Πρόβλημα, ή όχι;;

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Καλησπέρες!

Λοιπουάν..
Εδώ και κανα 2μηνο έχω και 3ο σκύλο στην σκυλοπαρέα. Κ τώρα είναι περίπου 7 μηνών. Στις αρχές λόγω του ότι ήτανε τραυματισμένη λιγάκι, δεν πολυέτρεχε, δεν την έβγαζα βόλτες κλπ. Με το που έγινε εντάξει ξεκινάμε τις βόλτες, και επειδή μέχρι τότε έπαιρνα τα 2 μαζί και τα άφηνα στο βουνό, ξεκίνησα να παίρνω και την Νάλα (3η).. Πάμε μία φορά, μια χαρά, πάμε 2η μια χαρά και ξαφνικά 3η ή 4η φορά με το που περνάμε την πόρτα ορμάει στην Μάγια σαν λυσασμένη... τέλος η βόλτα της.. και την επόμενη πάλι το ίδιο... Μια άλλη φορά φώναξα έναν φίλο μαζί. Την έβγαλε αυτην πρώτα ( την Νάλα) και μετά πέρασα με τα άλλα 2 εγώ, βγαίνουμε από την πόρτα πάλι τα ίδια... Τέλος και αυτή η βόλτα της...
Αυτό εν τω μεταξύ το κάνει και άλλες φορές... Μία φορά που προσπαθούσε να πάρει από την Μάγια το σχοινί και πάνω στο τράβηγμα της γύρισαν τα μυαλά και πάλι όρμαγε σαν να ήθελε να την σκοτώσει... Και δεν είμαι υπερβολικός, μέρα παρα μέρα αρπάζονται σκυλιά στην δουλειά μ, οπότε, δεν είναι ότι έκανε ένα γρύλισμα και την βαφτίζω τρελή κλπ...

Επίσης το κάνει όταν είναι στην εξώπορτα και οι δυό τους και γαυγίζει η Μάγια σε άλλο σκυλί ή ότι να'ναι αν είναι δίπλα της η Νάλα, φορτώνει και ορμάει πάνω στην Μάγια... Το ίδιο και σε 2 άλλα σκυλιά της γειτονιάς. Αν έρθει το άλλο γρήγορα, ή πλησιάζει πρόσωπο με πρόσωπο με την Νάλα, αυτή μοιάζει σαν να νομίζει ότι πάει να της επιτεθεί και επιτείθεται αυτή.. Την έχει δαγκώσει η σκύλα της γειτονιάς κανα 2 φορές, αλλά δεν είναι να πεις το στράβωμα μόνο με αυτή... Ορμάει και στην Μάγια και επειδή η Μάγια δεν κάνει πίσω στους τσακωμούς, ξέρω ότι θα συνεχιστεί μέχρι δεν ξέρω και γω τι....

Ο Μουργάκος, είναι ειρηνοποιός και δεν ασχολείται... Μάλιστα όταν γαύγιζε αυτός, τις έτρωγε από την Μάγια όπως ορμάει η Νάλα τώρα αλλά πιο παιχνιδιάρικα.. Και μάλλον από την Μάγια το είδε αυτή, αλλά λόγω χαρακτήρα βγαίνει πιο άγρια...

Φίλτατοι, φώτα, φακούς, αναπτήρες, ότι έχετε δώστε......
Δεν ξέρω τι να κάνω.. Και πλέον δεν την αποχωρίζομαι οπότε πρέπει να βρω έναν τρόπο να συμβιώνουνε αρμονικά...

Σύντομα θα συμβουλευτώ κ εκπαιδευτή..
Αλλά θέλω και την άποψη σας κλπ.

αυτα...

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Να προσθέσω, ότι στο σπίτι είναι κολητές, αυτοκόλητες, ότι κάνει η Μάγια το κάνει και η Νάλα.. Όπως ξαπλώνει η Μάγια έτσι ξαπλώνει και η Νάλα....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δοκίμασε να τη βγάζεις από το σπίτι μόνο με φίμωτρο για μία εβδομάδα το λιγότερο.
Δεν μου ακούγεται και πολύ καλά το κουταβάκι :(.

