Δεν περίμενα ποτέ να δημοσιεύσω ένα τέτοιο θέμα αλλά με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε εχθές ένιωσα την ανάγκη να το κάνω. Αρχικά ας ξεκινήσω από το γεγονός ότι δεν δυσφημώ σε καμία περίπτωση την συγκεκριμένη ράτσα και αντιθέτως θα την υποστηρίξω καθώς όλο το φταίξιμο πάει αποκλειστικά και μόνο στον ιδιοκτήτη. Ο λόγος που ονόμασα το συγκεκριμένο θέμα επικεντρώνοντας την προσοχή μου αποκλειστικά στα Pitbull δεν είναι επειδή λόγω του χθεσινού τα θεωρώ ξαφνικά επικίνδυνα, αλλά έχοντας κάνει αρκετή έρευνα μήνες και χρόνια πριν συμβεί κάτι τέτοιο, ξέρω μερικά πράγματα για την γενικότερη συμπεριφορά τους και ειδικότερα την ειδικευμένη εκπαίδευση που χρειάζονται. Δεν είναι σκυλιά για ανθρώπους με μηδενική εμπειρία σε αυτά, δεν είναι σκυλιά τα οποία δεν χρειάζονται εκπαίδευση, και δεν πρέπει να ανήκουν σε κανέναν που δεν πρόκειται να διαθέσει τον χρόνο του σε αυτά. Ας ξεκινήσω λοιπόν με το περιστατικό το οποίο μου συνέβη εχθές το απόγευμα ενώ είχα πάει βόλτα τον σκύλο μου. Γυρνούσα σπίτι ήρεμα και ωραία από ένα στενό το οποίο πάντα επιλέγω καθώς κόβω εύκολα δρόμο και εκεί συνάντησα 2 ανθρώπους να συζητάνε και ο ένας είχε ένα Pitbull το οποίο καθόταν δίπλα του εκείνη την στιγμή. Μόλις είδε την δικιά μου δίχως να δώσει καμία προειδοποίηση όρμησε κατευθείαν να της επιτεθεί στην οποία αντίδραση ο ιδιοκτήτης φάνηκε συνηθισμένος καθώς ταράχτηκε και έπιασε τον σκύλο από το στέρνο και το στόμα και το κρατούσε με μανία αλλά του γλίστρησε από τα χέρια και έπεσε πάνω στο δικό μου. Ευτυχώς προλάβαμε και τα χωρίσαμε πριν δημιουργηθεί μάχη καθώς η δική μου είναι αρκετά μικρή και καθώς είναι κυνηγόσκυλο με το που τραβήχτηκε ο σκύλος από πανω της έτρεξε σε δευτερόλεπτα προς το σπίτι στο οποίο μένω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που είναι αδύνατον να είχα προλάβει να αντιδράσω, θυμάμαι μόνο να φωνάζω "Όχι" μόλις συνειδητοποίησα ότι του είχε φύγει το σκυλί από τα χέρια και κατευθυνόταν στο δικό μου. Και αμέσως μετά εμένα να τρέχω τόσο γρήγορα που δεν έχω ξανά τρέξει για να την προλάβω να μην βγει στον δρόμο. Ναι, της είχα λουρί απλώς με την δύναμη την οποία με τράβηξε μόλις έπεσε πάνω της ο σκύλος μου έφυγε από τα χέρια (πρώτη φορά συμβαίνει) και ευτυχως ήταν καλά. Στον άνθρωπο ούτε καν γύρισα να δω τι είχε συμβεί, εκείνη την στιγμή με ένοιαζε μόνο το δικό μου το σκυλί και μου φάνηκε όλη αυτή η κατάσταση υπερβολικά τρομακτική για να μπορέσω να επικεντρωθώ σε κάτι παραπάνω . Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι θα μπορούσα να έχω μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο Pitbull ή ότι θα το είχα εκπαιδεύσει καλύτερα αλλά εγώ έχω αυτογνωσία και ποτέ δεν θα έπαιρνα ένα. Όταν παίρνετε τέτοια σκυλιά να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τα διαχειριστείτε και ξέρω ότι θα μπορούσε να έχει γίνει με οποιοδήποτε σκυλί η κατάσταση αυτή και δεν χρειάζεται να το ακούσω αλλά η συγκεκριμένη ράτσα έχει μεγάλο ιστορικό από επιθέσεις και δεν είναι τυχαίο. Εγώ θα μπορούσα να κρατάω παιδί εκείνη την στιγμή. Μην παίρνετε τέτοιες ράτσες ποτέ άμα δεν έχετε εμπειρία πάνω σε αυτές, δεν έχει σημασία αν μαζί σας είναι το πιο χαριτωμένο, άκακο, γλυκό σκυλί, αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι χρειάζεται εκπαίδευση. Είναι σημαντικό να ξέρεις τον χαρακτήρα του σκύλου σου και την αντίδραση του σε ορισμένα ερεθίσματα για την αποφυγή δημιουργίας τέτοιου είδους περιστατικών. Σε όλους μας συμβαίνουν στραβές και δεν μπορούμε πάντα να είμαστε τέλειοι ιδιοκτήτες αλλά προσέξτε τι ράτσες επιλέγετε, είναι όλες για όλους. Και τα Pitbull είναι από την φύση τους αντιδραστικά σκυλιά και τις περισσότερες φορές ΔΕΝ τα πάνε εύκολα καλά με άλλα σκυλιά.
Last edited: