"Προδίδω το σκύλο μου;" (ανακύκλωση & σκυλοτροφές)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, το αμερικανικό χρηματιστήριο ανεβαίνει, σημειωτόν μεν, αλλά ανεβαίνει αν και υφίσταται ακόμα κλυδωνισμούς. Ένας από τους πιο διάσημους οικονομικούς αναλυτές, ο David Gardner, που μαζί με τον αδερφό του Tom Gardner ίδρυσαν πριν δέκα χρόνια τη σελίδα The Motley Fool, προτείνει αυτό το μήνα στους επενδυτές να προτιμήσουν την εταιρεία Darling International ως ανερχόμενο αστέρι.

Ποια είναι η εταιρεία αυτή; Ουσιαστικά παίρνει όλα τα ληγμένα κρέατα, προϊόντα και υποπροϊόντα αυτών, μουχλιασμένα ψωμιά και κέηκ και λοιπές ληγμένες τροφές ή ζωικά κατάλοιπα, και τα ανακυκλώνει, μετά δε τα πουλάει, εν μέρει για να γίνουν σκυλοτροφές.

Το ερώτημα που θέτω στον τίτλο δεν αναφέρεται σε δίλημμα δικό μου να επενδύσω στην εταιρεία αυτή, αλλά αναρωτιέμαι τι θα σκεφτούν όλοι οι επενδυτές που ναι μεν θέλουν να βγάλουν λεφτά, είναι όμως και σκυλογονείς. Σημειωτέον ότι ο David Gardner απευθύνεται σε μικροεπενδυτές που θέλουν να φροντίσουν τη συνταξιοδότησή τους και όχι μεγαλοκαρχαρίες.

Ορίστε οι σχετικές πληροφορίες:

http://newsletters.fool.com/18/cove...ids-recommendation-darling-international.aspx

Τι λέτε επ' αυτού του φιλοσοφικού ζητήματος; Και τι λέτε για το τι μπαίνει μέσα στις σκυλοτροφές;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ λέω όλοι οι Αμερικάνοι να επενδύσουν σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου (οπότε καλύπτεται ένα μεγαλύτερο φάσμα ηθικού διλήμματος) και με τα κέρδη (που θα έχουν...) να αγοράζουν τα καλύτερα για τα σκυλιά τους. Οπότε δεν θα υπάρχει κανένα θέμα...τα μουχλιασμένα και τα ληγμένα θα πρότεινα στους αδελφούς Gardner, όπως και στην εν λόγω εταιρεία να τα κάνουν λιπάσματα και να τα στοιβάξουν στις αποθήκες τους !!! Κάτι τέτοιοι τύποι μας έχουν καταστρέψει...ε..ρε Τζάμπο που τους χρειάζεται!!!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Για το πρώτο ερώτημα, δεν μπορώ να απαντήσω...Δεν είμαι φιλόσοφος...:rolleyes:
(αν και....αμπελοφιλοσοφώ ώρες ώρες, αλλά αυτό δεν πιάνεται νομίζω!!!:confused:)

Για το δεύτερο, θα συμφωνήσω με την Κατερίνα. Ό,τι να'ναι βάζουν μέσα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ε, μωρέ το biodiesel τι σχέση έχει; Ούτε καν έχω παρακολουθήσει τα περί αυτού πολύ, αν και στο Καλαμποκιστάν νομίζω αφορά τους καλαμποπαραγωγούς. Υποτίθεται ότι είναι πολύ οικολογική η εν λόγω εταιρεία, αν και πόσο καλό είναι να φτιάχνει σκυλοτροφές από σάπια κρέατα είναι άλλο θέμα...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Απο τη μια το να τρωνε τα σκυλιά κεϊκ δεν κανει.
Απο την άλλη δεν μας παιρνει να πεταμε φαγητο σαν παγκοσμιος πληθυσμος. Ηδη υπάρχει έλλειψη σε πολλά προϊοντα με αποτέλεσμα την ολοενα αυξηση των τιμων (σιτηρά, καλαμποκι, αλευρι κλπ).

Αν λοιπον δε βρουμε ενα τρόπο να σκοτωσουμε τους Κινέζους :) αυτες οι εταιρειες θα υπάρχουν πολυ απλά γιατι θα εχουν ζητηση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog