Πρόβλημα με pet shop

MaGia

Member
5 Φεβρουαρίου 2009
13
0
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σας, είμαι νέο μέλος και εγώ και η ΜάΓια, ένα χάσκι 1,5 μηνών. που μου ήρθε σα δώρο από το φίλο μου πριν 4 μέρες. Αν και είναι νωρις ακόμα φαίνεται πως είναι υγειές και γενικά δεν έχουμε εντοπίσει κάποιο πρόβλημα προς το παρόν. Τα λέω αυτά γιατί η αγορά του σκύλου έγινε από pet shop...
Το θέμα όμως είναι αλλού...την πρώτη μέρα που ήρθε το σκυλί και πήγα στο pet shop να αγοράσω τροφή, ζήτησα τα χαρτιά του και είχα σκοπό να ρωτήσω και για το τσιπάκι που υποτίθεται πως έχει το σκυλί και τι γίνεται σ αυτές τις περιπτώσεις που πρέπει να καταγραφεί το όνομά μου σ αυτό κτλ.(παρένθεση: το σκυλί ήρθε από Ουγγαρία...έτσι μας είπαν τουλάχιστον) Η τύπισσα από εκεί όχι μόνο δεν μου απάντησε στις ερωτήσεις μου-τις οποίες δεν πρόλαβα καλά καλά να κάνω-αλλά ισχυρίστηκε πως θα κρατήσουν αυτοί τα χαρτιά του σκύλου γιατί λέει ο κτηνίατρός τους θα αναλάβει την επιμέλειά του. Όταν τη ρώτησα για ποιο λόγο μου έλεγε για τις διαφορετικές τεχνικές που ακολουθεί ο κάθε κτηνίατρος και ότι μπορεί το σκυλί, αν αλλάξει τροφή, να πάθει στρεσσάρισμα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο....και το αποκορύφωμα ήταν όταν της είπα οτι το σκυλί όχι μόνο θα αλλάξει τροφή αλλά και περιβάλλον, γιατι κάποια στιγμή θα πάει σε μονοκατοικία με κήπο έξω από την πόλη, μου απάντησε ότι "εντάξει, μέχρι να πάει, δηλαδή για ένα χρόνο περίπου, την επιμέλειά του θα έχουμε εμείς..."

Και τώρα...ρωτάω εγώ η άπ(μ)ει(οι)ρη...
1) έχει δικαίωμα το pet shop και κάθε pet shop να μη μου δώσει τα χαρτιά του σκύλου και να αποφασίσει αυτό ποιος κτηνίατρος θα παρακολουθεί το δικό μου σκυλί? (εντάξει, απαντάω και μόνη μου...όχι!)
2) ποια είναι ακριβώς τα χαρτιά αυτά που περιμένω να μου δώσουνε στο χέρι, σήμερα που θα πάω να τα πάρω? διάβασα ένα topic σχετικό με τα χαρτιά, αλλά-συγχωρήστε με-δεν μπόρεσα να πολυβγάλω άκρη :confused:
3) τι γίνεται ακριβώς με την καταγραφή του ονόματός μου στο τσιπάκι? διάβασα πάλι διάφορα topics εδώ σχετικά μ αυτό το θέμα και κατάλαβα ότι στην Ελλάδα επικρατεί μία συννεφιά γύρω από το τσιπάκι, αλλά η βασική μου απορία είναι η εξής: αυτή τη ρημάδα την καταγραφή του ονόματός μου στο τσιπάκι του σκύλου μου μπορεί να την κάνει ένας οποιοδήποτε κτηνίατρος που εγώ θα επιλέξω ή έχει κάποια σχέση και με το pet shop?

ανυπομονώ να μάθω...ευχαριστώ!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
1) :eek: :eek: :maria: :maria:

2) Ελα ντέ ΚΑΝΟΝΙΚΑ χρειάζεται να παραλάβεις ένα διαβατήριο - βιβλιάριο υγείας και ένα PEDIGREE Ούγγρικο.

3) Το ζώο πρέπει να είναι ήδη τσιπαρισμένο ΠΡΙΝ την πώληση και μεταφορά . ΑΡΑ την έχει κάνει ο κτηνίατρος στην Ουγγαρία. Εσύ πρέπει να πάρεις τον αριθμό - αυτοκόλλητα barcode - και το βιβλιάριο του ζωου και να πάς στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ κτηνίατρο να περάσει (με μία ειδική διαδικασία) το ζώο στο όνομά σου στον Ελληνικό Κτηνιατρικό Σύλλογο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να "κρατήσουν τα χαρτιά του" και την επιμέλειά του κι ούτε φυσικά να σου υποδείξουν σε ποιον κτηνίατρο θα το πας.
Η απατεωνιά σε όλο της το μεγαλείο... :mad:
Θα έπρεπε να τους καταγγείλεις. Το σκυλί το πήρες ΠΟΛΥ μικρό και χωρίς τσιπ. Στη θέση σου θα έδινα το σκύλο πίσω και θα ζητούσα τα χρήματά μου με απειλές περί άσκησης νομίμων δικαιωμάτων μου.
Αν κάποιος, σχετικός με τα νομικά, γνωρίζει πώς και αν μπορεί να το κάνει αυτό η Μάγια ας μας πει.

MaGia

Member
5 Φεβρουαρίου 2009
13
0
Θεσσαλονίκη
Επειδή εγώ σκοπεύω να πάω εκεί σε λιγότερο από μία ώρα...αν μου κάνουν πάλι μαλαγανιές και δε μου τα δίνουν, πού να απειλήσω να τους καταγγείλω?
Αστεία ερώτηση ίσως, αλλά πραγματικά δε γνωρίζω και αυτοί δε θα ήθελα να το ξέρουν...!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Θα τους απειλήσεις ότι θα τους καταγγείλεις ότι σου πούλησαν σκύλο χωρίς ταυτότητα. (πήγαν να σου φορτώσουν και το γιατρό τους με το ζόρι, δεν πάμε καλά!). Δεν είμαι νομικός αλλά έναν νόμο τουλάχιστον τον έχουν παραβιάσει. Θα προτιμήσουν πιστεύω να πάρουν το κουτάβι πίσω παρά να έχουν τρεχάματα. Προφανώς για να συμπεριφέρονται έτσι η επιχείρηση βουλιάζει.

MaGia

Member
5 Φεβρουαρίου 2009
13
0
Θεσσαλονίκη
Λοίπόν, μόλις γύρισα...
η τύπισσα που ήταν εκεί την προηγούμενη φορά(η ιδιοκτήτρια δηλαδή)έλειπε και ήταν οι 2 υπάλληλοι, οι οποίοι μου είπαν πως τα χαρτιά τα έχει ο κτηνίατρος και ότι αν τα θέλω μπορώ να περάσω από το ιατρείο του να τα πάρω...τους είπα βέβαια ότι εγώ δεν ρωτήθηκα καν για την επιλογή του κτηνιάτρου και ότι είναι δικό μου θέμα αυτό και απάντησαν πως αν πάθει κάτι το σκυλί λόγω αλλαγής γιατρού κτλ...όπως και πριν...και τους είπα ότι η ευθύνη είναι δική μου για το αν θα πάθει κάτι το σκυλί και ότι δικαιούμαι τα χαρτιά...
Εν τέλει μου δώσανε την κάρτα του γιατρού να επικοινωνήσω μαζί του και τον πήρα τηλέφωνο. Αυτός μου είπε ότι μπορώ να περάσω τη Δευτέρα από το ιατρείο του για να κάνουμε τη διαβίβαση του ονόματός μου στο τσιπάκι-άρα μάλλον υπάρχει τσιπάκι-και ότι αυτή κοστίζει 20 ευρά...(αλήθεια?!) Γενικά δε νομίζω να κατάλαβε ότι θα πάω να πάρω τα χαρτιά γιατί άρχισε να μου λέει και για τα εμβόλια, παρόλο που η αρχική μου ερώτηση ήταν "πότε θα είστε στο ιατρείο σας να περάσω να πάρω τα χαρτιά του σκύλου?" άλλα όπως και να χει εγώ θα πάω να τα πάρω...

Το χειρότερο βέβαια απ' όλα ήταν που η υπάλληλος προσπαθούσε να με πείσει πως η επιλογή άλλου κτηνιάτρου δεν είναι σωστή γιατί λέει έγινε ειδική τιμή στο φίλο μου, που αγόρασε το σκυλί, και πως λόγω αυτού τους υποσχέθηκε πως η φροντίδα του σκύλου θα αναληφθεί από αυτούς...πράγμα που δεν ισχύει, καθότι το ζήτημα το έχω εξαντλήσει μέχρις εσχάτων με το φίλο μου περί του τι έγινε ακριβώς και φυσικά δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω αυτούς και όχι τον άνθρωπό μου...(που δεν ήξερε καν ότι παίζει κτηνίατρος στην όλη υπόθεση...!) :p

Γενικά πιστεύω ότι θα πάει καλά το πράγμα...ελπίζω δηλαδή...για νεότερα από Δευτέρα! Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον όλων σας!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Εν τέλει μου δώσανε την κάρτα του γιατρού να επικοινωνήσω μαζί του και τον πήρα τηλέφωνο. Αυτός μου είπε ότι μπορώ να περάσω τη Δευτέρα από το ιατρείο του για να κάνουμε τη διαβίβαση του ονόματός μου στο τσιπάκι-άρα μάλλον υπάρχει τσιπάκι-και ότι αυτή κοστίζει 20 ευρά...(αλήθεια?!)
Αυτά τα πράγματα πρώτη φορά τα ακούω :eek:
ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ να εμπιστευτείς το σκυλί σου σε αυτόν τον κτηνίατρο. :mad:
Ειδική τιμή ε? Πόσο το πήρε αν επιτρέπεται?
Α! Και αν πάθει κάτι το σκυλί (άκου "Λόγω αλλαγής γιατρού!") υποχρεούνται να σου το αντικαταστήσουν. Είναι φοβερό!

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
σαφως και γινεται πρωτον γτ θα περνει ποσοστα το πετ σοπ απο τον κτηνιατρο και δευτερον επειδη οπως διαβαζουμε απο πολλα ποστ η πλειοψηφια σκυλιων απο πετ σοπ εχουν αρρωστιες και προβληματα οποτε για να μην τα βαλεις στο μελλον με το πετ σοπ που στο πουλησε... ο κτηνιατρος θα σου ''χαιδευει τ αυτια'' στα προβληματα που μπορει να παρουσιαζει (που ευχομαι να μην παρουσιασει ποτε) και θα ξελασπωνει το εν λογο πετσοπ...

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Όταν καταχωρείς το σκυλί στη βάση δεδομένων του κτηνιατρικού συλλόγου ή όταν αλλάζεις τα στοιχεία με τα οποία είναι καταχωρημένο το σκυλί (ιδιοκτήτης/κτηνίατρος οτιδήποτε) υπάρχει μια χρέωση. Δε θυμάμαι πόσο είναι, άντε να μην είναι 20 και να είναι 10 ευρώ.

ΑΛΛΑ αφού σκοπεύεις να πας σε άλλον κτηνίατρο, θα πάρεις απλά τα χαρτιά από αυτόν (χωρίς χρέωση εννοείτε) και θα τα πας στον κτηνίατρό σου να κάνει τη διαδικασία.
Γιατί ο κάθε κτηνίατρος στέλνοντας τα χαρτιά για να γίνει η καταχώρηση βάζει τα δικά του στοιχεία, οπότε αν το κάνει αύριο αυτός μεθαύριο ο νέος κτηνίατρος θα πρέπει να το ξανακάνει, άρα να σου το ξαναχρεώσει.

Άρα: πας, παίρνεις τα χαρτιά, πας στο δικό σου κτηνίατρο και τα κάνεις όλα μια φορά σωστά από την αρχή.

MaGia

Member
5 Φεβρουαρίου 2009
13
0
Θεσσαλονίκη
Ειδική τιμή ε? Πόσο το πήρε αν επιτρέπεται?
Του το δώσανε 450 από 500 που είπαν ότι ήταν η αρχική...τρελή έκπτωση, ε?!...που πρέπει και να την ξεχρεώσω με εσαεί κτηνιατρική φροντίδα του σκύλου...αλλά τι λέω τώρα...απορώ κι εγώ που ασχολούμαι ακόμα...! Το ένα ψέμα μετά το άλλο!
Ελπίζω μόνο η ΜάΓια να είναι καλά και να μη χρειαστεί να έρθω ξανά σε επαφή μαζί τους...

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Ανήκουστα πράγματα!:eek:
Που ακούστηκε πετ σοπ να σε δεσμεύει στην επιλογή κτηνιάτρου?? :confused:
Από εκεί να δεις ότι κάτι δε πάει καλά..
Απαίτησε τα χαρτιά,πάρτα,πάνε σε άλλον κτηνίατρο κ πες να σου κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στο σκύλο κ στο εν λόγω πετ σοπ,μη πας να ξαναδώσεις ούτε 1ε...
Εύχομαι να πάνε όλα καλά κ να μας πεις τις εξελίξεις!! :cool:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Θα μπορούσες να μου στείλεις με πμ από πού το πήρατε το σκυλάκι;
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όλη αυτή η πρωτοτυπία με την επιμέλεια του σκύλου!:eek::D

Κ εγώ για pm ετοιμαζόμουν τώρα κ μιας κ είμαστε κ από Θεσσαλονίκη,είμαι πολύ περίεργη να μάθω ποιο πετ σοπ είναι αυτό,οπότε κάνε έναν μικρό κόπο να το στείλεις κ σε μένα :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πολύ απλό: πες της ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΑ (εκτός των άλλων θα τρομάξει ακόμα πιο πολύ) ότι εάν δεν σου δώσει τα χαρτιά του σκύλου όπως ορίζει ο νόμος θα τους καταγγείλεις τα επόμενα πέντε λεπτά για παράβαση του νόμου 3170/2003. Αν δε συνεργαστεί, κάντο κιόλας και κάνε ντόρο ώστε να κουνηθούν λίγο οι αρχές.

MaGia

Member
5 Φεβρουαρίου 2009
13
0
Θεσσαλονίκη
Τουλάχιστον ο-παρά-τη-θέλησή-μου-κτηνίατρος φάνηκε πιο συνεργάσιμος, οπότε θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσω να τα πάρω χωρίς φασαρίες...

Θα σας ενημερώσω για νεότερα :) Ευχαριστώ και πάλι!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Κοίταξε, είναι υποχρεωμένοι να στα δώσουνε όλα τα στοιχεία από το νόμο. Και τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό. Αν δεν το κάνουνε πήγαινε να καταγγείλεις και το pet shop (στην αστυνομία) και τον κτηνίατρο (στον κτηνιατρικό σύλλογο). Και επειδή η αστυνομία στην Ελλάδα δεν είναι και πολύ σόι, κάνε κάποιο ντόρο. Θα σκεφτώ τι μήπως μου έρθει καμιά ιδέα τι ακριβώς. Δεν έχει καμιά προστασία καταναλωτή εκεί πέρα, έτσι?

Εγώ θα έλεγα να κρατήσεις το σκυλάκι το καημένο που δε φταίει σε τίποτα και που στο δώσανε και μάλλον πολύ μικρό. Αλλά θα σε συμβούλευα να κάνεις κάτι για την κοινωνικοποίησή του. Στην Αμερική έχουμε το puppy kindergarten ώστε να βλέπει άλλα μικρά σκυλάκια. Αν και τα σκυλάκια από puppy mills έχουνε πάρα πολύ συχνά προβλήματα, μπορεί κανείς αν φροντίσει από την αρχή να προλάβει πολλά. Π.χ. ο δικός μου, ΕΑΝ είναι όντως από παράνομη γέννα των Άμις και πετάχτηκε στο δρόμο για όποιο λόγο ως ενήλικος, δεν έχει προβλήματα διότι πάντοτε έζησε σε φάρμες με πάρα πολλούς σκύλους και είναι πάρα πολύ κοινωνικοποιημένος και τα πηγαίνει πάντοτε καλά με άλλους σκύλους και με ανθρώπους και με μωρά! Σχετικά δε με την υγεία του, του έχω κάνει όλα τα γνωστά και υπάρχοντα DNA τεστ και ξέρω ότι δεν έχει επικίνδυνες μεταλλάξεις (που έχει συχνά η φυλή του), ούτε δυσπλασίες. Αλλά τούτος εδώ ήταν τυχερός στην ατυχία του. Επιπλέον οι συγκεκριμένοι Άμις, αν προέρεχεται από αυτούς, μπορεί να μην είχανε puppy mill και να τον αφήσανε να βολοδέρνει στα χωράφια.

Πάντως σοβαρολογώ, η κοινωνικοποίηση του σκύλου σου θα είναι πάρα πολύ σημαντική.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ εγώ πλήρωσα κάποιο ποσό για την αλλαγή των στοιχείων του τσιπ, γιατί όταν ήρθε η Λώρα από Βέλγιο ήταν καταχωρημένα στο τσιπ τα στοιχεία του εκτροφέα. Δεν θυμάμαι πόσα πλήρωσα να σας πω τη αλήθεια, αλλά έδωσα κάτι.

Να χαίρεσαι τη μικρή κ να είναι υγιέστατη εύχομαι :):):)