Προσωρινή μετακόμιση

Moby

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
68
0
Βολος
Καλησπέρα, έχω έναν προβληματισμό/πρόβλημα κ θα ήθελα την βοήθεια σας, συμβουλή σας, ιδέα σας. Τον χειμώνα που μας έρχεται κ κατόπιν οικονομικών δυσχερειών πρόκειται να μετακομίσω δίπλα στους γονείς μου μπας κ γλιτώσω κανένα πετρέλαιο. Μένω μόνη σ ένα σπίτι 120 τμ κ είναι πλέον αδύνατον να το συντηρήσω το χειμώνα πληρώνοντας πετρέλαιο μόνο για εμένα. Το πρόβλημα μου είναι το σκυλάκι μου. Ο Moby εδώ κ ένα χρόνο που τον έχω, έχει μάθει να μένει μέσα στο σπίτι κ να είναι μαζί μου πλην από τις ώρες που είμαι στην δουλειά ή κοιμάμαι. Από την άλλη οι γονείς μου δεν έχουν μάθει να ζουν με ζώο μέσα στο σπίτι πλην από κάτι γάτες της αδελφής μου που μπαινοβγαίνουν τα τελευταία χρόνια. Ήδη κάνουν μεγάλη υποχώρηση που θα πάω μαζί με τον Moby μέσα στο σπίτι (η αρχική σκέψη των γονιών μου ήταν να τον αφήσω στην δική μου βεράντα μιας κ τα σπίτια μας είναι δίπλα-δίπλα, κ να τον βγάζω μόνο βόλτες, σκέψη που την απέκλεισα κατευθείαν) Ο moby γενικώς είναι ήσυχος μέσα στο σπίτι κ δεν κάνει ζημιές. Έχει μάθει όμως να χρησιμοποιεί όλο το σπίτι πράγμα που δεν θέλω να γίνεται εκεί. Πως μπορώ να κάνω την ζωή των δικών μου εύκολη χωρίς να δημιουργήσω όμως κ πρόβλημα στο σκυλί ή να το απομονώσω τελείως όσο λείπω ?? Ο χώρος που θα βρίσκομαι εγώ μαζί με το σκυλί είναι ένας διαμορφωμένος χώρος στο υπόγειο, μέσα στο σπίτι, με άμεση πρόσβαση όμως στο σαλόνι κ στην κουζίνα. Επίσης τα πρωινά που θα λείπω εγώ μπορεί η αδελφή μου να ασχολείται κάποια ώρα μαζί του. Αυτή η αλλαγή υπάρχει περίπτωση ν αλλάξει την συμπεριφορά του moby γενικώς ? Μήπως πρέπει ν αρχίσω να την κάνω σταδιακά ?? Πρέπει να έχω κάτι άλλο στο νου μου ??
Οποιαδήποτε ιδέα ή συμβουλή θα βοηθούσε… ευχαριστώ

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σιγουρα το σταδιακα θα βοηθουσε,αλλα μην αγχωνεσαι κ τοσο.θα μαθει σε οποιες συνθηκες θες εσυ.δεν εχω κατι αλλο να σου πω πανω σε αυτο.στο σκυλι πρεπει να θεσεις νεα ορια,καλως η κακως....μην ζορισεις του γονεις σου.προσπαθησε να φαινεται σαν να μην υπαρχει ζωο εκει...εχω περασει τα ιδια,δεν ειχα κανενα προβλημα με το ζωο,εμαθε στον τροπο που ηθελα.σιγα σιγα,θα μπουν στην διαδικασια κ οι δικοι σου να του μιλησουν ,να τον βγαλουν καμια βολτα,αλλα κ να μην γινει,δεν σε ενδιαφερει.επισης να θυμασαι πως ειναι σκυλος κ εσυ ανθρωπος.κατα βαση προσαρμοζεται αυτος σε εσενα κ οχι εσυ σε αυτον.αν πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να ειναι στην βεραντα κ σε βολευει αυτο,καντο.θα του χαλασεις το "θεμα" στο κεφαλι του,αλλα αν αυτο ειναι που πηρες αποφαση......μην εχεις τυψεις κ μην αποκλειεις ενδεχομενα.

τι χωρος σου αναλογει?ενα δωματιο ας πουμε?δωσε καμια πληροφορια παραπανω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.805
20.127
Αν η σύνδεση με το υπόλοιπο σπίτι, είναι μέσω της σκάλας, βρες έναν τρόπο να την μπλοκάρεις. Με ένα baby-gate ας πούμε.
Κατά τα λοιπά, μην σε αγχώνει το πως θα νοιώθει ο μικρός και το αν θα προσαρμοστεί. Μια χαρά θα είναι.

Moby

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
68
0
Βολος
Βασικα ο χωρος που αναλογει σε εμενα ειναι ολο το σπιτι :)) Mε το σκυλι ομως πολυ λιγοτερο. Πχ. στο πανω οροφο που ειναι οι κρεβατοκαμαρες, δεν μπορω να τον εχω μαζι μου καθως η αδελφη μου εχει ενα γατι (εχει κανει καταληψη το ενα δωματιο) κ κυκλοφορει μονο εκει καθως ειναι τυφλο. Υπάρχει κ μια μεγαλη βεραντα σκεπασμενη στο πισω μερος που αρχικα σκεφτομουνα να βαλω το σπιτι του εκει κ να μενει εκει, αλλα την εχουν κανει καταληψη οι αλλες δυο γατες της αδελφης μου που εχουν κακιστη σχεση με τον moby. Οποτε η μονοι χωροι που μπορουμε να κυκλοφορουμε σχετικα ελευθεροι ειναι το υπογειο κ το σαλονι-κουζινα. Το καλο ειναι οτι οι δικοι μου τον εχουν αδυναμια αλλα το μεγαλυτερο μου αγχος ειναι οτι θα πρεπει να του τεθουν νεοι κανονες. Το θεμα ειναι δεν ξερω κατα ποσο οι δικοι μου εχουν την υπομονη, (τις γνωσεις σιγουρα δεν τις εχουν κ προσπαθω να τους πω μερικα πραγματα ) ετσι ωστε να γινει σωστα. Αυτο με το baby-gate ειναι καλη λυση για να περιοριζεται καποιες ωρες κατω, αν φυσικα δεν καταφερει να το πηδηξει ....

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Δεν νομίζω να μπορέσει να πηδήξει!!!Και αν κάνει κάτι τέτοιο μπροστά σου διόρθωσε τον!
Υπομονή και επιμονή!!!!Αφού τον συμπαθούνε και οι δικοί σου, πάλι καλά!!!!!!!!!!!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Μην σε ανησυχεί καθόλου η προσαρμογή , πες ότι απλά μετακομιζες σε ένα καινούριο σπίτι, δεν θα έπρεπε να προσαρμοστεί; Απλά θα θέσεις τους κανόνες στο νέο σας σπίτι και θα είσαι σταθερή σαυτους. Του αρκεί που θα είστε μαζί και σε 1-2 μέρες θα έχει συνηθίσει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97