Πρωτες βολτες

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Σε λιγες μερες θα ξεκινησουμε τις βολτες.
Ειναι δεδομενο οτι θα τραβαει , θα ειναι περιεργος με ολα , θα κολλαει σε ενα σωρο μυρωδιες.
Κατα ποσο πρεπει να ειμαι πιεστικος ?
Θελω να εξελιχθει σε ενα σκυλο που δεν θα ειναι κουραστικος στην βολτα αλλα δεν γινεται απο τοσο μικρο να τον εχω με το λουρι κοντο και να μην μυριζει τιποτα.
Υπαρχει καποιο οριο ηλικιας που ξεκιναμε την εκπαιδευση της βολτας ή ξεκιναμε απο την αρχη με σταδιακη αυξηση του χρονου εκπαιδευσης?

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
μέσα στο σπίτι ξεκήνα
βάλε του το λουρί και άστον να το συνηθίζει και σιγά σιγά κάντε βηματάκια μέσα στο σπίτι να είναι δίπλα σου κτλπ χαλαρά με επιβράβευση για να έχει μια ιδέα πριν βγει έξω
και μετά απλά ξεχώρισε το κομμάτι της βόλτας που πρέπει να είναι δίπλα σου με το κομμάτι που είναι χαλαρός όσο εκπαιδεύεται

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Επειδη εχω και αυλη αλλα και μεγαλο περιφραγμενο χωρο , το λουρι ρο εχει συνιθισει πανω του.
Απλα αυτους τους χωρους του εχει μαθει λιγο και δεν ειναι ατιθασος.
Οταν ομως βγει εξω τα ερεθισματα θα ειναι απειρα και η προσοχη του στραμενη παντα καπου αλλου.
Εκει ποσο πρεπει να το ζορισω τωρα που ειναι μικρος?
Τον αφηνω παντα να παει να ικανοποιησει την περιεργια του ή του κανω και διορθωσεις ?

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Τις πρώτες βόλτες άσε τον να κάνει ότι θέλει να της χαρεί βρέ παιδί μου.Με το λουρί δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αφού όταν βγείτε θα το ξεχάσει και το κολάρο όπως γράφεις το έχει συνηθίσει.

Βάλε μας και καμία φωτογραφία,170 μυνήματα και δεν μας τον έχεις δείξει!

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Βρε δεν εχω ουτε φωτογραφικη , ουτε καλωδιο για το κινητο. Πρεπει καπως να βρω τροπο να τις περασω απο το κιν στο pc.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
θα μεγαλώσει και θα ψάχνεσαι γιατί δεν το έβγαλες πολλές φωτογραφίες κουτάβι σαν εμένα.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
στις βολτες τα ματια σου ανοιχτα μην βρει κατι κατω και σε μηδεν χρονο το καταπιει αμασητο,, δηλαδη καποια φολα,,, η σκουπιδια,,, διορθωσεις επιβαλεται αν πηδαει σε μηχανακια η αυτοκινητα η πεζους,, προσπαθησε να τον μαθεις να κινειται στη σιγουρια του πεζοδρομιου οπου ειναι δυνατον,,, αν συναντησεται αλλο σκυλο καλο ειναι να τον πλησιασεις να δεις συμπεριφορα μεταξυ τους,,, μακρυα απο γατες γιατι ειναι ζωηρος και η γατα μπορει να το δει σαν εχθρικη κινηση και να χασει κανα ματι,,,, και αστον να μυριζει οση ωρα θελει αρκει να μην μυριζει ακαθαρσιες και διαφορα τετοια περιεργα,,,

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Ευχαριστω... γατα παντως ειδε για πρωτη φορα μεσα απο την μπαλκονοπορτα και πως ξυπνησε το ενστικτο? Τρελαθηκε να γαβγιζει και μολις τον ειδε και η γατα της σηκωθηκε η τριχα.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Παιδια ξεκινησαμε τις βολτες.
Οταν βλεπει αλλο σκυλο τραβαει το λουρι και γαβγιζει προς το μερος του. Προφανως τα κανει αυτα γιατι θελει να ερθει σε επαφη , να μυρισει , να παιξει.
Το κανει ομως τοσο εντονα που απωθει τα αλλα σκυλια. Τον φοβουντε.
Μεχρι στιγμης εχει απωθησει με τον τροπο του ενα Λαμπ , ενα Γκολντεν και ενα αδεσποτο. Ολα ενηλικα και μεγαλυτερα σε μεγεθος.
Μονο ενα μικρουλι μια φορα ηρθε μονο του , μυριστικαν και εφυγε.
Τι να τον κανω? Δεν τον πλησιαζει κανενα. Ενα ημιαιμο Γ.Π επειδη μαλλον ειναι φοβικο τον κοιτουσε με μισο ματι και του ορμουσε μολις αυτος επαιρνε πολυ θαρρος.
Υπαρχει τροπος να τον ηρεμω καπως?
Ή απλα φταινε τα αλλα σκυλια γιατι δεν εχουν μαθει να εμπιστευονται ουτε ενα κουταβι?