Πρόβλημα με Γ.Π.

argate7

Member
4 Νοεμβρίου 2012
15
0
Καλησπέρα,

Νέος και εγώ στην παρέα σας.

Έχω ένα τεράστιο πρόβλημα... Έχουμε ένα Γερμανικό Ποιμενικό και μέχρι πριν από 2 μήνες ήταν για μένα το πιο αξιολάτρευτο σκυλί και δεν υπήρχε κανένα σαν και αυτό. Τους τελευταίους όμως 2 μήνες άρχισε τις επιθέσεις σε όλη την οικογένεια πλην του πατρός μου, που κάθεται ¨Παναγία¨σε κείνον. Σε όλους τους άλλους όμως ορμάει και δαγκώνει.

Φέραμε έναν εκπαιδευτή και του είπαμε το τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Δείγματα δεν είχε δώσει πιο πριν. Μία μέρα ξεκίνησαν όλα.. Ο εκπαιδευτής μας είπε ότι κάναμε κάποια πράγματα λάθος (δε γνωρίζαμε και την πατήσαμε) και πως τώρα αισθάνεται ο μικρός μας ότι έχει τον έλεγχο και πως είναι αυτός το αφεντικό.

Ξεκινήσαμε την εκπαίδευση και κάτι πήγαινε καλύτερα μέχρι που άρχισε πάλι τα ίδια.. Μόνο στον πατέρα μου και στον αδερφό μου είναι κομπλέ. Με όλους τους άλλους καθόλου καλά. Στον πατέρα μου ειδικά η ουρά πάει πέρα δώθε από τη χαρά. Σε όλους μας τους άλλους όμως είναι ακίνητη.

Μας πρότεινε ο εκπαιδευτής να τον δώσουμε σε κάποιο εργοστάσιο γιατί είναι πολύ κυριαρχικός σκύλος και δεν είναι για σπίτι.

Είναι φυσιολογικό όμως ρε παιδιά, αυτό? 20 μήνες σχεδόν ήταν κομπλέ όλα και κοιμότανε κάθε μέρα μαζί μας, δίπλα από το κρεβάτι και τους τελευταίους 2, δεν μπορούμε να τον ακουμπήσουμε?

Σκεφτήκαμε τη στείρωση και το είπαμε στο γιατρό. Μας είπε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι 100% έγκυρο. Μπορεί να φτιάξει είπε, μπορεί ακι όχι.

Εσείς τι λέτε? Δε θέλει κανένας μας να τον αφήσουμε να φύγει. Τον θέλουμε μαζί μας. Είναι πραγματικά σαν ακόμα ένας αδερφός. Είναι πολύ δύσκολο να το αφήσουμε στα χέρια κάποιου άλλου.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να φτιάξει η επιθετική του συμπεριφορά ή δε γίνεται τίποτα πλέον?

Να σημειώσω εδώ πως σχεδόν από την πρώτη μέρα που τον είχαμε μαζί μας είχε το πουλί του έξω και ειδικά όσο περνούσε ο καιρός συνδυαζόταν και με χασμουρητό.

Ελπίζω να υπάρχει λύση γιατί τον αποχωρισμό ούτε που θέλουμε να τον σκεφτούμε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας και τις συμβουλές σας!

BLUEPETROS

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2010
68
0
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Βασική υπακοή έχει κάνει ? ώρες τα άλλα μέλη περνάτε μαζί του ? εποικοδομητικές όμως...να αλλάξετε εκπαιδευτή, αυτά που σας είπε απλά δεν υπάρχουν...όταν λες δαγκώνει ? δαγκώνει για παιχνίδι, όχι γιατί θέλει να σας κόψει κομμάτια ? να σταματατε το παιχνίδι αν σας δαγκώνει, να του δίνετε παραγγέλματα με επιβραβεύση λιχουδιά...

argate7

Member
4 Νοεμβρίου 2012
15
0
Δαγκώνει για να κόψει κομμάτι. Οι εποχές που δάγκωνε γιατί του άρεσε και το έβλεπε σαν παιχνίδι δυστυχώς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί... Μαζί του ήμασταν ώρες ατελείωτες. Από λίγο όλοι μας. Παιχνίδι με μπάλα, με κόκκαλα κλπ. Τα πάντα. Είναι σχεδόν 2 χρονών τώρα. Αργήσαμε σχετικά να του κάνουμε την εκπαίδευση λόγω οικονομικού προβλήματος που προέκυψε (Στην ίδια χώρα ζούμε οπότε λογικά καταλαβαίνεις για τι μιλάω). Τώρα που τα καταφέραμε λίγο και μας πίεσαν και οι καταστάσεις, φέραμε τον εκπαιδευτή και σας έγραψα πιο πάνω τι παίζει.

Τι μπορώ να κάνω? Δε θέλω να τον δώσω. Το δέσιμο είναι τόσο μεγάλο που κάνουμε υπομονή μέχρι στις ουλές που μας άφησε από τα δαγκώματα. Ελπίζω να υπάρχει λύση. Για μένα πάντως δεν είναι λύση το να φύγει.

argate7

Member
4 Νοεμβρίου 2012
15
0
Πρόβλημα υγείας έχετε ελέγξει αν υπάρχει?
Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έτρωγε κάτι στα μπούτια του. Και όποτε πλησίαζες εκείνο το σημείο, ορμούσε.. Σήμερα για να φανταστείτε με το φίμωτρο στο πρόσωπο του, πήγα να το κοιτάξω πάλι το σημείο εκείνο και είπα, πάλι καλά που είχε το φίμωτρο. Το είχαμε κοιτάξει και ήταν έξεμα. Έτσι μας είπε η κτηνίατρος. Και του έκανε ένεση κορτιζώνης. Κάποιο άλλο πρόβλημα δεν ξέρω αν υπάρχει. Μπορεί να είναι τίποτα ψυχολογικό? Φταίει το ότι δεν έχει φάει ποτέ του ξύλο? Γιατί το άκουσα και αυτό από κάποιους...

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έτρωγε κάτι στα μπούτια του. Και όποτε πλησίαζες εκείνο το σημείο, ορμούσε.. Σήμερα για να φανταστείτε με το φίμωτρο στο πρόσωπο του, πήγα να το κοιτάξω πάλι το σημείο εκείνο και είπα, πάλι καλά που είχε το φίμωτρο. Το είχαμε κοιτάξει και ήταν έξεμα. Έτσι μας είπε η κτηνίατρος. Και του έκανε ένεση κορτιζώνης. Κάποιο άλλο πρόβλημα δεν ξέρω αν υπάρχει. Μπορεί να είναι τίποτα ψυχολογικό? Φταίει το ότι δεν έχει φάει ποτέ του ξύλο? Γιατί το άκουσα και αυτό από κάποιους...
Xαλαρώστε... με το ξύλο ΔΕΝ θα βγει τίποτα. Ελέγξτε την υγεία του και προσπαθήστε ψύχραιμα να θυμηθήτε τι λάθη έχουν γίνει! Αν και το πρώτο το βρίσκω πιθανότερο (αν τα λάθη δεν ήταν τρομερά)

argate7

Member
4 Νοεμβρίου 2012
15
0
Xαλαρώστε... με το ξύλο ΔΕΝ θα βγει τίποτα. Ελέγξτε την υγεία του και προσπαθήστε ψύχραιμα να θυμηθήτε τι λάθη έχουν γίνει! Αν και το πρώτο το βρίσκω πιθανότερο (αν τα λάθη δεν ήταν τρομερά)
Κάναμε λάθη και το ξέρουμε. Λάθη τα οποία δε γίνονται πλέον, κυρίως βέβαια λόγω φόβου από μέρους μας. Το θέμα είναι να διορθωθούν όλα και να γίνουν όπως πριν. Τι πρόβλημα υγείας θα μπορούσε να έχει? Βλέπω ότι κινείστε σε αυτή την κατεύθυνση. Που μπορώ να το πάω? Σε 2 κτηνιάτρους πήγα και ο ένας φοβόταν να τον κοιτάξει και η άλλη έκανε μόνο την ένεση και αυτό ήταν. Τί μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Πρέπει να βρείτε έναν καλό εκπαιδευτή, να σας δώσει μια σωστή γραμμή.
Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον σκύλο σας, ίσως στο τέλος να αναγκαστείτε να τον δώσετε, για το καλό όλων σας. Και το δικό του εννοείται. Σε κάποιον που θα νοιάζεται και θα φροντίσει να τον συμμαζέψει.

argate7

Member
4 Νοεμβρίου 2012
15
0
Μα ποιος σου είπε ότι εμείς δε θέλουμε να τον συμμαζέψουμε και ότι δε νοιαζόμαστε. Αν δεν νοιαζόμασταν ούτε θα έγραφα εδώ, ούτε λύση θα έψαχνα. Αντιθέτως θα κάναμε ό,τι κάνουν όλοι οι ανεύθυνοι και ανεγκέφαλοι που παίρνουν ένα ζωάκι και όταν το βαρεθούν ή βρουν τα δύσκολα το δίνουν.

Μαζί μας να μείνει και να είμαστε όλοι ξανά αγαπημένοι θέλουμε.

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Πρέπει να βρείτε έναν καλό εκπαιδευτή, να σας δώσει μια σωστή γραμμή.
Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον σκύλο σας, ίσως στο τέλος να αναγκαστείτε να τον δώσετε, για το καλό όλων σας. Και το δικό του εννοείται. Σε κάποιον που θα νοιάζεται και θα φροντίσει να τον συμμαζέψει.
Καταλαβαίνω την πίκρα σου!!!!:(
Πάρε όμως από αυτό που είπε η mareco το ζήτημα με τον εκπαιδευτή και τα υπόλοιπα... θα δείξει μετά!

argate7

Member
4 Νοεμβρίου 2012
15
0
Γνωρίζετε εσείς κάποιον στον οποίο θα μπορέσω να απευθυνθώ για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα? Αν έχετε και κάποιο τηλέφωνο και μπορούσατε να μου το δώσετε... Έστω σε pm για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να μην χρησιμοποιούνται μέθοδοι όπως ρεύμα ή ξύλο. Δεν νομίζω πως είναι λύση κάτι τέτοιο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Μα ποιος σου είπε ότι εμείς δε θέλουμε να τον συμμαζέψουμε και ότι δε νοιαζόμαστε. Αν δεν νοιαζόμασταν ούτε θα έγραφα εδώ, ούτε λύση θα έψαχνα. Αντιθέτως θα κάναμε ό,τι κάνουν όλοι οι ανεύθυνοι και ανεγκέφαλοι που παίρνουν ένα ζωάκι και όταν το βαρεθούν ή βρουν τα δύσκολα το δίνουν.

Μαζί μας να μείνει και να είμαστε όλοι ξανά αγαπημένοι θέλουμε.
Δεν έγραψα πουθενά αν νοιάζεστε ή δεν νοιάζεστε. Δεν είναι κάτι που αμφισβητεί κανείς μας.
Σε πολλές όμως περιπτώσεις, η...αγάπη μόνο...δεν φτάνει. Αντιθέτως, δημιουργεί προβλήματα, κάποιες φορές και πολύ σοβαρά. Ισως όπως και στην δική σας περίπτωση, που απ'ότι λες, υπήρξε σωρεία λαθών σας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Καλός εκπαιδευτής και άμεση, σωστή και εντατική δουλειά, σύμφωνα με τις οδηγίες του. Και...βλέποντας και κάνοντας.

argate7

Member
4 Νοεμβρίου 2012
15
0
Μα έχω τονίσει ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην μας φύγει και να διορθώσουμε ό,τι κάναμε λάθος. Ακόμα και αν αυτό απαιτεί να "ελλατώσουμε" την αγάπη μας προς αυτό (αδύνατο αυτό, αλλά αν είναι για το καλό του τουλάχιστον δεν θα του το δείχνουμε).

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Διάθεση από ότι βλέπω υπάρχει!

Το μόνο που σας μένει είναι να βρείτε έναν πραγματικό σωστό εκπαιδευτή και να ασχοληθείτε όλα τα μέλη της οικογενείας!

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Μα έχω τονίσει ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην μας φύγει και να διορθώσουμε ό,τι κάναμε λάθος. Ακόμα και αν αυτό απαιτεί να "ελλατώσουμε" την αγάπη μας προς αυτό (αδύνατο αυτό, αλλά αν είναι για το καλό του τουλάχιστον δεν θα του το δείχνουμε).
Έχεις πμ

argate7

Member
4 Νοεμβρίου 2012
15
0
Διάθεση από ότι βλέπω υπάρχει!

Το μόνο που σας μένει είναι να βρείτε έναν πραγματικό σωστό εκπαιδευτή και να ασχοληθείτε όλα τα μέλη της οικογενείας!
Διάθεση εννοείται πως υπάρχει.
Και αυτοκριτική έχει γίνει και προσπαθούμε να το σώσουμε.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην χαθεί το "αδερφάκι" μας!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.381
10.549
Athens
Στο θέμα υγείας θα ξεκινούσα καταρχήν από γενικές βιοχημικές για να δείτε αν "χτυπάει" πουθενά καμπανάκι.

Ρωτάω για υγεία γιατί ανεξήγητη και ξαφνικά επιθετική συμπεριφορά είχα ακούσει σε περιστατικό όγκου στον εγκέφαλο. Δεν σημαίνει ότι συμβαίνει και σε εσάς απλά αποκλείστε τουλάχιστο και θέματα υγείας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Ποιά ήταν τα πιο σημαντικά λάθη, που εντόπισε ο εκπαιδευτής, ότι έχετε κάνει;

argate7

Member
4 Νοεμβρίου 2012
15
0
Αρχικά, τρώγαμε μαζί. Στο μπαλκόνι αυτός βέβαια αλλά την ίδια ώρα και πολλές φορές του δίναμε και μεζέ από το φαγητό μας.

Ερχόταν και καθόταν μαζί μας στον καναπέ και εμείς δεν τον κατεβάζαμε.

Πολλές φορές αν όχι όλες του κάναμε τα χατήρια. Και ότι αργήσαμε να του κάνουμε εκπαίδευση, αλλά αυτό οφείλεται στο οικονομικό.

Στη βόλτα, τραβούσε και δε γνωρίζαμε πως να το σταματήσει.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αφου θα μπειτε στον κοπο να κανετε εξετασεις εγω θα κοιταζα και τον θυροειδη.