Πρόβλημα με νοικιασμένο εξοχικό

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Λοιπόν μόλις ξεκίνησα υποτίθεται διακοπές, υποτίθεται για να χαλαρώσω κ είμαι μες στα νεύρα κ το άγχος.

Έκλεισα ένα σπίτι από booking. Έλεγε "entire home" το τονίζω, με αυλή. Το έκλεισα ακριβώς γιατί υποτίθεται ήταν ολόκληρο σπίτι με αυλή για να μη χρειάζεται να βγάζω τον Άρη γιατί κ δε μπορεί να πάει ιδιαίτερη βόλτα κ δεν ήθελα να ανησυχώ για αδέσποτα, αγέλες, άλλα ζώα, κτλ. Το σπίτι είναι ναι στη μέση του πουθενά. Κυριολεκτικά. Δεν έχει τίποτα γύρω, μόνο πουρνάρια. Πριν λίγο αλιχτουσαν τσακάλια κάπου πέρα.

Έχω έρθει στου διαόλου τη μάνα 5 ώρες δρόμο. Όταν έφτασα με περίμενε η ιδιοκτήτρια. Οκ λέω μια χαρά ήθελε να μου δείξει το σπίτι. Με το που βγαίνουμε από το αμάξι βλέπω έχει κάτι φυτά τα οποία καλό θα ήταν να μην τα κατουρήσει κ τα κάψει οπότε τη ρωτάω πού μπορεί να κατουράει (έχει κάτι δέντρα κάτω στην αυλή λέω εκεί καλά θα είναι) α μου λέει έξω. Λέω με το μπαρδον;; (Εν τω μεταξύ κατούρησε με το που βγήκε απ' το αμάξι κ μου λέει εεε τώρα εντάξει ήταν απ'το ταξίδι καταλαβαίνω). Τη ρωτάω έξω δεν έχει αδέσποτα; Εεε μου λέει όσοι μείνανε εδώ δε μου είπαν τπτ κ μου είπε απλά να αποφεύγω το ρέμα από κάτω γιατί εκεί έχει καμία φορά κ μου δωσε μια γκλίτσα να έχω μαζί.

Σε μια φάση παίρνει το μάτι μου ένα δώμα ημιυπόγειο με μια απλώστρα έξω με απλωμένα ρούχα. Της λέω τι είναι αυτά; Αα μου λέει εδώ μένω εγώ. Λέω ξανά με το μπαρδον;;;

Τέλος πάντων ο Άρης είναι τα χάλια του - καλά είναι ρε παιδί μου δεδομένων των προβλημάτων του αλλά δεν είναι για βόλτες έξω σε άγνωστο μέρος κ γενικά δεν είναι για βόλτες στη ζέστη, ή γενικά, είναι για να βγαίνει με το ζόρι 2 βήματα, να κατουροχεζει κ να μαζευεται μέσα. Ούτε καν στο μπαλκονακι δε θέλει να κάθεται, ούτε κ στην αυλή δεν θα κάτσει. Κ εγώ ΔΕ βγαίνω το βράδυ στην ερημιά από την αυλοπορτα κ ούτε προτίθεμαι να τον βγάλω έξω κ να αγχώνομαι για αδέσποτα άλλα ζώα κ φολες.

Επίσης δεν τη θέλω ρε παιδί μου μες στα πόδια μου κ ούτε θέλω να ανοιγοκλείνει την αυλοπορτα όποτε θέλει. Δεν ξέρω αν έχει σκοπό να φύγει αύριο αλλά μου είπε εεε εγώ θα έρχομαι, θα φεύγω. Σήμερα πάντως (γιατί έχει βγει τώρα) θα γυρίσει. Κ επίσης που ξέρω αν θα μπαινοβγαίνει στο σπίτι όσο λείπω;

Στο booking δε λέει τπτ σχετικό για αυτά για πολιτικές του σπιτιού. ΔΕΝ έγραφε πουθενά ότι είναι shared yard, ολόκληρο vacation home έλεγε. Στο airbnb (γιατί το χει καταχωρημένο κ εκεί) όλα τα reviews λένε τι καλοί οικοδεσπότες (αυτή κ ο άντρας της), άλλοι λένε δεν τους συναντήσαμε, τι καλά που πέρασαν τα σκυλιά μας στο σπίτι κ τέτοια. Γι'αυτό το κλεισα.

Στο σπίτι έχει αυτό ως πολιτική για τα κατοικίδια:
1000009489.jpg
Μια χαρά, έχω έρθει με τα σκατοσακουλακια μου, τα όλα μου. Για να κάνει ζημιά αποκλείεται αλλά μια χαρά, θεμιτοτατο, επιθετικός δεν είναι γελάνε κ οι πέτρες, τα εμβόλια του τα βιβλιάρια του τα χω όλα μαζί.

Κ μόλις άκουσα βήματα στα ξεροχορτα έξω από την αυλή, για το Θεό πού θα κατουρήσει το σκυλί απόψε που έχει σκάσει κ δεν κατουράει τώρα που λείπει η θεία;

Έχω απελπιστεί πραγματικά. Ξέρει κανείς ποια είναι τα δικαιώματά μου; Μπορώ να βάλω κ όλες τις πολιτικές του σπιτιού.

Α εν τω μεταξύ το χω προπληρώσει για 15 μέρες. Τέλειο;

Attachments

• Wow
Reactions: mareco

bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
289
dog-place.blogspot.com
επικοινωνησε με το booking μηπως μπορουν να σε βοηθησουν. αλλα και να φυγεις, που να βρεις τελευταια στιγμη; κατοπιν εορτης αχρηστο, αλλα για μελλοντικες καταστασεις, κανε μια ανακριση πριν το κλεισεις για σιγουρια, γιατι πολλες φορες αλλα λενε στην αγγελια και αλλη η πραγματικοτητα...και βεβαια στο review την θαβεις...

• Like
Reactions: Estranged

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Upon arrival, the room/accommodation I was given did not match what I booked. What should I do?

Please go to the Help Centre. You'll likely need to send our Customer Service team a screenshot of the mismatched information and if you had to pay any extra fees, a receipt as proof of payment.

Το κάνεις γρήγορα για να στο κάνουν refund κι ο θεός μαζί σου.

• Like
Reactions: Estranged

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Και τώρα πάμε στο θέμα του "που επιλέγουμε να πάμε διακοπές ή που πάμε να μείνουμε γενικώς με τα σκυλιά μας γιατί θέλουμε να μουντζώσουμε την πόλη και να πάμε φύση".
Τέσσερα σπίτια έχω αλλάξει στη Λούτσα, το σπούδασα το θέμα.

Το "πάω να μείνω με τα σκυλιά μου στα γκράβαρα και να μην βλέπω κανέναν" είναι γεμάτο παγίδες. Εσύ νομίζεις ότι θα γυρνάς ανέμελος με λυτές τις κοτσίδες στη φύση και θα περνάτε όλοι ωραία άνθρωποι και σκύλοι σαν τους χίπιδες. ΛΑΘΟΣ.
Διότι:
  • Δυο τρία στενά πιο πέρα είναι τα αδέσποτα που φυλάνε την περιοχή τους. Και πολλές φορές κάποια από αυτά είναι τσοπάνια. Και κανείς δεν ασχολείται από τους μόνιμους κατοίκους για στειρώσεις, διάλυση αγέλης κλπ.
  • Όλοι έχουν αυλόσκυλα. Και δεν έχουν σωστή περίφραξη. Ή τους ανοίγουν να βγαίνουν μόνα τους βόλτα. Ή την ώρα που άνοιξε η γκαραζόπορτα το ροτβάιλερ βγήκε έξω.
  • "Δέστε τον παρακαλώ στο λουρί!". Λουρί; Tι είναι "λουρί";
Κοινώς εφιάλτης. Καταλήγεις να περιορίζεις το σκύλο στον κήπο σου ή αναγκάζεσαι να τον βάλεις στο αυτοκίνητο για να τον πας βόλτα σε άλλη περιοχή.

Επιλέξτε περιοχές μη απομονωμένες. Δηλαδή να υπάρχει η άπλα, η μονοκατοικία και ο κήπος αλλά να υπάρχει και ένα σχετικό επίπεδο πολιτισμού, όπου οι άνθρωποι βγάζουν βόλτα τους σκύλους, όπου δεν κινδυνεύεις από αγέλες του βουνού κλπ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Τίποτα μωρέ μην σκας. Ο Άρης θα βγαίνει στην αυλή και θα τα κάνει και θα της πεις ότι εφόσον γράφει στους όρους ότι οι επισκέπτες είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του χώρου εφόσον προκύπτει από τα κατοικίδια τους εσύ μαζεύεις τα κακά και όλα καλά. Πες της ότι εγώ στο πουθενά βόλτα δεν τον πάω.
Αν αυτό θεωρείς ότι θα δημιουργήσει θέμα και καυγάδες, βγάζε τον έξω για τσίσα κακά, μικρή βολτίτσα εκεί κοντά και μετά άφηνε τον στον κήπο για παιχνίδι μαζί σου.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.336
8.059
Αρη κατουρα τους!

Και η δικια μου ιδιοκτητρια εξοχικου (η μανα μου :p ) ιδιες συνθηκες εχει :ROFLMAO: Τον βγαζω μια μικρη βολτα πρωι εξω ή απογευμα αργα για κακα (γτ μεσα στο οικοπεδο ετσι και αλλιως δε κανει ο κατακουζινος) και την υπολοιπη μερα τον βγαζω κηπο με επιβλεψη γιατι ανοιγοκλεινουν πορτες και τους κατουραει κανονικα , δεν εχει παθει κανα φυτο τιποτα. Τι αλλο να χαλασει μωρε ο Αρης δεν νομιζω εχει ορεξη ουτε μαντρες να γκρεμισει ουτε λουλουδια και φυτα να σκαψει. Θεωρω οτι οταν αναφερονται σε ζημιες εννοουν τετοιες καταστασεις, υπαρχουν σκυλια που σου εχουν κανει το κηπο σουρωτηρι σε μισο απογευμα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Καταλήγεις να περιορίζεις το σκύλο στον κήπο σου
Μα αυτό ήταν ο νο. 1 σκοπός εξ αρχής. Δε μπορεί να πάει βόλτες, εδώ δεν πήγαμε στο σπίτι μας στη Χαλκιδική κ σκάσαμε τόσα λεφτά κ πήγαμε τόσο δρόμο γιατί το χειμώνα που είχε πάει μόνο 4 μέρες Χαλκιδική αιμορραγησε ο όγκος του (που ήταν κ 3 εκ. διάμετρο λιγότερα τότε να φανταστείς) από τα σκαλιά που έχει παντού για να κατέβεις απ' το σπίτι. Θέλαμε αυλή κ περιορισμό σε αυτή.

Τεσπά πέρασα μεγάλο άγχος, 3 κοιμήθηκα 7 ξύπνησα για να τον βγάζω στη ζούλα, σήμερα το πρωί πάντως ήρθε αυτή κ τα λεγαμε, κ τον χάιδευε κ της είπα για τα προβλήματα του κ είπα το βράδυ φοβάμαι να τον βγάλω εκτός αυλής μου είπε εντάξει όπως μου τα λες δεν θα πάτε πουθενά ας πάει εδώ όπου θέλει. Κ μετά σηκώνεται να φύγει κ την ακολουθεί κ αντί να πάει από τα σκαλιά (ο Άρης) αποφασίζει να δώσει έναν πήδο από το ένα μέτρο κ σκάει κάτω σαν καρπούζι γιατί δεν τον κρατήσανε τα γέρικα πόδια του στην προσγείωση.

Κ μη σας τα πολυλογω είμαι ένα σεβαστό ποσό ελαφρύτερη γιατί πήγα να του κάνουν υπέρηχο κ εξετάσεις - που είχε κάνει πάλι πριν ΟΥΤΕ ΜΙΑ βδομάδα - για να δούμε αν αιμορραγησε ο όγκος. Καλά φαίνεται από αιμορραγία, θα τον παρακολουθώ λίγο. Κάποια φλεγμονή όμως έδειξαν οι εξετάσεις κ θα ξαναπάμε σε μια βδομάδα.

