Παιδια καλως σας βρηκα ξανα.. ειχα αναφερθει πιο παλια σε θεματα για τα χασκυ.. δεν πηρα τελικως, γιατι ενιωσα πως δεν ημουν 100% ετοιμος, υστερα και απο συνομιλια τηλεφωνικη ενος εκτροφεα χασκυ που ειναι μεος εδω.. και ενω περασε ο καιρος, και με καποια θεματα που ειχα αντιγραψει σε word απο εδω το φορουμ, και τα μελετουσα, ανακαλυψα πολλα πραγματα που δεν ηξερα για αυτα τα σκυλια. ανακαλυψα πως πρεπει για να εχεις ενα οσο το δυνατον καλο και ποιοτικο σκυλι, να επενδυσεις σε ενα καλο εκτροφεα, και σχεδον σε οτι τιμη πει. διοτι ενα υγιες σκυλι, ειναι ενα φυσιολογικα γεννημενο σκυλι και με της φροντιδες του εκτροφεα, που σου δειχνει τους γονεις του σκυλου σου που θα παρεις απο αυτον, αν σε.. "αξιωσει" να σου δωσει. με την καλη εννοια παντα. και φυσικα αξιζει να κανεις 6+7 ωρες δρομο για να εισαι σιγουρος τι ειναι το σκυλι που παιρνεις και οχι στο κουτουρου απο τα κακιστα pet shop.. εγω ειλικρινα δε τα συμπαθω, αλλα καμια φορα, λογω καποιων ανθρωπων, ειναι βολικα. τελος παντων.
και λεω τωρα.. με της γνωσεις της ελαχιστες που εχω ακομα, σκεφτομαι πως εχω μελλον για ενα τετοιο σκυλο.. ομως:
για να πω οτι θα εχω αυριο πχ (μελλοντικα εννοω) ενα κουταβι χασκυ στην "κατοχη" μου ας πουμε (διοτι ξερω πως ειναι πολυ αυτονομα) , εκτος οτι ξερω πως πρεπει να του δινω πολυ χρονο στην ασκηση του, και ποιοτικη ασκηση, οχι περιπατους απλα , και να εχει την βολη του (ενα καθαρο, ζεστο και περιποιημενο μερος με χωρο αρκετο να κυκλοφορει μαντρωμενο παντα) και τα εμβολια του, της αμπουλες του και ολα τα σχετικα με τροφη καλη, και τα περιφερειακα του, να παιζει ας πουμε, τι αλλο ειναι αυτο που θα μας κανει εμενα και το ζωντανο, να ειμαστε πιο κοντα, και να μην ειναι διστυχισμενο, και εγω ενας αγχχωμενος ιδιοκτητης, που δεν ξερω τι πρεπει να κανω; η εκπαιδευση χωραει στα χασκυ; ειναι καλη λυση για μια σωστη βαση επικοινωνιας;....
σας ευχαριστω, και αναμενω..
και λεω τωρα.. με της γνωσεις της ελαχιστες που εχω ακομα, σκεφτομαι πως εχω μελλον για ενα τετοιο σκυλο.. ομως:
για να πω οτι θα εχω αυριο πχ (μελλοντικα εννοω) ενα κουταβι χασκυ στην "κατοχη" μου ας πουμε (διοτι ξερω πως ειναι πολυ αυτονομα) , εκτος οτι ξερω πως πρεπει να του δινω πολυ χρονο στην ασκηση του, και ποιοτικη ασκηση, οχι περιπατους απλα , και να εχει την βολη του (ενα καθαρο, ζεστο και περιποιημενο μερος με χωρο αρκετο να κυκλοφορει μαντρωμενο παντα) και τα εμβολια του, της αμπουλες του και ολα τα σχετικα με τροφη καλη, και τα περιφερειακα του, να παιζει ας πουμε, τι αλλο ειναι αυτο που θα μας κανει εμενα και το ζωντανο, να ειμαστε πιο κοντα, και να μην ειναι διστυχισμενο, και εγω ενας αγχχωμενος ιδιοκτητης, που δεν ξερω τι πρεπει να κανω; η εκπαιδευση χωραει στα χασκυ; ειναι καλη λυση για μια σωστη βαση επικοινωνιας;....
σας ευχαριστω, και αναμενω..