Προσεχώς φόλες

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
ανοίγω το θέμα γιατί χρειάζομαι την συμβουλή σας στο πως μπορώ να κινηθώ. Το ζητούμενο είναι το εξής έφτασε στα αυτιά μου ότι ένας γείτονας μας (οι καλοί σημερινοί γείτονες) έχει σκοπό να βάλει φόλες σε κεφτεδάκια επειδή οι κάτοχοι σκύλων έχουν αυξηθεί και έχουν έρθει δυό τρία αδέσποτα στην γειτονιά μας. Ο εν λόγω κύριος μάλιστα προειδωποίησε την μητέρα μου για τον Πρωτέα να μην αρπάξει τίποτα!!!!! Επειδή και μόνο που το γράφω μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε σε περίπτωση που δω κάτι περίεργο πως μπορώ να κινηθώ να το καταγγείλω το ονομά του και τώρα το έχω στην κατοχή μου όπως και την διεύθυνση του. σας ευχαριστώ.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Από τη στιγμή που ήδη απείλησε ανοιχτά και έχεις τα στοιχεία του, πας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κάνεις καταγγελία.
Αυτοί τώρα οφείλουνε
1. να καταγραφεί το περιστατικό
2. να πάνε να του κάνουν σύσταση
Σε αυτά τα 2 πρέπει να επιμείνεις άσχετα αν θα πέσεις σε κανέναν που βαριέται να κουνηθεί από τη θέση του. Είναι υποχρεωμένος να τα κάνει.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
Την τύχη σου να ευχαριστείς που αυτό το νούμερο είναι τόσο αφελής που δήλωσε τί σκοπεύει να κάνει!

Είναι τρομακτικό πάντως αν το σκεφτείς. Πόσο φυσιολογικό το θεωρεί να ξεπαστρέψει τα σκυλιά της γειτονιάς, που το λέει ανοιχτά και σας ενημερώνει τελείως φιλικά να προσέχετε μην φολιαστεί κατά λάθος και ο δικός σας σκύλος!:(

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Να μια ωραία ευκαιρία να εκφραστούν όσοι λένε "ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΜΠΩ κ.λπ. κ.λπ.". Παιδιά! Ο άνθρωπος έδωσε στοιχεία! Ετοιμαστείτε!

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Ρε σεις τον παρεξηγήσατε τον άνθρωπο.
Είναι ένας γνήσιος φιλόζωος.
Γι'αυτό προειδοποίησε. Επειδή αγαπάει τα σκυλάκια.:D

Ρε τι άλλο θα ακούσουμε?:eek::eek:

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
αυτό που με τσαντίζει περισσότερο είναι ότι την φόλα την θεωρούν λύση !!!!!!!! ρε ντολμαδοκεφτέ τα σκυλιά δεν φυτρώνουν σαν τα γαιδουράγκαθα. τέλος πάντων Σάββατο θα πάω να κάνω την σύσταση στο αστυνομικό τμήμα για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
Και για να πας διαβασμένος σε περίπτωση που πέσεις σε κανέναν που βαριέται που ζει και σε περιγελάσει...

Όταν υποβάλουμε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα, πρέπει να επιμείνουμε μέχρι να την δεχτούν σε περίπτωση που οι αστυνομικοί αδιαφορούν ή γελάνε μαζί μας. Δε χρειάζεται να χαρακτηρίσουμε το αδίκημα κατά το νόμο φυσικά, απλά να κατονομάσουμε τα γεγονότα. Αν όμως μας αντιμετωπίσουνε με αδιαφορία, τους λέμε ότι είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή σύμφωνα με το νόμο 3170/2003 και το νόμο 1197/1981.
Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώσει αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.
Κατά το νόμο δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς τη θανάτωση των ζωών με φόλες και την ποινική αντιμετώπιση της ανάλογα με το εάν το ζώο είναι δικό μας ή ξένο.

Πηγή: περιοδικό ΓΑΒ

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Φρόντισε όταν πας στο αστυνομικό τμήμα να είσαι με... πυγμή και τσαμπουκά.

Τις προάλλες κάλεσα το 100, όταν ενώ είχα βγάλει βόλτα τα σκυλιά μου, βλέπω έναν γείτονα, να βγαίνει με ένα φαράσι στο χέρι και πάνω είχε ένα μωρό γατάκι, πήγε στον κάδο σκουπιδιών να το πετάξει. μπροστά μου!!!

Αρχίζω και μαλώνω μαζί του, αυτός απειλεί με το φαράσι, πετάει το γατάκι, γενικά ένας κακός χαμός.
Παίρνω το 100 και μου το κλείνουν!!! Όταν είπα: "είναι ένας κύριος εδώ που μόλις πέταξε ένα γατάκι στα σκουπίδια, πάνω σε ένα φτυάρι" μου το'κλεισαν κατάμουτρα!

Το 2ο τηλέφωνο άρχιζε με το εξής: "σύμφωνα με το Ν.3170/03 είναι παράνομη η εγκατάλειψη ζώων και ένας κύριος μπροστά μου πετάει το μωρό γατάκι στα σκουπίδια... "

Δε θα φύγεις αν δε γίνει επίσημη καταγραφή και να πας και στον ίδιον φυσικά να το πεις. (ότι έκανες καταγραφή και ότι αν βρεθεί έστω και σπουργίτι νεκρό, την έχει βάψει)

Υ.Γ. Το "πυγμή και τσαμπουκάς" φυσικά και ακολουθούν την ευγένια. Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να πας με άσχημο τρόπο, απλώς να επιμείνεις ώστε να γίνει σωστά και να είσαι προετοιμασμένη ότι μπορεί και να γελάσουν μαζί σου ή να μην το βρουν σημαντικό.

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα να πας να τσακωθείς μαζί του.
Αν η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της και πάει και του κάνει σύσταση, για ποιό λόγο να συγχυστείς παραπάνω; Μήπως η δική σου σύσταση θα είναι πιο αποτελεσματική από της αστυνομίας;
Να τους πιέσεις όμως να πάνε να του κάνουν σύσταση. Από κει και πέρα ότι ζώο βρεθεί φολιασμένο στην περιοχή, θα είναι ο #1 ύποπτος. Αν του τα πούνε αυτά θα μαζευτεί.

edit
Kyveli τί έγινε τελικά μετά το 2ο τηλεφώνημα;

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
ήρθαν και του είπαν "κύριε δεν είναι καλαίσθητο και οπτικά ωραίο να πετάτε ζώα μπροστά σε άλλους" :eek:
Και γω φρικάρω και τα παίρνω τρελά!

Και ο αστυνομικός να μου λέει "ε, τι θες να του πω? αν θελει τα πνίγει και στην αυλή του ή τα βάζει στην ταράτσα να ψοφήσουν" (μπροστά ο "κύριος" με το φτυάρι εντωμεταξύ)

Του είπαν τέλος πάντων τουλάχιστον 3 φορές πόσο οπτικά μεμπτό ήταν αυτό που έκανε, μέσα στο απόγευμα που κυκλοφορεί ακόμη κόσμος και τον συμβούλευσαν να βρει μία φιλοζωική να τα δώσει.

Αυτός ο κυριούλης με το φτυάρι εντωμεταξύ, μετά τον όλον σαματά που έγινε, όποτε με βλέπει έκτοτε με χαιρετάει μέσα στην τρελή χαρά (έλα Παναγιά μου, αστυνομία του έφερα και καταγγελία του έκανα) και μου είπε από μόνος του πως πήρε τηλέφωνο και τα πήραν κάτι φιλόζωοι τα γατιά του!

(ΝΑΙ καλά! Ασχολούμαι κάτι χρόνια, ειλικρινά αναρωτιέμαι σε ποιόν φιλόζωο κουβά τα έπνιξε)

Εγώ του είχα προτείνει μιας και έχει πολλά γατιά στην αυλή του, να αφήσει το καημένο να μεγαλώσει και μετά να τα διώξει όλα, αλλά να του δώσει την ευκαιρία να το μεγαλώσει η μάνα του, όχι να το λιώσει ο μύλος του σκουπιδιάρικου! (και όσο αυτός ήταν με το φτυάρι και το γατάκι επάνω, η μαμαγάτα έτρεχε ξοπίσω του ουρλιάζοντας και όταν μου πέταξε αυτός το γατί, το άρπαξε η μαμά από το λαιμό και το ξαναέτρεξε μέσα στο σπίτι του!:-|)

Τέλος πάντων, δεν ξέρω τι απέγιναν, σε μένα ήταν αδύνατο να αναλάβω ακόμη ένα ζώο (που είχε μάλιστα και μαμά). Το βράδυ που είχε γινει όλο αυτό την επόμενη έφευγα για διακοπές.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ο τύπος που προειδοποίησε για φόλες, εφ όσον το καταθέσεις στην αστυνομία, θα πρέπει να φυλάεικαραούλι τα αδέσποτα, γιατί εάν πάθουν τίποτα, αυτός θα θεωρηθεί υπέυθυνος.

Ο μπάτσος που έκανε την δουλειά του όπως περιγράφεις, πρέπει επίσης να καταγγελθεί στους ανώτέρους του, ιεραρχικά, μέχρι όπου φθάσει για να βρεθεί ο αρμόδιος που θα εφαρμόσει τους νόμους... Εαν εμείς δεν κάνουμε επώνυμες καταγγελίες, δεν θα σφίξουν ποτέ οι κώλοι.
Ο μπάτσος, είναι άνθρωπος που προέρχεται από την ίδια κοινωνία με όλους μας, και έχει πιθανότατα ανάλογη κουλτούρα, με τον τύπο με το φτυάρι. Εαν όμως καταγγελθεί ο τρόπος που εφάρμοσε τον νόμο, θα καταλάβει ότι πάνω απόλα, δεν είναι άνθρωπος, αλλά όργανο, όργανο της τάξης. Οι προσωπικές του πεποιθήσεις και αντιλήψεις, μπορούν να εκφράζονται μόνο όταν δεν φοράει την στολή του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog