το!Περπάτα εσυ χαρουμενα.Όταν κολλησει,γονάτισε και κάλεσε το μιλωντας του γλυκά και δώστου λιχουδίτσα.Τρέξε λίγο να σε κυνηγήσει.Παίξε.

Να θυμάσαι οτι σε αυτή την ηλικία έχει περισσότερο ανάγκη την εξοικίωση περιβάλλοντος,παρά την εναλλαγή εικόνων.Ακόμα και κάτω από το σπίτι να μείνετε όλη την ώρα της βόλτας,γι' αυτό είναι εμπειρία.Θα συνηθίσει τους ήχους,τον αέρα,τα γαβγίσματα έξω από το σπίτι,σε ένα σημείο που νιώθει ασφαλές.Πάρε και παίξτε το αγαπημένο του παιχνίδι.Σιγά-σιγά θα δεις ότι θα θέλει μόνο του να εξερευνήσει παρακάτω.

Πάντως 15' τη φορά είναι ιδανικά.

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Θα κάνω ότι μου λες. η βόλτα είναι πολύ ευχάριστη όταν είναι και οι κόρες μου μαζί που τρέχουν και τις κυνηγάμε αλλά δεν γίνεται να έρχονται πάντα μαζί. Θα προσπαθήσω να την καλοπιάνω και να τρέχουμε μαζί ευχαριστώ πολύ. Το λουράκι για έναν μικρόσωμο σκύλο, ποιό είναι το καλύτερο;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ωχ,ωχ!Μην αρχίζετε σε κάθε βόλτα να τρέχετε:p.Θα συνδυάσει βόλτα=τρέξιμο και μετά άντε να το μάθεις να περπατάει δίπλα σου.Τρέχεις για να το ενθουσιάσεις να έρθει δίπλα σου ή να σε ακολουθήσει.;)

Δεν ξέρω λουρί για μικρόσωμο:D,αλλά το στηθόλουρο,το θεωρώ πολύ καλό.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Συμφωνώ σε ό,τι σου λέει η skylakos εκτός από ένα. Έχω καταλήξει ότι το στηθόλουρο μόνο καλό δεν κάνει. Κανονικό περιλαίμιο-οδηγό, για να έχεις καλύτερο έλεγχο και να μάθει το "δίπλα". :)

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Συμφωνώ σε ό,τι σου λέει η skylakos εκτός από ένα. Έχω καταλήξει ότι το στηθόλουρο μόνο καλό δεν κάνει. Κανονικό περιλαίμιο-οδηγό, για να έχεις καλύτερο έλεγχο και να μάθει το "δίπλα". :)
Αυτο καταλαβα κ γω αν κ αργα βεβαια γιατι απο φοβο μην την πιεζει την δικη μας το καλαρο (ελεγε ο γιος μου) της βαλαμε στηθολουρο. Τραβουσε απο μωρο κ συνεχιζει να τραβαει κ τωρα. Δεν την αγγιζει πλεον ουτε το κολαρο. Εμενα ειδικα στην ανηφορα "με τρεχει"!

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Γι'αυτό ρώτησα, μήπως την πνίγει το απλό λουράκι όταν την απομακρύνω από κάτι βρώμικο ή περίεργο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Σε αυτό έχει δίκιο η chloe.Το αντιμετώπισα κι εγώ,απλα δεν ήξερα αν ισχυει γενικά.

Με το περιλαίμιο,κατευθύνεις καλύτερα το λαιμό του,άρα το κεφάλι του στη βόλτα.Είτε να φαει τιποτα από κάτω,είτε να στρίψει οπου θελει,κλπ...

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
ειναι καλυτερα στηθολουρο για να μην πνιγετε τωρα που ειναι και μικρουλι!!
εμενα παντος απο τωτε π του πηρα στηθολουρο δν με τραβαει τοσο οσο με το κολαρο

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Η Μέλι μου με το λουράκι στο κολάρο τραβούσε σαν τρελή, με το στηθόλουρο ηρέμησε. Η μικρή μου ε είναι στην φάση την δικιά σου. Κάθεται κάτω και δεν πάει πουθενά. Έχω λιχουδιές μαζί μου, δεν την δίνω απαραίτητα να φάει λειτουργεί όπως με το γάιδαρο και το καρότο χιχιχι

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το στηθόλουρο το φοράμε σε σκυλιά για να τραβάνε πιο εύκολα. Τα φοράνε δηλαδή σκυλιά εργασίας, όπως για παράδειγμα τα Husky οταν τραβάνε.

Αν νομίζεις ότι το στηθόλουρο θα βοηθήσει στο να μη τραβά... σηκώνω τα χέρια ψηλά :D

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
καλα και εγω ετσι νωμιζα αρχικα αλλα νωμιζω οτι ειναι καλυτερα με στηθολουρο..καπια σκυλια δν τραβανε καπια ναι

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ένα σκυλάκι που δείχνει δείγματα φοβίας-φοβικότητας, δεν θέλει πιεστικούς χειρισμούς ούτε πολλές διορθώσεις πιστεύω.
Κάνε το να νιώσει άνετα, εξοικίωσε το και απευαισθητοποίησε το με θορύβους σιγά σιγά, και να θυμάσαι όταν εσύ νιώθεις άγχος ή φόβο,
το νιώθει και ο σκύλος σου.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ειχα βάλει κι εγω αρχικά στηθόλουρο και η αληθεια ειναι οτι δεν τραβουσε.Όταν όμως κατάλαβε,πήρε αέρα και με έκανε χαρταετό.
Όταν προσγειώθηκα,του έβαλα κολάρο.:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97