"Πρόβλημα" με την εκτέλεση εντολών

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
Εχουμε θεμα με την εκτελεση των εντολων. Ενω τις ξερει δεν τις εκτελει με ορεξη. π.χ. στο "κατσε" καθεται με διαφορα φασης χαχαχα και με κοιταει σαν να μου λεει "τι μου λες τωρα..." Και την ωρα που εκτελουμε το περπατημα στο πλαι κοιταει οπου θελει, ασχετα με ποιο τροπο προσπαθω να του αποσπασω την προσοχη...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πες μας λίγα περισσότερα :)
Ηλικία σκύλου, αν τον έχεις εκπαιδεύσει μόνος σου, κλπ

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
ειναι περιπου 3 χρονων μαλινουα και εχει κανει Β.Υ. σε εκπαιδευτη...

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
οχι θα το συζητησω ομως, απλα ελεγα μηπως ειχατε καμια ιδεα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Με λίγα λόγια ο σκύλος δεν γουστάρει να κάνει αυτό που του ζητάς.
Δεν φταίει ο σκύλος, ούτε φταις εσύ. Σε μεγάλο βαθμό ευθύνη έχει η μέθοδος εκπαίδευσεις.

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο αυτο και μονο...εαν ο φιλος τον εχει αφησει χαλαρο τοτε ολες οι μεθοδοι το ιδιο αποτελεσμα θα ειχαν..

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο αυτο και μονο...εαν ο φιλος τον εχει αφησει χαλαρο τοτε ολες οι μεθοδοι το ιδιο αποτελεσμα θα ειχαν..
τι εννοεις χαλαρο;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αφήνοντας χαλαρό = έχασε το ενδιαφέρον του (δεν γουστάρει πια) :D

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Εχουμε θεμα με την εκτελεση των εντολων. Ενω τις ξερει δεν τις εκτελει με ορεξη. π.χ. στο "κατσε" καθεται με διαφορα φασης χαχαχα και με κοιταει σαν να μου λεει "τι μου λες τωρα..." Και την ωρα που εκτελουμε το περπατημα στο πλαι κοιταει οπου θελει, ασχετα με ποιο τροπο προσπαθω να του αποσπασω την προσοχη...
Κάθε συμπεριφορά είναι αλυσίδα μικρότερων κομματιών. Και κάθε αλυσίδα είναι όσο δυνατή όσο ο αδύνατος κρίκος της. Ψάξε να βρεις ποιος είναι αυτός ο αδύναμος κρίκος και δούλεψε πάνω σε αυτό.
Πως τελειώνει για παράδειγμα το κάτσε; Όταν ο κώλος ακουμπήσει στο πάτωμα. Πάρε λοιπόν λουκάνικο και κόψτο σε 30 κομμάτια. Πες κάτσε και μόλις (σημαντικό το τάιμινγκ) ο κώλος ακουμπήσει στο πάτωμα πες μπράβο και τάισε. Μην ταίσεις όμως ένα κομμάτι. Τάισε το μισό λουκάνικο ένα ένα κομμάτι γρήγορα. Κάντο 2-3 φορές και δοκιμάσε ξανά το απόγευμα. Μετά από 2-3 φορές θα κάθεται αστραπή.

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
καμια ιδεα να τον κανουμε να γουσταρει;

το εγραψα ταυτοχρονα με την τελευταια απαντηση μαλλον. Ευχαριστω πολυ για τισ συμβουλες σας.. πιστευω να τα καταφερω ωστε να γινει και αυτος πιο χαρουμενος!!

Last edited:

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Αν σου πούμε εσένα κάτσε και σου δώσουν μετά ένα πενηντάευρω(μισό λουκάνικο) αντί για μισό ευρώ (μία κροκέτα) δε θα γουστάρεις; Επίσης προσπάθησε ότι επιβράβευση του δίνεις να είναι έκπληξη και όχι κοίτα τι έχω στο χέρι, κάτσε για το πάρεις.
Πχ. Κάτσε. Με που κάτσει βγάλε ένα μπαλάκι από τη τσέπη. Την άλλη φορά βγάλε ένα άλλο παιχνίδι. Μετά τάισε. Προσπάθησε να τον εκπλήσεις θετικά κάθε φορά και να μην ξέρει τι να περιμένει. Θα δεις μεγάλη διαφορά έτσι.

Last edited:

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
Αν σου πούμε εσένα κάτσε και σου δώσουν μετά ένα πενηντάευρω αντί για μισό ευρώ δε θα γουστάρεις;
χαχαχα μακαρι για καθε φορα που θα καθομουν να μου εδιναν ενα 50€ .
η εκπαιδευση που του εγινε ηταν με την χρηση πνιχτη λογω προβληματικης συμπεριφορας του σκυλου. δοκιμασα μονος μου με λιχουδιες (λουκανικο συγκεκριμενα) αλλα μαλλον το ειχα κοψει σε πολυ μικρα κομματια και εχασε γρηγορα το ενδιαφερον του και για αυτο... βεβαια καθε φορα του εδινα ενα μικρο κομματακι.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Πως εισαι εσυ οταν εκπαιδευεις τον σκυλο?

Καθεσαι στατικος σε μια μερα, λες τις εντολες? Πως επιβραβευεις μετα?

Νομιζω οτι θελει λιγο ενθουσιασμο στην φωνη και την σταση σου για να ξεσηκωσεις τον σκυλο. Βαλε την εκπαιδευση στην γενικοτερη ωρα παιχνιδιου και χαλαρωσης σας. Παιχνιδι, εντολη ή εντολες, παιχνιδι, εντολή - εντολες χαδια, γλυκολογα, μεζεδακια, βολτα κλπ.

Σορυ δεν στα γραφω αναλυτικα τωρα αλλα θα επανελθω...

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Οταν λεω τον εχεις αφησει χαλαρο εννοω το εξης :

Η Β.Υ. μαθαινει στον σκυλο να εκτελει τις ασκησεις ''βασικα'', δεν στον κανει πιστολι..
Απο εκει και περα βελτιωνεις την εκτελεση με συνεχη επαναληψη, επιβραβευση η εαν χρειαστει και διορθωση..φερνοντας τον στο επιθυμητο επιπεδο..η ΒΥ ουσιαστικα σου μαθαινει το πως θα το κανεις..

Μηπως λοιπον δεν συνεχισεις να δουλευεις την βελτιωση μετα την ΒΥ με τον εκπαιδευτη ??

Η μηπως ξεκινησες και μετα απο καποιο διαστημα εγινες πιο ελαστικος, λιγοτερο απαιτητικος κτλπ ??

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
Η μηπως ξεκινησες και μετα απο καποιο διαστημα εγινες πιο ελαστικος, λιγοτερο απαιτητικος κτλπ ??
Σιγουρα αυτο που λες ειναι.. Ο σκυλος ζει με τους γονεις μου κυριως που καθως ειναι "μεγαλοι σε ηλικια (με το δουν που το γραφω ;) ) δεν εχουν τις απαιτουμενες αντοχες να συνεχισουν την εκπαιδευση με το ιδιο ρυθμο.

Στις λιγες μερες την βδομαδα που παιρνω στο πατρικο μου προσπαθω να βελτιωσω οσο μπορω την κατασταση. Αυτο που εχω παρατηρησει στην βολτα ειναι οτι κοιταει συνεχεια δεξια αριστερα σαν να τα βλεπει ολα πρωτη φορα και ειναι παραξενα για αυτον. Δεν ειναι ηρεμος καθολου. Δεν επιτιθεται σε ανθρωπους ή ζωα, (τσιτωνει λιγο με τα περιστερια αλλα ελεγχεται) με τα αλλα σκυλια δεν τον πολυαφηνω να εχει επαφες γιατι δεν ξερω τα αλλα σκυλια, και αν του αγριεψουν θα αγριεψει και αυτος. Αρα το αποφευγω.

Βολτες βγαινει δυο φορες την ημερα στην καθημερινη του μερα με την πρωινη να ειναι με μεγαλυτερη διαρκεια περιπου μια ωρα οπου μενει και ελευρθερος σε ενα περιφραγμενο χωρο που ειναι κοντα στο σπιτι ( στο παλιο λουναπαρκ στην Αγ. Σοφιας στην Πατρα, για οσους ξερουν). Αυτη την συμπεριφορα στην βολτα πως μπορω να την ελλατωσω; Λιχουδιες, μπαλακια λουκανικα κ.τ.λ. δεν εχουν βοηθησει δεν τους δινει σημασια. Ή αν τους δωσει οταν κατι αλλο κεντρισει το ενδιαφερον του τα παραταει.

Ευχαριστω και συγνωμη για την "λογοδιαρρεια"

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Μάλιστα... Ποιός επέλεξε ενα Μαλινουά για τους γονείς σου? Με ποια κριτήρια?

Δεν είναι απαραίτητο οτι φταίει η εκπαίδευση.

Ο σκύλος είναι μονος του.

georgeIII

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
55
0
με τα κριτηρια οτι ο σκυλος θα κατεληγε στα σκουπιδια και οτι δεν γνωριζε ο πατερας μου οταν το εφερε σπιτι καν τι ειναι τα μαλινουα...

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
Οποίος και να φταίει ειναι λάθος να έχουν οι γονείς σου ένα τέτοιο σκυλί ,
γιατι φαντάζομαι οτι δεν ασχολούνται και τρέλα .
Τωρα για το πρόβλημα δεν νομίζω να πετύχεις κάτι , το σκυλι ειναι αρκετές μέρες μακριά σου , κάτι που ειναι λάθος γιατι δεν έχει ουτε σταθερό προγράμμα ουτε ένα συγκεκριμένο αφεντικό , σαν αποτέλεσμα να έχει μπερδευτεί αρκετά και να έχει χάσει το ενδιαφέρων του

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK