Προσέγγιση αδέσποτων

Angelinamp

New Member
2 Απριλίου 2014
4
0
Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθεια σας για να προσεγγίσω ένα αδέσποτο! :) Ο φίλος μου όσο ήταν στην εστία του Πανεπιστημίου του φρόντιζε με τους φίλους του το αδέσποτο,οι οποίοι το είχαν φέρει και στην εστία! Η Κόνεξ είναι πολύ φιλική,και κάθεται σε όλους να την χαϊδέψουν όμως ,πριν κάποια χρόνια ένα αμάξι την είχε πατήσει και από τότε φοβάται τα αμάξια! Τελικά χθες πήγαμε στις εστίες της σχολής και βρήκαμε τη σκυλίτσα,η οποία μάλλον φάνηκε πως αναγνώρισε το φίλο μου ,ύστερα από 1,5 χρόνο,καθώς έτρεξε αμέσως να την χαϊδέψει και κουνούσε σαν τρελή την ουρά της! Το θεωρήσαμε θετικό βήμα και ακόμα πιο θετικό το ότι μας ακολούθησε ως το αμάξι ,αλλά δε καταφέραμε να τη βάλουμε μέσα! Προμηθευτήκαμε μπουκίτσες και λιχουδιές για να την προσεγγίσουμε ,καθώς και ένα υφασμάτινο φίμωτρο για παν ενδεχόμενο ,σε περίπτωση που αναγκαστούμε να την πάρουμε αγκαλιά,παρά ο βάρος της,καθώς και μαζί μας να μην μείνει θα πρέπει να της κάνουμε τα εμβόλια! Λέτε να πετύχει; Θα την γοητεύσουν οι λιχουδιές; Καμία άλλη ιδέα; Ευχαριστώ!:)

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Δύσκολο να μπεί με την πρώτη, σε αυτοκίνητο ένας σκύλος. Του είναι άγνωστο μέρος.
Δοκιμάστε ένα "κόλπο". Αφού το δέσετε με το λουρί του, μπείτε εσείς πρώτα στο αυτοκίνητο και με ήρεμο και μαλακό τρόπο,προσπαθείστε τραβόντας τον ήσυχα-ήσυχα,να τον βάλετε στο αυτοκίνητο. Την πρώτη φορά,κάτω στο πάτωμα,στα πόδια του συνοδηγού. Οδηγείτε πολύ ήρεμα και να είστε έτοιμοι για πιθανές αντιδράσεις,οπότε πρέπει να σταματήσετε. Χαιδέψτε τον,ηρεμήστε τον και ξαναπροσπαθήστε.Μην τον ταϊσετε πριν την προσπάθεια μεταφοράς, για ευνόητους λόγους! Καλή επιτυχία.

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
και εμενα που φοβοταν η σκυλιτσα μου να μπει στο αμαξι ετσι καταφερα να μπει, εκατσα εγω πρωτα, ειχα το αγαπημενο της παιχνιδι μαζι μου, και λιχουδιες που της αρεσουν.

Τί μέγεθος είναι το σκυλάκι?

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Μακάρι να την κρατήσετε!!! Λιχουδιές και κονσέρβα, η οποία μυρίζει αρκετά έντονα (τι καλά!!) και όπως είπε και ο Ran Tan Plan, πρώτα εσείς στο αμάξι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.926
Εγώ αδέσποτο που με γνώριζε επιχείρησα να το βάλω στο αμάξι και δεν μπήκε, του έβαλα το κολλάρο του σκύλου μου και απλά του έδειξα που θέλω να μπει και μπήκε κύριος και έριξε και ύπνους στο πίσω κάθισμα!

Angelinamp

New Member
2 Απριλίου 2014
4
0
Μακάρι να την κρατήσετε!!! Λιχουδιές και κονσέρβα, η οποία μυρίζει αρκετά έντονα (τι καλά!!) και όπως είπε και ο Ran Tan Plan, πρώτα εσείς στο αμάξι.

Ευτυχώς την γοήτευσαν οι λιχουδιές και παρά ο φόβο της για τα αμάξια αφού μπήκα εγώ μέσα ,μπήκε και εκείνη! :)
Καταφέραμε και την πήραμε σπίτι τελικα! :)

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
Μπραβο σας! Θα το κρατησετε εσεις ή θα το δωσετε για υιοθεσία?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.926
Ευτυχώς την γοήτευσαν οι λιχουδιές και παρά ο φόβο της για τα αμάξια αφού μπήκα εγώ μέσα ,μπήκε και εκείνη! :)
Καταφέραμε και την πήραμε σπίτι τελικα! :)
Μπράβο παιδιά!
Να πούμε να σας ζήσει??

Angelinamp

New Member
2 Απριλίου 2014
4
0
Θα την κρατήσουμε! :) Προσαρμόστηκε γρήγορα! Συνηθίζει σιγά σιγά το λουρί,και από τώρα έμαθε πως σημαίνει βόλτα! :D Χαρήκαμε πολύ που ανταποκρίθηκε στα χάδια και στην αγάπη μας!
Είναι πολυ ήσυχη ,φιλικη με όλους! Καθώς και με σκυλιά και ειδικά με τις γάτες! :)
Ακούμε στην ''προστακτική'' κάτω και ευτυχως δεν ζητιανεύουμε για φαγητό στο τραπέζι και δεν γαβγίζουμε! :)

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
ωωωω τι χαρουμενα νεα ειανι αυτα!!!!!! Μπραβο!!!!

Βαλε μας και καμια φωτο να καμαρωσουμε την κουκλαρα σας!! :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Συγχαρητηρια για την υιοθεσία!!!
Αντε τώρα να αρχισουν να ερχονται και φωτογραφίες εεεε

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Συγχαρητήρια για την υιοθεσία!

Θα ρωτήσω σε αυτό το θέμα καθώς έχει τίτλο "προσέγγιση αδέσποτων", ελπίζω να μη σας το χαλάω (θα ήταν ωραίο να μας συστήνατε το νέο μέλος, αλλά φαντάζομαι θα το κάνετε σε ξεχωριστό θρεντ).

Λοιπόν, έχω ξαναπεί ότι στη γειτονιά υπάρχει εδώ και πάνω από 10 χρόνια μια αδεσποτούλα που φροντίζουμε πολλοί άνθρωποι, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι που τη φροντίζανε στα νιάτα της μετακομίσανε οπότε δεν ξέρω πώς την είχανε πιάσει μικρή, γιατί είμαι σίγουρη ότι είναι στειρωμένη.

Το θέμα μου είναι ότι θέλω να την πάω στον κτηνίατρο γιατί δε μου φαίνεται καλά. Είναι και γριά πλέον βέβαια, αλλά πολύ υποτονική τη βλέπω. Πρόλαβε και γέμισε και τσιμπούρια αυτές τις μέρες και φοβάμαι για ερλίχεια. Εντωμεταξύ μου χει κάνει πολύ εντύπωση γιατί τόσα χρόνια δεν έχω δει τσιμπούρια πάνω της (δηλαδή φαντάζομαι θα πιανε 1-2, αλλά τώρα ήταν τίγκα μιλάμε). Δεν ξέρω τι φταίει, τη βρίσκουν "σταθερή" τώρα πλέον που έχει σπιτάκι, της έβαζε κάποιος αμπούλα αλλά τώρα μετακόμισε, δεν έχω ιδέα.

Την προηγούμενη βδομάδα, έκαναν από το δήμο 2 μέρες αγώνα (μαζί με κάποιους από αυτούς που τη φροντίζουν) να την πιάσουν και να της κάνουν εμβόλιο για τη λύσσα (εκ των υστέρων το μαθα). Έγινε χαμός λέει, τελικά με τα πολλά τα καταφέρανε τη 2η μέρα, της βάλανε και κολάρο. Αλλά τώρα μετά από αυτό έχει χιλιοφοβηθεί κι αυτούς που εμπιστευότανε.

Χθες την κυνηγούσα 1 ώρα να της βάλω σκάλιμπορ, μετά την πρώτη κίνηση να την πιάσω χέστηκε και έγινε λούης. Κρυβότανε στους θάμνους, ένα βήμα έκανα εγώ πέντε αυτή να μην τη φτάσω (αν και δεν έτρεχε γιατί εντάξει, με εμπιστεύεται κάπως το κορίτσι μου). Εντάξει, στην αρχή φοβόμουνα λίγο μη γυρίσει να με δαγκώσει για να ξεφύγει σε κάποιες κινήσεις και την έπιανα σα μπιμπελό, στο τέλος είδα κι απόειδα και τη βούτηξα από το κολάρο και της το έβαλα το σκάλιμπορ τελικά. Αλλά όταν την έπιασα έτσι άρχισε να κλαίει γοερά και να τρέμει και να με κοιτάει με έναν τρόμο και ένα παράπονο του στυλ "όχι κι εσύ που σε εμπιστευόμουν". Εντάξει, μου σκίστηκε η ψυχή περιττό να πω.

Το θέμα είναι πως από τότε που απέκτησε το σπιτάκι δεν φεύγει πάνω από ένα τετράγωνο μακριά του, ενώ μέχρι πέρσι ερχόταν βόλτες με τους φίλους της (ώστε να μπορέσω ας πούμε να την παρασύρω μέχρι το κτηνιατρείο και μετά βλέπουμε πώς θα την έβαζα μέσα). Σε αυτούς που δεν εμπιστεύεται (να φέρω δηλαδή γιατρό στο μέρος της, αν δεχόταν κι ο γιατρός) είναι απλησίαστη. Είναι και πανέξυπνη, ξεφεύγει σαν αίλουρος. Εγώ για να βγει χθες από το θάμνο, τι φαγητό, τίποτα, στο τέλος στο φιλότιμο την έριξα, έκατσα σε ένα παγκάκι και της μιλούσα (σαν την τρελή, με κοιτούσαν κι οι περαστικοί του στυλ "μόνη της μιλάει"?) Στις βόλτες έτσι κι αλλιώς που ερχόταν παλιά, αν μπαίναμε κάπου αυτή απλά περίμενε απ'έξω, σε κλειστό χώρο δε μπαίνει (υπάρχει άνθρωπος που θελήσε να την πάρει αλλά αρνιόταν πεισματικά να μπει έστω στην πολυκατοικία).

Δεν πιστεύω ότι θα κουνήσει ρούπι αν φέρω λουρί και το βάλω στο κολάρο, είναι και καινούριο πράγμα το κολάρο, είναι ήδη too much για αυτήν και είναι too much γενικά όσα της κάναμε αυτή τη βδομάδα. Δεν θέλω να την παρατρομάξω, χθες φοβήθηκα που την είδα να κάνει έτσι.

Πώς να την πάω στον κτηνίατρο λοιπόν?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Για αρχή ρωτά τον γιατρό αν μπορεί να έρθει να την δει στο μέρος της και να της πάρει αίμα.
αν δεν μπορεί, βρες κάποιον με αμάξι μηπως τη χωσετε μεςα και πάτε (αν θυμάμαι καλα δεν εχεις αμάξι)
διαφορετικα, θα πρεπει να αρχίσεις να προσπαθείς να της μάθεις λουρί για να τοστε ποδαρατο

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Βρες κάποιον με κλουβί και αυτοκίνητο. Άμα τη βουτήξετε κατευθείαν αγκαλιά και μέσα στο κλουβί (καλύτερα να ναι ψηλά το κλουβί, μέσα στο αυτοκίνητο ίσως, πρέπει να είστε πολύ γρηγοροι) την πάτε στο γιατρό με το κλουβί και της ανοίγετε μόνο την ώρα της εξέτασης. Την ξαναφορτώνετε και βουρ πίσω. Την ξαμολάτε κι ώρα της καλή!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Eυχαριστώ κορίτσια. Θα ρωτήσω πρώτα την κτηνίατρο μου αν μπορεί να ρθει, αλλιώς θα ψάξω να βρω κάποιον και με αυτοκίνητο κ με κλουβί (φφφ.. δύσκολα, θα ρωτήσω όμως).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Αν τελικά καταφέρεις να την πιάσεις [δεν ξέρω...ίσως με calmivet; ] και την πας σε γιατρό και διαγνώσει κάτι, που δεν θα της επιτρέπει, να ξαναβγεί στον δρόμο, έχεις σκεφτεί, τι θα την κάνεις;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Calmivet σκέφτηκαν τις προάλλες που την κυνηγούσαν για το εμβόλιο αλλά ο κτηνίατρος τους είπε καλύτερα όχι γιατί αν μέχρι να περάσει η επίδραση ζαλιστεί και τρομάξει και βγει σε κανα δρόμο θα κάνανε ζημιά αντί για καλό.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται μια χαρά σε κάποιον που δεν την ξέρει, εμένα μου φαίνεται κάπως, και μπορεί να είναι και απλά γερατιά, αλλά δε θέλω τζάμπα και βερεσέ να τη χάσουμε από ερλίχεια ενώ καθημερινά πολλοί από μας μπορούμε να της δώσουμε αγωγή.

Οπότε δεν το βλέπω πολύ πιθανό να μη μπορεί να ξαναβγεί στο δρόμο, ειδικά δε τώρα που είναι και "σπιτωμένη".

Στη χειρότερη περίπτωση που δεν θα μπορεί να ξαναβγεί στο δρόμο μπορώ να τη βρω αυτή που ενδιαφέρθηκε να την πάρει, και σκέφτομαι πως για διάφορους λόγους και άλλοι από αυτούς που τη φροντίζουν να μπορέσουν να την πάρουν. Στη χειρότερη αν δε βρω λύση θα μιλήσω με τους δικούς μου γιατί κι εγώ θα έκανα τα πάντα για πάρτη της και το χω ήδη καημό που δεν την παίρνω, απλά ο λόγος που δεν την παίρνω τόσο καιρό είναι, εκτός από ότι ζόρια έχω εγώ να τα βγάλω πέρα με 2ο σκυλί, πως η δουλειά μου απαιτεί συχνά ταξίδια οπότε και τον Άρη τον κρατάνε συχνά οι γονείς μου, και το να τους έφερνα ξαφνικά και τη μικρή - αν και κι αυτοί την αγαπάνε, δε γίνεται χωρίς να το συνεννοηθώ.

Ας καταφέρω να κάνω τις εξετάσεις και αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα δω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Απλώς...αν είναι πλέον γριούλα, κάποια στιγμή σύντομα ίσως, θα πρέπει να την κάνεις με τον εαυτό σου αυτή την συζήτηση, γιατί κακά τα ψέμματα, όλο και κάτι, θα έχει ανάγκη. Και αν αυτό το κάτι, αποδειχθεί σοβαρό [όχι τώρα, στο μέλλον εννοώ], ίσως θα πρέπει από τώρα, να βάλετε τις βάσεις, για να μπορέσει να πιαστεί και να προσαρμοστεί ευκολότερα. Λέω τώρα εγώ...:)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Το σκέφτομαι συνεχώς αυτό που λες... Θα μιλήσω και με την "επιτροπή" της γειτονιάς για το θέμα.

Σήμερα ο περιπτεράς (το σπίτι της είναι παραδίπλα από περίπτερο, κάποιος από τα παιδιά εκεί βοήθησε και στην κατασκευή) μου την είπε ότι όλη τη μέρα τρώει που όλοι της αφήνουμε φαϊ και έχει γίνει βαρελάκι και δεν κάνει στην ηλικία της. Δεν έχει κι άδικο... Τον ρώτησα πως του φαίνεται που τη βλέπει συνεχώς και θεωρεί ότι είναι τωρινό φαινόμενο που είναι "περίεργη" και ότι είναι από το σοκ της "φροντίδας" των τελευταίων ημερών (παρεμπιπτόντως, μπήκε και τσιπ).

Πήγα και στην κτηνίατρο για τα προληπτικά του Άρη σήμερα και το θιξα πλαγίως ότι θέλω να της κάνω εξετάσεις, δεν το κόβω να ρχεται, γιατί με ρωτούσε αν πιάνετε να της την πάω. Μου πε πως με το σκάλιμπορ μόνο δεν θα της πέσουν τα τσιμπούρια και να πάρω μια όποια να ναι αμπούλα να της βάλω καλύτερα αν μπορώ.

Πήρα αμπούλα, τώρα πώς της τη βάζουνε και πώς να μην πάει να την απλώσει πάνω στα στρωσίδια της και μετά να τα γλύψει...? Σήμερα πάντως που τη χάιδεψα και πήγα ελάχιστα να την πιάσω από το κολάρο να δω αν έκανε ερεθισμό γύρω από το σκάλιμπορ πάλι έκλαψε και πήγε δυο βήματα παραπέρα και δε με ξαναπλησίασε σε απόσταση ακουμπήματος. Πφφφ...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν έχει γεμίσει τσιμπούρια θα χρειαστεί να την ψεκάσετε, η αμπούλα δεν θα κάνει τίποτε.
Επειδή συνήθως τρομάζουν με τα σπρέυ, μπορείς να ρίχνεις μεγάλη ποσότητα στα χέρια σου (που θα φοράς γάντια φυσικά) και μετά να της κάνεις μασάζ/να την χαιδεύεις.
ίσως αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο από το να της βάλεις αμπούλα,ε?