Πρόβλημα με άλλα σκυλιά

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Γεια σας και πάλι. Ενώ γενικά ο Έκτωρας είναι μια χαρά, με τα άλλα σκυλιά δεν έχει αλλάξει τίποτα. :( Συγγεκριμένα, είναι απόμακρος και όταν πλησιάζει σε κάποιο, γαυγίζει και προσπαθεί να το απωθήσει/επιτεθεί... Πως μπορώ να το αλλάξω αυτό? Να σημειώσω πως είναι 4 μηνών.

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
αστα να πάνε τα ίδια τραβάω αλλα εμένα δεν τα απωθεί αλλά τα φοβάται..Θα την πάω στο Puppies Park αμα έχει χρόνο για ένα ταξίδι Λαρισα-Μαρουσι πηγαινέ τον θα βοηθήσει πολύ απο ότι μου έχουν πει μόλις πάω θα σου πώ και εγώ την εμπειρία μου :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Επειδή όμως ο φίλος μας μένει στη Λάρισα κι είναι κάπως ανεδαφικό να προτείνουμε ένα πάρκο στο Μαρούσι της Αττικής ειδικά απ' τη στιγμή που απαιτούνται επαναλήψεις...

Η κοινωνικοποίηση γίνεται σταδιακά, ένα βήμα τη φορά. Όταν εκείνος κάνει πίσω, φοβάται ή δυσανασχετεί με κάτι που εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει με ευγένεια και στιβαρότητα επιδιώκεις να κάμψεις τη φυσική επιφυλακτικότητα του.

Προσπάθησε να μην πηγαίνεις επί τούτοις πάνω στα άλλα σκυλιά αλλά να πλησιάζετε χαλαρά μέσα στη βόλτα σας και να παραμένετε για λίγο στον ίδιο χώρο, κάποια στιγμή το γάβγισμα και η ορμητική συμπεριφορά θα δώσουν τη θέση τους στα ήπια γρυλίσματα και ειδικά αν ο άλλος σκύλος είναι επαρκώς κοινωνικοποιημένος και όχι αγρίμι ή σκύλος απρόβλεπτης συμπεριφοράς θα πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Και κάθε φορά να περιμένεις να γίνεται ένα βήμα και όχι απ' την πρώτη φορά.

Αλλά πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις και τα σημάδια στο σκύλο σου, μερικές φορές η ορμητική συμπεριφορά είναι δικαιολογημένη μιας κι ο σκύλος διακρίνει σημεία που δε βλέπουμε εμείς σε άλλα ζώα και ανθρώπους. Στόχος της κοινωνικοποίησης δεν είναι να γίνει ρομποτάκι αλλά η συμπεριφορά του να είναι λιγότερο προκλητική.

Ένα βήμα τη φορά και πολλές επαναλήψεις.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
@groenedael, αν και είναι αρκετά μακρυά, μόλις πας, πές μου τις εμπειρίες σου, γιατί μπορεί να ρθω για άλλον λόγο, και γιατί όχι να τα συνδιάσω!

@grife, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Λοιπόν, τον πήγα χθες σε ένα σαρ-πει του ξαδερφού μου, το οποίο βέβαια δεν είναι και καλό με άλλα σκυλιά. Ενώ για κάμποση ώρα μυρίζονταν, μετά άρχισαν τα γαυγίσματα... :( Τον πήγα 2-3 φορές και σε ένα πάρκο εδώ που πηγαίνουν σκυλιά, αλλά πιο μικρός τότε.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Ρε παιδιά, τον πηγαίνω συνέχεια σε άλλα σκυλιά, τα οποία συνήθως θέλουν παιχνίδια, αλλά αυτός εκεί να κάνει αγριάδες... Τι να κάνω επιτέλους όσο είναι νωρίς ακόμα γιατί άμα μεγαλώσει κι' άλλο δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτό με ενδιαφέρει και εμένα για τη μικρή μου.
Προς το παρόν διαρκώς γαυγίζει (με άδειες μπαταρίες) όταν την μυρίζουν αλλα σκυλιά και μετά αρχίζει να χοροπηδάει για να τα διώξει.
Μόνο ενα great dane αφησε να την μυρίσει... μαλλον το περασε για άλογο και εξαπατήθηκε.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Για παρέα, σωστά κοινωνικοποιημένα σκυλιά ΜΟΝΟ sfouggas!
Σκοπός είναι σιγά-σιγά ο μικρός σου να δει ότι δν τρέχει κ τίποτα με τον τύπο απέναντι.
Επίσης μην κάνεις το λάθος να τον εξιτάρεις με λόγια του τύπου "κοίτα το σκυλάκι, ωωωωωω!" Χαλαρά κ μόνα τους, χωρίς να επεμβαίνεις.
Κ μν απογοητεύεσαι! ;)

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Σήμερα τον έβγαλα με άλλα 2 ρασσελάκια, και ενώ μυρίζονταν, μετά άρχισαν τις αγριάδες. Βέβαια τον προέτρεπα συνεχώς και εγώ(να τον αφήνω μόνο του δηλαδή chilli λες?) Μετά όταν ηρεμούσαν, όλο και περισσότερο μυρίζονταν αλλά ξεκινούσε πάλι. Επίσης παρατήρησα μια αλλαγή συμπεριφοράς όταν λύθηκε, αφού δεν ήταν τόσο άγριος. Να σημειώσω πως αυτά ήταν ελεύθερα. Μήπως με το λουρί νιώθει μειονεκτικά?
Δόξα το θεό 15 χρονών είμαι, υπομονή έχω άπειρη με τον Έκτωρα, καθώς ασχολούμαι συνεχώς μαζί του!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Να βρεις μεγαλόσωμα σωστά σκυλιά που θα αδιαφορήσουν στην συμπεριφορά του μικρού σου!
Ο όγκος σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο γιατί το κουτάβι ανασκουμπώνεται και αρχίζει να επεξεργάζεται με τι έχει να κάνει!Αν διορθωθεί κιόλας θα το δει αλλιώς το πράγμα!
Ένα σήκωμα της πατούσας ενός μεγαλόσωμου σκύλου είναι ικανό να τον ταρακουνήσει και να τον κάνει να σκεφτεί ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό!

Μέχρι στιγμής με τα μικρόσωμα βρίσκει και τα κάνει λόγω σωματότυπου και ενώ τα άλλα το κόβουν αυτός συνεχίζει τα δικά του!

Όπως και αν το κάνουμε είναι άλλο η διόρθωση ενός σκύλου που είναι στο μέγεθός του γιατί πολύ απλά μπορεί να επιμείνει και ίσως και ο τρόπος της διόρθωσης του άλλου σκύλου να μην είναι αρκετός και ίσως μπορεί να απηυδίσει το άλλο το σκυλί και να παρεκτραπεί και εκείνο μη έχοντας κάτι άλλο να κάνει!Αντίθετα στο μεγαλόσωμο δεν θα επιμείνει τόσο!

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Σε ευχαριστώ στέλιο, δεν είχα σκεφτεί καν αυτό που μου είπες! Με ένα σαρπει του ξαδερφού μου(το οποίο βέβαια είναι τσαμπουκαλού κάπως) κάνει μαγκιές, αλλά μια φορά που το έβαλε κάτω και το ακινητοποίησε χωρίς να το πειράξει(δάγκωμα κ.ά) δεν έβγαλε άχνα. Άρα λογικά προοδεύει? Αλλά στα μικρόσωμα τσαμπουκαλεύεται ακόμα. Θα το δοκιμάσω πάντως γιατί φαίνεται να αποδίδει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97