Εσείς; Πώς τα περνάτε; Εμείς εδώ, ονειρεμένες διακοπουλες... :cry::cautious:

(Υ.γ. κ αφού σηκώθηκε - τον σηκώσαμε βσκ - μετά τον πήδο, πήγε κ κατούρησε μεγαλοπρεπώς μπροστά της, πάω να του πω μη, όχι όχι μου λέει άστον άστον. Κάτι ήταν κ αυτό.)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
κανε μια ανακριση πριν το κλεισεις για σιγουρια, γιατι πολλες φορες αλλα λενε στην αγγελια και αλλη η πραγματικοτητα...
Α ναι ήθελα να πω ότι στο booking δε μπορείς εύκολα να επικοινωνήσεις ΠΡΙΝ το κλείσεις, μετά σου δίνει κάποιο τηλέφωνο ή μαιλ. Έχει ένα ask a question που πρώτα προσπαθεί να στο απαντήσει το booking κ αν δε μπορεί το προωθεί στο host κ τρέχα γυρευε. Στο airbnb μπορείς να στείλεις άμεσο μνμ από πριν (εξαιρετικό, πάντα κάνω ανάκριση). Αλλά το κωλοairbnb έχει τρελά fees κ είναι αρκετά πιο ακριβό κ για τόσες μέρες το booking συνέφερε...

• Like
Reactions: l.Kyveli

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Μην ξεχνάτε στα ask questions να ρωτάτε...

1. Το τάισμα των κατσαρίδων είναι εντός των υποχρεώσεών μου ή τις φροντίζετε εσείς με αυτόματη ταίστρα;
2. Για την πίεση του νερού στο ντους να φέρω δική μου αντλία ή παρέχεται από το κατάλυμμα;
3. Τα τρίμματα του ξύλου στα ντουλάπια της κουζίνας από το σκώρο να σας το κρατάμε κάπου ή δεν το χρειάζεστε;
4. Βλέπω ότι το σπίτι λειτουργεί και ως σάουνα, υπάρχει κάπου διακόπτης που την κλείνω;

Αει σιχτίρ με τον κάθε τσοπαναραίο που νοικιάζει την τρώγλη του όσο νά 'ναι και πέφτουμε στην ανάγκη του σε ό,τι μας ζητήσει επειδή έχουμε σκύλους/γάτες.
(Είμαι παρμένη από πρόσφατη εμπειρία κάπου πρέπει να τα πω...)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Αει σιχτίρ με τον κάθε τσοπαναραίο που νοικιάζει την τρώγλη του όσο νά 'ναι και πέφτουμε στην ανάγκη του σε ό,τι μας ζητήσει επειδή έχουμε σκύλους/γάτες.
(Είμαι παρμένη από πρόσφατη εμπειρία κάπου πρέπει να τα πω...)
Αυτό το θέμα είναι για σένα. ΠΑΜ'!

• Haha
Reactions: spyv and vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
@Estranged
Τα παραπάνω δεν είναι χαβαλές, είναι η ζωή μου τους τελευταίους μήνες, όπου έπρεπε να νοικιάσω κάτι προσωρινά και να...
- Να δέχονται σκύλους (τις γάτες τις έκανα γαργάρα, έτσι κι αλλιώς δεν έμενε ο ιδιοκτήτης εκεί να τις δει)
- Να είναι μονοκατοικία στα γκράβαρα για να μην μας κράξουν που γαυγίζει ο τσοπάνης τη νύχτα
- Να μην έχει αυτοκίνητα για να μην γίνουν κιμάς τα γατιά που σουλατσάρουν εκτός σπιτιού
- Να έχει έχει καβαντζωμένα σημεία στον κήπο για τον τσοπάνη για τις κακοκαιρίες

Κάθε πρωί έπινα καφέ και έλεγα στον Ορφέα:
Mαλάκα πουουού μας έφερες;

ΥΓ. Αν δεν είχα τα γατιά οι κατσαρίδες και οι σαρανταποδαρούσες θα με είχαν φάει ζωντανή.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Τείνω να γίνω (ή έχω γίνει ήδη, όπως το δει κανείς) από αυτούς τους γραφικούς ιστιοπλόους που όλα έχουν να κάνουν με την ιστιοπλοΐα. Αλλά ρε φίλε έχω χρησιμοποιήσει ΤΟΣΑ πράγματα που έμαθα στα σκάφη στην έξω ζωή.

Τι κάνει λοιπόν ο ιστιοπλόος όταν χρειάζεται περιφραξουλα, γιατί το σκυλί του δεν κ οι περιστάσεις επίσης δεν; Αγοράζει σκοινί, φτιάχνει ρέλια.

1000009550.jpg