Πρόβλημα με εμβόλιο λύσσας και ταξίδι για Αγγλία

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Γειά σας, έχω διάφορα θέματα με αυτό το ταξίδι και σας έχω ζαλίσει λίγο... Σήμερα προέκυψε νέο θέμα! Τσέκαρα το βιβλιάριό της καλού κακού και διεπίστωσα το εξής φοβερό: Ενώ ο τελευταίος εμβολιασμός της κατά της λύσσας είναι οκ (Απρίλιος 2012), στον προηγούμενο (Μαίος 2011) η κτηνίατρος έχει ξεχάσει να κολλήσει το αυτοκολλητάκι και να γράψει τον αριθμό παρτίδας του εμβολίου.... Οι κανονισμοί λένε ξεκάθαρα ότι πρέπει να τηρούνται σωστά οι ημερομηνίες. Παραθέτω:
After your pet has been vaccinated, it will need regular booster vaccinations. These must be kept up to date and be given by the “Valid until” date in the relevant section of the EU pet passport or third country official veterinary certificate.
Booster vaccinations are valid for entry to the UK and other EU countries from the date given provided they are given on time (according to the instructions in the vaccine manufacturer’s data sheet where the previous vaccination was given).
If the revaccination date is missed your animal will not meet the conditions of the scheme and will have to be vaccinated again and have to wait 21 days before it can move under the scheme.

Τι να κάνω??? (Σιγά μην έχει τύχει σε κανέναν αυτό δλδ, αλλά λέω μήπως...)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Κανένα πρόβλημα. Πας στον γιατρό και σου βάζει με το χέρι μια ημερομηνία, αν δεν έχει κάποιο παλιό αυτοκόλλητο. Η φετινή ημερομηνία μετράει.

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Άρα όταν λέει If the revaccination date is missed your animal will not meet the conditions ..., εννοεί ότι αν παραλείψεις εντελώς να κάνεις το επαναληπτικό εμβόλιο θα έχεις πρόβλημα.... Οπότε εγώ που έκανα το εμβόλιο στην μπουμπου 17/5/2011 (αυτό είναι που δεν έχει αυτοκόλλητο ούτε αριθμό παρτίδας αλλά έχει ημερομηνία) και μετά το ξαναέκανα 29/04/2012 (αυτό έχει αυτοκόλλητο και όλα τα σχετικά) θα είμαι οκ? Και αν υποθέσουμε ότι δεν το έβλεπα αυτό, πήγαινα εκεί και αυτοί βλέπανε ότι δεν υπάρχει το αυτοκόλλητο και ο αριθμός παρτίδας, δεν θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι το 2011 δεν κάναμε εμβόλιο? Και το ζώο δεν θα μπορούσε και τώρα να έχει λύσσα, παρόλο που 29/04/2012 εμβολιάστηκε??? Ξέρω ότι γίνομαι εκνευριστική, αλλά έχω αγχωθεί πάρα πολύ...
Επίσης το ξέρατε ότι στις οδηγίες προς τους ελεγκτές υπάρχει οδηγία ότι η σφραγίδα και η υπογραφή του γιατρού δεν πρέπει να είναι σε black ink??? Εμένα όλες οι σφραγίδες είναι με μαύρο μελάνι (οι υπογραφές με μπλε)...
Ευχαριστώ πολύ Βερόνικα για τον χρόνο σου, και ευχαριστώ θερμά όσους μπουν στον κόπο να με ενημερώσουν αν γνωρίζουν κάτι παραπάνω...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Σχετικά με τη λύσσα γράφει εδώ
After the microchip has been fitted your pet must be vaccinated against rabies. There is no exemption to this requirement, even if your pet has a current rabies vaccination.
άρα είναι αυτό που λέγαμε και είμαστε ΟΚ.

Σε αυτό που ρωτάς τώρα, μάλλον μιλάει για τα εμβόλια που γίνονται σε δόσεις και όχι μια κι έξω. Αυτά που περιμένουμε 10 μέρες μέχρι την επόμενη, ας πούμε.
Θα μπορούσες να είχες πάρει τον σκύλο από το δρόμο και να μην ξέρεις τι εμβόλια είχε κάνει πριν. Τους νοιάζει να έχουν γίνει τα φετινά για να μπει και να μη μεταδόσει κάτι.
Αν θέλεις να είσαι σίγουρη, κάνε μια εξέταση αίματος για λύσσα πριν φύγετε. Αυτό που ισχύει δηλαδή για τις άλλες χώρες.

Μπορείς να ρωτήσεις και σε ένα γραφείο της British airways στο αεροδρόμιο. Θα ξέρουν πιο πολλά απότ η γραμματέα στην πρεσβεία.

Πού γράφει για το χρώμα του μελανιού; Μήπως αναφέρεται σε κάποιο έγγραφο που πρέπει να δώσεις και όχι στο βιβλιάριο;

Last edited:

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Σε ευχαριστώ πολύ!!! Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό με το blood test, ξέρω ότι θέλει ένα μήνα πριν, θα δω τι θα κάνω, θέλει και αυτό ψάξιμο, πχ όποιο κέντρο και να κάνει την εξέταση είναι οκ? Τέλοσπάντων, ας μιλήσω αύριο με την κτηνίατρο που την έκανε την κουτσουκέλα ούτως ή άλλως και βλέπω... Θα ενημερώσω πάντως για να υπάρχει στο αρχείο και μια απάντηση. Στο εντωμεταξύ αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι.....

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Λογικά, ναι. Ρώτα μήπως τυπώνουν και στα αγγλικά... λέμε τώρα...

Το μαύρο μελάνι που λες -δεν βρήκα ακόμα το κείμενο- ίσως το ζητάνε για να είναι πιο καθαρές οι φωτοτυπίες.

Εν ανάγκη κάνε ένα νέο βιβλιάριο και γράψε τα πάντα με μαύρο και κόλλα τα αυτοκόλλητα ξανά. Τι να πω με δαύτους που μπλέξαμε.

Last edited:

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Αλίκη μην κόλας στο εμβόλιο πες τον γιατρό να σου βάλει ένα αυτοκόλλητο από εμβόλιο παραπάνω.
Να υποθέσω ότι έχει το ευρωπαϊκό βιβλιάριο υγείας, το Μπλε που αναγράφει την χώρα.
Είχαμε και εμείς το ίδιο θέμα, είχε κάνει ο μικρός τις εξετάσεις και για να μην το βάλω και γεμίζω το μπλέ το είχα βάλει στο δεύτερο, το θέμα λύθηκε αμέσως, μου έβαλε τα άλλα αυτοκόλλητα και όλα καλά.
Μίλα λίγο και με την εταιρεία που συνεργάστηκα εγώ για να φέρω το μικρό μου μέσα στην Αγγλία. Pet Import | Pet Travel | Shipping Pets | Jet Set Pets

Στείλτους ένα εμέιλ ή πάρε ένα τηλ και μίλα μαζί τους

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Μίλησα με την κτηνίατρο που μας είχε κάνει τον εμβολιασμό τότε και μου είπε πώς λόγω του ότι μεταφέρουν τα εμβόλια σε παγοκύστες λιώνουν μερικές φορές τα αυτοκόλλητα και γι αυτό μου έβαλε ένα άσχετο.... λέει πως θα βγάλει το αυτοκόλλητο και θα γράψει τα στοιχεία του εμβολιου και θα βάλει και σφραγίδα και όλα θα είναι καλά.... και ότι έχει στείλει πολλά σκυλιά στην Αγγλία και ότι ξέρει τι κάνει.... ας το ελπίσουμε...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