Πρόβλημα με τσίσα και γρύλισμα στα κόκαλα!

takis79

Member
11 Ιουνίου 2009
21
0
45
ΚΕΡΚΥΡΑ
γεια σας!
εδω και 25 μερες εχω σπιτι μου ενα μικρο τεριε που το βρηκα στο δρομο μονο του σε ενα χωραφι στο πουθενα!ο κτηνιατρος μας ειπε πως ειναι μεταξυ 8 με 12 μηνων!

η σκυλιτσα μας εχει βγει πολυ καλη απο χαρακτηρα και γενικα απο συμπεριφορα!ειναι πολυ χαδιαρα, υπερβολικα θα ελεγα και συγχρονως εχω καταλαβει πως οτι της μαθαινω,μετα απο 2-3 μερες το μαθαινει και το κανει.πχ ανεβαινε στον καναπε καθημερινα ειδικα τις πρωτες μερες!την ψιλομαλωνα και μετα απο μια εβδομαδα δεν ανεβαινει ποτε,ακομα και αν δεν ειμαι μπροστα.οταν καθομαι με κοιταει περιμενοντας να χτυπησω το χερι μου στον καναπε για να ανεβει!

τα προβληματα που εχω ειναι τα εξης:
1)ενω τα ..κακα της τα κανει ΠΑΝΤΑ μονο εξω,ακομα δεν εχει μαθει να κανει και τα τσισα εξω...αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως καποιες φορες που τα κανει μεσα ειναι επειδη δε της δινουμε σημασια!
πχ χθες ετρωγα με ενα φιλο μου και βλεπαμε ταινια και ηθελε σημασια..εμεις επι 2 ωρες δεν της διναμε σημασια και αυτη ξαφνικα ακριβως μπροστα μας,μπροστα απο τον καναπε,μας κοιταει και τα ..αφηνει!(ενω ειχε κατουρησει πριν 2 ωρες)
το περιεργο ειναι πως το βραδυ που την εχω σε ενα αδειο δωματιο απομωνωμενη με τα παιχνιδια της,καθεται ησυχη και δεν τα κανει 8 στις 10 φορες!απλα περιμενει να την παω βολτα το πρωι και τοτε κανει τσισακια :p
επισης για 10 μερες ελειπε η γυναικα μου και τις ωρες που δουλευα το πρωι την αφηνα παλι σε αυτο το δωματιο απο της 8 το πρωι μεχρι 3 το μεσημερι!και παλι 8 στις 10 φορες δεν τα εκανε ποτε!

απο την στιγμη ομως που θα γυρισω στο σπιτι το μεσημερι και αν την αφησω λιγο ελευθερη στο σπιτι μπορει να ξαφνικα να δω καμια ..κηλιδα τσισα!και αυτο ενω πριν απο κανα 2 ωρες την εχω βγαλει εξω να ..ξαλαφρωσει!

αρα δεν ειναι θεμα κρατηματος αλλα ή ακομα δεν εχει μαθει να ζει σε σπιτι ή πολλες φορες το κανει απο νευρα επειδη δε τις δινουμε να φαει κτλ...να το κανει απο κυριαρχια;;;δεν ξερω...

2)το αλλο προβλημα που εχω ειναι πως ενω οταν της δινω την ξηρα τροφη της,ακομα και αν της την παρω την ωρα που τρωει κτλ,μου γλυφει απλα τα χερια και δεν εχει προβλημα.
ομως οταν της δινω καποιο ..κοκκαλο παντσετας,τρελλαινεται απο την χαρα της και αν παω να της το παρω μου γρυλιζει!
προσπαθησα εδω και 3 μερες και την εμαθα να περιμενει ποτε θα της δωσω την τροφη και με το που της λεω ενταξει τοτε τρεχει να τη φαει!και με το που της λεω αστο το αφηνει!
με την παντσετα ομως το προβλημα συνεχιζεται!καποιες φορες μπορω και το παιρνω κανονικα και αλλες φορες μου γρυλιζει!
λετε να περασει αν με το ενα χερι κραταω το λουρι και με το που μου γρυλιζει να της το τραβαω αποτομα και να της λεω ΜΗ;

ειναι κακο σημαδι αυτο το γρυλισμα;καποιος μου ειπε πως επειδη μαλλον μεγαλωσε μονη της και εξω στους δρομους,προφανως διεκδικουσε το φαγητο της ισως και απο ποιο μεγαλά ζωα κτλ και γιαυτο φερεται σε αυτο το θεμα ετσι.βεβαια το περιεργο ειναι πως με την ξηρα τροφη δε το κανει...

γενικα παντως μας εχει βγει απιστευτο σκυλακι.κανει συνεχεια ..χαρες γενικα με τον κοσμο,τρελλαινεται με τα παιδακια και ειναι απιστευτα φιλικη!

ευχαριστω για τη βοηθεια σας εκ των προτερων!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Βγαζε την πιο συχνες βολτες τωρα στην αρχη και βαλτης και καμια κατσαδα οταν την πιανεις επ'αυτοφορω να τα κανει μεσα. Θα εκπαιδευτει η κυστη της συντομα πιστευω μην στεναχωριεσαι, θελει υπομονη και δουλεια πανω σε αυτο απο πλευρας σου. Για οταν λειπεις μπορεις να παρεις ενα crate και να την βαζεις εκει μεσα. Τα σκυλια δεν λερωνουν τη "φωλια" τους.

Αυτο που λες με το φαγητο θελει επισης δουλεια. Θα σου πουν τα πιο εμπειρα μελη πως να το χειριστεις ισως. Με τις κροκετες δεν το κανει γιατι ειναι σαν να παιρνεις τη φασολαδα απο ενα παιδακι, σιγα να μην κλαψει, ενω αν του παρεις το παγωτο απο τα χερια θα παραπονεθει. ;)

Μπραβο πανω απ'ολα για την κινηση σου να την μαζεψεις, να την χαιρεσαι και περιμενουμε να την δουμε σε φωτογραφιες! ;)

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Οταν πηρε το κοκκαλο προχθες και επειδη εχει αρχισει να γινεται αντρακος , οταν πηγα να του το παρω ψιλοτσιτωσε.Του απεσπασα την προσοχη , τον εβαλα στον οδηγο , και πηρα το κοκκαλο στα χερια μου και τον κοντρολαρα σιγα σιγα να μην τραβαει να το παρει και βεβαια να μην σκεφτει καν να γρυλισει(δεν το εκανε καμμια φορα).Ετσι αρχισαμε ενα ''παιχνιδι-εκπαιδευση'' με το κοκκαλο και το φαγητο αργοτερα οπου δινω εντολη να φαει π.χ. αλλιως να περιμενει.

Το κοκκαλο ομως μετα απο καθε πειθαρχεια που εκανε ο σκυλος του το εδινα για να καταλαβει οτι αυτο που του παιρνω θα το λαβει πισω.Αυτο το ειχα διαβασει και εγω στο παραπανω τοπικ και εφαρμοστηκε με πληρη επιτυχια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97