Καλησπέρα, έχω έναν προβληματισμό/πρόβλημα κ θα ήθελα την βοήθεια σας, συμβουλή σας, ιδέα σας. Τον χειμώνα που μας έρχεται κ κατόπιν οικονομικών δυσχερειών πρόκειται να μετακομίσω δίπλα στους γονείς μου μπας κ γλιτώσω κανένα πετρέλαιο. Μένω μόνη σ ένα σπίτι 120 τμ κ είναι πλέον αδύνατον να το συντηρήσω το χειμώνα πληρώνοντας πετρέλαιο μόνο για εμένα. Το πρόβλημα μου είναι το σκυλάκι μου. Ο Moby εδώ κ ένα χρόνο που τον έχω, έχει μάθει να μένει μέσα στο σπίτι κ να είναι μαζί μου πλην από τις ώρες που είμαι στην δουλειά ή κοιμάμαι. Από την άλλη οι γονείς μου δεν έχουν μάθει να ζουν με ζώο μέσα στο σπίτι πλην από κάτι γάτες της αδελφής μου που μπαινοβγαίνουν τα τελευταία χρόνια. Ήδη κάνουν μεγάλη υποχώρηση που θα πάω μαζί με τον Moby μέσα στο σπίτι (η αρχική σκέψη των γονιών μου ήταν να τον αφήσω στην δική μου βεράντα μιας κ τα σπίτια μας είναι δίπλα-δίπλα, κ να τον βγάζω μόνο βόλτες, σκέψη που την απέκλεισα κατευθείαν) Ο moby γενικώς είναι ήσυχος μέσα στο σπίτι κ δεν κάνει ζημιές. Έχει μάθει όμως να χρησιμοποιεί όλο το σπίτι πράγμα που δεν θέλω να γίνεται εκεί. Πως μπορώ να κάνω την ζωή των δικών μου εύκολη χωρίς να δημιουργήσω όμως κ πρόβλημα στο σκυλί ή να το απομονώσω τελείως όσο λείπω ?? Ο χώρος που θα βρίσκομαι εγώ μαζί με το σκυλί είναι ένας διαμορφωμένος χώρος στο υπόγειο, μέσα στο σπίτι, με άμεση πρόσβαση όμως στο σαλόνι κ στην κουζίνα. Επίσης τα πρωινά που θα λείπω εγώ μπορεί η αδελφή μου να ασχολείται κάποια ώρα μαζί του. Αυτή η αλλαγή υπάρχει περίπτωση ν αλλάξει την συμπεριφορά του moby γενικώς ? Μήπως πρέπει ν αρχίσω να την κάνω σταδιακά ?? Πρέπει να έχω κάτι άλλο στο νου μου ??
Οποιαδήποτε ιδέα ή συμβουλή θα βοηθούσε… ευχαριστώ
Οποιαδήποτε ιδέα ή συμβουλή θα βοηθούσε… ευχαριστώ