Προβλημα με Ξηρα τροφη Fromm GOld Puppy Large Bree

oddie13

Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
10
0
Ν.Ηράκλειο Αττικής
Καλησπερα σε όλους πρόσφατα απέκτησα απο το εκτροφείο του κ.Ιωάννη Ξώνα ενα πανέμορφο θυλικό cane corso και μετά από ένα μήνα που έδινα την συγκεκριμένη τροφή εμφανίστικε πρόβλημα ουρολοίμωξης στο σκυλί .

Ποιό συγκεκριμένα σκόνη(άμμο) στην κύστη της . Ο γιατρός μου με παρότρυνε να αλλάξω τροφή και θα ήθελα την άποψή σας αν έχετε αντιμετωπίσει αυτό το θέμα και ποιά τροφή θα με συμβουλεύατε να επιλέξω ή τι να προσέξω στην επόμενη τροφή(τα λεφτά δεν είναι θέμα).

Τέλος να αναφέρω ότι η τροφή της καθόταν πολύ καλά (τέλειο τρίχωμα,κακά,μυρωδιά) αλλά πρέπει να αλλαχθεί .

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Κατ' αρχήν να την χαίρεσαι και καλή...δύναμη στις βόλτες!
Η ουρολοίμωξη του κάτω ουροποιητικού, όπως η κυστίτιδα, προέρχεται από πολλές αιτίες.
Η άμμος στην κύστη,πιό συγκεκριμμένα μικροσκοπικοί κρύσταλλοι, που προέρχονται από τα νεφρά και κυκλοφορούν στο σύστημα ούρησης,είναι μία αιτία ουρολοίμωξης. Προκαλεί δυσφορία στην ούρηση στο ζώο και πολλές φορές δυσουρία ή συχνουρία. Χρειάζεται άμεση αντιβίωση,με αντιβιοτικό που θα επιλέξει ο κτηνίατρος σου. Οι κρύσταλλοι (άμμος) πολλές φορές δημιουργούνται από υπερβολική λήψη ασβεστίου (χρειάζεται όμως στα κουτάβια) ή φωσφόρου.Αυτό δεν συμβαίνει φυσικά σε όλα τα ζώα,χρειάζεται προδιάθεση.Ούτε είναι αποδεδειγμένο ότι φταίει η τροφή. Ισως θέλει να δοκιμάσει μία αλλαγή.
Προσοχή,γιατί άμμος στην κύστη,έχει αυξημένες αυριανές πιθανότητες, για πέτρες στα νεφρά.

Last edited:

D

Deleted member 14614

Guest
Μου κάνει εντύπωση που ο κτηνίατρος κατηγόρησε την τροφή για την ουρολοίμωξη. Δηλαδή απέκλεισε κάθε άλλο ενδεχόμενο και έμεινε η τροφή? Τι να πω, μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τη διάγνωση, π.χ. αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο συστατικό που να είπε ότι φταίει?

oddie13

Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
10
0
Ν.Ηράκλειο Αττικής
ο γιατρός μου έκανε όλες της απαραίτητες εξετάσεις ωστόσο μιλώντας και με τον εκτροφέα μου μου ανέφερε ότι δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ κάτι αντίστοιχο σε σκυλιά του που τρώνε την ίδια τροφή . Τώρα το κατά πόσο μπορεί να είναι σίγουρα η τροφή εγώ δεν μπορώ να ξέρω καλύτερα από τον γιατρό μου .

Είναι δυνατόν να κόλησε την ουρολοίμωξη από κάπου αλλού ?? Αυτό το αναφέρω διότι μίλησα και με άλλους κτηνιάτρους και όλοι μου ανέφεραν το πρόβλημα της τροφής γιατί είναι το ποιο σύνηθες για την εμφάνηση άμμου στην κύστη . Επίσης η μόνη αναφορά από την πλευρά του γιατρού μου όσων αφορά τα συστατικά που ρωτήσατε ήταν η στάχτη που περιέχει η τροφή(δεν είμαι σίγουρος αν το αναφέρω σωστά).

Να αναφέρω ότι το σκυλί 1 μέρα πριν εμφανίσει το συγκεκριμένο θέμα ουρολοίμωξης ήταν στον χώρο του εκπαιδευτή μου (εκτροφέας kraft hill kennel) αλλά δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να έχει σχέση με την εμφάνηση άμμου στην κύστη.

D

Deleted member 14614

Guest
Δεν λέω ότι αποκλείεται να φταίει η τροφή, απλά μου κάνει εντύπωση, γιατί η συγκεκριμένη θεωρείται top. Δεν ταίζεις καμιά κωλοτροφή, οπότε θα σου έλεγα πιο εύκολα ότι ευθύνεται αυτή, π.χ. λόγω έλλειψης βιταμινών. Τώρα, η εξήγηση ότι φταίει η...τέφρα, συγγνώμη αλλά μου φαίνεται αστεία. Όλες οι τροφές περιέχουν τέφρα. Μπορεί απλά να μην "κάθεται" στη μικρή σου ο συνδυασμός των συστατικών της συγκεκριμένης.
Για άλλους παράγοντες που ρωτάς, γνωρίζω σκυλιά που έπαθαν ουρολοίμωξη λόγω περιβάλλοντος ή λόγω τροφής ή και συνδυασμό των δύο αυτών παραγόντων.
Οκ, άλλαξέ την, αλλά έχε συνέχεια τον νου σου να δεις βελτίωση. Μην το αφήσεις καθόλου, γιατί μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα.
Γνωρίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δίνουμε κτηνιατρικές και όχι συμβατικές τροφές. Βέβαια, μπορεί να αξιολογήθηκε ως πολύ χαμηλής στάθμης το πρόβλημα και γι'αυτό να μην πρότεινε τέτοια. Ας με διορθώσει όποιος ξέρει καλύτερα.
Κάτι τελευταίο, αν θέλεις να απαντήσεις, ο κτηνίατρος είναι από την περιοχή που αναγράφεις στο avatar σου?

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Στην πρώτη απάντηση,σου είπα ότι βασικές αιτίες γιά την "άμμο" (κρυσταλλικές ανόργανες ενώσεις) στην κύστη ή γενικά στο ουροποιητικό,είναι κυρίως η διατροφή,η έλλειψη βιταμινών και η προδιάθεση του οργανισμού. Δεν σημαίνει ότι όλα τα σκυλιά που τρώνε αυτή την τροφή,δημιουργούν "άμμο"! Επειδή οι τροφές για κουτάβια,περιέχουν περισσότερο ασβέστιο,που το χρειάζονται για το μεγάλωμα του σκελετού τους,ίσως γνωρίζοντας ο κτηνίατρος την συγκεκριμένη τροφή και βλέποντας κάτι ειδικό στις εξετάσεις,σου πρότεινε την αλλαγή προληπτικά.Δεν έχει σημασία,που ο εκτροφέας δεν το έχει συναντήσει ξανά.Τα ζώα,δεν βγαίνουν από βιομηχανική γραμμή παραγωγής!
Το να κολλήσει ένα σκυλί από άλλο ουρολοίμωξη,είναι σπάνιο.Σε αντίθεση με τους ανθρώπους (τα ίδια ισχύουν),που χρησιμοποιούν κοινές τουαλέτες. Το δικό σου όμως,δεν έχει μόλυνση, από μικρόβιο, που κόλλησε από το περιβάλλον. Το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα της "άμμου",που κυκλοφορεί στο ουροποιητικό και δημιουργεί λοιμώξεις. Και η άμμος,δεν δημιουργείται...από χθες μέχρι σήμερα!

oddie13

Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
10
0
Ν.Ηράκλειο Αττικής
Όχι ο γιατρος μου βρίσκεται στον άλιμο και κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλός . Πλέον σκέφτομαι να την γυρίσω σε μαγειρευτό και εννοείτε ότι θα την παρακολουθώ συστηματικά. Γνωρίζω ότι η τροφή θεωρείτε πολύ καλή αλλά σκέφτομαι για αρχή να την γυρίσω σε ακάνα ή όριτζεν .Το θέμα με το ασβέστιο είναι ότι η φυλή αυτή χρειάζεται αρκετό για την σωστή ανάπτυξη και από 4 μηνών θα πρέπει να δείνω και συμπλήρωμα χονδροϊτίνης με προτροπή του εκτρωφέα .

oddie13

Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
10
0
Ν.Ηράκλειο Αττικής
Να προσθέσω ότι λόγω crate training το σκυλί έτρωγε κάποιες φορές μέσω kong κάποια μπισκώτα της pedigree για kong . Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό διότι τα θεωρώ αμφιβόλου ποιότητας και μερικές φορές έτρωγε περισσότερα από όσο έπρεπε

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
περαστικα στη μικρη σου...
Δεν εχω κατι να σου πω για την ουρολοιμωξη, για το kong που λες θα σου προτεινα να βαζεις γιαουρτακι μεσα ή λιγη γαλοπουλα ή λιγο τυρακι!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το να λεει ο κτηνιατρος οτι επαθε ουρολοιμωξη απο μια τοσο καλη τροφη,,,,,,,,, και μαλιστα ουρολοιμωξη απο την τροφη,,, και μαλιστα απο την fromm gold ,,,,,,,, τι θα παθαινε αραγε αν ετρωγε 20κιλη με 14.80 ευρω,,,???

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καλα...ειναι απτον Μαρτη το θεμα...αλλα κ γω αυτην δινω απο οταν ηταν κουταβι κ δεν ειχαμε ποτε κανενα θεμα...
αλλα κ πριν παω σε οποιαδηποτε τροφη την ψαχνω πολυ,ειδικα στα σχολια αλλων που την χρησιμοποιησαν,κ Ελλαδα κ εξωτερικο,δινω μεγαλη βαση,ποτε μου δε διαβασα τιποτα αρνητικο...δεν την θεωρω top που ανεφερε αλλο μελος αλλα σαφεστατα μια πολυ καλη ποιοτικα τροφη...μου φαινεται καπως να συστηκε αλλη τροφη ο κτηνιατρος...εκτος κ αν συστησε κ την τροφη την ιδια...εκει...να το συζητησουμε το θεμα...

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Κι εγω την Fromm εδινα μεχρι 5 μηνων αλλα εδω κι ενα μηνα δινω Farmina N&D και το κουταβι τα παει ακομα καλυτερα...καλη η Fromm αλλα πολυ ρυζι και βρωμη μεσα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog