Πρόβλημα στη βόλτα-Κοινωνικοποιήση

Kostis & Avra

Member
9 Φεβρουαρίου 2011
19
0
Μυτιλήνη-Ιωάννινα
Καλησπέρα σε όλους,
Όπως έχω ξαναπεί εδώ και περίπου 3 βδομάδες επέλεξα τον δεύτερο σκύλο μου,ένα ημίαιομο πόιντερ ηλικίας 3μιση μηνών.Το πρόβλημα έχει ως εξής: Την ταΐζω 4 γεύματα τη μέρα και όπως καταλαβαίνεται πρέπει να βγαίνει συχνά βόλτα για να κάνει την ανάγκη της,οι βόλτες είναι 3 κοντινές γύρω απο το σπίτι και μία μεγάλη διάρκεια 15 λεπτών περίπου, το πρόβλημα μου το συναντάω στην "μεγάλη" βόλτα ,όταν η μικρή κάνει τις ανάγκες τις αρχίζει να τραβάει το λουρί και κοιτάζει να γυρίσει προς το σπίτι ,όταν τερματίσει το λουρί και νιώσει αντίσταση στυλώνεται κάτω και δεν το κουνάει ρούπι,σκύβω και την φωνάζω προς το μέρος μου αλλά αυτή ακίνητη,μόνο αν τις τραβήξω το λουρί με απαλά τραβήγματα έρχεται και μάλιστα κλαίει κιόλας και τότε την ηρεμώ με χάδια,έπειτα με ένα μικρό σπρώξιμο περπατάει κανονικά και τότε την επαινώ με χάδια και γλυκόλογα,δεν θα έπρεπε τόσες μέρες να έχει συνηθίσει,νομίζω ότι κάτι κάνω λάθος.Ένα άλλο πρόβλημα είναι όταν συναντάμε άλλο σκύλο...Γενικά τα σκυλιά με τα οποία έχει έρθει σε επαφή είναι δύο Μαλτέζ μια συμφοιτήτριας,με τα οποία στην αρχή ήταν πολύ φοβισμένη και ξεθάρρεψε σιγά-σιγά αφού ούρησε και υποτακτικά,όταν συναντήσουμε και έρθει κοντά να την μυρίσει αυτή κάθεται κάτω ,ουρεί και ουρλιάζει τότε βάζω το χέρι μου και τις λέω να ηρεμήσει αλλά αυτή δεν,εννοείται ότι δεν την πέρνω αγκαλιά ούτε και γίνομαι υστερικός όταν ουρλιάζει...Λίγο τα φώτα σας αν μπορείτε...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
θα ηθελα να ηξερα πως την απέκτησες? ( έτσι ωστε να υποθεσουμε συνθηκες μεγαλωματος...)
αν αυτη την στιγμη εχεις δευτερο σκυλο στο σπιτι......
μενετε σε διαμερισμα η όχι.... ο τροπος πλησιασματος απο τα μαλτεζ πως γινεται...? τα οποια τι ηλικια εχουν?
με ποιο τροπο εμαθε να λερωνει εξω...?
ποια ειναι η σχεση της με το φαγητο?
τα θεματα υγειας τα εχεις αποκλεισει με επισκεψη σε κτηνιατρο...?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Επισης παρατηρησα οτι και στις δυο συμπεριφορες προσπαθεις να την ηρεμησεις με χαδια... την επιβραβευεις με αυτο τον τροπο... μη το κανεις!

Kostis & Avra

Member
9 Φεβρουαρίου 2011
19
0
Μυτιλήνη-Ιωάννινα
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας GRDANE και Αmaliaz...
@GRDANE
Την σκυλίτσα την βρήκα με μια φίλη σε ένα πάρκο και ήταν περίπου δυόμιση μηνών,όταν την βρήκα μύριζε όπως μυρίζει όταν είναι φρεσκοπλυμένος ο σκύλος,αποφασίσαμε να την πάρουμε και να την κρατήσουμε προσωρινά σπίτι ΄ ώσπου να βρεθεί ο ιδιοκτήτης της, και την επόμενη μέρα βάλαμε αγγελία σε όλη τη πόλη,μαζί με το Φιλοζωικό σωματείο του νησιού,αφότου πέρασαν 2 βδομάδες χωρίς να χτυπήσει τηλέφωνο και αφού το σκέφτηκα πολύ,αποφάσισα να την υιοθετήσω, ουσιαστικό ήταν ένα αδέσποτο κουτάβι...Αυτή τη στιγμή δεν έχω δεύτερο σπίτι, βρίσκεται στα Γιάννενα στα οποία πηγαίνω 2 φορές το χρόνο,μένουμε σε ένα διαμέρισμα εγώ και ο σκύλος 50 τετραγωνικών,το ένα μαλτέζ είναι αρσενικό ενός έτους και το άλλο θηλυκό 3 ετών, αρχικά η πρώτη συνάντηση έγινε στο σπίτι όπου βρίσκονται τα μαλτέζ,εκείνη τη στιγμή ήταν μόνο το αρσενικό,η προσέγγιση έγινε πολύ επιφυλακτικά από τον αρσενικό,ενώ η δικιά μου καθόταν σαστισμένη για ένα λεπτό χωρίς να κάνει τίποτα,ο αρσενικός τη μύριζε και μετά από 2-3 λεπτά άρχισε να μυρίζει και η δικιά μου αυτόν και κατέληξαν να παίζουν ασταμάτητα,η δεύτερη συνάντηση έγινε με τα δύο μαλτεζ και ήταν λιγότερο επιφυλακτική.Το κουτάβι έμαθε να κάνει την ανάγκη του έξω ως εξής: Την έβγαζα συχνά έξω, ιδιαίτερα μετά τον ύπνο και μισή ώρα μετά το φαγητό της ώστε να αποφύγω να κάνει την ανάγκη της μέσα στο σπίτι,κάθε φορά που έκανε την ανάγκη της έξω την επιβράβευα με χάδια,μέσα σε μία βδομάδα έμαθε ακριβώς τι της ζητούσα,χωρίς ορισμένες φορές να λείπουν τα "ατυχήματα" ,γενικά τρώει αρκετά 4 γεύματα τη μέρα,ξηρά τροφή,προβλήματα υγείας δεν έχει μιας και η κτηνίατρος την είδε πριν 3 μέρες και είπε ότι είναι υγιέστατη...
@Amaliaz
Αυτό που κάνω ακριβώς όταν πλησιάζει άλλος σκύλος και αυτή φωνάζει είναι να την αγγίζω απλά είναι λάθος ε???Στη βόλτα την χαιδεύω μόνο όταν την φωνάξω να έρθει προς το μέρος μου,και όταν περπατάει ευχάριστα δίπλα μου.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
έτσι οπως περιγραφεις κι αν καταλαβα καλα με τα μαλτεζ δεν εχει θεμα... το αντιθετο θαλεγα....
θα πρτεινα λοιπον... μια και με το αρσενικο τα παει καλα σε συνενοηση με τηνφιλεναδα σου....
φερνει το αρσενικο σπιτι σας ... οπου η σιγουρια του κουταβιου ειναι ακομα μεγαλύτερη...
περιμενετε κανενα μισαωτο μεχρι να χαλαρωσουν τελειως τα σκυλακια και να παιζουν ομορφα κι ωραια...
εκεινη η στιγμή είναι ιδανική να βγουνε παρεα μια βολτα...
πιστεύω οτι ο αρσενικος μαζι με την κουταβα σου εξω σε βολτα ετσι οπως σου περιεγραψα ομως... ( φευγετε απο το σπιτι μαζι...)
θα εχει ως αποτελεσμα την πληρη χαλαρωση της κουταβας... θα δει τον αρσενικο που θα μαρκαρει σιγουρα... θα την βοηθησει να λερωσει κι εκεινη... και μαζι θα παιξουν χαλαρα και θα ευχαριστηθουν την βολτα...
θα ηθελα να το προσπαθησεις και να μου αναφέρεις αποτελέσματα...

liajoe

Well-Known Member
Καθημερινή Ρουτίνα Κουταβιου (από 8 εβδομάδες)
06.30 –
· Τουαλέτα (συγκεκριμένο χώρο )
· Μικρή βόλτα (5 λεπτά)
· Παιχνίδι μικρής διάρκειας (2 , 3 λεπτά )

07.30 –1η Ώρα φαγητού
· Τουαλέτα (συγκεκριμένο χώρο)
· Κουτάβι στο Crate/Pen (ώρα υσηχίας)

08.45 –
· Μικρή βόλτα (5 λεπτά)
· Μάθημα υπακοής (1)

10.30 –
· Μικρή βόλτα (5 λεπτά)
· Κοινωνικοποίηση, καινούργιες εμπειρίες

12.00 –

13.00 –2η ΄Ώρα φαγητού

14.00 –
· Παιχνίδι μικρής διάρκειας (2 , 3 λεπτά)

15.00 –

· Ελενχόμενα ελεύθερο στο σπίτι
· Παιχνίδι μικρής διάρκειας (2 , 3 λεπτά)

16.00 –

17.00 – 3η Ώρα φαγητού

18.00 –
· Μικρή βόλτα (5 λεπτά)
· Μάθημα υπακοής (2)

Σημειώσεις:

1. Τα κουτάβια λειτουργούν σωστά με (3) φορές την ημέρα ταίσματος.
  2. Κατα την διάρκεια του ταίσματος το κουτάβι μπορεί να μάθει τις παρακάτω εντολές, «Κάτσε, Μείνε, Κάτω/Ξάπλα, Έλα»
  3. Κατα την διάρκεια της τουαλέτας το κουτάβι μπορεί να μάθει την εντολή, «Τουαλέτα»
  4. Μετά τις 18.00, καλύτερα να αποφεύγουμε να δίνουμε νερό/φαγητό. Αυτο θα βοηθήσει το κουτάβι να ελένξει την τουαλέτα του μέχρι το πρωί.
  5. Τα μαθήματα υπακοής θα πρέπει να γίνονται (2) φορές την ημερα, μικρής διάρκειας (3 – 4 λεπτά). Καθώς μεγάλώνει το κουτάβι αυξάνουμε την διάρκεια.
  6. Η κοινωνικοποίηση γίνεται σε καθημερινή βάση, αργά και σταθερά.
  7. Μια καθημερινή ρουτίνα θα βοηθήσει το κουτάβι να ενταχθεί στην οικογενειακή ζωή με λιγότερα λάθη.
To παραπάνω πρόγραμμα λειτουργεί σαν οδηγός - δεν είναι κανόνας.

Καλές δουλειές! :)
Ευθαλία Σταβοράβδη (GDMI)

Last edited:

liajoe

Well-Known Member
Οοοοούπς! Δεν είμαι σίγουρη εάν είναι σωστά το το πόστ μου εδώ,
αν και ήθελα ο kostis & Avra να πάρουν μια ιδέα για να μπεί σε μια ρουτίνα η σκυλίτσα τους.

Μπορεί να με διορθώσει κάποιος admin?

Το έβαλα στην ενότητα "Άσκηση και Διατροφή". Ευχαριστώ :)

Kostis & Avra

Member
9 Φεβρουαρίου 2011
19
0
Μυτιλήνη-Ιωάννινα
GRDANE,έχει αρχίσει και δουλεύει το "μοντέλο" σου,σε ευχαριστούμε πολύ! liajoe Προσπαθώ και εγώ να ακολουθήσω ένα τ΄λετοι πρόγραμμα,σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια,και όλους όσους απάντησαν,Καληνύχτα!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
xairomai ιδιαιτερα αν σας βοηθησε . :D
συνεχιστε την καλη δουλια και οτιδηποτε χρειαστειτε... αν οχι εγω, καποιος σιγουρα θα βρεθει να μπορει να βοηθησει.... ;)
καλη συνεχεια.... :cool:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97