Η περιγραφή σου είναι αρκετά φτωχή... δεν έχεις αναφέρει καν τι φυλές είναι όλοι οι σκύλοι σου (και τις ηλικίες τους).

Αν έχεις δίκιο πως το 7μηνών κουτάβι "επιτίθεται σαν να θέλει να σκοτώσει", δεν τον γλυτώνεις τον εκπαιδευτή. Είναι πολύ δύσκολο θέμα για να λυθεί από εδώ.

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Και οι 3 είναι ημίαιμοι. Για τον Μούργο ξέρω μόνο το ότι ήτανε η μαμά Βέλγα Γρόενενταελ.. Η Νάλα η κακιά (χαχαχα) πιτ μπουλ-ίζει λίγο, αλλά δεν έχω ιδέα τι αίμα κυλάει στις φλέβες της, πέρα του ότι είναι κόκκινο :D..
Δεν ψάχνω για ΤΗΝ λύση, αλλά γενικά, απόψεις κλπ, ίσως κάποιος που πάθαινε το ίδιο κλπ. οτιδήποτε (φώτα, φακούς, αναπτήρες κλπ)

Σόρρυ για την φτώχεια αλλά δεν ήθελα να κουράσω.. Βέβαια σοβαρή παράλειψη οι ηλικίες..
Λεπόν.
Μούργος 13 μηνών. 27-28 κιλά
Μάγια 9-10 μηνών. 22-23 κιλά.
Νάλα 7 περίπου μηνών... 20,5 κιλά.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κλπ Δρ. Ζιβάγκο.
Ξέρεις κάτι, πολύ φοβάμαι ότι περνόντας ο καιρός, θα φύγει από τα δαγκώματα της Νάλας το παιχνίδι και θα μείνει μόνο το "μίσος", δλδ. αν τώρα 9 στις 10 παίζουνε με δαγκώματα κλπ σε κανα 3μηνο μπορεί πλέον να μην τα βλέπει παιχνίδι η Νάλα και τα 9 στα 10 να είναι ζόρικα, με νεύρα δαγκώματα. Αλλά πάλι ίσως αυτό κάνει την Μάγια να καταλάβει τα κόμπλεξ της Νάλας και να δείξει αδιαφορία ή να προσπαθεί να αποφύγει τις συγκρούσεις αυτές. Προς το παρόν η Μάγια μοιάζει πολλές φορές λες και δεν καταλαβαίνει τα σκαλώματά της, και άλλες λες και συμπεριφέρεται ξεροκέφαλα, του στυλ και δεν πας να στραβώνεις και μένει εκεί στραβώνοντάς την και άλλο.
Να προσθέσω, ότι. Τον Μούργο τον έχω από 28 ημερών και είναι δεμένος μαζί μου σε τρομερό βαθμό, τόσο που μοιάζει λες και δεν ξέρει να παίζει με τα άλλα σκυλιά.. (όταν είμαι εγώ εκεί γύρω.) Θέλω να πω ότι γενικά δεν κάθεται να σκάει με τα θέματα των άλλων σκυλιών, λόγω χαρακτήρα. Την Μάγια την έχω από 1 μιση μηνών περίπου. Το μόνο που βρήκα σχετικά "μεγάλο", είναι η Νάλα. Πριν κανα διμηνο.. Και έτσι δεν ξέρω τι να δικαιολογήσω και τι όχι.. Από τα στραβώματά της και συμπεριφορές. Στην αρχή είχε θέμα με το φαί.. Στράβωνε, γρύλιζε και έκανε λες και πάει να τα δαγκώσει, αλλά για να τα τρομάξει, να τα διώξει ξέρεις. Τότε τους έβαζα σε 3 διαφορετικά μπολάκια τροφή ώστε το καθένα να μην προκαλεί το άλλο μεχρι να γνωριστούνε καλύτερα και να συνειδητοποιήσει η Νάλα ότι δεν πάνε να της φάνε το φαί.. Και πολλές φορές της το έδινα με το χέρι, ώστε εγώ να ελέγχω την κατάσταση και να μην μπαίνει στο τρυπάκι, τώρα θα φάνε από το μπολ μου, να αμυνθώ να επιτεθώ.. Μέχρι εκεί καλά... Μάθανε να τρώνε μαζί, μάθανε ότι η Νάλα όταν μπαίνει μπροστά από τα 2 πλέον μπολάκια, μπορεί να θέλει να φάει μόνη της και την αφήνουνε.. Τεσπα. Καλά με αυτό, μέχρι σήμερα. Σήμερα, πήρα κονσέρβες γιατί λυπάμαι τον Μούργο που τρώει με τα χίλια ζόρια και απαθέστατα τελείως. Τεσπα. Βγάζω τα άλλα έξω και δίνω στον Μούργο.. Μετά επειδή τον μυρίσανε τα άλλα και είχανε καταλάβει τι έγινε, είπα να δώσω και σε αυτές. Φώναζα την Μάγια να ανέβει στον καναπέ που καθόμουνα εγώ ώστε να βάλω πρώτα στην Νάλα και μετά σε αυτή. Ανεβαίνει η Νάλα όμως και λέω, ε δεν τρέχει κρατάω αυτήν και αφήνω την Μάγια να φάει και μετά το αντίστροφο... Εεεεεεεεεε η Νάλα φρίκαρε, γρύλιζε γαύγιζε ορμούσε και εγώ να την κρατάω από το σβέρκο φωνάζωντάς της μη Και ταυτόχρονα προσπαθόντας να διώξω την Μάγια που είχε ανεβάσει τα 2 πόδια στον καναπέ και πλησιάζοντας στο πρόσωπο της Νάλας κοιτόντας την λες και δεν ξέρω και γω τι..... Μετά, μιας και εγώ έκανα την βλακεία, έβγαλα την Μάγια για να φάει η Νάλα και μετά το αντίστροφο.... Μετά όταν ξανασυναντήθηκαν είχαμε σκαρφαλώματα της Νάλας στην Μάγια και την Μάγια να της φεύγει και να κάνει τα ίδια και αυτή.. Μετά πάλι παιχνίδια, κ τα σχετικά....
Τώρα μόλις τους έδωσα γιαούρτι, η Νάλα με την Μάγια τρώγανε μαζί,εγώ κράταγα το πλαστικό, και ενώ γλύφανε η Νάλα βάζει πιο μπροστά την μουσούδα της από την Μάγια και κατευθείαν της γρυλίζει. Αντανακλαστηκά είπα μη, το τράβηξα τους είπα : Ήρεμα και το ξανάδωσα και γλύφανε πάλι μαζί........ Μία ερώτηση μέσα στο όλο θέμα, κάνω βλακεία εγώ και πρέπει να διορθώσω τον εαυτό μου ή την Νάλα που γρύλισε ή έκανε το οτιδήποτε;;;;

Τι άλλα να πω δεν ξέρω....
Ευχαριστώ όποιον κάνει τον κόπο και διαβάζει! :)
αυτά

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τα σκυλιά πρέπει να τρώνε ξεχωριστά ΠΑΝΤΑ και στην μεγαλύτερη δυνατή απόσταση στο ίδιο δωμάτιο.
Καθόλου λιχουδιές σε κανένα και ΕΙΔΙΚΑ στην Νάλα.
Πρέπει να τρώει η Νάλα τελευταία.
Πρέπει επίσης να την αγνοείς τελείως και να ασχολήσαι μόνο με τα άλλα, αν έρθει την διώχνεις.
ΚΑΝΕΝΑ σκυλί πάνω στον καναπέ ή στο κρεβάτι ΠΟΤΕ.
Πρέπει να εκπαιδευτεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και
... ίσως να πρέπει (ή να αναγκαστείς τελικά) να την δώσεις σε ένα σπίτι που να μην έχει σκύλο (αλλά να ξέρει από σκύλους)

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
ναι.

Εκπαιδευτής από βδομάδα.. Προς το παρόν βόλτες ένα ένα για να μην έχω θέματα.. Ωστόσο επιθετική συμπεριφορά δεν έχει δείξει σε άλλο σκύλο πέρα από την Μάγια και στα δύο τα της γειτονιάς. Με τους ανθρώπους είναι βούτυρο..
Αυτά.

Καλό σας βράδυ

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Ντένις τα περισσότερα που λες μπορώ να τα καταλάβω στο περίπου. Αν εξηγήσεις λίγο περισσότερο θα ήτανε καλύτερα, για να ξέρω ότι τα λόγια σ κινούνται σε παράληλες γραμμές με την παρούσα κατάστασηκλπ.
Αυτό με τον καναπέ και το κρεβάτι δεν το κατάλαβα καθόλου.
Αν μπορείς εξήγησέ το..

Θα επανέλθω αύριο το μεσημέρι..

Να'στε καλα!
Καλό βράδυ!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Τα σκυλιά πρέπει να τρώνε ξεχωριστά ΠΑΝΤΑ και στην μεγαλύτερη δυνατή απόσταση στο ίδιο δωμάτιο.
Τα σκυλιά πρέπει να τρώνε ξεχωριστά για να μην δημιουργείται ένταση εκείπου δεν χρειάζεται ... σε πολλές λεπτομέρειες δεν θαμπώ (πχ γιατί στο ίδιο δωμάτιο) γιατί θα μπλέξουμε.

Εχεις δημιουργήσει μία κατάσταση την οποία θα μπορούσαν να ανεχτούν και να ζήσουν σε αυτήν normal χμμμ ... 1 στα 100 σκυλιά ? :)

-"ζήλεψε"
-κονσέρβες - λιχουδιές
-"τα λυπήθηκα γιατί μύρισαν τον άλλον"
-"τους έδωσα να γλείφουν το κεσεδάκι"
-καναπές - χάδια όλοι μαζί ... κλπ κλπ κλπ

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν ζούν και τα σκυλιά στην neverland :) ... να που ένα εκμεταλλεύεται το κενό και την δυσδιάκριτη ιεραρχία και σε συνδυασμό με κάποιες προφανώς κακές εμπειρίες ή πρόβλημα χαρακτήρα έχει αρχίσει να γίνεται από τους 7 μήνες και 20κιλά του ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα.

Καθόλου λιχουδιές σε κανένα και ΕΙΔΙΚΑ στην Νάλα
Η λιχουδιά θα είναι για αυτά ή "μπράβο" (είσαι σίγουρος ότι δίνεις την επιβράβευση = λιχουδιά όταν πρέπει και όχι όταν ΕΣΤΩ σκέφτεται να μουντάρει το άλλο σκυλί ? Αν όχι δεν δίνεις τίποτα ;) ... ή "μας ταίζει ο μα#$%ας" :D

Λιχουδιά θα δώσεις πάλι όταν είναι όλα καλά και ΑΦΟΥ οποιοδήποτε σκυλί εκτελέσει ΣΕΙΡΑ εντολών (και όχι μία απλά) ... άρα έχεις μέλλον :) Θα την δώσεις όταν θαμπορείς να πείς με αυτήν "είμαι ο Θεός σου και σε αφήνω να φάς μία μπουκίτσα κι εσύ" και όχι "ελάτε μανάρια μου να δείτε τί σας έφερα" ;)

Πρέπει να τρώει η Νάλα τελευταία.
Σαφές νομίζω σχετίζεται με την εδραίωση ΑΥΣΤΗΡΗΣ ιεραρχίας που σχετίζονται και τα προηγούμενα ...

