Πρόβλημα με αδέσποτα, μπορείτε να βοηθήσετε;

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
γεια σας παιδια..λοιπον ακουστε πως εχει η κατασταση..στο σπιτι εδω και 2 μερες μπαινουν κατι σκυλια και εχουν φαει 10 κοτες..υπαρχει περιφραξη αλλα καταφερνουν απο ενα μερος και πηδανε!τα σκυλια ειναι σε ενα σπιτι εκει μεγαλωσαν εκει ζουν αλλα η ιδιοκτητρια που ειναι κ μισοτρελη υποστηριζει οτι απλα τα ταιζει δεν ειναι δικα της!!μηπως μπορειτε να μου πειτε τι να κανω; η αστυνομία δεν θα βοηθησει γιατι δν παραδεχεται οτι ειναι δικα της!οποτε πως μπορω να επικοινωνησω με καποια φιλοζωικη η κατι τετοιο μηπως μπορεσουμε να κανουμε τιποτα.. μένω στα σπατα!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Και τι να σου κάνει η φιλοζωική? Να έρθει να τα πάρει? Για πόσα σκυλιά μιλάμε?
Δε χάνεις βέβαια τίποτα να επικοινωνήσεις με κάποια (για το καλό των σκύλων βασικά).
Το πιο σίγουρο είναι να ενισχύσετε την περίφραξή σας.

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
εχει διαφορα αν της φαγανε; μερικες τις εφαγαν αλλα τις πιο πολλες τις επνιξαν! δεν νομιζω οτι ειναι λυση αυτη..ασε που πηγαν να την πεσουν κ στον ριγκο στο τσακ τη γλυτωσα!!2 ή 3 ειναι!!οχι λαρα δεν ειναι το πιο πιθανο να φτιαξω την περιγραξη!!το πιο πιθανο ειναι να φυγουν τα σκυλια..μιλαμε για 10 κοτες οχι μια δυο!!

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
εχει διαφορα αν της φαγανε; μερικες τις εφαγαν αλλα τις πιο πολλες τις επνιξαν! δεν νομιζω οτι ειναι λυση αυτη..ασε που πηγαν να την πεσουν κ στον ριγκο στο τσακ τη γλυτωσα!!2 ή 3 ειναι!!οχι λαρα δεν ειναι το πιο πιθανο να φτιαξω την περιγραξη!!το πιο πιθανο ειναι να φυγουν τα σκυλια..μιλαμε για 10 κοτες οχι μια δυο!!
Εχει διαφορά!!!Αν τις έφαγαν πήρανε την μυρωδιά τους και θα ξανάρθουνε να είσαι σίγουρος!!Εμένα 17 κότες μου πνίξανε

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
rigo εγώ δε μίλησα για πιθανότητες :)
Είπα ότι η πιο σίγουρη λύση για σας, είναι να ενισχύσετε την περίφραξή σας! Έτσι θα σιγουρευτείτε ότι δε θα μπορούν να μπουν τα σκυλιά και να πειράξουν τις κότες σας!

Δεν υποτιμώ την απώλειά σου, και 1-2 να ήταν οι κότες πάλι πρόβλημα θα είχες! Και να φύγουν αυτά τα σκυλιά (πράγμα που δε θεωρώ πολύ πιθανό) μπορεί να έρθουν άλλα.

Panagiota_kyr

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2011
98
0
Συμφωνω με τη lara. Επειδη ειναι δυσκολο να βρεις το δικιο σου ειδικα με τη μισοτρελλη...κανε ο,τι μπορεις να προστατεψεις και τις κοτες σου και το σκυλακο σου αφου λες οτι κινδυνεψε και το ιδιο!!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
βαλε το σκυλακι σου να περιμενει εξω απο τις κοτες και μολις πανε στις κοτες το σκυλι θα γαβγιζει και ετσι θα βγενεις να τα διοχνεις :D

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
χαχαχαχ ωραιο μαρουσο!!το προβλημα ειναι οτι εκει που μπαινουν δεν γινεται να κανω κατι παραπανω στην περιφραξη!!δεν εχουμε αλλα αδεσποτα μονο αυτα...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν υπαρχει περιφραξη που να μην μπορει να ενισχυθει ή να σηκωθει. Το θεμα είναι να μην χαλασεις την εμφανιση (αν αυτό σε ενδιαφερει) και το πόσο θα στοιχισει (μας ενδιαφερει πλεον σχεδον ολους).
Υπαρχουν και φθηνες λυσεις, οπως να απλωσεις ενα αγκωθωτο συρμα, αλλά μετα μπορει να το κάνεις τσιρκο, αν εχεις μια περιφραξη με σκαλιστα σιδερενια καγκελα.

Μια άλλη λυση, περα από αυτές που προταθηκαν, είναι να «επαιδευσεις» τα συγκεκριμενα σκυλια να μην ερχονται στην αυλη σου. Αυτό γινεται μαλλον μονο με ενεδρα και επιβολη δυσαρεστων μετρων (ξαφνικες φωνες, κουβας με νερο, χτυπας με ένα ξυλο ένα βαρελι κλπ). Δεν είναι ο,τι πιο κυνοφιλικο, αλλά θα δουλεψει.

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Μηπως να τα προωθουσε για υιοθεσια να μην ειναι ουτε αυτα αδεσποτα αλλα να εχεις και εσυ τις κοτες?

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Και τα συγκεκριμένα σκυλιά να μην υπήρχαν οτιδήποτε άλλο ζώο θα έμπαινε να πνίξει- φάει κότες που δεν είναι σε σωστό περιφραγμένο μέρος-κοτέτσι. Η λύση δεν είναι να φύγουν απλά τα σκυλιά αλλά να προστατέψεις τις κότες. Στο χωριό μου κυκλοφορούν τα πάντα, σκυλιά νυφίτσες αλεπούδες. Αν αμολήσω τις κότες δεν θα μείνει ούτε φτερό και την αρχή θα την κάνει η σκύλα μου( τα γλυκοκοιτάει πολύ πίσω απο την περίφραξη).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