Πρόβλημα ή όχι;

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Η Zaira βγαίνει αρκετές φορές την μέρα στην αυλή για τις ανάγκες της, όμως φοβάμαι πως υπάρχει πρόβλημα.
Έξω η πεθερά μου (που μένει απο πάνω) έχει 3-4 γάτες όχι εμβολιασμένες, μόνο στειρωμένες. Τώρα τελευταία έχει έρθει και ένα μικρότερο γατάκι και κάνει πολύ παρέα με την Zaira, όποτε την βλέπω ή κάθεται κοντά του ή το κυνηγάει ή παίζει μαζί του.
Είναι επικίνδυνο ή όχι? Τι να κάνω?
Να σταματήσω να την βγάζω στην αυλή λόγω αυτής της γάτας?
Πριν λίγες μέρες την είχα πάει στον εκτροφέα για ένα σουλούπωμα και είδε πάνω στο κεφάλι της λίγο κενό απο τρίχωμα, μου είπε να της βάζω betadine και οτι είναι κάτι δερματικό. Μου είπε όμως στην αρχή ότι φοβήθηκε μήπως ήταν ψίλοι, πως μπορώ να καταλάβω αν είναι ψίλοι?
Της βάλαμε την αμπούλα πριν 3 μέρες. Και της βάζω καθημερινά betadine.:(
Μπορεί να είναι η αιτία οι γάτες?

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
axolotl, να πας στον κτηνίατρο να πάρει ξέσμα από το σημείο στο κεφαλάκι και θα σου πει τι να βάλεις και από τι είναι. Νομίζω ότι κάτι δερματικό μπορεί ο σκύλος να κολλήσει απο γάτα, αλλά δε θυμάμαι τι. :S
Και να εμβολιάσετε τις γάτες...

Last edited by a moderator:

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
Οι γάτες δεν πιάνονται με τίποτα και δεν εχω τα χρήματα να εμβολιάσω όσες γάτες έρχονται στον κήπο καθε φορά. Επειδή η πεθερά μου τις ταίζει μαζεύονται όλες εδω.
Άλλη λύση δεν υπάρχει?

Last edited by a moderator:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Λοιπον ακου τι γινεται με τις γατες. Οι γατες οσο χαριτωμενες και καθαρες και αν φαινονται μπορει να εχουν πολλα και διαφορα. Ενα απο αυτα ειναι οι μυνητες ειδικα αν προκειται για αδεσποτες που δεν εχουν την απαραιτητη περιθαλψη. Οι μυκητες αυτοι ειναι ακρως μεταδοτικοι και ενα απο τα συμπτωματα στο σκυλο ειναι και το αραιωμα του τριχωματος. Ισως βεβαια να ειναι απλα κατι δερματικο και να μην εχει καμια σχεση με τις γατες. Με το να εμβολιασεις τις γατες δεν θα κερδισεις τιποτα. Αρκει να εχεις το σκυλακι σου εμβολιασμενο. Καλο θα ηταν, εφοσον ζειτε σε τετοιο περιβαλλον, το εμβολιο της λεπτοσπειρωσης να το κανετε καθε εξι μηνες που ειναι και το σωστο και οχι μια φορα το χρονο. Κανονικα ο γιατρος σας θα πρεπει να παρει δειγμα για καλλιεργεια απο την προβληματικη περιοχη για να δει τι ακριβως ειναι για να δωσει την καταλληλη αγωγη.

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
σε ευχαριστω πάρα πολύ θα μιλήσω με τον κτηνίατρο να δω τί θα μου πει. Το εμβόλιο της λεπτωσπείρωσης, είναι σχεδόν 5 μηνών η zaira το έχει κάνει?

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
θα το δω και θα κανονίσω τί θα κάνω?
αμαν οι γάτες, πάλι μπροστά μου. Όταν ήμουν μικρή είχα κολλήσει ένα μικρόβιο στο νύχι μου απο αυτές και τώρα φοβάμαι για την zaira.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν οι γατουλες εχουν τη σωστη περιθαλψη τοτε δεν υπαρχει προβλημα με την συνυπαρξη. Εμεις εχουμε και γατα η οποια μενει μεσα στο σπιτι αλλα αλητευει κιολας. Σου λεεω ομως μην βαστεις να τα ριξεις στις γατες γιατι μπορει να ειναι οτιδηποτε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