Πρέπει επίσης να την αγνοείς τελείως και να ασχολήσαι μόνο με τα άλλα, αν έρθει την διώχνεις.
Δεν θα πεθάνει, δεν θα εκδικηθεί, θα σταματήσει απλά να είναι (στομυαλό της) ο αρχηγός ΟΛΩΝ σας ... (όταν λέω διώχνεις εννοώ και με άγριο τρόπο ε ?)

ΚΑΝΕΝΑ σκυλί πάνω στον καναπέ ή στο κρεβάτι ΠΟΤΕ
Αυτό εκτός του ότι σε βγάζει από μπελάδες του τύπου "εγώ θα ανέβω γιατί είμαι καλύτερη" ..."ανέβηκα πρώτη εσύ δεν θα ανέβεις " ..."κάθησα πιοκοντά γιατί είμαι και γαμώ τα παιδιά" κλπ κλπ ... σε κάνει αυτομάτως ΠΟΛΥ δυνατότερο (από ότι είσαι :)) είναι μία απαγόρευση εύκολη και γρήγορη που δίνει μεγάλη δύναμη στον αρχηγό δηλαδή εσένα ...

Πρέπει να εκπαιδευτεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
Θα βελτιώσει πολλά πράγματα παράλληλα από (ναι με 3 -4 απλέςεντολές άσχετες φαινομενικά ) ενέργεια μέχρι δέσιμο με εσένα ώς χειριστή και επανακαθορισμό της ιεραρχίας ... αν είναι 7 μηνών άρχισε ΧΤΕΣ και

... ίσως να πρέπει (ή να αναγκαστείς τελικά) να την δώσεις σε ένα σπίτι που να μην έχει σκύλο (αλλά να ξέρει από σκύλους)
Η περίπτωση να μην τα καταφέρεις εσύ ή ο σκύλος να έχει σοβαρό προβλημα

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Ευχαριστώ για τον χρόνο σ καταρχήν.

Να πω ότι δεν είναι τόσο τραγικά που να ζει 1 στα 100 σκυλιά π.χ. νορμάλ. Ίσως δεν το εξήγησα καλά. Πριν ο Μούργος με την Μάγια ήτανε μια χαρά, με τα ίδια πράγματα καναπέδες κλπ. και δεν υπήρχε κανένα θέμα. (βέβαια είναι τεράστιες οι διαφορές των δυό τους σε χαρακτήρα.).. Τεσπα.

Δλδ λες να επέμβω στην ιεραρχία που έχουνε και να βάλω σαν Ωμέγα (χεχε) την Νάλα;;; Μόνη της δεν έχει πάρει την θέση αυτή ας πούμε; και δεν είναι ότι το παίζει νταής μόνιμα, απλά τις λείπουνε κάποιες βίδες ή κάτι αντίστοιχο και με 3-4 θέματα είναι επικίνδυνη για να πεις ότι μπορούν να μείνουνε μόνα τους για λίγο ή για πολύ...
Αλλά συμφωνώ, ότι δεν είναι τυχαίο που πάντα είμαι παρόν όταν ξεκινάνε οι τσακωμοί... Αυξάνει η ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους, πιθανότατα δεν προλαμβάνω τις "λάθος" συμπεριφορές πριν ξεκινήσουνε για τα καλά.. κ.α. μάλλον.
Λες π.χ. όταν η Νάλα καβαλάει την Μάγια (πατώντας με τα μπροστά πόδια στην πλάτη της Μάγιας) να την κατεβάζω κοφτά και δυνατά;; Έχω την εντύπωση πώς στις αρχές το δοκίμασα, αλλά εκανε σαν να στραβώνει, σαν γρυλισματάκι νομίζω, όχι προς τα μένα, ούτε καν, προς την Μάγια. Οπότε και την άφησα να ορίσουνε μόνες τις θέσεις τους.. ΟΧΙ όμως στην τύχη τους...

