Προβλεψη Εντολης, προβλημα;

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Θα ήθελα τι γνώμη σας για μία συγκεκριμένη συμπεριφορά. Η Amirah (4 μηνών σε μια εβδομάδα), όταν τις δίνω εντολή Κάτσε εκτελεί στον αμέσως επόμενο τόνο και το Κάτω, χωρίς να το πω. Αυτό συμβαίνει σχεδόν παντα όταν παίζουμε ή όταν κάνουμε ασκησούλες και επιβραβεύεται με το παιχνίδι της. Το κάτω είναι σχετικά λίγος ο καιρός που το έχει μάθει, ενώ κάτι ακόμα που μπορεί να έχει σχέση είναι ότι σε πραγματική χρήση των εντολών, καμιά φορά καθυστερεί λίγο να εκτελέσει. Πιστεύετε ότι είναι προβλήματα τα οποία σχετίζονται και πρέπει να ακολουθήσω συγκεκριμένη μέθοδο για τη διόρθωσή τους;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ναι ...
σχετίζονται και το λαθος είσαι εσύ....
( χωρίς παρεξηγηση..... )
πιθανα ο λαθος χρονος επιβραβευσης σου δινει το αποτελεσμα της αργής εκτελεσης
το ότι είσαι προβλέψιμος σου δίνει το αποτελεσμα ο σκυλος να πηγαινει στην επομενη εντολή ( ξερει τι θα ακολουθησει και το εκτελει μια ώρα νωρίτερα... σε συνδιασμό με λαθος χρήση επιβραβευσης αλλα και ανοιας κατα την εκπαιδευση...) αντε το'κανα... παμε στο επομενο... ή τελος τωρα, παμε για παιχνίδι...

δεν ξερω... εσύ τι λες που ζεις το κουταβι από κοντα και ξερεις καλυτερα ...?
βεβαια 4 μηνων κουταβι μην ξεχνας ότι ειναι κουταβι ακομα... μην εχεις απαιτησεις...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Συνηθισμενο!

Και ο δικος μου το κανει που ειναι 4 μηνων!

Γι αυτο πρεπει να μαθαινουν λιγα και καλα!Γιατι μετα αν χρειαστει να πανε για Βασικη Υπακοη θα υπαρχει ενα θεματακι!!!

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
αλλαξε και την σειρα των εντολων..κανε κατω...και μετα κατσε..οστε να μην μπορει να σε προβλεψει...και ααν του πεισ κατσε...λιχουδια..αν παει να κανει μετα το κατω...του ξαναλες.κατσε...και παλι λιχουδια....(οπως ειπαν και οι προλαλησαντες....ειναι 4 μηνων...οποτε λογικο ειναι ..

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
αλλαξε και την σειρα των εντολων..κανε κατω...και μετα κατσε..οστε να μην μπορει να σε προβλεψει...και ααν του πεισ κατσε...λιχουδια..αν παει να κανει μετα το κατω...του ξαναλες.κατσε...και παλι λιχουδια....(οπως ειπαν και οι προλαλησαντες....ειναι 4 μηνων...οποτε λογικο ειναι ..

Νομιζω και εγω οτι βιαζομαι λιγο. Με πειρε ο ενθουσιασμος που τα επερνε γρηγορα, και το παρακανα. Δοκιμασα την αλλαγη σειρας οταν αρχισε να το κανει, αλλα τις δυο-τρεις τελευταιες μερες την εχω χαλαρωσει αρκετα και δεν εχω διαπιστωσει ακομα αν εχει αποτελεσμα. Στο θεμα χρονου επιβραβευσης και επαναληψης, δεν το χειριζομαι με τον τροπο που περιγραφεις, αλλα θα ηθελα να μου πεις αν ξερεις πως πιστευεις οτι πρεπει να γινεται και αν σιγα σιγα θα επρεπε να μεταβαλεται ο χρονος ή ακομα και η ιδια η επιβραβευση.

GEORGEROTWEILER

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2009
278
0
μενω θεσσαλονικη(τριλοφο)
γενικα απο οσα ξερω διαβαζω και μαθαινω απο τον εκπαιδευτη..στις αρχες πρεπει να ενθουσιαζεται με την λιχουδια (δλδ οταν λες κατσε δεν δινεις μονο μια..αλλα και περισσοτερες..οστε την επομενη φορα να το κανει με περισσοτερη ορεξη...)και θα του δωσεις μονο οταν κανει αυτο ακριβως που θελεις..και με το που το κανει..λιχουδια..και οχι πολλες φορες μαζεμενα..γιατι αν το βαρεθει το εχασες το παιχνιδι..3-4 φορες...μετα παιχνιδι...σε καμια ωρα παλι..ΑΛΛΑ..ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΑ...κυριως τωρα στην αρχη...γιατι πρεπει να συνδιασει το κανω..περνω....αν το κανει και δεν παρει...την επομενη φορα θα σκεφτει για να το κανει..

Meli

Active Member
1 Οκτωβρίου 2009
37
0
Ναυπλιο
Το "όχι" (ή "μη") το έχεις δουλέψει?
Αν ναι, δοκίμασε μόλις πάει να προχωρήσει στην επόμενη κίνηση χωρις την εντολή σου, να το χρησιμοποιήσεις!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...σε πραγματική χρήση των εντολών, καμιά φορά καθυστερεί λίγο να εκτελέσει.
Αυτο μπορει να οφειλεται σε διαφορους λογους:
- αβεβαιοτητα για το τι πρεπει να κανει λογω μη εμπαιδωσης της εντολης, οπότε μπερδευεται
- μικρο ή ασημαντο κινητρο, ειδικα αν εχει συνηθισει να επιβραβευεται πλουσια
- κανει ή βλεπει κατι πιο ενδιαφερον εκεινη τη στιγμη
- ελλειψη ιεραρχιας

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
..οταν βλεπει το μπαλακι ομως, τα κανει ολα και χωρις να τα πω! :D της λεω Κατσε, και εκτελει. Καπακια κανει και το κατω απο μονη της, και επειδι εγω δεν της λεω μπραβο γιατι δεν εχει κανει αυτο που ζηταω, απομακρυνομαι και η μικρη κανει και το Μεινε χωρις να το ζητησω!!! Μετα βεβαια αλλαζω τη σειρα, την προλαβαινω και λιγο (επιβραβευω πολυ γρηγορα πριν προλαβει να κανει τα δικα της) και ξεμπερδευεται... Χωρις επιβραβευση, και σε real time που λενε δεν εχω πολες απαιτησεις ακομα. Νομιζω πως ηδη την εχω προχωρησει πολυ. Απλα δεν ξερω αν αυτες οι δυο συμπεριφορες (προβλεψη - καθυστερηση) θα μπορουσαν να σχετιζονται...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Το "όχι" (ή "μη") το έχεις δουλέψει?
Αν ναι, δοκίμασε μόλις πάει να προχωρήσει στην επόμενη κίνηση χωρις την εντολή σου, να το χρησιμοποιήσεις!
Το εχει πολυ καλα το Μη. Με γατες, φαγητα, κλπ. Το δουλευουμε οποτε δεν εκτελει σωστα, και επαναλμβανουμε την ασκηση ξεκινωντας παντα απο το Κατσε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul