Προτεινόμενοι τρόποι εκπαίδευσης...

sophiez

Member
19 Νοεμβρίου 2011
10
0
ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ!ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ FORUM KAI ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΧΑΣΚΙ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ,ΠΟΛΛΕΣ,ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΜΕΝΑ ΜΑΣ ΧΑΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Προφανώς, το χάσκι σου δεν έχει εκτροφέα ε;
Αλλιώς δεν θα είχες ακόμη τόσες πολλές απορίες.
Για πες μας λοιπόν, από pet shop ή από κάποιον βλάκα ιδιώτη μέσω αγγελίας;
Η ηλικία του; Ο χαρακτήρας του; Οι σχέσεις σας; Η προηγούμενη εμπειρία σου από σκυλιά;

sophiez

Member
19 Νοεμβρίου 2011
10
0
Ναι απο ιδιωτη τον εχω παρει,ο οποιος εχει ενα ζευγαρι χασκι..Αλλα οχι μεσω αγγελιας,ειμαστε συνεργατες και ετσι ξερω το σκυλακι μου απο τοτε που αντικρυσε το κοσμο..Οι αποριες ειναι του χαρακτηρα μου,οσα και να ξερω παντα θα εχω αποριες.Λοιπον ασ ξεκινησω..Τον λενε ερμη και ειναι 6,5 μηνων.Ειναι πολυ φιλικος με ολη την οικογενεια και τρελαινεται για χαδια.Αλλα λογω ρατσας ειναι πολυ ανυπακουος και ακουει μονο οταν αυτος θελει.Το προβλημα μου ειναι οτι τον εχω στο κηπο μονιμα.Πριν μια βδομαδα πηδηξε τον φραχτη και τον προλαβαμε στο παρα-πεντε.Ετσι τωρα τα βραδια τον παιρνω στο δωματιο μου γιατι μενω με τους γονεις μου,οι οποιοι δεν τον θελουν μεσα στο σπιτι.Δεν εχει εκπαιδευτει και ακουει μονο τα βασικα,δηλαδη το ονομα του και το ελα.Δεν ξερω αν πρεπει να τον εκπαιδευσω μονη μου,λογω του πολυπλοκου χαρακτηρα του.

sophiez

Member
19 Νοεμβρίου 2011
10
0
Μονο οτι εχω διαβασει και δεν νομιζω οτι επαρκουν..Εξαλλου καθε τι που προσπαθω να του μαθω,απο εντολες εννοω,ενω νομιζω οτι το εχει μαθει,την επομενη μερα βλεπω οτι δεν την ακουει..Δεν εχω προηγουμενη εμπειρια και ο σκυλος μου ειναι αρκετα ατιθασος.Επειτα δεν ξερω ποιος ειναι ο καταλληλοτερος τροπος εκπαιδευσης,και επισης αν βρισκεται στη σωστη ηλικια..

sophiez

Member
19 Νοεμβρίου 2011
10
0
εβαλα και αλλες..ευχαριστω για την βοηθεια!!ειναι κουκλος και ποζαρει σαν μοντελο..χαχα

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Να σου ζήσει είναι πολύ όμορφο!!! Λατρέυουμε χάσκι αγαπάμε χάσκι ψοφάμε για Χάσκι :D :D :p

Ένα μεγάλο μεγάλο φαουλ για μένα είναι που μένει ένα Χάσκι μόνο του στην αυλή όπως και εσύ η ίδια είπες. :) Είναι συντροφικά σκυλιά και θέλουν τον άνθρωπό τους πάντα δίπλα τους. Και ένα είναι σύγουρο όσο είναι αυτό έξω στην αυλή πάντα όλο και κάποια καινούρια προβληματική συμπεριφορά θα σου βγάζει. Και μην ακούσω χάσκι στην αυλή για φύλαξη γιατί θα με πιάσουν τα γέλια :p Αντί να φυλάξει την αυλή θα γίνει ο τυπάκος απο το prison brake για να δει πως θα την κάνει. :p

Τα χάσκι βαριούντε πολύ εύκολα και θα κάνουν τα πάντα για να καλοπεράσουν. Φαντάσου πόσο μα πόσο βαριέται στην αυλή μόνος του, άρα τι θα κάνει, θα την κοπανίσει για να βρει την διασκέδαση της εξερεύνησης και περιπλάνησης, σκέψου και πόσο διστυχισμένο πιθανό να είναι μόνο του σε μια αυλή. Πόσες ώρες βγαίνει βόλτα? πόσο εξασκήτε? Και γιατί βρίσκεται σε αυλή μόνιμα??

Πόσο είσαι? γιατι οκ άμα είσαι 16+ ίσως βρε παιδί μου μπορέσεις να του μιλήσεις για να μένει μέσα μαζί σας και εσύ αναλαμβάνεις όλες τις ευθήνες. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις τον σκύλο σου και να καταλάβει αυτό εσένα και μόνο έτσι θα έχει μία σωστή εκπαίδευση.

Επείσης γιατί δεν ρωτάς αυτόν τον έξυπνο τυπάκια που εφόσον ζευγάρωσε τα χασκάκια του πάει να πει πως γνωρίζει πολλά για την φυλή (υποτίθεται πάντα :rolleyes:) έτσι να βοηθήσει και εσένα όπως τον βοήθησες να βγάλει το φίδι απο την τρύπα όταν πήρες ένα απο τα κουτάβια του? ε? Στο χρωστάει πηστεύω..

Επείσης κάνε ένα search κάποια στιγμή για την σωστή απόκτηση σκύλου. :)

Καλός ήρθες

Last edited:

sophiez

Member
19 Νοεμβρίου 2011
10
0
καλησπερα νταβινα..στα περισσοτερα που μου λεσ εχεισ απολυτο δικιο..εκτος απο αυτο που λες για τον φιλο μου που μου εδωσε το χασκι μου..οντως ξερει πολλα και οντως με εχει προειδοποιεισει για καποια πραγματα..κοιτα να δεις τα πραγματα ειναι λιγο περιπλοκα γιατι φτιαχνω δικο μου σπιτι και μεχρι να ολοκληρωθει μενω στουσ γονεις μου οι οποιοι δεν θελουν το σκυλακο μου μεσα στο σπιτι..το λαθος μου ειναι που δεν το σκεφτηκα οταν τον πηρα..αλλα τωρα εγινε..ομως στην χειροτερη περιπτωση να μεινει 1 ωρα μονος του..ειτε εγω ειτε καποιοσ αλλοσ απο την οικογενεια περιφερεται και παιζει μαζι του στην αυλη..επισης παει 2 φορες την ημερα βολτα και καθε σκ περνουμε στα βουνα που τρελαινεται..τα βραδυα τωρα που αρχισαν οι βροχες τον παιρνω στο δωματιο μου..δεν εχει καποια προβληματικη συμπεριφορα αν εξαιρεσεις οτι οι εντολες που του μαθαινω την μια μερα φαινεται σαν τις ξεχναει την επομενη..θα ηθελα πολυ να ειναι λιγο πιο υπακουος αλλα οπως εχω καταλαβει αυτο θα γινει μονο αν μπει μονιμα μεσα στο σπιτι..μεχρι τοτε ομως;;;τελος,επειδη ειμαι 25 χρονων,εψαξα πολυ πριν τον παρω απο τον φιλο μου,δεν μου τον φορτωσε με το ζορι..
καλως σε βρηκα λοιπον...αφου λατρευεις τα χασκι,πιστευω οτι θα ανταλλαξουμε πολυ χρησιμεσ πληροφοριες στο μελλον..

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Ε πες το ντε πως δεν είναι τελείος μα τελείος μόνο του. :p Όταν είπες πως μένει μόνιμα στην αυλή η πρώτη εικόνα που μου ήρθε ήταν μοναξιά(πολλά τέτοια στον Βύρωνα, ίσως γι'αυτό) εντάξει τότε δεν περνάει και χάλια :p
όσο αφωρά το prison brake :p είναι και χαρακτηριστικό της φυλής που μόνο με πολύ εκτόνωση θα λυθεί και αν.

Εφόσον είναι προσωρινό υπομονή :) Ως τότε όμως βράδια όπως πολύ καλά κάνεις να κοιμάτε μέσα είναι πανέξυπνα και πολύ ξεροκέφαλα σκυλιά και θα βρούνε τρόπο να την κοπανήσουν.

Απο ότι κατάλαβα το πρόβλημά σου είναι πως θες να σε υπακούει. Ένα χάσκι για να σε υπακούει πρέπει να γνωρίζει πως είσαι στην πρώτη θέση της κυριαρχίας και να σε εμπιστεύεται απόλυτα-είναι πολύ ανεξάρτητα και έξυπνα σκυλιά και θα υπακούσουν μόνο και μόνο αν το αποφασίσουν οι ίδιοι ή έχουν πολύ δυνατό κίνητρο :p
Τις εντολές πρέπει να τις επαναλαμβάνεις καθημερινά για κανένα 5λεπτο σε διάφωρες ώρες της ημέρας. μπορείς επείσης και πριν πάτε για βόλτα μπροστά απο την πόρτα να του λες ''κάτσε'' ή πριν φάει του λες ''κάτσε-μήνε'' κλπ θα έχει και κίνητρο έτσι.Θα πρέπει όμως να το κάνεις πάντα και να είσαι δίκαιη μαζί του.

Φυσικά και μπορεί να ξεχνάει εντολές ή να μην είναι σύγουρος για μία εντολή με αποτέλεσμα να το αποφεύγει αδιαφορόντας κλπ. γιαυτό και γίνονται καθημερινές επαναλήψεις. :) Για αρχή ώς που να καταλάβει τι σημαίνει η εντολή ξεκίνα με λιχουδιές μετά τις ελαττώνεις και περιορίζεσαι σε χάδια. αυτά προς το παρόν :)

Σύγουρα θα μαθαίνουμε πράγματα η μία απο την άλλη και απο άλους χασκόφιλους :D

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
ο πρώτος σκύλος μου ήτανε χασκι, πολύ περήφανα αρχοντικά κ ανεξάρτητα σκυλιά !!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97