Μονόδρομος ο εκπαιδευτής.

Όσο για αυτό για την εκπαίδευση π λες, το καταλαβαίνω και για μένα είναι ο τρόπος και η γλώσσα για να επικοινωνείς με τον σκύλο σ, μαθαίνει τους τόνους σ, τους κανόνες και τα όρια, τις λέξεις σ, τις κινήσεις και ψυχολογία σου όπως κ συ, τα αντίστοιχα δικά του.. Και επίσης μαθαίνει να αποδέχεται τον χειρισμό σου, γενικώς και σε διάφορους τομείς..

Καλό απόγευμα!

Υ.Γ: "ελάτε μανάρια μου να δείτε τί σας έφερα" - μανάρια. Κατα τα άλλα αυτό λέω όποτε φέρνω κάτι... :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ευχαριστώ για τον χρόνο σ καταρχήν.

Να πω ότι δεν είναι τόσο τραγικά που να ζει 1 στα 100 σκυλιά π.χ. νορμάλ. Ίσως δεν το εξήγησα καλά. Πριν ο Μούργος με την Μάγια ήτανε μια χαρά, με τα ίδια πράγματα καναπέδες κλπ. και δεν υπήρχε κανένα θέμα. (βέβαια είναι τεράστιες οι διαφορές των δυό τους σε χαρακτήρα.).. Τεσπα.

Είναι ΖΕΥΓΑΡΙ ... διαφορετικού φύλου ... :rolleyes:

Δλδ λες να επέμβω στην ιεραρχία που έχουνε και να βάλω σαν Ωμέγα (χεχε) την Νάλα;;; Μόνη της δεν έχει πάρει την θέση αυτή ας πούμε; Εσύ θα μου απαντήσεις ... σου φαίνεται για θέση Ω ?? :) και δεν είναι ότι το παίζει νταής μόνιμα, απλά τις λείπουνε κάποιες βίδες ή κάτι αντίστοιχο και με 3-4 θέματα είναι επικίνδυνη για να πεις ότι μπορούν να μείνουνε μόνα τους για λίγο ή για πολύ... "Μόνιμα" δεν θα το παίξει ποτέ. Θηλυκό 7 μηνών με αυτήν την συμπεριφορά είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα για το μέλλον. Ισως και "μόνιμα" αν εννοείς να κυνηγάει και να σκοτώνει τα άλλα σκυλιά , μπορεί να γίνει και αυτό, με την υπάρχουσα συμπεριφορά
Αλλά συμφωνώ, ότι δεν είναι τυχαίο που πάντα είμαι παρόν όταν ξεκινάνε οι τσακωμοί... Αυξάνει η ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους, πιθανότατα δεν προλαμβάνω τις "λάθος" συμπεριφορές πριν ξεκινήσουνε για τα καλά.. κ.α. μάλλον.
Λες π.χ. όταν η Νάλα καβαλάει την Μάγια (πατώντας με τα μπροστά πόδια στην πλάτη της Μάγιας) να την κατεβάζω κοφτά και δυνατά;; Λέω να την τσακίσεις ναι Έχω την εντύπωση πώς στις αρχές το δοκίμασα, αλλά εκανε σαν να στραβώνει, σαν γρυλισματάκι νομίζω, όχι προς τα μένα, ούτε καν, προς την Μάγια. Οπότε και την άφησα να ορίσουνε μόνες τις θέσεις τους.. ΟΧΙ όμως στην τύχη τους... η διαφορά ? :D Αν λείπεις καιη Νάλα είναι 27 μηνών μπορεί να έχεις σοβαρό θέμα ...

Μονόδρομος ο εκπαιδευτής. Μάλλον :)

Όσο για αυτό για την εκπαίδευση π λες, το καταλαβαίνω και για μένα είναι ο τρόπος και η γλώσσα για να επικοινωνείς με τον σκύλο σ, μαθαίνει τους τόνους σ, τους κανόνες και τα όρια, τις λέξεις σ, τις κινήσεις και ψυχολογία σου όπως κ συ, τα αντίστοιχα δικά του.. Και επίσης μαθαίνει να αποδέχεται τον χειρισμό σου, γενικώς και σε διάφορους τομείς..

Καλό απόγευμα!

Υ.Γ: "ελάτε μανάρια μου να δείτε τί σας έφερα" - μανάρια. Κατα τα άλλα αυτό λέω όποτε φέρνω κάτι... :D
Το ξέρω :p :p

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Ευχαριστώ κ πάλι για το χρόνο και το ενδιαφέρον!

Λεπόν, αύριο περιμένω εκπαιδευτή... Να δούμε τι θα γίνει...

(Δλδ λες να επέμβω στην ιεραρχία που έχουνε και να βάλω σαν Ωμέγα (χεχε) την Νάλα;;; Μόνη της δεν έχει πάρει την θέση αυτή ας πούμε;) Δεν εννοώ την θέση Ωμέγα, εννοώ την θέση που έχει πάρει που σίγουρα δεν είναι Ωμέγα.. ;) Και ρωτάω να της αλλάξω εγώ την θέση;; Προφανώς; εννοείς ναι... Όσο δεν είναι "άξια" της θέσης της ή κατι τέτοιο. ΟκΖ

(Έχω την εντύπωση πώς στις αρχές το δοκίμασα, αλλά εκανε σαν να στραβώνει, σαν γρυλισματάκι νομίζω, όχι προς τα μένα, ούτε καν, προς την Μάγια. Οπότε και την άφησα να ορίσουνε μόνες τις θέσεις τους.. ΟΧΙ όμως στην τύχη τους...)
Η διαφορά που βλέπω και εννοώ είναι ότι: Όταν είμαι εγώ μπροστά τις αφήνω παίζοντας με τους εγωισμούς τους να ορίσουνε τις θέσεις τους.. (μέχρι ένα σημείο, το σημείο που σοβαρεύουνε με την δική μ κρίση), δεν τα αφήνω τελείως δλδ.. Από κει και πέρα όταν λείπω είναι απασχολημένα με το να κλαδεύουνε θάμνους κλπ. Να αναζητούνε γάτες, η Νάλα 20 ώρες (που λέει ο λόγος) το 24ωρο κοιμάται, παίρνουνε μυρωδιές από τα φαγητά που ετοιμάζονται στην γειτονιά κ πάει λέγοντας... Και από την άλλη ποτέ δεν έχει συμβεί όσο λείπω τίποτα αντίστοιχο.. Το λέω γιατί πάντα υπάρχει κάποιος στο σπίτι.. Και αν είναι να λείπουμε όλοι αφήνω Μούργο και Μάγια έξω στον κήπο και την Νάλα μέσα..

Όσο για το όταν πάει 27 μηνών π.χ. αν έχει λυθεί το θέμα και δεν δίνουνε την παραμικρή αφορμή, θα τις εμπιστεύομαι για λίγο, αν δεν υπάρχουνε πράγματα άξια τσακωμού ή ενδιαφέροντος γύρω τους. Και αυτό όχι για πολύ.. Αν είναι για πολύ, θα τα χωρίζω απλά...

Και αυτά.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ με τους άλλους. Θα σου πρότεινα επίσης να αποκτήσεις/κατεβάσεις τα επεισόδια του Caesar Millan (Dog Whisperer). Έχει μερικά που είναι αφιερωμένα στην ειρηνική συμβίωση τριών σκυλιών, ή τουλάχιστον την έλευση καινούριου σκύλου στο κοπάδι και τα οποία είμαι σίγουρη θα σε βοηθήσουν σχετικά με τις αρχές που θα έπρεπε να ακολουθήσεις. Πολλοί παθόντες της σειράς τον είχα φωνάξει διότι στην αρχή πηγαίνανε όλα πρίμα και μετά έγινε το σώσε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul