Πρόβλημα στην εκπαίδευση

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα την βοήθεια όσον γνωρίζουν για την εκπαίδευση του σκύλου.Είναι 2 μηνών και 7 ημερών και προσπαθώ να του μάθω να κάθεται.Εν μέρη κάτι καταλαβαίνει αλλά απ'ότι φαίνεται δεν καταλαβαίνει την εντολή αλλά την στάση του σώματός μου.Π.χ προχωράμε του λέω κάτσε δεν κάθεται,μόλις σταματήσω όμως και εγώ και του πω κάτσε κάθεται.Επίσης όταν του βάζω να φάει του λέω κάτσε αλλά μόλις πάω να του δώσω το μπολάκι σηκώνεται και κάνει σαν τρελός.Έχω διαβάσει τα τοπικς για την εκπαίδευση αλλά τα βλέπω λίγο κινέζικα...Όποιος έχει την καλοσύνη και τον χρόνο να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμον!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εσύ δεν παίζεσαι!!! :):) Θέλεις να μάθεις σε ένα παιδάκι 2 χρονών να κάνει προσθαφαιρεσεις!! Γίνεται? Δεν γίνεται..
2 μηνών είναι ακόμα...σιγά σιγά. Καταρχήν άλλο το κάτσε και άλλο το μείνε καθισμένος. Μη τα μπερδεύεις. Ας μάθει πρώτα το ένα και αργότερα θα μάθει και το άλλο. Το κάτσε σχεδόν το ξέρει. Απλά πρέπει κάθε φορά που κάθεται (ακόμα και αν το κάνει από μόνος του) να επαναλαμβάνεις τη λέξη και να τον επιβραβεύεις. Αν θες να τον κάνεις να κάτσει, υπάρχουν δύο τρόποι, ο ένας είναι να του δώσεις την εντολή και συγχρόνως με το χέρι σου να του σπρώξεις τον ποπό προς τα κάτω. Αυτή τη κίνηση τη κάνεις όταν έχεις τον σκύλο στο πλαί σου. Μετά μπραβο κλπ!! Η δεύτερη είναι να τον έχεις όρθιο μπροστά σου, του λες την εντολή και κάνεις ένα βήμα προς το μέρος σου σηκώνοντας το χέρι σου (όχι απειλητικά) σαν να δέιχνεις κάτι πίσω του και πάνω από το κεφάλι του και πηγαίνοντάς το προς τα πίσω ώστε ο σκύλος να αναγκαστεί να ακολουθήσει με τα μάτια του τη κίνηση του χεριού σου και αναγκαστικά να κάτσει. Επιβράβευση κλπ. ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!! :):):)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και ΠΡΟς ΘΕΟΥ, όχι πανω από 5 λεπτά την εκπάιδευση...θα βαρεθεί γρήγορα, άσε που στο τέλος δεν θα εμπεδώσει και τίποτα...Κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή προέχει η κοινωνικοποίηση του και όχι η εκπάιδευση του. Αυτό είναι πιο σημαντοικό.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Άθελα σου έμαθες το σκύλο να κάθεται όταν το ζητάς με το σώμα σου. 

Για το ότι σπάει εντολή κι εδώ συνήθως οφείλεται στον τρόπο που επιβραβεύεις το σκύλο. Καλό είναι να έχεις δύο επιβραβεύσεις. Το ένα για παράδειγμα να είναι το "καλό σκυλί" και θα είναι μια ένδειξη ευχαρίστησεις, ότι κάτι κάνει καλό αλλά προπάντων θα δίνει στο σκύλο σημάδι ότι δεν έχεις τελειώσει ακόμα μαζί του. Το άλλο θα είναι απελευθέρωσεις "μπράβο" το οποίο θα τον σχολάς. Αν κάτσει και του πεις "καλό σκυλί" αλλά σηκωθεί το διορθώνεις οσες φορές χρειάζεται μέχρι να καταλάβει το κόνσεπτ. Όταν θες να πάει στο φαγητό θα του πεις "μπραβο" κάνοντας του νόημα να σπάσει την εντολή. Αν συνεχίσεις αυτό το σκεπτικό θα καταλάβει ο σκύλος με τον καιρό πότε του ζητάς να παραμένει στην εντολή που του ζητάς και πότε τον σχολάς απο την εντολή.

Αν σε μπέρδευψα ή δεν κατάλαβες τι εννοώ πες μου... :D

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Στην ηλικία αυτη καλυτερα κανε κοινωνικοποιηση με νορμαλ σκυλια .μαθε του το ονομα του,που να χεζει, να ανέχεται το λουρι και πραγματα που θα βοηθησουν την συμβιωση σας,
Θα ερθει και η ωρα των εντολων μην βιαζεσαι

Mixalis.gr

Banned
Banned
11 Ιουνίου 2012
62
0
Θα συμφωνησω με τους υπολοιπους!Και μονο που για μια στιγμη το καταλαβαινει πρεπει να χαιρεσαι!!Εχει μελλον ακομα!!

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Έχει όρεξη να μάθει και κάπου στο φορουμ διάβαζα ότι καλό είναι να κάνει μία ή δύο μέρες την βδομάδα εκπαίδευση πέντε λεπτών όπως και παιχνίδι δέκα λεπτών(ανάλογα με την ηλικία).Δεν σκάω κιόλας να του μάθω να κάτσει με το ζόρι.Απλά όπως λέω και πιο πάνω κάθεται αλλά χωρίς να αναγνωρίζει την εντολή.Κατερίνα και Μπίλυ κατάλαβα τι λέτε και θα προσπαθήσω πάλι την Πέμπτη.Πιο πολύ δεν θέλω να κάνει σαν λιγούρης όταν του βάζω να φάει.Τζιμπο αυτά που γράφεις εκτός απτό λουρί και κοινωνικοποίηση τα έχουμε κάνει.Είναι μικρός ακόμα και δεν κάνει να βγαίνει έξω και να έχει επαφή με άλλα σκυλιά.Σήμερα πάντως μετά τον γιατρό τον πήγα λίγο στην αδερφή του.Αυτή τον δάγκωνε συνέχεια αλλά αυτός μόνο έτρεχε και δεν γύρισε να την δαγκώσει ούτε μία φορά.Πια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία να αρχίσει την εκπαίδευση;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν η εκπαίδευση έχει την μορφή διασκέδασεις δεν βλέπω για ποιό λόγο να μη ξεκινήσει απο τώρα εντολές. Προτιμότερο να αφιερώνει το χρόνο του έτσι παρά στο να μυρίζει δέντρα, να ψάχνει που εχεσε σήμερα το περιστέρη ή να δαγκώνει σεντόνια/κουρτίνες.

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Αν η εκπαίδευση έχει την μορφή διασκέδασεις δεν βλέπω για ποιό λόγο να μη ξεκινήσει απο τώρα εντολές. Προτιμότερο να αφιερώνει το χρόνο του έτσι παρά στο να μυρίζει δέντρα, να ψάχνει που εχεσε σήμερα το περιστέρη ή να δαγκώνει σεντόνια/κουρτίνες.

Έχεις δίκιο και επειδή περνάμε πολλές ώρες μαζί άρχισα μέσα στο παιχνίδι να του μάθω δυο πράγματα.Το ξέρω ότι είναι νωρίς και ότι δύσκολα θα τις καταλάβει αλλά δεν έχω και τίποτα να χάσω ούτε θα πάθει κάτι ο σκύλος.Σωστά;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όσο καιρό ο Μπου δεν μπορούσε να πάει σε πάρκα και με άλλα σκυλιά, τον έπαιρνα σε κάθε ευκαιρία μαζί μου με το αυτοκίνητο έστω και μέχρι το περίπτερο. Τρελλαινόταν να βλέπει έξω και του έκανε πολύ καλό.

Απλές εντολές όπως το 'κάτσε" μπορείς από τώρα απλά μη τον πιέζεις να τα μάθει όλα γρήγορα. Μπορείς να του μάθεις πάντα μέσα στο σπίτι σιγά-σιγά το "έλα" με λιχουδιά....η να σου φέρνει το μπαλάκι. Το λουρί, όπως σου είπαν οι άλλοι...Εγώ έβαζα κατά διαστήματα δυνατά μουσική η τηλεόραση...Επίσης, δεν ξέρω αν είναι αποδεδειγμένος τρόπος εκπαίδευσης...εγώ στον Μπου του μιλούσα συχνά...και τώρα βλέπω ότι όταν πω το όνομά του έρχεται και με κοιτάει μέσα στα μάτια...Μόλις γίνει 3,5 που θα μπορεί να βγει και έξω συνεχίζεις λίγο πιο επίμονα. Εμείς δουλεύουμε 2,3 εντολές την εβδομάδα συνέχεια τις ίδιες.

Γκρέκο

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
100
0
Πειραιάς
Όσο καιρό ο Μπου δεν μπορούσε να πάει σε πάρκα και με άλλα σκυλιά, τον έπαιρνα σε κάθε ευκαιρία μαζί μου με το αυτοκίνητο έστω και μέχρι το περίπτερο. Τρελλαινόταν να βλέπει έξω και του έκανε πολύ καλό.

Απλές εντολές όπως το 'κάτσε" μπορείς από τώρα απλά μη τον πιέζεις να τα μάθει όλα γρήγορα. Μπορείς να του μάθεις πάντα μέσα στο σπίτι σιγά-σιγά το "έλα" με λιχουδιά....η να σου φέρνει το μπαλάκι. Το λουρί, όπως σου είπαν οι άλλοι...Εγώ έβαζα κατά διαστήματα δυνατά μουσική η τηλεόραση...Επίσης, δεν ξέρω αν είναι αποδεδειγμένος τρόπος εκπαίδευσης...εγώ στον Μπου του μιλούσα συχνά...και τώρα βλέπω ότι όταν πω το όνομά του έρχεται και με κοιτάει μέσα στα μάτια...Μόλις γίνει 3,5 που θα μπορεί να βγει και έξω συνεχίζεις λίγο πιο επίμονα. Εμείς δουλεύουμε 2,3 εντολές την εβδομάδα συνέχεια τις ίδιες.

Εγώ τον πάω βόλτα στα άλλα μπαλκόνια του σπιτιού κάθε μέρα το απόγευμα και του αρέσει πάρα πολύ.Τώρα για αυτό που λες με το αμάξι δυστυχώς έχω σπασμένο χέρι και δεν μπορώ να οδηγήσω αυτόν τον καιρό..Επίσης και εγώ του μιλάω συνέχεια!! :) Και στο παιχνίδι όταν παίζουμε με το μπαλάκι έρχεται κ το αφήνει στα πόδια μου ενώ όταν παίζουμε με την μπάλα του δεν την αφήνει απτό στόμα του με τίποτα.Του τραβάω σιγά σιγά και τραβάει και αυτός και πάντα του την αφήνω στο τέλος.Ξέφυγα απτό θέμα..Η μουσική και η τηλεόραση που χρησιμεύουν;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97