...εχω ενα σκυλακι μικροσωμο κοπρακι ( εμβολιασμενο ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ με αριστες υγιεινης λογω οτι εχουμε μικρο παιδακι) στην πισω αυλη του σπιτιου μου. Το σκυλακι το βραδυ κοιματε στην αποθηκη...
Καλησπέρα.
Καταρχήν, καλύπτομαι από τους προηγούμενους φίλους, ότι πρέπει να κρατήσεις το σημείωμα και να κάνεις και μία καταγγελία για να υπάρχει και να ξέρει ο γείτονας ότι οι υποψίες θα πέσουν πάνω του, εάν γίνει τίποτα...
Δεύτερο, αυτό που τονίζω από το κείμενό σου που παραθέτω,
με χτύπησε σαν πέτρα στο μέτωπο, όταν το διάβασα...
Με τον τρόπο αυτό, εγώ έχω, σαν δικά μου,
οκτώ σκυλιά:
* 5 σκυλάκια λίγο παρακάτω από εμάς, πολύ καλότροπα, που "εδρεύουν" σε μία πλατεία και βασίζονται στη "φιλοπατρία" της ευρύτερης γειτονιάς για ένα πιατάκι φαγητό κι ένα χάδι... Συμμετέχω κι εγώ, όποτε έχω χρόνο και περισσεύματα φαγητού, στο φαγάκι και, σχεδόν, καθημερινά στο ένα και μοναδικό χάδι... έτσι, αυτά παραμένουν εκεί και "σπρώχνουν" το χρόνο να περνάει...
* 2 γριούλες σκυλίτσες (πάνω από 12-13 ετών) στη γειτονιά μου, που συστηματικά τις ταΐζουμε, μαζί με 2 κυρίες της γειτονιάς, τις πηγαίνουμε στο γιατρό, τις πηγαίνουμε σε πανσιόν το καλοκαίρι (γιατί, ποιός θα τις περιποιείται όταν λείπουμε όλοι για διακοπές?), τις χαϊδολογάμε
πολύ, κάθε βράδυ δε κοιμούνται στην πιλοτή της πολυκατοικίας μου (συνήθως επάνω στο χαλάκι της κεντρικής πόρτας - κολημένες μεταξύ τους για το κρύο)... και, πάνω απ' όλα, καθαρίζω
προσωπικά τον κήπο της πολυκατοικίας, για να μη δίνω δικαιώματα σε εκείνους τους γείτονες που τις "σταβοκοιτάνε" τις γριούλες μου...
* Τη Μόκα, τη σκύλα της οικογένειας, που (για να μη σου περιγράφω επακριβώς τι κάνουμε γι' αυτήν - θα χρειαζόμουν 2 σελίδες) κοιμάται ακριβώς στη μέση της φωλιάς της αγέλης
της: δίπλα στο κρεβάτι μου...
Πόσα σκυλιά έχω, τελικά?
Τα αναφέρω αυτά, για να πω ότι ανάλογα συμπεριφέρονται και οι γείτονές μου στο κάθε ένα από τα σκυλάκια αυτά...
* Τα 5 πρώτα που ανέφερα, έχουν φάει και κλωτσιές ουκ ολίγες, έχουν τρομοκρατηθεί στην πλατεία από παιδάκια με ποδήλατα κλπ.
* Οι 2 γριούλες αντιμετωπίζονται σχετικά πιο καλά από τη γειτονιά, τόσον γιατί εγώ είμαι σχετικά "πειστικός", όσο και γιατί η μία από τις άλλες κυρίες είναι ικανή να τους σκοτώσει, αν συμβεί κάτι στις σκυλίτσες και το ξέρουν! Αλλά κάποια παράπονα όλο και υπάρχουν...
* Οσο για τη Μόκα? "Μην ανησυχείτε, κύριε ...johnk, δεν μας ενοχλεί καθόλου, στόμα έχει και μιλιά δεν έχει", ή "τι πανέμορφη και γλυκειά σκυλίτσα"...
Θέλω να πω ότι, ανάλογα με τον τρόπο που εμείς διατηρούμε το σκύλο μας, έτσι τον αντιμετωπίζουν και οι γείτονές μας...
Σκέψου λίγο αυτή την εκδοχή, να έχεις το σκυλάκι μέσα στο σπίτι, κυρίως για να το προστατέψεις από αυτόν..